Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ναός του Σολομώντα στη Βραζιλία η πορεία των έργων ζωντανά μέσω κάμερας


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ ΣΤΗΝ …ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πολλές αντιδράσεις από το Ινστιτούτο του Ναού της Ιερουσαλήμ

   Η «Οικουμενική Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού», τοποθέτησε με μια μεγάλη τελετή το περασμένο Σαββατοκύριακο, τον ακρογωνιαίο λίθο του Ναού του Σολομώντα στο Σάο Πάολο, ως αφετηρία για μεγάλες κατασκευές. Στην πέτρα είναι χαραγμένος ο στίχος: "κἀγὼ δέ σοι λέγω ὅτι σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν, καὶ πύλαι ᾅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς» (Κατά Ματθαίον 16:18).«Η πέτρα δεν είναι ο Πέτρος, αλλά η πίστη στο ζωντανό Θεό», δήλωσε ο Επίσκοπος Adir Macedo, ο οποίος πραγματοποίησε την τελετή.

Και ο επίσκοπος δήλωσε: «Αυτή η πέτρα είναι αυτή που θα σώσει το λαό του και πραγματοποιείται(η σωτηρία) ξεκινώντας από σήμερα. Θα χτίσουμε τον ναό εδώ (Σάο Πάολο), προς δική μας χαρά. Οι Ιουδαίοι, στο Ισραήλ, κλαίνε γιατί δεν έχουν τόπο για να κάνουν τις θυσίες τους στο Θεό, αλλά όλοι εμείς χαιρόμαστε για την κατασκευή αυτού του ναού. Το όνειρό μου ήταν ο καθένας να μπορούσε να πάει στο Ισραήλ, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο. Αφού  οι Βραζιλιάνοι δεν μπορούν να πάνε στο Ισραήλ, τότε ας φέρουμε το Ισραήλ  στη Βραζιλία


 Πληροφορίες κατασκευής: Το κτήριο θα αναπτυχθεί σε έκταση περίπου 28.000 τ.μ. στην λεωφόρο Celso Garcia, στο Bras  στο Sao Paulo (SP).Πρόκειται για σχεδόν 74.000 τετραγωνικά μέτρα κτιστού χώρου και θα χωρίζεται σε δύο μεγάλα τμήματα, που θα συνδέονται με μια γέφυρα και θα μπορεί να φιλοξενήσει άνετα λίγο πάνω από 10 χιλιάδες άτομα. Οι αριθμοί του προγράμματος αυτού είναι καταπληκτικοί. Για παράδειγμα, ο όγκος του μπετόν, το οποίο θα είναι περίπου 28 000 m³, και το ποσό του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί, το οποίο είναι σχεδόν 2 χιλιάδες τόνοι. Το μπροστινό κτίριο, εξοπλισμένο με 11 ορόφους, και ύψος 56 μέτρα, μετρούμενο από το έδαφος - χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι 7 μέτρα πιο κάτω θα υπάρχουν οι δύο υπόγειοι σταθμοί αυτοκινήτων με περίπου 1200 θέσεις στάθμευσης. 

Το  αντίγραφο του Ναού του Σολομώντα στο Σάο Πάολο αποκτά τον θεμέλιο λίθο.  
Η Οικουμενική Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Εντίρ Μακέντο (Edir Macedo), ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χτίσει ένα τεράστιο αντίγραφο του ναού του Σολομώντα. Η εκτίμηση του κόστους $ 360 εκατομμύρια, 55 μέτρων (18 ορόφων), και με θέσεις για 10.000 άτομα. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης ένα χώρο στάθμευσης για 1.000 αυτοκίνητα, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο και δωμάτια με χώρο για 1.300 μαθητές.

«Θα είναι συγκλονιστικό
» είπε ο  Macedo, «Θα είναι όμορφα, όμορφα, όμορφα. Το πιο όμορφο πράγμα από όλα. Εξωτερικά μοιάζει με αυτόν που χτίστηκε στην Ιερουσαλήμ».


Το Ινστιτούτο του Ναού στην Ιερουσαλήμ βλέπει το θέμα με άλλη ματιά, πως είναι «μια πράξη αλαζονείας απέναντι στο Θεό. Το σχέδιο αυτό είναι ένα αστείο που πηγαίνει άμεσα ενάντια σε οτιδήποτε αντιπροσωπεύει τον Ιερό Ναό της Ιερουσαλήμ».

