Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Σινεμά : The Experiment (2010)










ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

THE EXPERIMENT Θρίλερ, Έγχρ., Διάρκεια: 96'

Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Πολ Σέρινγκ
Πρωταγωνιστούν: Αντριεν Μπροντί, Καμ Γκιγκαντέτ, Μάτζι Γκρέις, Φόρεστ Γουαϊτάκερ

Περίληψη

Ο σεναριογράφος και παραγωγός του Prison Break, σκηνοθετεί το ριμέικ του εξαιρετικού γερμανικού «Το Πείραμα», παραγωγής 2001, το οποίο βασίστηκε σε ένα πραγματικό αντίστοιχο πείραμα που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ το 1971, ιδέα που πρωτοσυναντάμε το 1963 στο Πανεπιστήμιο του Yale. Το BBC πραγματοποίησε το 2002 αντίστοιχη σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία ωστόσο ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω ψυχολογικής πίεσης των συμμετεχόντων. Στις ΗΠΑ η ταινία βγήκε μόνο σε DVD.

Υπόθεση

26 άντρες επιλέγονται για να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα κοινωνικοψυχολογικής συμπεριφοράς, στο οποίο τους δίνονται οι ρόλοι του φύλακα ή του κρατούμενου στο περιβάλλον μιας φυλακής. Οι ηθικές αξίες τίθενται υπό αμφισβήτηση και τα όρια είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστούν όταν οι συμμετέχοντες σε αυτή τη μελέτη βρίσκονται αντιμέτωποι με τα πιο σκοτεινά ένστικτα της ανθρώπινης φύσης... Σιγά σιγά, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο «πείραμα» και την πραγματικότητα σβήνει και τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.


Επίσημο Site | IMDb



Πηγή
http://www.clickatlife.gr/movie/cinema/to-peirama?id=5203&city=1
Διαβάστε περισσότερα...

Armin van Buuren - A State of Trance 509












Armin van Buuren – A State of Trance Episode 509 – 19-05-2011




01. Manufactured Superstars feat. Scarlett Quinn – Take Me Over (Ferry Corsten Remix)
02. Dark Matters feat. Ana Criado – The Quest Of A Dream (Dabruck & Klein Remix) [S107]
03. Andain – Promises (Myon & Shane 54′s Summer Of Love Remix) [Black Hole]
04. Ashley Wallbridge – JYNX [AVA]
05. Tranceye – Wrong Turn (Nuera Remix) [Promind]
06. Allure feat. JES – Show Me The Way (TyDi Remix) [Magik Muzik]
07. Jan Martin feat. Hysteria! – Save Me Now (Beat Service Proglifting Remix) [Enhanced Progressive]
08. Tritonal feat. Jeza – I Can Breathe (Club Mix) [Air Up There]
09. Federation – Synchronized (Protoculture Remix) [Perfecto Fluoro]
10. Sander van Doorn – Daddyrock (Arty Remix) [Doorn]
11. ID
12. Bushi – Virtuoso (Abstract Vision & Elite Electronic Remix)
13. Roger Shah feat. Moya Brennan – Morning Star (Signum Remix) [Magic Island]
14. 8 Wonders – X [Arnej Music] [Tune Of The Week]
15. Max Graham feat. Neev Kennedy – So Caught Up (Joint Operations Centre Remix) [Re*Brand]
16. John O’Callaghan & Giuseppe Ottaviani – Ride The Wave [Subculture]
17. Eco feat. Jeza – Over Paper Skies (Dub Mix) [S107]
18. ID
19. Dakota – Sleepwalkers [Coldharbour Red]
20. Ahmed Romel – Only For You (Arctic Moon Remix) [Blue Soho] [Future Favorite]
21. Simon Patterson – F16 (Nick Callaghan & Will Atkinson 2011 Mix) [Night Vision]
22. Cold Blue – Lucidity
23. [ASOT Radio Classic]



Πηγή
http://www.youclubvideo.com/
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΡΗΞΗ… ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !












Πανικόβλητοι οι τραπεζίτες !!

-Σύρονται οι κυβερνήσεις σε διάσωση της Ελλάδας, υπό την απειλή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος -
-Τι κρύβει το άγνωστο δράμα της γαλλο-βελγικής τράπεζας DEXIA και πώς οδηγεί σε νέο διπλό δάνειο δεκάδων δισ. στην Αθήνα -
-Γιατί ήταν «κούφιες» οι απειλές περί μη καταβολής της 5ης δόσης, χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή –

