Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Ποιος ειναι ο αρχηγος;Στις αρχες της ανθρωποτητας, οταν δημιουργηθηκε ο ανθρωπος, τα ζωτικα οργανα αρχισαν να συζητουν για το ποιος θα γινοταν αρχηγος.

Ο εγκεφαλος ειπε:

Εγω πρεπει να γινω αρχηγος, εφοσον οργανωνω την λειτουργια ολων σας.

Τα ματια ισχυριστηκαν:

Εμεις θα πρεπει να γινουμε αρχηγος, γιατι φυλαμε ολο το σωμα.

Η καρδια ειπε:

Τοτε εγω θα επρεπε να ημουν αρχηγος, γιατι μεταφερω το αιμα για να δουλευετε ολοι σας.

Το στομαχι δηλωσε:

Εγω θα γινω αρχηγος, γιατι σας τρεφω ολους.

Τα ποδια ειπαν:

Πρεπει να γινουμε αρχηγος, γιατι μεταφερουμε ολο το σωμα. Και ολοι αγανακτησαν απο τις εξηγησεις των αλλων.

Οταν η κουραδα ζητησε να γινει αρχηγος, ολοι σκασανε στα γελια.

Η ΚΟΥΡΑΣ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ:

Εγω θα ειμαι αρχηγος...κι αρνηθηκε να βγει για ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ!!!

τΟ ΣΩΜΑ εσκαγε, το ΣΤΟΜΑΧΙ φουσκωσε, τα ΜΑΤΙΑ θολωσαν, η ΚΑΡΔΙΑ αγωνιουσε, τα ΠΟΔΙΑ ετρεμαν....

Και τοτε ολοι φωναξαν: Να γινει η κουραδα αρχηγος!!!!!

Και απο τοτε καθε κουραδα γινεται αρχηγος και μας κυβερναει..........

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=ohyc2M4KJJI
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3897:2010-06-25-15-40-52&catid=34:mairi&Itemid=74
Διαβάστε περισσότερα...

Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στη zougla.gr, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Ολυμπίτης, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Ο διδάκτορας Φασματοσκοπίας και Φυσικοχημείας Σπύρος Κιτσινέλης τονίζει ότι ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη λειτουργία της λάμπας είναι ασήμαντος και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ' όσο όταν κάνουμε σολάριουμ.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι δεν παράγονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στα καταστήματα προέρχονται από στοκ των εργοστασίων κατασκευής.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και σε σημεία που έχουν καθοριστεί από τους δήμους που είναι συμβεβλημένοι με την εταιρεία «Ανακύκλωση Α.Ε». Σημειώνεται ότι τα σημεία ανακύκλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και είναι 1.300 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τα 2.000.

Πηγή
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189775&cid=4
Διαβάστε περισσότερα...

Armin van Buuren - A State of Trance 482Armin van Buuren presents – A State of Trance Episode 482 – 11.11.2010Πηγή
http://www.youclubvideo.com/audio/145007/armin-van-buuren-presents-a-state-of-trance-episode-482-11-11-2010
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ταινίες της εβδομάδας (12 Νοεμβρίου 2010)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 - Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος 1ο (2010)
Des Hommes et des Dieux - Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων (2010)
Bibliotheque Pascal - Νύχτες στου Πασκάλ (2010)
100 Χρόνια Μεξικανική Επανάσταση
Αφιέρωμα στον Eric Rohmer (2010)

Πηγή
http://cine.gr/
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥΆν το σκεφθούμε ξανά και ξανά και αποφασίσουμε να κάνουμε το άλμα ..... ίσως τελικά να μήν καταντήσουμε τόσο βρασμένοι!
Η ανοχή έχει τα όρια που εμείς αποφασίζουμε να θέσουμε!


Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=eaxx88xG19M
Διαβάστε περισσότερα...