Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκική Γλώσσα στα Σχολεία!!! Επιστολή Καταπέλτης Καθηγητή ΕΜΠ προς Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου!!


Αξίοτιμοι Κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Αν ευσταθούν τα κατωτέρω, που το ΦΕΚ δείχνει ότι μάλλον ευσταθούν, γιατί τούρκικα και όχι Σερβικά ή Ρουμάνικά ή δεν ξέρω τι. Είναι δυνατόν να μην αισθάνεστε ντροπή που τα ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο σε λίγα χρόνια αν δεν γνωρίζουν τούρκικα;;

Ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ !!

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Σχόλια Επι της Επιστολής


ΦΕΚ Τουρκική Γλώσσα

Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική;
Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση. Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιομέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου) προωθήστε αυτό το μήνυμα. Αν πάλι σας είναι αδιάφορο, απλά αγνοήστε το.
Μόνο μία τελευταία παρατήρηση:
Αν πείτε κι εσείς (όπως κι εγώ) Μπα, αποκλείεται. υπερβολές. Ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει.
Όταν το διάβασα κάπου είπα: υπερβολές. Αποκλείεται προφανώς αναφέρεται μόνον στην Θράκη, και θα πρέπει να διορθώσουν τα σχόλιά τους.
Και για να είμαι 100% σίγουρος, παρήγγειλα το πρωτότυπο από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μπορείτε να το λάβετε κι εσείς, τηλεφωνικά, ή Fax κ.τ.λ. για να διαπιστώσετε κι εσείς του λόγου το αληθές. Θα σας έλθει το πλήρες φύλλο, 20 σελίδες, περίπου 7 Ευρώ, με αντικαταβολή.)

ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 867, 10 Ιουλίου 2006

Το διάβασα πολύ προσεκτικά. Πουθενά δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Είναι Πανελλαδική, και ισχύει από τον προηγούμενο χρόνο (!!!) Από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα. της Κυβερνήσεως.
Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική. (Παρακαλώ πάρτε και διαβάστε το πλήρες ΦΕΚ)
Τα ΜΜΕ σιωπούν.
Όλα τα κόμματα της παρούσας Βουλής το αποσιωπούν.
Όλοι οι δημοσιογράφοι αποφεύγουν κάθε αναφορά. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Ειδικά όταν οι Εγγλέζοι απαιτούν στα σχολεία τους τα Αρχαία Ελληνικά.
Σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, θα αρχίσουν να διδάσκονται αρχαία Ελληνικά, καθώς κρίθηκε ότι βοηθούν τα παιδιά στην κατανόηση της μητρικής τους γλώσσας. Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.



Κατεβάστε το ΦΕΚ από εδώ:
fek_867_aps_turkish_gymn.pdf 943.77 Kb

Πηγή
http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=12223:2010-09-21-170000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200
Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε τώρα το Βόρειο Σέλας live στο pc σας!


Ενα διαδικτυακό παρατηρητήριο το οποίο "μεταφέρει" ζωντανά το Βόρειο Σέλας της Αρκτικής στην οθόνη του υπολογιστή σας, εγκαινίασε η Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος!

Το βόρειο σέλας στoν αρκτικό κύκλο και το νότιο σέλας στον ανταρκτικό κύκλο προκαλούνται από φορτισμένα ηλιακά σωματίδια που παγιδεύονται στο γήινο μαγνητικό πεδίο και στη συνέχεια εκτρέπονται προς τους πόλους. Εκεί, αντιδρούν με αέρια ψηλά στην ατμόσφαιρα και εκπέμπουν φωτόνια που γίνονται ορατά σαν κινούμενες κουρτίνες φωτός.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου της Καναδικής Υπηρεσίας ο πρόεδρος της Στιβ ΜακΛιν, " οι απανταχού αστρονόμοι του καναπέ μπορούν τώρα να ανακαλύπτουν το θαύμα του βόρειου σέλατος ζωντανά στον υπολογιστή του σπιτιού τους".

Και προσθέτει: " Στόχος και ελπίδα μας είναι ότι ο χορός του βόρειου σέλατος θα σας δημιουργήσει απορίες για την επιστήμη του ουρανού και τη σχέση που έχουμε με το άστρο μας τον Ήλιο".

Η υπηρεσία αυτή, συμπίπτει με την αρχή της περιόδου του σέλατος στον Καναδά, που ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο. Το θέαμα θα γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακό μέχρι το 2013, οπότε η ηλιακή δραστηριότητα θα φτάσει στο απόγειο του 11ετούς κύκλου της.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ εδώ και η μαγεία του Σέλατος θα "πλημμυρίσει" την οθόνη σας!