«Όπλο» για την κυβέρνηση η… μη συναίνεση…!
Έντρομοι παρακολουθούν οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί το δράμα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, που βρίσκεται πλέον σε ελάχιστη απόσταση από μια έκρηξη πολλών μεγατόνων με άγνωστη έκβαση. Υπό το βάρος αυτής αφόρητης πίεσης, ακόμη και οι «σκληρές» κυβερνήσεις του Βορρά είναι πλέον υποχρεωμένες με κάθε τρόπο να διασώσουν με ένα ακόμη δάνειο πολλών δεκάδων δισ. την Ελλάδα, καθώς τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων 24ωρων απέδειξαν ότι ήταν «κούφιες» και στερούμενες οποιουδήποτε νοήματος οι προειδοποιήσεις για δήθεν εμπλοκή στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης, χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στη δραχμή!
Η αλήθεια που αποκαλύπτεται σε όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά οδυνηρή για την ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις-θεματοφύλακες της ευρωζώνης, που χειρίσθηκαν εντελώς εσφαλμένα τις τύχες της ευρωζώνης από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Μια νέα Lehman «αναδύεται» στην…γαλλογερμανική καρδιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, απειλώντας να τινάξει στον αέρα το οικονομικό σύστημα της ευρωζώνης, την ώρα μάλιστα που οι μπουρδολογίες Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών περί απειλούμενης κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών και απειλούν ευθέως με μια πρωτοφανή κρίση ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αν δεν διαψευσθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα οι ανοησίες που οι ίδιοι οι πολιτικοί άφησαν να δημιουργήσουν πανικό στους καταθέτες.
Από τα μέσα αυτής της εβδομάδας το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης «μύριζε μπαρούτι», τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή:
Η γαλλο-βελγική τράπεζα Dexia, ήδη προβληματική και υπό διάσωση από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου μετά την κρίση του φθινοπώρου 2008, που παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει ενεργητικό σχεδόν τριπλάσιο του βελγικού ΑΕΠ, έγινε ορατό ότι βρίσκεται στο «κόκκινο», χωρίς να είναι εντελώς σαφής η προέλευση των προβλημάτων της. Το μόνο που ήταν γνωστό και κίνησε πολλές υποψίες στις αγορές ήταν ότι η Dexia είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό και στα ελληνικά ομόλογα, με τοποθετήσεις ονομαστικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιες αυτών που διατηρεί, για παράδειγμα, η Deutsche Bank.
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο κορυφαίος επενδυτικός οίκος BlackRock και η βρετανική Barclay?s έσπευσαν να εξαργυρώσουν πρόωρα ομόλογα της DEXIA αξίας σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ανοίγοντας μια τεράστια «τρύπα» στη ρευστότητα της τράπεζας, που σύμφωνα με πληροφορίες καλύφθηκε από την ΕΚΤ.
Όλοι στη διατραπεζική αγορά της Ευρώπης προσπαθούσαν έκτοτε να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που γνώριζαν παραπάνω από τους υπόλοιπους οι δύο οίκοι, που έσπευσαν να αποσυρθούν από τη χρηματοδότηση της DEXIA. Οι φόβοι για την Ελλάδα και την DEXIA, πάντως, προκαλούσαν ήδη μια προληπτική, μαζική έξοδο κεφαλαίων από το ευρώ προς την Ελβετία, με το ελβετικό φράγκο να καταρρίπτει ιστορικό ρεκόρ στην ισοτιμία του με το ευρώ.
Χθες, η εικόνα με το δράμα της DEXIA, που από πολλούς αποκαλείται ήδη «εκκολαπτόμενη Lehman» της ευρωζώνης, άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας ανεστάλη προσωρινά κατόπιν δικού της αιτήματος και ανακοινώθηκε ότι η τράπεζα υπέστη ζημιά ύψους 3,6 δισ. ευρώ από το «τοξικές» τοποθετήσεις σε προϊόντα που συνδέονται με την αμερικανική αγορά ακινήτων και ρευστοποιήσεις ομολόγων πριν τη λήξη τους.
Οι ζημιές αυτές μειώνουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας από το 13,4% στο 11% μέσα σε μια νύχτα! Επιπλέον, όμως, η DEXIA «κάθεται πάνω» σε μια εν δυνάμει «τοξική» βόμβα τοποθετήσεων στην Ελλάδα, που σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» θα εξανεμίσει τα κεφάλαιά της σε τέτοιο βαθμό, που θα απαιτηθεί να ξεφύγει το πρόβλημα από το πεδίο της ΕΚΤ και να περάσει στις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου.
Αυτές θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» της νέας διάσωσης της DEXIA, κάτι που θα προκαλέσει πολιτικές θύελλες, καθώς η κοινή γνώμη αντιδρά έντονα σε κάθε νέα επιβάρυνση για διάσωση τραπεζών που ανέλαβαν αλόγιστα κινδύνους.
Το παράλληλο ελληνικό δράμα
Παράλληλα με αυτές τις δραματικές εξελίξεις στην «καρδιά» του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το ελληνικό δράμα, που φωτίζεται πλέον από μια νέα οπτική γωνία, μετά την αποκάλυψη του κινδύνου κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. «Η Ελλάδα στέκεται σήμερα ανάμεσα στη διάσωση και την κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών: αν κάτι δεν πάει καλά τις επόμενες ημέρες και αφεθεί να χρεοκοπήσει η χώρα, οι ζημιές που θα προκαλέσει αυτό το γεγονός στην DEXIA θα είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο», εκτιμούν καλά ενημερωμένοι παράγοντες της αγοράς.
Οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, που συνεδρίαζαν για ώρες υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, κατέληξαν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα: η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος και θα πρέπει να εφαρμόσει μόνη, με τη στήριξη μόνο των δικών της βουλευτών, το νέο μνημόνιο. Το πρόγραμμα νέας σκληρής φορολογικής επιδρομής, συρρίκνωσης του Δημοσίου και μαζικών αποκρατικοποιήσεων δεν είναι δυνατό, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εγκριθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, που παραμένει προσηλωμένη στο αίτημά της για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ ούτε συζήτηση θα μπορούσε να γίνει για ανοχή από τα κόμματα της Αριστεράς. Έτσι, μόνο τα μικρά κόμματα του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη εμφανίζονται έτοιμα να προσφέρουν υπό όρους πολιτική στήριξη.
Όλα αυτά θα είχαν σημασία, αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν σε θέση να κρατήσουν μέχρι τέλους τη σκληρή στάση τους προς την Ελλάδα και, ενδεχομένως, να πραγματοποιήσουν την απειλή για αναστολή εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου, κάτι που θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία μέσα στον Ιούλιο, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όμως, υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τέτοιες απειλές και προειδοποιήσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική ακόμη και των πιο σκληρών κυβερνήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα, προφανώς αφού είχε πάρει τα… μαντάτα για τη δραματική θέση της DEXIA, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε μορφής.
Ακόμη πιο διάπλατα άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας χθες ο «σκληρός» Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Νουτ Βέλινγκ, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα πάρει την πέμπτη δόση. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προωθούν στο παρασκήνιο με όλες τις δυνάμεις τους την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση που άφησε κενή ο Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών είναι σχεδόν εξίσου απόλυτη στη θέση της, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τον Γάλλο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ (προφανώς και οι δύο γνωρίζουν καλά τι επιπτώσεις θα είχε στο «σάπιο» τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης μια κατάρρευση της Ελλάδας πριν το 2013…).
Σε αυτό το πολιτικό κλίμα, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα έχει δυσκολία να κλείσει μια συμφωνία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, ακόμη και αν οι προτάσεις της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα («νέο μνημόνιο») και τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν πείσει 100% τους «σκληρούς» της τρόικας. Η Ευρώπη δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο να πάει κάτι στραβά με την Ελλάδα, καθώς μάλιστα η ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στους Έλληνες καταθέτες από τις ανεύθυνες, «τρομολαγνικές» δηλώσεις πολιτικών, έχει εκκινήσει και πάλι μια άλλη αντίστροφη μέτρηση, που παρακολουθεί με αγωνία το τραπεζικό «ιερατείο» της Φραγκφούρτης: ο ρυθμός εξόδου καταθετών από το ελληνικό σύστημα έχει επιταχυνθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες και αν δεν διαψευσθούν το συντομότερο τα σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή η ΕΚΤ θα έχει να διαχειρισθεί, εκτός από το δράμα της DEXIA, μια κρίση ρευστότητας ιρλανδικού τύπου στις ελληνικές τράπεζες.
Έτσι, το αν θα υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα, ή αν η χώρα θα δεσμευθεί για ένα σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό πρόγραμμα σταθεροποίησης, αποτελούν πλέον ερωτήματα δευτερεύουσας σημασίας για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του Βορρά, που θα σπεύσουν τις επόμενες ημέρες να κλείσουν το ελληνικό «μέτωπο», με νέες δεσμεύσεις για χρηματοδότηση της χώρας, ώστε να αποφύγει μια καταστροφική για τις ευρωπαϊκές τράπεζες χρεοκοπία. Ένα δάνειο προς τους «τεμπέληδες» Έλληνες αναμφίβολα θα έχει πολιτικό κόστος για την Άνγκελα Μέρκελ, για παράδειγμα, αλλά πολύ μεγαλύτερο θα ήταν το πολιτικό κόστος, αν οι ισχυρές κυβερνήσεις του Βορρά καλούνταν σήμερα να στηρίξουν με νέα κεφάλαια από τους φορολογούμενους τους κερδοσκόπους του τραπεζικού συστήματος, που είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής στη βόρεια Ευρώπη από και από τους «τεμπέληδες» του Νότου.
Όσο για το αν είναι επιζήμια για τη χώρα η μη εξασφάλιση της συναίνεσης, αποδεικνύεται πλέον ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποστήριζαν οι θιασώτες των συναινετικών λύσεων: για τον πρωθυπουργό θα αποτελέσει σοβαρό διπλωματικό πλεονέκτημα η αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην πολιτική του νέου μνημονίου, καθώς με αυτό το «χαρτί» θα μπορεί να ισχυρισθεί έναντι των Ευρωπαίων ηγετών ότι έχει ελάχιστα περιθώρια να προσφέρει περισσότερες δεσμεύσεις για το νέο δάνειο. Έτσι, θα είναι και πιο εύκολο να αποκρουσθούν οι πιέσεις για εθνικά ταπεινωτικές λύσεις, όπως η προτεινόμενη από πολλές κυβερνήσεις του Βορρά εκχώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε ανεξάρτητο οργανισμό, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας.
Θέμα ημερών το διπλό δάνειο
Έτσι, θέμα ημερών είναι πλέον το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για διπλό νέο δάνειο στην Ελλάδα, που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013. Αυτό που προσπαθούν εναγωνίως να πετύχουν οι κυβερνήσεις του Βορρά, ώστε να έχουν ένα ελάχιστο πολιτικό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν στο εσωτερικό των χωρών τους τα νέα δάνεια στην Ελλάδα, είναι να υπάρξει κάποιας μορφής εμπλοκή και πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε το νέο δάνειο να είναι διπλό και μοιρασμένο ισορροπημένα μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων.
Ήδη έχει ανατεθεί σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη, που «έστησαν» και τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», με την οποία δεσμεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις θυγατρικές τους στην Ανατολική Ευρώπη, να εξασφαλίσουν δεσμεύσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες ότι θα δεχθούν τουλάχιστον για την κρίσιμη διετία 2012-2013 να αγοράσουν νέα ομόλογα από την Ελλάδα σε αντικατάσταση ομολόγων που θα λήγουν.
Ουσιαστικά, στόχος είναι από το συνολικό «πακέτο» των 60 δισ. ευρώ τουλάχιστον, που θα χρειασθεί η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι να λειτουργήσει ο μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας, να προσφέρουν τα μισά οι ιδιώτες πιστωτές. Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να πουν το «ναι» για το σκέλος που τους αναλογεί, βάζοντας στο τραπέζι περί τα 15 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο θα κάνουν και αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που θέλουν να προστατέψουν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης από τον κίνδυνο μετάδοσης του «ελληνικού ιού» σε άλλες αγορές.
Πηγή: WWW.SOFOKLEOUS10.GR