Η «Οικουμενική εκκλησία» έχει δαπανήσει περίπου 14.400.000 δολάρια για την εισαγωγή πέτρας από το Ισραήλ. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο ναός θα είναι εμπνευσμένος από το ναό του βασιλιά Σολομώντα και θα υπάρχει ένα αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης στο κέντρο του ιερού.

Ο Ραβίνος Chaim Richman του Ινστιτούτου του Ναού γράφει, «Είμαστε σήμερα μάρτυρες ενός γεγονότος που προσπαθεί να αφαιρέσει τη νόμιμη σχέση του Ισραήλ με την Ιερουσαλήμ. Αυτό το σχέδιο για την κατασκευή μιας  μέγα-εκκλησίας αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα να αφαιρέσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα  της Ιερουσαλήμ ...».

«Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι η ουσία της Ιερουσαλήμ είναι η παρουσία του Θεού», δήλωσε ο ραββίνος Richman, αναφέροντας ακόμα μια προφητεία από το βιβλίο του Ησαΐα 2:02: «ὅτι ἔσται ἐν ταῖς ἐσχάταις ἡμέραις ἐμφανὲς τὸ ὄρος κυρίου καὶ ὁ οἶκος τοῦ θεοῦ ἐπ' ἄκρων τῶν ὀρέων καὶ ὑψωθήσεται ὑπεράνω τῶν βουνῶν καὶ ἥξουσιν ἐπ' αὐτὸ πάντα τὰ ἔθνη καὶ πορεύσονται ἔθνη πολλὰ καὶ ἐροῦσιν δεῦτε καὶ ἀναβῶμεν εἰς τὸ ὄρος κυρίου καὶ εἰς τὸν οἶκον τοῦ θεοῦ ιακωβ καὶ ἀναγγελεῖ ἡμῖν τὴν ὁδὸν αὐτοῦ καὶ πορευσόμεθα ἐν αὐτῇ ἐκ γὰρ σιων ἐξελεύσεται νόμος καὶ λόγος κυρίου ἐξ ιερουσαλημ».

«Ο προγραμματισμένος μέγα-ναός από τον επίσκοπο Macedo» λέει ο ραβίνος Richamn, «είναι ένας σφετερισμός και μια κακοποίηση ενός ιερού χώρου και της ιδέας του Ιερού Ναού η οποία εκπροσωπείται στην Αγία Γραφή, και είναι επίσης ένας βάναυσος τρόπος οικειοποίησης των ιερών αξιών του Ιουδαϊσμού. Η Θεϊκή Παρουσία του Κυρίου δεν μπορεί να αντιγραφεί ή απλούστερα να υποστεί αυτή την κακομεταχείρηση και να μεταφερθεί σε άλλο τόπο. Όλο αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια  κυνική προσπάθεια χειραγώγησης από την  «Οικουμενική Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού» ώστε να χωρέσει το παγκόσμιο μήνυμα της Βίβλου στη δική της ατζέντα».

Το Ινστιτούτο του Ναού, μια θρησκευτική και εκπαιδευτική μη κερδοσκοπική οργάνωση, είναι αφιερωμένο στην φροντίδα όλων των πτυχών των Βιβλικών εντολών για την οικοδόμηση του Ιερού Ναού του Θεού στο όρος Μοριάχ στην Ιερουσαλήμ. Επικεντρώνεται πιο πολύ στην προσπάθειά να αποκατασταθεί ο Ιερός Ναός στην Ιερουσαλήμ.

Το 1992, ο Επίσκοπος Macedo ήταν ένδεκα μέρες στη φυλακή για απάτη. Τον περασμένο χρόνο, υπήρξε κατηγορία στο Σάο Πάολο εναντίον του Macedo σύμφωνα με την οποία ο ίδιος και ένας ακόμη πάστορας έβαλαν στην τσέπη δισεκατομμύρια δολάρια και χρησιμοποίησαν τα χρήματα αυτά για να αγοράσουν ακίνητα και αυτοκίνητα. Ο Macedo, υπερασπιστής της θεολογίας της ευημερίας και ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού jet αξίας 81 εκατομμυρίων δολαρίων, αρνήθηκε τις κατηγορίες.





Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ναός του Σολομώντα στο Σάο Πάολο, Σήμερα...

Πώς είναι σήμερα ο Ναός του Σολωμόντα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας
Σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αμφιλεγόμενες πεντηκοστιανές εκκλησίες της Βραζιλίας δόθηκε, το 2010, άδεια να χτίσει ένα «αντίγραφο του ναού του Σολομώντα», κόστους 155 εκατ. ευρώ, στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Σάο Πάολο.
  Ο ναός, ύψους 55 μέτρων, ίσος δηλαδή με ένα κτίριο 18 ορόφων, θα κυριαρχεί στο κέντρο της πόλης και θα έχει δύο φορές το ύψος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο.

 Το φαραωνικό έργο, σχεδιασμένο από τον βραζιλιανό αρχιτέκτονα Ροτζέριο Σίλβα ντε Αραούτζο, περιλαμβάνει χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 1.000 αυτοκινήτων, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο και αίθουσες διδασκαλίας για 1.300 μαθητές.










Αρχιτεκτονικό πρότυπο η Παλαιά Διαθήκη.

 Στο εσωτερικό του θα μπορούν να εκκλησιάζονται 10.000 πιστοί! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν το πώς ακριβώς ήταν ο ναός του Σολομώντα. Παρ΄ όλα αυτά, οι επίδοξοι κατασκευαστές του έργου επιμένουν ότι «το αρχιτεκτονικό πρότυπο είναι η Παλαιά Διαθήκη».

 Η «εκκλησία-γίγας», δημιουργία της βραζιλιανικής Παγκόσμιας Εκκλησίας του Βασιλείου του Θεού, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, εκτός απροόπτου. «Θα χτίσουμε τον ναό ακολουθώντας τα ίδια σχέδια με αυτά του Σολομώντα» τόνισε ο ηγέτης και ιδρυτής της εκκλησίας, επίσκοπος Εντίρ Μαξέντο, επισημαίνοντας ότι «για την κατασκευή του αυθεντικού ναού χρησιμοποιήθηκαν τόνοι χρυσού. Εμείς δεν θα χτίσουμε έναν χρυσό ναό αλλά πάντως θα ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα».
Παγκόσμια Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού: μια καλοστημένη επιχείρηση;

 Η Παγκόσμια Εκκλησία του Βασιλείου του Θεού, η οποία ιδρύθηκε το 1977 στη Βραζιλία, υποστηρίζεται από περίπου 8 εκατομμύρια πιστούς σε 180 χώρες, έχει ένα τηλεοπτικό κανάλι και διανέμει δωρεάν την εφημερίδα «Folha Univarsal», η οποία λέγεται ότι τυπώνει 2,5 εκατ. φύλλα κάθε εβδομάδα. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι η ιστοσελίδα του επικεφαλής της δέχεται μηνιαίως 4 εκατ. επισκέψεις.

 Ωστόσο πολλοί τη θεωρούν μια καλοστημένη επιχείρηση που εκμεταλλεύεται τους πιστούς. Το 2009 ο εισαγγελέας του Σάο Πάολο κατηγόρησε 10 ανώτατα μέλη της εν λόγω εκκλησίας, μαζί και τον επίσκοπο Μαξέντο, για προσωπική εκμετάλλευση δισεκατομμυρίων δολαρίων από δωρεές με σκοπό την αγορά ακινήτων, ιδίως μεγάλων εκτάσεων γης, καθώς και πολυτελών αυτοκινήτων. Ο κ. Μαξέντο αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς όμως να καταφέρει να εξηγήσει, μεταξύ άλλων, πώς διαθέτει ένα πολυτελέστατο ιδιωτικό αεροπλάνο αξίας 45 εκατ. δολαρίων.