Πηγή
http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/Arctic-on-the-PC.aspx
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : ΚΑΘΑΡΣΗ -KATHARSI


Ελληνική αστυνομική ταινία σε σκηνοθεσία Φωκίωνα Μπόγρη
 με τους Κώστα Στεφανάκη, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστο Νάτσιο, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Κώστα Ξυκομήνο, Δημήτρη Καπετανάκο, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Γιάννη Οικονομίδη, Τίνα Σπάθη, Νικόλα Τριανταφυλλίδη, Τέλη Σταλόνε.





Υπόθεση:

Ο Έστεμπαν (Κώστας Στεφανάκης) έρχεται στην Αθήνα έχοντας χάσει τη δουλειά του σαν αστυνομικός Μένει μαζί με τον ανάπηρο θείο του (Μπάμπης Κούρτης) και αναζητά δουλειά. Είναι άφραγκος και απογοητευμένος. Τον πλησιάζει ο διευθυντής ασφάλειας (Χρήστος Νάτσιος) και του αναθέτει να καθαρίσει 2 απο τους πιό επικίνδυνους εγκληματίες στην πόλη: Ο Μάνθος (Βαγγέλης Μουρίκης) και ο Μπαχράμης (Βαγγέλης Αλεξανδρής) είναι αυτοί που κανείς δεν μπορεί να πιάσει επίσημα.Και οι δύο είναι είναι
μπλεγμένοι με προστασία, ναρκωτικά , παράνομα sex shops, γυναίκες και ό, τι άλλο παράνομο . Έτσι Έστεμπαν, μπαίνοντας σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, γίνεται στόχος όχι μόνο για τον υπόκοσμο αλλά και για τα “αφεντικά” του.

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Η ενασχόληση του με το σινεμά ξεκίνησε στην προσχολική ηλικία, χάρη σε συγγενή ο οποίος διατηρούσε κατάστημα ενοικιάσεως βιντεοκασετών. Παράλληλα με τις σπουδές επικοινωνιών, ασχολήθηκε με την δημιουργία no budget ταινιών, υιοθετώντας το ψευδώνυμο «Φωκίων Μπόγρης».

Το 2009 ολοκλήρωσε την μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Κάθαρση», ένα project διάρκειας 2 ετών. H “Κάθαρση” είναι μία ανεξάρτητη, low budget ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη. Μία ιστορία προσωπικής εκδίκησης με φόντο τον κόσμο της μαφίας και την πολιτική διαφθορά.

Η ταινία συμμετείχε στις Νύχτες Πρεμιέρας τον Σεπτέμβριο του 2009.

Πηγή
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=10394
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 2: Η Εκδίκηση της Κίτι Γκαλόρ


Αμερικανικής παραγωγής , πρόκειται για μια 3D κωμωδία που συνδυάζει live δράση με μαριονέτες τελευταίας τεχνολογίας και computer animation. Σε σκηνοθεσία Μπραντ Πέϊτον με τους Κριστίνα Απλγκέιτ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Σον Χέιζ, Τζέιμς Μάρσντεν, Μπέτι Μίντλερ, Νικ Νόλτε, Τζόε Παντολιάνο, Κατ Γουίλιαμς, Κρις Ο’ Ντόνελ.





Υπόθεση

Με θέμα την αρχέγονη μάχη μεταξύ γάτας και σκύλου, ένα αιλουροειδές , η Κίτι Γκαλόρ , ρίχνεται στη μάχη. Η Κίτι Γκαλόρ, είναι ... πρώην πράκτορας του οργανισμού αντικατασκοπείας των γατών ΜΙΑΟΥ, αλλά αυτονομήθηκε και κατέστρωσε ένα διαβολικό σχέδιο που θα δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο τους σκύλους, αλλά και τους πρώην αιλουροειδείς συναδέλφους της, με όπλο τα γαμψά και ακονισμένα νύχια της. Αντιμέτωποι με την αναπάντεχη απειλή, γάτες και σκύλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά στην ιστορία, σχηματίζοντας μια μάλλον απίθανη συμμαχία προκειμένου να σώσουν, τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους...
Η ταινία θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές , στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των :Γιάννη Τσιτσιμέλη (Ντιγκς) , Δήμητρας Ματσούκας (Κάθριν) και Άβας Γαλανοπουλου (Κίτι Γκαλόρ)

Πηγή
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=10394
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ -
LES AVENTURES EXTRAORDINAIRES D' ADÈLE BLANC-SEC


Γαλλική ταινία περιπέτειας και φαντασίας , βασισμένη στα γνωστά κόμικ του Ζακ Ταρντί, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Λικ Μπεσόν. Παίζουν οι Ματιέ Αμαλρίκ, Λουίζ Μπουργκουάν, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ.




