Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ελληνικά ακουστικά βιβλία και ραδιοφωνικό θέατρο

Ένας αληθινός "παράδεισος"ακουστικών βιβλίων και ραδιοφωνικών,θεατρικών έργων!









 



 Με χαρά σας παρουσιάζω ένα εκπληκτικό site,με άφθονα ακουστικα,ελληνικά(παρακαλώ)βιβλία και με θεατρικά έργα,έτσι όπως προσαρμόστηκαν για το ραδιόφωνο τις δεκαετίες 60' με 70',κυρίως.Στον συγκεκριμένο ιστότοπο μπορείτε να ακούσετε και καλή μουσική,αφού διαθέτει πάμπολα μουσικά κομμάτια για όλα τα γούστα.Τι άλλο θέλετε για μια ηρεμη βραδιά στο σπίτι;Την τηλεόραση έτσι όπως κατάντησε,την βαρεθήκαμε πια όλοι και έτσι η καλύτερη λύση που μπορώ να σας προτείνω είναι το isobitis.com.Κάντε κλικ στον σύνδεσμο και περιηγηθείτε στο μοναδικό αυτό site.









Το πιο υπέροχο απ'όλα είναι πως εδώ θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα απο ελληνικά ακουστικά βιβλία.Απολαύστε έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων ακούγοντας τα στο i-pod ή το κινητό σας.Το κατέβασμα είναι τόσο απλό που δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου.Το isobitis είναι,ίσως,το μόνο site που προσφέρει τόσα πολλά ακουστικά βιβλία διαβασμένα στα ελληνικά.Η πλειοψηφία των βιβλιοφάγων εκεί έξω θα το λατρέψει.Τα ομιλούντα βιβλία,διαβασμένα στα ελληνικά(το τονίζω) θα τα βρείτε εδώ .Θα συναντήσετε σπουδαία λογοτεχνικά έργα απο μεγάλους κλασσικούς και σύγχρονους συγγραφείς απο Ντίκενς έως και Στήβεν Κίνγκ,δηλαδή βιβλία για κάθε γούστο και στιγμή.

Απο θεατρικά έργα προσαρμοσμένα για το ραδιόφωνο διαθέτει πάνω απο χίλια στη συλλογή του το isobitis.Βρείτε τα εδώ και καλή σας απόλαυση!

 Πηγή









Διαβάστε περισσότερα...

Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!

Διαφημίσεις από τις δεκαετίες του ’40, ’50 και ’60. Όταν ο «σεξισμός» δεν υπήρχε ως έννοια και ο «κόσμος ανήκε στους άντρες». Όταν οι γυναίκες γίνονταν «χαλί να τις πατήσεις», αν τους άρεσε το παντελόνι σου ή εκπλήσσονταν που μπορούσαν να ανοίξουν μόνες τους το νέο καπάκι της κέτσαπ.








 


Αν, απ” την άλλη, δεν συμμορφώνεται η γυναίκα σας, ίσως πρέπει να διαβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο: «Γιατί πρέπει να χτυπάτε τη γυναίκα σας».

dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Αν μάθει ποτέ ο άντρας σου, ότι δεν έχεις πάει στα μαγαζιά να δοκιμάσεις ποιος καφές είναι πιο φρέσκος…
… Αν μάθει ότι υπάρχει περίπτωση να παίρνεις μπαγιάτικο καφέ
… αλίμονο σε σένα! Γιατί σήμερα υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να δοκιμάσεις τον πιο φρέσκο καφέ, πριν τον αγοράσεις».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Κράτα την εκεί που ανήκει…»
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Οι στρατιώτες χρειάζονται τη βοήθειά μας! Συγκεντρωθείτε, γυναίκες της Αμερικής!
Τελικά κι εσείς οι κοπελιές είστε χρήσιμες!»
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Είναι ωραίο να έχεις ένα κορίτσι στο σπίτι. Αν και ήταν τίγρης, ο ήρωάς μας δε χρειάστηκε να ρίξει ούτε μία σφαίρα για να τη ρίξει. Με μόνο μία ματιά στο παντελόνι μάρκας Mr. Leggs, ήταν έτοιμοι να τον αφήσει να πατήσει πάνω της.
Αυτό το υπέροχο κόψιμο ηρεμεί την άγρια καρδιά της. Αν θέλετε κι εσείς τέτοιο χαλί, αγοράστε παντελόνια Mr. Leggs».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Οπότε όσο πιο σκληρά δουλεύει μία σύζυγος, τόσο πιο όμορφη φαίνεται.
-Πωπω, αγάπη μου, φαίνεται να ομορφαίνεις όσο μαγειρεύεις, καθαρίζεις και ξεσκονίζεις, ενώ εγώ είμαι πτώμα μετά τη δουλειά. Πώς το κάνεις;
-Βιταμίνες, αγάπη μου! Παίρνω πάντα τις βιταμίνες μου!»
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!