Πηγή
http://olympia.gr/2011/05/28/69672/
Διαβάστε περισσότερα...

Η εθνική μας φασουλάδα (Ηλίας Πετρόπουλος)











«Πολλά φαγητά τέρπουν το λαρύγγι και το στομάχι. Η φασουλάδα υπερτερεί όλων, καθ’ ότι ευχαριστεί, επιπλέον, και τον πρωκτό. Ανέκαθεν, αντιμετώπιζα την πορδή, σαν γέλιο τής κωλοτρυπίδας»…

Οι Έλληνες λαογράφοι απεχθάνονται την φασουλάδα. Οι Έλληνες λεξικογράφοι περιφρονούν την φασουλάδα. Ο Λουκάτος, ο Ζώης, ο Βοσταντζόγλου, ο Ρήγας, ο Πολίτης, ο Κουμανούδης κ.ά., καθώς και η «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια», ούτε καν την αναφέρουν. Με το «φασόλι» και τα «φασόλια», η κατάσταση κάπως βελτιώνεται…

Υπάρχουν καμμιά εξηνταριά είδη φασολιών. Σήμερα, πλάι στα κοινά φασόλια και στούς «γίγαντες», βλέπεις διάφορα άλλα ποικιλόχρωμα φασόλια λατινοαμερικάνικης προελεύσεως. Στις αρχές τού 20ού αιώνα, κυκλοφορούσαν λογής λογής φρέσκα φασουλάκια και φασόλια ξερά. Στην «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια» (έκδοση 1930) διαβάζω:

Οι φασίολοι είναι σημαντική τροφή τών λαϊκών ιδίως τάξεων. Εν Ελλάδι, καταναλίσκονται μεγάλως, περισσότερον εξ όλων τών οσπρίων. Η εγχώρια παραγωγή φασιόλων δεν καλύπτει τας ανάγκας τής καταναλώσεως, δι’ ο εισάγονται εκ τού εξωτερικού περί τούς 15-20.000 τόνοι ετησίως. Μεγάλαι παραγωγοί φασιόλων χώραι, είναι τα κράτη τής Βαλκανικής και ιδίως η Ρουμανία και η Σερβία…

Η έκφραση, «η φασουλάδα είναι το φαΐ τής φτωχολογιάς», αποτελεί απαράδεκτη προχειρολογία. Στην πραγματικότητα, τα φασόλια ήταν χωρισμένα, βάσει μιας καθαρώς ταξικής ιεραρχίας. Τα «μπαρμπούνια» (και δη «μπαρμπούνια με αγριογούρουνο») τα τρώγανε οι λεφτάδες. Τα κοινά φασόλια, ήτανε για τον λαό· τα «γυφτοφάσουλα» (γνωστά κι ως «μαυρομάτικα») τ’ αγόραζε η φτωχολογιά, ενώ η εσχάτην πλεμπάγια ξέπεφτε στην περίφημη «εβρέικη φασουλάδα»

Ο Νίκος Καρούζος πάντα με γοήτευε με την ποίησή του και με το λέγειν του. Τον παρακολουθούσα στις ταβέρνες, όπου άρχιζε την μυσταγωγία της νύχτας με μια καυτή φασολάδα. Ο Καρούζος είναι ένας σοφός που, όχι μόνο ζει με ελληνικό τρόπο, αλλά γνωρίζει γιατί ζει με ελληνικό τρόπο. Ο Ηλίας ο Παπαδημητρακόπουλος φρονεί ότι, ο ύπουλος και ακήρυχτος πόλεμος τών Νεοελλήνων κατά τής Ελλάδος είναι καταστρεπτικός πόλεμος στην μακροχρόνια ιστορία τής χώρας. Η χώρα μας μαστίζεται από μια πολιτιστική κρίση. Η χώρα μπαίνει, τώρα, στην χειρότερη φάση αυτής τής κρίσης. Ο λαός (που δεν είναι διόλου αγνός και αθώος) ευθύνεται εν μέρει για την κρίση. Το μεγαλύτερο ποσοστό τής ευθύνης το έχει και το κατέχει το Κράτος, όπως εκφράζεται από τους σάπιους πολιτικάντηδες…

Στην χώρα μας, μεταξύ άλλων, απεβίωσε και η ελληνική κουζίνα. Το κακό άρχισε στις πρώτες δεκαετίας τού 20ού αιώνα -με τον χαρακτηρισμό «κακό», εννοώ την ξένη (κυρίως γαλλική) κουζίνα… Συμβαίνει να μην πιστεύω τούς Νεοέλληνες, που οι μισοί λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ κανενός είδους ελληνική κουζίνα και οι άλλοι μισοί λένε ότι η λεγόμενη ελληνική κουζίνα είναι υποκατάστατο τής τουρκικής κουζίνας. Οι δυο αυτές απόψεις δεν στηρίζονται πουθενά. Η ελληνική κουζίνα υπήρξε, αλλά ήταν αόρατη…

Αναζητούν την ελληνική κουζίνα, μέσα στις πομπώδεις σπεσιαλιτέ, μέσα στ’ ανύπαρκτα αρχοντικά τής ανύπαρκτης αριστοκρατίας μας· μέσα στους νόθους οδηγούς μαγειρικής· μέσα στους παλιούς καταλόγους καλών εστιατορίων. Οι λαογράφοι δεν έψαξαν ποτέ για να εντοπίσουν την αληθινή κουζίνα τών γιαγιάδων μας. Και μερικές φορές επικαλούνται τα φαγητά τών γάμων, ή τών Χριστουγέννων, το ψητό αρνί, το κοκορέτσι, ή κάτι που να ξενοφέρνει (όπως το κορφιάτικο «σοφρίτο»).