Υπόθεση

Το 1912, η Αντέλ, μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, πετάγεται μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό κυκλοφορεί στην πόλη… Τίποτα δεν σταματά την Αντέλ.Και η περπέτεια συνεχίζεται , καθώς η Αντελ , αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες. 


Ο σκηνοθέτης

Ο Λικ Μπεσόν γεννήθηκε το 1959 στο Παρίσι και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ακολουθώντας τους γονείς τους, οι οποίοι ήταν εκπαιδευτές καταδύσεων, σε διάφορα μέρη της Γης. Ως έφηβος βαριόταν στο σχολείο αλλά έδειχνε τρομερά δείγματα δημιουργικότητας γράφοντας τα προσχέδια των σεναρίων για τις ταινίες "The Big Blue" και "The Fifth Element". Σχεδίαζε να γίνει θαλάσσιος βιολόγος αλλά στην ηλικία των 17 ετών είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια κατάδυσης και δεν μπορούσε να κάνει ξανά καταδύσεις. Μετακόμισε στο Παρίσι και με την ενηίκίωση του ,ανακάλυψε πως ο κινηματογράφος ήταν ένα μέσο στο οποίο θα μπορούσε να διοχετεύσει το ενδιαφέρον του για διάφορες τέχνες. Άρχισε λοιπόν να δουλεύει σε κινηματογραφικές παραγωγές, μετακόμισε για τρία χρόνια στην Αμερική και, όταν επέστρεψε ξανά στη Γαλλία, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής.

Ο Μπεσόν , όπως λέει , “είχε ερωτευθεί την ηρωϊδα στο κόμικ του Ζακ Ταρντί , αλλά εκείνος ήταν αρνητικός στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου του”.Ο Μπεσόν επέμενε , συνάντησε και ξανασυνάντησε τον Ταρντί δεκάδες φορές και τελικά 6 χρόνια μετά την πρώτη επαφή τους , τον έπεισε να του πουλήσει τα δικαιώματα της Αντέλ. Μετά απ αυτό η συνεργασία τους ήταν άριστη , σύμφωνα με τον Μπεσόν .

“Έγραψα το πρώτο προσχέδιο της διασκευής, όντας πολύ πιστός στο κόμικ, στο σύμπαν του Ταρντί και στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Αντέλ. Έδωσα το σενάριο στον Ταρντί έχοντας μεγάλη αγωνία, μιας και είχε γράψει το κόμικ ενώ εγώ είχα κάνει τον χαρακτήρα δικό μου με τη διασκευή. Ήμουν τυχερός όμως διότι διάβασε το σενάριο και είπε "Είναι εξαιρετικό!". Αναγνώρισε τα στοιχεία του κόμικ και του χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε την κινηματογραφική τους μεταφορά, όχι απλά μια μετατροπή της ιστορίας σε κινούμενες εικόνες. Αυτό ήταν που τον κέρδισε. Η μόνη αλλαγή που ζήτησε ήταν στο όνομα ενός από τους χαρακτήρες”.

Πηγή
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=10394
Διαβάστε περισσότερα...

Σινεμά : ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ - HIDEAWAY


Δραματική ταινία , γαλλικής παραγωγής , που κέρδισε Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φρανσουά Οζόν με τους Ιζαμπέλ Καρέ, Μελβίλ Πουπό, Λουί - Ρονάν Σουασί




Υπόθεση

Η Μους και ο Λουί είναι ερωτευμένοι, όμορφοι, πλούσιοι αλλά και χρήστες ηρωϊνης. Ένα πρωί, η μητέρα του Λουί επισκέπτεται το διαμέρισμά τους και βρίσκει το γιό της νεκρό και τη κοπέλα του σε κώμα. Όταν η Μους ξυπνάει, δύο μέρες αργότερα, οι γιατροί της αποκαλύπτουν ότι είναι δύο μηνών έγκυος και εκείνη, κόντρα στις συμβουλές όλων, αποφασίζει να κρατήσει το παιδί. Ο μόνος που της συμπαραστέκεται, ακόμα κι όταν τον αντιμετωπίζει εχθρικά, είναι ο gay αδελφός του Λουί, ο Πολ.


Η πρωταγωνίστρια Ιζαμπέλ Καρέ, θεωρείται απο τους κριτικούς ότι είχε μια εξαιρετική ερμηνεία , παίζοντας το ρόλο της εγκύου καθώς ήταν και στην πραγματικότητα εγκυμονούσα. Έτσι έδωσε το καλύτερο εαυτό της σε αυτή τη ταινία με έντονες ψυχολογικές διαστάσεις και αρκετή ένταση συναισθημάτων.

Πηγή
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=10394
Διαβάστε περισσότερα...