«Αργά ή γρήγορα, η γυναίκα σου θα οδηγήσει στο σπίτι έναν απ’ τους καλύτερους λόγους να έχεις Φολκσβάγκεν. Οι γυναίκες είναι τρυφερές και γλυκές, αλλά χτυπάνε πράγματα. Αν η γυναίκα σου χτυπήσει κάτι οδηγώντας Φολκσβάγκεν, δε θα σε πονέσει πολύ.
Μπορεί να βαθουλώσει την οροφή, να γρατζουνίσει την πόρτα ή να τρακάρει τον προφυλακτήρα. Μπορεί να σε κάνει έξαλλο, αλλά δε θα σε κάνει φτωχό. Γι’ αυτό, όταν η γυναίκα σου πάει για ψώνια με ένα Φολκσβάγκεν, μην ανησυχείς. Μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις ότι χρησιμοποιεί, για να σταματήσει το αμάξι. Ακόμα και τα φρένα».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Το μίξερ Σεφ κάνει τα πάντα, εκτός από το να μαγειρεύει – γι’ αυτό υπάρχουν οι γυναίκες».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Οι άντρες είναι καλύτεροι απ’ τις γυναίκες! Μέσα στο σπίτι οι γυναίκες είναι χρήσιμες – ακόμα και ευχάριστες. Στο βουνό, είναι ενοχλητικές και κουραστικές.
Γι’ αυτό μην τις τραβολογάς στα βουνά, για να κάνεις φιγούρα με το πουλόβερ Drummond. Δε χρειάζεται. Αυτά τα πουλόβερ είναι ωραία παντού».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Δείξε της ότι ο κόσμος ανήκει στους άντρες».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Είναι πάντα παράνομο να σκοτώσεις μία γυναίκα;»
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Χτυπάς ακόμα τη γυναίκα σου; Ίσως να μην έπρεπε να είχες σταματήσει ποτέ. Διάβασε το γιατί, στο γαργαλιστικό, προκλητικό, αλλά εκπαιδευτικό φυλλάδιο με τίτλο: «Γιατί Πρέπει να Χτυπάς τη Γυναίκα σου», γραμμένο από έναν πιστό ακόλουθο αυτής της αντρικής τέχνης».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Εννοείς ότι και γυναίκα μπορεί να το ανοίξει;»
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!
«Οι γυναίκες δεν φεύγουν απ’ την κουζίνα!
Όλοι ξέρουμε ότι η θέση της γυναίκα είναι στο σπίτι, να μαγειρεύει ένα υπέροχο γεύμα για τον άντρα. Αλλά αν απολαμβάνεις ακόμα την εργένικη ζωή και δεν έχεις μία γυναίκα να σε περιμένει στο σπίτι, έλα στο Hardee’s για κάτι γρήγορο».
dinfo.gr - Διαφημίσεις του 60 που σήμερα θα θαύμαζαν μόνο οι Ταλιμπάν!



 Πηγή






Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία της Σαρδέλας, της τετράποδης πρωταγωνίστριας του «Ράδιο Αρβύλα»

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και η σκυλίτσα του απολαμβάνουν μαζί τον ύπνο, τις διακοπές, τη ζέστη και... τα ψάρια. Τον ακολουθεί παντού, ακόμα και στη δουλειά του, στη γνωστή εκπομπή του ΑΝΤ1, και είναι πάντα χαρούμενη και φρόνιμη. Μόνο να μην τον ακούσει να μιλάει Γιαπωνέζικα.