Θεωρώ τις λίστες τών εστιατορίων σπουδαία πηγή πληροφοριών, εφάμιλλη τών οδηγών μαγειρικής. Όμως, τα εστιατόρια είχαν (και έχουν) μια κοινωνική-οικονομική κλιμάκωση. Υπήρχαν τα ακριβά «ρεστοράν» (τα παλιότερα ανήκαν σε ακριβά ξενοδοχεία), τα μικροαστικά μαγειρεία (για υπαλλήλους, εργένηδες και φοιτηταριό) και οι λαϊκές «λοκάντες». Οι λίστες, αντανακλούν τις δυο πρώτες περιπτώσεις, αφού οι λοκάντες δεν τύπωναν κατάλογο -εκεί, ο πελάτης πλησίαζε στην κουζίνα και έβλεπε ιδίοις όμμασι τα φαγητά, είτε άκουγε το γκαρσόνι να τα απαγγέλει απνευστί. Στα καλά «ρεστοράν» δεν υπήρχαν, πλέον, ελληνικά φαγητά. Η λέξη «φασουλάδα» (ή «γιουβαρλάκια», ή «κεφτέδες», ή «σπανακόπιτα»), ήταν απαγορευμένη. Στις «λοκάντες» επιβίωνε θριαμβευτικώς η ελληνική κουζίνα. Στα μικροαστικά εστιατόρια, βασίλευε μια μπασταρδεμένη κατάσταση.

Οι οδηγοί μαγειρικής, κωδικοποιούν την εν Ελλάδι ξένη (διάβαζε: γαλλική) κουζίνα. Είναι αρκετό να σταθώ σε δύο οδηγούς: Στον Τσελεμεντέ και στην Παραδείση. Ο Τσελεμεντές εκφράζει την εισβολή τής ξένης (=γαλλικής) κουζίνας στην Ελλάδα, στις αρχές τού 20ού αιώνα. Η Παραδείση καταγράφει, μεταπολεμικώς, την οριστικοποίηση τής νίκης τής ξένης μαγειρικής -η Παραδείση διανθίζει το βιβλίο της και με συνταγές τής ισπανικής και ιταλικής κουζίνας. Η εισβολή και η καθιέρωση τής ξένης κουζίνας, γίνεται πιο απτή στην περίπτωση τής ζαχαροπλαστικής -η σοκολατίνα κατατρόπωσε το γαλακτομπούρεκο· η πάστα αμυγδάλου «δολοφόνησε» τον σπιτικό χαλβά. Προς ενίσχυσιν τών απόψεών μου, θα προσφύγω και στο «σαβουάρ βιβρ» (γαλλικός όρος: οδηγός τρόπων καλής συμπεριφοράς), καθ’ ότι οι δυστυχισμένοι Νεοέλληνες άλλαξαν, όχι μόνο τα είδη διατροφής, αλλά και τον τρόπο που έτρωγαν. Μέσα σε εκατό χρόνια, οι συμπατριώτες μου εξελίχθησαν, από ολοζώντανα πλάσματα εις πιθήκους…

Ο Τσελεμεντές και η Παραδείση, ήταν αναγκασμένοι (για να πουλήσουν αντίτυπα) να καταγράψουν και αρκετά φαγητά τής ελληνικής κουζίνας. Μα, αυτά τα φαγητά είναι δοσμένα με σαφώς ευρωπαΐζουσες «ρετσέτες». Ο Τσελεμεντές μάλιστα, πάσχει από ένα αθεράπευτο «σύνδρομο τής φαρίνας»: «Οσάκις το φαγητό δεν “δένει”…», «οσάκις η σάλτσα είναι νερομπούλι…», δίνει την προσταγή να αραιώσουν κανά δυο κουτάλια αλεύρι και μετά να το χύσουν στην κατσαρόλα. Η λύση τού Τσελεμεντέ, μπορεί να είναι θαυματουργή, όμως δεν έχει σχέση μ’ αυτό που έκανε η μάνα μας. Γιατί η μάνα μας, ήξερε ότι, στην πολίτικη φασουλάδα, έπρεπε να βάλεις μες στην χύτρα μια πατάτα (κι όχι αλεύρι!). Ο Τσελεμεντές, συν αυτό, δείχνει κι ένα ακατανόητο «μίσος» προς την λέξη «φασουλάδα», καθώς αποφεύγει να δώσει το όνομά της σε κάποια απ’ τις συνταγές του (γράφει: «φασόλια με…», «φασόλια “ξηρά”», «φασόλια “σούπα”» κ.ά.)… Η Χρύσα Παραδείση, εν πολλοίς αντιγράφει τον Τσελεμεντέ…

Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται μια απ’ τις ελληνοπρεπείς συνταγές τού Τσελεμεντέ:

Σούπα φασόλια

Μεταξύ τών οσπρίων τα οποία απαιτούν μούσκεμα επί μερικάς ώρας εντός νερού, είναι και τα φασόλια. Και τα πλέον κακόβραστα όσπρια, όταν μουσκευθούν πάντως θα γίνουν καλλίτερα, παρ’ ότι θα εγένοντο μη μουσκευμένα. Εκτός τούτου, τα μουσκευόμενα όσπρια βράζουν κατά πολύ ταχύτερον, οπότε κερδίζομεν και χρόνον και καύσιμον ύλην.

Αφού μουσκευθούν επί μερικάς ώρας, ξεπλύνονται ταύτα και τίθενται να βράσουν με ανάλογο νερό, προσθέτομεν δε διάφορα χόρτα, ήτοι κρεμμύδια, καρόττα, σελίνου και μαϊδανού ρίζας, κομμένα πολύ ψιλά (η αναλογία αυτών ποικίλει κατά τας ορέξεις· ο μέσος όρος όμως διά μισήν οκάν φασολίων είναι 50-60 δράμια ρίζας σελίνου και μαϊδανού). Επίσης, εάν θέλωμεν, προσθέτομεν και ντομάταν ανάλογον συνάμα δε και λάδι και αφήνομεν ταύτα να βράσουν μέχρις ότου χυλώσουν.

Εάν τυχόν δε ταύτα δεν είνε καλόβραστα και συνεπώς δεν χυλώνουν, τότε αναλύομεν 1-2 κουταλιές αλεύρι με νερό και το ρίπτομεν προτού τα αποσύρωμεν τής φωτιάς.

