Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

«Η έξοδος από το ευρώ θα ωφελήσει την Ελλάδα»

Την άποψή του περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διατυπώνει εκ νέου ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών στο Μόναχο (Ifo), Χανς Βέρνερ Ζιν, ενώ απορρίπτει τον ισχυρισμό της Άγκελα Μέρκελ, ότι η Γερμανία έχει ωφεληθεί από το ευρώ περισσότερο από όλες τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. «Για τους Έλληνες, είναι μεγάλο μειονέκτημα να παραμένουν στο ευρώ, διότι δεν είναι ανταγωνιστικοί και έχουν τεράστια ανεργία», αναφέρει σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

 
 Σύμφωνα με τον γερμανό οικονομολόγο, ακόμη και για τους δανειστές της Ελλάδας – και κυρίως για τη Γαλλία – δεν έχει νόημα να παραμένει η χώρα στο ευρώ, «διότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει κάτι». «Η χώρα χρειάζεται διαρκώς νέες πιστώσεις για να καλύψει τα ελλείμματα της. Αλλά ακόμα και για τον κόσμο είναι καλύτερο αλλά αυτό μόνο με μια έξοδο μπορεί να επιτευχθεί», υποστηρίζει.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου για τα οφέλη που αποκομίζει η Γερμανία από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ο Χανς Βέρνερ Ζιν υποστηρίζει ότι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
«Μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης, ήμασταν οι μεγάλοι χαμένοι του ευρώ. Αυτό άλλαξε μετά την κρίση. Πρώτον, αυξήσαμε λίγο τους μισθούς και τις τιμές ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Δεύτερον, οι αποταμιεύσεις, παρά την κρίση, δεν έφυγαν από τη Γερμανία και έτσι υπήρξε ανάπτυξη στην αγορά ακινήτων και στην απασχόληση», αναφέρει ο γερμανός οικονομολόγος.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι «από την εισαγωγή του ευρώ έως σήμερα, η Γερμανία έχει πληρώσει τη στάση της» και αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι «στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, το 1995, ήμασταν στη δεύτερη θέση στην ευρωζώνη σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα και, σήμερα, βρισκόμαστε στην έβδομη θέση».

Deutsche Welle, spirospero.gr

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Γιατί το ιατρικό κατεστημένο δεν αναφέρει τίποτα για όλα αυτά που αναφέρονται στο βίντεο; Γιατί μας έχουν ταράξει στο ψέμα; Γιατί δεν εφαρμόζουν τις απλές και οικονομικές μεθόδους του Dr Coldwell που προσφέρει θεραπεία σε 2 εως 16 εβδομάδες αλλά εφαρμόζουν τις χημειοθεραπείες που αποδεδειγμένα καταστρέφουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα; 
Γιατί υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία με εξωπραγματικά κέρδη που κονομάει παίζοντας με την υγεία μας....  









Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...