Τη βρήκε παρατημένη στην παραλία των Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης ένα κυριακάτικο πρωινό το Μάρτιο του 2001. Ο κτηνίατρος, αφού την εμβολίασε, τον ενημέρωσε ότι είναι περίπου τριάντα ημερών. «Άκουγα ένα επίμονο κλαψούρισμα από το παράθυρό μου. Βγήκα έξω και είδα ένα τόσο δα χαριτωμένο κουταβάκι. Αμέσως το πήρα σπίτι και του έδωσα μια κούπα γάλα. ∆εν μπήκα καν στο δίλημμα αν θα την κρατήσω ή όχι», μου λέει ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Έκτοτε είναι στην κυριολεξία αχώριστοι, η Σαρδέλα τον συνοδεύει μέχρι και στο τηλεοπτικό στούντιο των «Ράδιο Αρβύλα». Βέβαια, τώρα που κοντεύει να πατήσει τα δεκατέσσερα, οι αντοχές της έχουν μειωθεί και γι’ αυτό δεν μπορεί το πολύ ξενύχτι, με συνέπεια οι επισκέψεις στην εκπομπή να έχουν περιοριστεί.
Η πρώτη της εμφάνιση στη μικρή οθόνη ήταν πριν από εννέα χρόνια. «Ήμασταν έξω μαζί για δουλειές, είχε περάσει η ώρα και δεν προλάβαινα να την αφήσω σπίτι. Έτσι, την πήρα μαζί μου. Ευτυχώς, εξοικειώθηκε αμέσως με το περιβάλλον και κάθισε πολύ φρόνιμη, λες και βρισκόταν στον φυσικό της χώρο. Μετά καθιερώθηκε, ανέπτυξε ιδιαίτερη επαφή με το τηλεοπτικό κοινό και έγινε η μασκότ της εκπομπής», εξηγεί ο Στάθης την ώρα που η Σαρδέλα παίζει αθόρυβα στο σαλόνι με το αγαπημένο της πράσινο πλαστικό μπαλάκι. Κατά κανόνα, στο πλατό δεν ενοχλεί τους τεχνικούς ούτε δυσφορεί με τις κάμερες, τα πολλά φώτα, τη φασαρία και τη ζέστη. Ξαπλώνει μπροστά από το πάνελ και κοιμάται αμέριμνη. Απλώς, πού και πού γαβγίζει δίχως λόγο και εκνευρίζεται πάντα όταν ο Στάθης μιλάει Γιαπωνέζικα. Επειδή είναι εξόχως κοινωνική, πιάνει αμέσως φιλίες με τα μέλη των συγκροτημάτων που φιλοξενούνται στην εκπομπή, τα οποία στα διαλείμματα από τις πρόβες τη συμπεριλαμβάνουν… στις παραγγελίες των φαγητών τους.
Photo courtesy of Alexandros Avramidis
Photo courtesy of Alexandros Avramidis
Η λαιμαργία είναι ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημά της. Μια φορά, ο Στάθης γύρισε σπίτι από τη δουλειά, άνοιξε το φούρνο και μέσα δεν υπήρχε τίποτα. Η Σαρδέλα είχε εξαφανίσει ένα ταψί με δώδεκα γεμιστά, δίχως μάλιστα να λερώσει την κουζίνα και να κάνει κάποια ζημιά! «Μπορεί να φάει μέχρι να σκάσει, γι’ αυτό είμαι πολύ προσεκτικός. Αποφεύγω να της δίνω μαγειρευτά και της ετοιμάζω μόνο ένα γεύμα με κροκέτες το απόγευμα», λέει, με τη Σαρδέλα να τον σκουντάει για να της δώσει μπισκότο, και συνεχίζει: «Τα καλοκαίρια που πηγαίνουμε στην Αλόννησο, διανύει μόνη της μια απόσταση μισού χιλιομέτρου και ανηφορίζει προς τις ταβέρνες για να φάει κοψίδια». Πάντως, παρά τις θερινές νυχτερινές εξορμήσεις στο διπλανό χωριό για την αναζήτηση κρέατος, λατρεύει τα θαλασσινά και τρελαίνεται για τα τηγανητά καλαμαράκια.
Γενικότερα, πηγαίνει βόλτα στη γειτονιά δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα κατεβαίνει στην παραλία και περπατάει μαζί με τον Στάθη στην άμμο. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με το νερό ούτε με το αλάτι. Αντιθέτως, στις καλοκαιρινές διακοπές ξεχνιέται μέσα στη θάλασσα και, όταν κουράζεται, επιδίδεται στην ηλιοθεραπεία.