Δεν μπορώ να καταλάβω από που αρύονται τις πληροφορίες των οι συγγραφείς οδηγών κουζίνας. Και δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν ρωτάνε τις γριούλες… Είναι φυσικό. Η σημερινή νεολαία…αδυνατεί να ξεχωρίσει στα μπιζελοειδή, τον αρακά από τον τραμό. Σύμφωνα με τις προσωπικές μου εμπειρίες και ενθυμήσεις, θα παρουσιάσω τις παρακάτω φασουλάδες, που κάποτε κάποτε, δεν είναι ειμή παραλλαγές τού ίδιου φαγητού:

Άσπρη φασουλάδα: Είναι μια συνηθισμένη φασουλάδα, όπου απουσιάζει εντελώς ο ντοματοπελτές.
Κόκκινη φασουλάδα: Κοινή φασουλάδα, με όλα της τα υλικά, συν πελτές ντομάτας. Είναι μάλλον σούπα.
Πολίτικη φασουλάδα: Είναι πιο πηχτή από την κόκκινη φασουλάδα -αν και η «πολίτικη» γίνεται με τα ίδια υλικά (φασόλια, κρεμμύδια, καρότο, σέλινο, μαϊντανός), όπου προσθέτουμε μια-δυο μικρές πατάτες για να χυλώσει το ζουμί. Όταν οι πατάτες βράσουν, τις τραβάμε, τις λιώνουμε με το πηρούνι και μετά ξαναρίχνουμε αυτόν τον πολτό στην κατσαρόλα. Είναι προτιμότερο να τρώγεται η «πολίτικη» φασουλάδα, την επόμενη μέρα, οπότε είναι πιο σφικτή και πιο νόστιμη.
Χωριάτικη φασουλάδα: Την βλέπω σαν την καθ’ αυτού ελλαδική φασουλάδα. Υλικά: Κοινά φασόλια, καρότα, κρεμμύδια, σκόρδο, κόκκινες ντομάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Προσοχή: δεν νοείται χωριάτικη φασουλάδα χωρίς μακριά κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσούσκα).
Φασουλάδα με λαρδί: Είναι η χωριάτικη φασουλάδα, ενισχυμένη με κομματάκια λαρδί.
Τσούμα: Βρασμένα φασόλια, στραγγισμένα, μετά στουμπισμένα και αρτυμένα με σκόρδο.
Πιάζι: Σκέτα βρασμένα φασόλια, στραγγισμένα εντελώς, που σερβίρονται κρύα, πασπαλισμένα με μπόλικο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό. περιχύνονται με λαδόξιδο. Το παραδοσιακό πιάζι γινότανε με φασόλια «μαυρομάτικα».
Εβρέικη φασουλάδα: Φασόλια βρασμένα με κόκκαλα, ουρά, αφτιά και μικρά κομματάκια κρέας. Λύση ανάγκης για τούς φτωχούς Εβραίους, που παραφυλούσαν στα σφαγεία, μήπως και «αρπάξουν» κανένα άχρηστο κομμάτι από το σφάγιο.

Τα συνηθέστερα παρακολουθήματα τής φασουλάδας, ήταν: Το κρεμμύδι, σπανίως το σκόρδο, οι ελιές, η ρέγκα (ή σκουμπρί) ή λακέρδα, οι παστές σαρδέλες, το τυρί, το κρασί. Καμμιά φορά και το μαύρο χαβιάρι. Δεν κάνω πλάκα. Το χαβιάρι ήταν πάμφθηνο και περιφρονητέο. Στην παλιά Σαλονίκη το τρώγανε οι χαμάληδες.

Ποτέ δεν ισχυρίσθηκα ότι τον παλιό καιρό όλα ήταν ωραία, ενώ σήμερα όλα είναι σκατά. Όλως αντιθέτως, υποστηρίζω με σθένος, ότι τον παλιό καιρό οι άνθρωποι υπόφεραν από την πείνα και την ανέχεια. Ο εφιάλτης πέρασε. Σήμερα όλοι μας ζούμε καλύτερα. Αν κάνω έναν αγώνα, αυτός ο αγώνας αναφέρεται στις επιλογές. Είχαμε να επιλέξουμε πολλά καλά πράμματα από τις παραδόσεις μας. Έπρεπε να επιλέξουμε ό,τι καλύτερο έχουν οι ξένοι λαοί. Η αγάπη προς το παρελθόν είναι θανάσιμη. Όμως, η παρελθοντολογία μπορεί να χρησιμεύσει στην βελτίωση τού τρόπου ζωής τών Νεοελλήνων. Το μέλλον, μόνο με τα μάτια τού παρελθόντος μπορείς (ελαχιστότατα) να το διαισθανθείς. Ο λαογράφος που νοσταλγεί το παρελθόν, είναι διανοητικώς ασθενής. Βλέπω στο Παρίσι, φοιτητές μας να ρουφάνε με ηδονή μια «soupe a l’oignons» (κρεμμυδόσουπα, Διάβολε!), αλλά οι ίδιοι αυτοί οι φοιτητές, ούτε άκουσαν κάτι για το σκορδάρι, ούτε το γεύτηκαν. Δεν φταίνε, εντελώς, οι φοιτητές μας. Κανείς δεν μπορεί να κατευθύνει έναν λαό. Ωστόσο, με την εκπαίδευση, μπορείς κάπως να εξωθήσεις τον λαό προς κάποια υποκατάστατα τών τυφλών του ορέξεων.

Η φασουλάδα, μοιάζει κάποιο γελοίο θέμα προς μελέτη. Αλλά, μέσα απ’ το ασήμαντο βγάζεις το σημαντικό και μέσα στο γελοίο βρίσκεις το σοβαρό. Αποδίδω τεράστια σημασία στην φευγαλέα λεπτομέρεια… Σέβομαι τούς Ιταλούς (τούς θεωρώ σαν τον πιο πολιτισμένο λαό) για τον μεθοδικό τρόπο συντήρησης τών μνημείων τους -και γιατί δεν κομπάζουν γι’ αυτά τα μνημεία. Μα αγαπώ τούς Ιταλούς περισσότερο, για τις φασουλάδες που κάνουν. Η φασουλάδα, ευδοκιμεί στην Ιταλία, από την εποχή τών ευζωιστών Ετρούσκων. Οι Νεοέλληνες, κλώτσησαν την τυρόπιτα, για να υιοθετήσουν την πίτσα, όπως παράτησαν το ρακί για ν’ αρχίσουν το ουίσκι (που μέχρι το ’60 τούς βρόμαγε σαν κοριός). Οι Ιταλοί δεν απαρνήθηκαν την φασουλάδα. Αμφιβάλλω αν η φασουλάδα διδάσκεται στις σχολές μαγείρων τού Ε.Ο.Τ….

Πηγή: Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η εθνική μας φασουλάδα» (Ηλίας Πετρόπουλος)


Πηγή

http://www.pare-dose.net/?p=4305

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕΙΣΜΩΝ, ΟΙ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ''ΤΕΧΝΗΤΟ'' ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ.












Τα ufo’s που εμφανιστήκαν λίγο πριν το μεγάλο σεισμό που προκάλεσε το τσουνάμι στην Ιαπωνία ήταν πραγματικά ufo ή ανθρώπινες θερμικές σφαίρες πλάσματος για πρόκληση καταστροφών; Ο σεισμός που προκάλεσε το τσουνάμι ήταν φυσική καταστροφή ή αποτέλεσμα ανθρώπινης σκόπιμης παρέμβασης στη φύση; Μην βιαστείτε να απαντήσετε ή να μας θεωρήσετε υπερβολικούς! Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή…
Τον Ιανουάριο του 1978, το περιοδικό ''Specula'' δημοσίευσε ένα άρθρο το οποίο περιέγραφε ένα απίστευτο φαινόμενο που αποκαλέστηκε ''Συμβάν Τέσλα'' και μπορούσε να παραχθεί εντός του εδάφους. Σύμφωνα με το άρθρο, τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ορισμένων συχνοτήτων που διαβιβάζονται εντός της Γης, δύνανται να σχηματίσουν γιγάντια στατικά κύματα και να παραχθεί μεγάλη ενέργεια που αν συγκεντρωθεί και συνδυαστεί σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή σεισμών σε μακρινά σημεία. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από το γνωστό φυσικό Νίκολα Τέσλα (NicolaTesla).
Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου του 1856, στο μικρό σερβικό προσφυγικό χωριό της Λίκα, μια περιοχή που ανήκει σήμερα στην Κροατία. Το 1879 αποφοίτησε από το Graaz και το 1884 ταξίδεψε στην Αμερική για να παρουσιάσει τα σχέδια του επαγωγικού κινητήρα στον Τόμας Έντισον, που ήταν πρωτοπόρος ως τότε στο χώρο της ηλεκτροτεχνικής. Ο Τέσλα δούλεψε λίγο καιρό μαζί με τον Έντισον μέχρι το 1885 που δημιούργησε την εταιρεία Tesla Arc Light Company, ενώ μερικά χρόνια αργότερα κατάφερε να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα. Στη διάρκεια της ζωής του κατοχύρωσε 700 ευρεσιτεχνίες, ενώ ήταν ο εφευρέτης του εναλλασσόμενου ρεύματος, του συστήματος ηλεκτρικής μετατροπής και μετάδοσης με περιοδικές εκφορτίσεις, της μετάδοσης ενέργειας μέσω ενός απλού αγωγού χωρίς επιστροφή, της ασύρματης μετάδοσης και συνέλαβε την ιδέα του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου και του επαγωγικού κινητήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται σήμερα σε κάθε ηλεκτρική συσκευή! Επίσης ήταν ο εφευρέτης τριών εφευρέσεων που τράβηξαν τα βλέμματα των μυστικών υπηρεσιών. Των ραδιοκυμάτων, της επίγειας μεταφοράς ρεύματος αλλά και της συσκευής παραγωγής σεισμών!
Τέλη του 1899 μέχρι τις αρχές του 1900, ο Τέσλα άρχισε να πειραματίζεται πάνω στην ασύρματη μεταφορά ενέργειας στο Κολοράντο Σπρινγκς σε έναν εγκαταλειμμένο στάβλο που μετέτρεψε σε εργαστήριο και δεν άργησε να κάνει την σπουδαία ανακάλυψη: τα γήινα στατικά κύματα (terrestrial stationary waves). Στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τέσλα διαπίστωσε πως τόσο το έδαφος όσο και η ατμόσφαιρα της Γης, ήταν καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Κατά τη διάρκεια πειραμάτων δημιούργησε τεχνητές αστραπές μήκους σαράντα μέτρων, άναψε 200 λάμπες ακουμπώντας τες απλά στο έδαφος και έθεσε εκτός λειτουργίας μηχανές σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων! Ο μεγάλος εφευρέτης αντιλήφθηκε για πρώτη φορά πως η γη ήταν στην ουσία μια τεράστια «ενεργειακή λίμνη», που μπορούσε να μεταφέρει κυματικά τις διαταραχές των ηλεκτρικών πεδίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, χωρίς τη χρήση καλωδίων.
Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη το 1900, ο Τέσλα άρχισε να κατασκευάζει στο Λονγκ Άιλαντ (Long Island) έναν πύργο για την ασύρματη μετάδοση σημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, με την ασύρματη μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ο κύριος στόχος του! Ο Tesla με το τεράστιο πηνίο στην κορυφή του πύργου κατάφερε να παράγει εκατομμύρια βολτ ηλεκτρικού ρεύματος αλλά εξαιτίας διαφόρων οικονομικών προβλημάτων και αποχώρησης των επενδυτών, το σχέδιο εγκαταλείφθηκε λίγα χρόνια αργότερα.
Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, ίδρυσε ένα εργαστήριο και άρχισε πειράματα με τις ηχητικές δονήσεις. Εφηύρε τον μηχανικό ταλαντωτή ή αντηχείο, ενώ σε μια δοκιμή προκάλεσε έναν σεισμό στο κάτω Μανχάταν, τρομάζοντας για ακόμα μια φορά τους κατοίκους της περιοχής που έβλεπαν συχνά πυκνά, σπίθες να ξεπηδούν από το εργαστήριο του. Όταν ο εκατομμυριούχος John Jacob Astor, στενός φίλος και χρηματοδότης του, πέθανε στον τιτανικό το 1912, ο Τέσλα χρεοκόπησε και βρέθηκε στο περιθώριο.
Το 1924 οι αμερικανικές εφημερίδες αφιέρωσαν πολλά άρθρα τους στην περιβόητη «ακτίνα θανάτου» (Death Ray), στην οποία ενέπλεξαν και το όνομα του Τέσλα. Ο ίδιος ο εφευρέτης πάντως, στις διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε, δεν συμφωνούσε με τον όρο «ακτίνα θανάτου» αλλά έκανε λόγο για ένα υπερόπλο ραδιοκυμάτων που θα καταργούσε όλους τους πολέμους! Με την ανακάλυψη αυτού του μυστηριώδους υπερόπλου ασχολήθηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, καθώς έβλεπε την απειλητική σκιά της Ναζιστικής Γερμανίας να απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και ιδιαίτερα πάνω από την αγαπημένη του πατρίδα, τη Γιουγκοσλαβία.
Τελικά απεβίωσε στις 7 Ιανουαρίου του 1943. Αμέσως μετά το θάνατό του, πράκτορες του FBI λεηλάτησαν το εργαστήριο και έκλεψαν μεγάλο μέρος των πολύτιμων σημειώσεων του, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν (όπως θα διαβάσετε παρακάτω), επιστήμονες των μυστικών υπηρεσιών δούλεψαν και βελτίωσαν τις δημιουργίες του.
Στις 10/12/1976 ο ΟΗΕ ξάφνιασε τους πάντες ανακοινώνοντας στην Γενική Συνέλευση τη ψήφιση της Συνθήκης: «Περί Απαγορεύσεως για Στρατιωτικές ή άλλες εχθρικές ενέργειες, της Χρήσης Τεχνικών Τροποποιήσεως του Περιβάλλοντος». Στις 30/1/1981 η εφημερίδα «Washington Post» έγραψε ότι το 1979 συνέβησαν παγκοσμίως 56 μεγάλοι σεισμοί και το 1980 ο ετήσιος αριθμός αυξήθηκε σε 71. Συμπτωματικά το 1980 ήταν έτος αυξήσεως των Ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών χαμηλής συχνότητας τόσον από τις ΗΠΑ, όσον και από τη Ρωσία.
Εκτός από τις αποδεδειγμένες εφευρέσεις του Τέσλα και την συνθήκη του ΟΗΕ, (και άλλα γεγονότα) τα λεγόμενα διαφόρων πολιτικών και επιστημόνων βγάζουν επίσης το συμπέρασμα ότι υπάρχει η τεχνολογία δημιουργίας σεισμών από τον άνθρωπο.
Ένας ερευνητής της τεχνολογίας Τέσλα και πυρηνικός μηχανικός, ο Αντ/ρχης Thomas Bearden, συνδύασε τις γνώσεις της ασύρματης μετάδοσης, των ραδιοκυμάτων, αλλά και του ταλαντωτή και σε διάλεξη στο Συμπόσιο της Ψυχοτρονικής Εταιρείας στις ΗΠΑ το 1981, δήλωσε : ''Ο Τέσλα ανακάλυψε ότι μπορούσε να εγκαταστήσει στατικά κύματα εντός της Γης (στον ρευστό πυρήνα της) ή να τα βάλει μεταξύ των πετρωμάτων έτσι ώστε η δραστηριότης των τελλουριακών πετρωμάτων να προσδώσουν ενέργεια στα στατικά κύματα''. Ο Thomas Bearden απεκάλεσε την ιδέα «Ενισχυτικό Πομπό Τέσλα» και εξήγησε πως εργάζεται. ‘’Με την αλλαγή της συχνότητας είναι δυνατόν να εξάγεις την ενέργεια είτε στη ατμόσφαιρα, είτε στην άλλη άκρη της Γης. Το ενεργειακό κύμα ιονίζοντας τον αέρα, αλλάζει το μοντέλο του καιρού και τα ρεύματα του αέρος. Αν η εισαγωγή των στατικών κυμάτων γίνει προοδευτικά τότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι ομαλά. Αν όμως γίνει απότομα τότε θα συμβούν ακραία και βίαια φυσικά φαινόμενα. Αν τα επιταχύνουμε, τότε δεν θα ιονισθεί η ατμόσφαιρα, αλλά θα δημιουργηθούν φωτεινές μπάλες και εκλάμψεις πλάσματος (που θα μοιάζουν με ufo φαινόμενα), οι οποίες θα κατέβουν στη Γη και θα δημιουργήσουν τρομερές καταστροφές!'' Φυσικά, τα λεγόμενα του κ. Bearden δεν αποκλείουν το γεγονός αυτά τα φωτεινά αντικείμενα να είναι κανονικά ufo που παρακολουθούν φυσικά φαινόμενα, αν όντος αυτά είναι φυσικά φαινόμενα και όχι δημιουργήματα των μυστικών τεχνολογιών (οπότε σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για θερμικές σφαίρες πλάσματος και όχι για ufo).