Τεμπελιά και παιχνίδι

Όπως τεμπελιάζει στις παραλίες και λιώνει κάτω από τον ήλιο, το ίδιο κάνει το χειμώνα πάνω στο χαλί μπροστά από το αναμμένο τζάκι. «Άμα αράξει μπροστά από το τζάκι, δεν σηκώνεται ούτε για να πάμε βόλτα, νομίζω πως είναι η καλύτερή της συνήθεια», θα ομολογήσει γελώντας ο Στάθης. Τι άλλο να περιμένεις από ένα μαχμουρλίδικο σκυλί, το οποίο καθημερινώς ξυπνάει μετά τις 10! Όχι, μαζί δεν κοιμούνται. Έχει καιρό που η Σαρδέλα δεν τον ακολουθεί στο κρεβάτι, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Μπορεί να μη σκεπάζονται με το ίδιο πάπλωμα, όμως μοιράζονται ανελλιπώς τις χαρές και τις λύπες τους. «Είμαι πολύ τυχερός που την έχω, μου συμπεριφέρεται σαν κανονικός φίλος. Αντιλαμβάνεται γρήγορα πολλές καταστάσεις και άμα διαισθανθεί ότι είμαι κουρασμένος, έρχεται αθόρυβα και μου κρατάει συντροφιά για να με παρηγορήσει», λέει ο Στάθης και προσθέτει: «Παρατήρησε να δεις πώς θα αλλάξει η έκφραση στο πρόσωπό της και πώς θα αρχίσει να γαβγίζει ασταμάτητα, όταν θα της πω “έλα δω, καλό σκυλάκι, έλα δω”». Πράγματι, η Σαρδέλα γίνεται έξαλλη και κοιτάει το αφεντικό της αγριεμένα. Όποτε ακούει αυτήν τη φράση και βλέπει τον Στάθη να την καλεί, χτυπώντας ρυθμικά το χέρι πάνω στο γόνατό του, καταλαβαίνει ότι πρόκειται να της δαγκώσει τα αυτιά. Κάπως έτσι ξεκινούν τα παιχνίδια.
Photo courtesy of Alexandros Avramidis
Photo courtesy of Alexandros Avramidis
Ακόμη περισσότερο από τα παιχνίδια τής αρέσουν οι βόλτες με το σκούτερ. Ανεβαίνει πάνω στη μηχανή, κλείνει τα μάτια της και απολαμβάνει τη δροσιά στο πρόσωπό της, ενώ τα αυτιά της ανεμίζουν από τον αέρα. Ρωτάω τον Στάθη πώς και δεν έχει αποκτήσει Σαρδελάκια. «Όταν ήρθε η ηλικία της να ζευγαρώσει, ρώτησα πάνω από διακόσια άτομα αν θα ήθελαν κουτάβια. Όλοι μού αποκρίθηκαν αρνητικά, συνεπώς αποφάσισα να τη στειρώσω», μου απαντάει. ∆εν πειράζει. Κάποιες υπάρξεις στη ζωή επιμένουν στη μοναδικότητά τους. Συνήθως, αυτές που η μοίρα τους διαγράφεται καθοριστικά από την τύχη. Και το όνομα της Σαρδέλας προήλθε εντελώς τυχαία από μια λίστα εβδομήντα υποψήφιων ονομάτων. Ίσα-ίσα, δηλαδή, για να θυμάται ότι βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε μια αμμουδιά.

_DSC9566 cropΌνομα: Σαρδέλα
Ηλικία: 13½ χρόνων
Βάρος: 21 κιλά
Αγαπημένο της φαγητό: τηγανητά καλαμαράκια
Ελαττώματα: είναι λαίμαργη και υπναρού
Προτερήματα: ευφυής και πολύ κοινωνική
Απεχθάνεται: τις γάτες
Εκνευρίζεται: με τα Γιαπωνέζικα του Στάθη
Λατρεύει: να κοιμάται μπροστά στο αναμμένο τζάκι

 Πηγή














Διαβάστε περισσότερα...