Επίσης ως σύγχρονο παράδειγμα (ότι η τεχνολογία σεισμών υπάρχει) αναφέρουμε την δήλωση του πρώην Αμερικανού Γερουσιαστή Claiborne Pell: ''Χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη συνθήκη τώρα, πριν οι στρατιωτικοί ηγέτες του κόσμου αρχίσουν να κατευθύνουν θύελλες, να μεταβάλλουν το κλίμα και να προκαλούν σεισμούς στον αντίπαλο''. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι σήμερα η ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να προκαλεί τεχνητούς σεισμούς με την «Τηλεγεωδυναμική» τεχνολογία μέσα από το πρόγραμμα HAARP του Δρ. Νικ Μπέγκιτς.
Το πειραματικό πρόγραμμα HAARP (High frequency Active Auroral Research Project) επίσημα έχει σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας για τη διέγερση και χρήση αυτής ως κεραίας ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, τη βελτίωση των επικοινωνιών (πχ HF, VHF, επικοινωνίες υποβρυχίων ELF, κτλ) αλλά ακόμη και για επιτήρηση (surveillance). Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων υψηλής συχνότητας (2.8-10MHz) και υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW), τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας, προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων. Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30-300Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (και χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τομογραφίας).
Στις ειδικές εγκαταστάσεις του HAARP στη Gakona της Αλάσκα στον Αρκτικό Κύκλο, (450 χλμ ανατολικά του Ανκορέιτζ), το Πεντάγωνο έχει εγκαταστήσει ένα μετασχηματιστή μαμούθ ικανό να παράγει ενέργεια πολλών gigawatt (δισεκατομμύρια watt) και 360 κεραίες ύψους 24 μέτρων η κάθε μία, γνωστή σαν συστοιχία IRI (ionospheric research instrument), ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοπομπούς που έχουν κατασκευασθεί ποτέ.
Το πρόγραμμα HAARP δεν δείχνει ένα απλό ακαδημαϊκό πρόγραμμα που έχει σαν σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας. Έχει συνοδευτεί από συνωμοσιολογικές θεωρίες, σύμφωνα με τις οποίες, το HAARP αποτελεί αμερικανικό «υπερόπλο» μαζικής καταστροφής, το οποίο μέσω εσκεμμένης διέγερσης της ιονόσφαιρας επιτυγχάνει επιλεκτική διακοπή των επικοινωνιών σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, εξουδετέρωση των κατοίκων θέτοντάς τους σε κατάσταση λήθαργου/αδράνειας (ψυχοτρονικό όπλο), πρόκληση ακραίων καιρικών φαινομένων(τροποποίηση κλίματος) και παραγωγή σεισμών και τσουνάμι (περιβαλλοντικό/γεωφυσικό όπλο).
Μεγάλοι ερευνητές και επιστήμονες, αναφέρουν ότι τα ηλεκτρικά κύματα παραγόμενα από τις ειδικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού διοχετεύονται στην υπερ-κεραία και εκπέμπονται στον ουρανό. Τα κύματα μέσω της αντανάκλασής τους στην ιονόσφαιρα πολλαπλασιάζουν την ισχύ της ραδιομαγνητικής συχνότητας (10 δισ. Watt) και κατευθύνονται σε επιθυμητά σημεία για την πρόκληση σεισμών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, με την σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση του σημείου μέσω ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, που έχει ως αποτέλεσμα η εκτόνωση αυτής της απορροφημένης ενέργειας να γίνεται με τη μορφή σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας.
Επίσημα το Haarp αναφέρει ότι εκπέμπει μικροκύματα υψηλής συχνότητας προς την ιονόσφαιρα, η οποία λειτουργεί σαν ένας τεράστιος καθρέφτης που αντανακλά τα μικροκύματα και τα στέλνει πίσω στην επιφάνεια της γης με την μορφή μικροκυμάτων χαμηλής συχνότητας, από 1 ως 100Ηz. Λόγω της έντονης αλληλεπίδρασης του φλοιού με την ιονόσφαιρα στο εύρος των χαμηλών συχνοτήτων, στις ίδιες χαμηλές συχνότητες θεωρείται πιθανή, αν και δεν έχει γίνει δημόσια παραδεκτή, η δυνατότητα επιλεκτικής πρόκλησης σεισμών με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα και με την ανακάλυψη του Τέσλα, ότι η Γη δονείται ή αντηχεί στην πολύ χαμηλή συχνότητα των 12 Hertz.
Οι κορυφαίοι αρχηγοί όλων κυριολεκτικά των Ευρωπαϊκών χωρών είχαν αρκετές συναντήσεις με το Δρ. Νικ Μπέγκιτς, πρωτοπόρο ερευνητή και συγγραφέα για τις επιχειρήσεις του HAARP, καθώς επίσης και με άλλους ανεξάρτητους επιστήμονες και ερευνητές. Ακολούθησαν πανευρωπαϊκές συσκέψεις στις οποίες εκφράστηκαν εξαιρετικά ισχυρές ανησυχίες, επιφυλάξεις και καθαρές αντιθέσεις εναντίον του HAARP και των περισσότερων, αν όχι όλων των διατάξεων του προγράμματος, καθώς επίσης σοβαρές επιφυλάξεις για τα μακροπρόθεσμα παγκόσμια αποτελέσματά του πάνω στο περιβάλλον.
Βέβαια είναι λογικό να υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία παγκοσμίως για ένα τόσο επικίνδυνο όπλο, όπως το HAARP. Και ειδικά για τον έλεγχο του προγράμματος σεισμών, που είναι πιθανόν να είχε χρησιμοποιηθεί και στον σεισμό της Κίνας το 2008! Οι λόγοι συνήθως οικονομικοί...
Στον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας το Μάρτιο του 2011, ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για δημιουργία τεχνητού σεισμού να ήταν η άρνηση της χώρας λίγο καιρό πριν, για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αμερική (προτίμησε Κίνα και Ρωσία) και ειδικά η άρνηση της να συνδράμει το ΝΑΤΟ για στρατιωτική επίθεση στην Λιβύη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τιμ Γκάϊτνερ.
Φήμες θέλουν τον Γκάϊτνερ να θέλει την υποδούλωσή της Ιαπωνίας στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους της Γουώλ Στρητ, ζητώντας παράλληλα από το Τόκιο να σταματήσει εδώ και τώρα την πολιτική υποστήριξη που παρέχει στην Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, στο θέμα των πυρηνικών.
Ένας άλλος λόγος για να δημιουργηθεί τεχνητά ο σεισμός, ήταν η προστασία της Ιαπωνικής οικονομίας από τα εκατοντάδες δις Δολάρια που θα έδινε στις γύρο χώρες σε αποζημιώσεις, στην περίπτωση που θα υπήρχε διαρροή ραδιενέργειας από τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, αν δεν υπήρχε η φυσική καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι. Δηλαδή, φήμες μιλούν για διαρροή ραδιενέργειας πριν το τεχνητό σεισμό, ο οποίος έγινε για να μην πληρώσουν αυτά τα δυσβάστακτα ποσά. Ένα ενδεχόμενο αρκετά πιθανό, αφού ανιχνεύθηκαν ραδιενεργά τρόφιμα στη πόλη Ταϊπέι της Ταιβάν, που προέρχονταν από μη ραδιενεργή περιοχή της Ιαπωνίας και με ημερομηνία εισαγωγής, αυτή του μεγάλου σεισμού!
Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ιαπωνία είχε απειληθεί με την χρήση όπλου που θα ενεργοποιούσε σεισμούς ώστε να προκληθεί πυρηνική καταστροφή στους αντιδραστήρες των εργοστασίων της. Δείτε ένα βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) όπου ο Καναδός δημοσιογράφος Benjamin Fullford αναλύει πως πήρε την ομολογία αυτή το 2008 από τον τότε υπουργό οικονομικών της χώρας Heizō Takenaka κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην τηλεόραση. Ο Καναδός δημοσιογράφος είναι εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, μιλά άπταιστα τα ιαπωνικά και τότε διατελούσε διευθυντής του περιοδικού Forbes στην Ιαπωνία, το οποίο είναι ως γνωστόν το μεγαλύτερο περιοδικό οικονομικών στον κόσμο.





Πηγή
http://ufotruth-gr.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 1948, ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ UFO ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ!













Στις 2 Μαΐου του 2011, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δύο φιλμ του 1948, με πλάνα από μια κατάρριψη ufo και αρκετούς αιχμάλωτους εξωγήινους!!! Όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι που τα κατέβασαν στο YouTube, τα βίντεο διέρρευσαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και είναι μόνο ένα μέρος του 3ωρου συνολικού υλικού.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την κατάρριψη του ιπτάμενου δίσκου συνολικά περισυλλέχτηκαν 8 νεκροί γκρι εξωγήινοι επιβαίνοντες και αιχμαλωτίστηκαν 3 ζωντανοί, ένας εκ των οποίων ήταν ελαφρά τραυματισμένος.

Το σκάφος και οι εξωγήινοι μεταφέρθηκαν με μυστικότητα σε βάση της USAF και το περιστατικό παράμενε άγνωστο στο ευρύ κοινό μέχρι τη διαρροή του. Βέβαια, η γνησιότητα των εν λόγω βίντεο δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί...







Πηγή
http://ufotruth-gr.blogspot.com/2011/05/1948-ufo.html
Διαβάστε περισσότερα...

Κάτι παραπάνω από φωτογραφία και δεν είναι βίντεο











«Κινηματογραφίες» .Η Νέα Τεχνική στην Φωτογραφία

Είναι κάτι παραπάνω από φωτογραφία και δεν είναι βίντεο
'Οπως θα διαπιστώσετε ο χρόνος εδώ δεν μπορεί να... παγώσει!


Θα είναι οι φωτογραφίες του μέλλοντος;


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και εξελίσσεται. Και φαίνεται οτι ακόμα υπάρχουν ανήσυχα μυαλά και άνθρωποι που κάνουν ένα βήμα παραπάνω απ' όλους μας και μπορούν να μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοικτό.

ΟΛΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ

Αυτά είναι κάποια από τα θαύματα του photoshop!

«Κινηματογραφίες» ονόμασαν
δύο καλλιτέχνες το νέο τρόπο καταγραφής των προσωπικών μας στιγμών που δεν είναι άλλος από τις γνωστές σε όλους φωτογραφίες, οι οποίες, όμως, θα έχουν κίνηση. Και φυσικά αυτό δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής, αλλά επεξεργασίας της εικόνας!...

Η Τζέϊμι Μπεκ συνεργάστηκε με το γραφίστα Κέβιν Μπεργκ για να φτιάξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG. Οι δύο καλλιτέχνες δίνουν εικόνα στην κίνηση με τη βοήθεια των εφέ!

Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί, βέβαια, να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας!


Δυο καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νεο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές. Φωτογραφίες με κίνηση! Αυτό θα αργήσει να γίνει για το πλατύ κοινό, αφού δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής αλλά επεξεργασίας της φωτογραφίας. Δεν παύει όμως να είναι συναρπαστικό!

H ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ



Τις ονόμασαν κινηματογραφίες. Στην αρχή το θέαμα μπορεί να ξενίζει, όμως το μάτι συνηθίζει αμέσως και η εικόνα σε συνεπαίρνει!

Η Τζέϊμι Μπεκ που έβγαλε και τον εαυτό της φωτογραφία, συνεργάστηκε με τον γραφίστα Κέβιν Μπεργκ για να φτιαξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG.

Και τώρα, χρησιμοποιώντας την βοήθεια των εφέ μπορούν και δίνουν κίνηση στην εικόνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η κα Μπέργκ τραβάει τις φωτογραφίες και ο συνεργάτης της "βάζει" κίνηση στην εικόνα με την βοήθεια γραφικών και πολλών κοπιαστικών ωρών μοντάζ.

Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ


















Πηγή
http://hotfreetime.blogspot.com/2011/04/blog-post_1321.html
Διαβάστε περισσότερα...

Shadow art -- Απίθανο












Λήψη (1 MB)
Διαβάστε περισσότερα...