 Όλα αυτά συνέβησαν πριν από δύο χρόνια. Το diadrastiko έψαξε να βρει κατά πόσο το σύγχρονο αντίγραφο του ναού του Σολομώντα ξεκίνησε και αν ναι σε ποια οικοδομική φάση βρίσκεται. Οι παρακάτω φωτογραφίες (με την πρώτη να αποτελεί την πιο πρόσφατη) αποδεικνύουν πως, τελικά, η αποπεράτωση του ναού, φαίνεται να είναι σε πολύ καλό δρόμο και ότι πραγματικά θα είναι έτοιμος μέσα στο 2014. 

Μήπως, τελικά, από αλλού το περιμένουμε και... από αλλού θα μας έρθει;...



Διαβάστε περισσότερα...

Τα συνεταιράκια (κορυφαίο)

Οι πολιτικοί, μας έχουν συνηθίσει με κηρύγματα, όταν, φυσικά, θυμούνται, ότι υπάρχει και ένα Σύνταγμασ’ αυτή τη χώρα, μέχρι να αποκτήσουν τον έλεγχο. Ομιλούν, για δίκαια και ισοδύναμα μέτρα, για δίκαιη φορολόγηση, για δημόσια παιδεία, υγεία, για αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, ισονομία, ισοπολιτεία, ότι θα διαπραγματευθούν τους βάρβαρους όρους του μνημονίου, τη δανειακή σύμβαση, κ. λ.
Τα κηρύγματα από επαγγελματίες πολιτικάντηδες δεν είναι δωρεάν. Για το μισθωτό, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον καθημερινό βιοπαλαιστή, τον ειλικρινή πολίτη, που ζει με τη δουλειά του και φορολογείται, τα κηρύγματα, οι υποσχέσεις καθορίζουν τη δική του ζωή, της οικογένειάς του και της κοινωνίας. Αυτό το πολιτικό παιχνίδι επαναλαμβάνεται δεκαετίες τώρα, γιατί φαίνεται να είναι στην πλειοψηφία των πολιτών αρεστό και αποτελεσματικό για τους πολιτικάντηδες.



Αυτή τη φορά οι προεκλογικές υποσχέσεις είχαν μία ιδιαιτερότητα. Οι σημερινοί κυβερνώντες είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας και πριν από τις πρόσφατες εκλογές, δηλαδή, γνώριζαν την πρακτικότητα και την κρισιμότητα των κηρυγμάτων τους, γνώριζαν τις ευθύνες τους έναντι των ψηφοφόρων τους, αλλά κυρίως προς μία μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού, που επέλεξε τις λεγόμενες «μνημονιακές δυνάμεις».
Πέρα από το βασικό ερώτημα, γιατί θυσιάστηκε τόσος εθνικός χρόνος, για να επιστρέψουμε σε χειρότερη κατάσταση, αφού οι πολιτικές της τριτοκομματικής συγκυβέρνησης είναι πιστό αντίγραφο των προηγούμενων πολιτικών, εκπλήσσει, όμως, το θράσος τους, η υποκρισία τους, να υπόσχονται τα ίδια, για πολλοστή φορά σε πολύ κρίσιμες στιγμές για τη χώρα.
Φαίνεται, όμως, ότι οι υποσχέσεις των πολιτικάντηδων δεν δίνονται μόνο για τους γνωστούς ελληνικούς εσωτερικούς λόγους, αλλά υπόσχονται και προς το εξωτερικό, την Ε.Ε. Έμαθαν, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι στη χώρα μας, οι επαγγελματίες πολιτικοί, άλλα τους λένε στα θεσμικά όργανα της Ε. Ε. και άλλα κάνουν, όταν επιστρέφουν. Παράδειγμα, οι περιβόητες μεταρρυθμίσεις, η πάταξη της φοροδιαφυγής, τα κλειστά επαγγέλματα, τα προνόμια, κ.λ.
Η αναξιοπιστία, η ανικανότητα και η ασυνέπεια των δικών μας πολιτικών, γι’ αυτούς είναι ευκαιρία πίεσης, μνημονίων, εκβιασμών και προσβολών με τεράστιο αντίχτυπο, για τους έλληνες, που ζουν και εργάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες, αφού τα διάφορα δικά τους Μ.Μ.Ε αντιγράφουν και αναπαράγουν με το χειρότερο τρόπο δηλώσεις ευρωπαϊκών ηγετών.
Οι πολιτικοί μας ως ψυχροί επαγγελματίες δεν πτοούνται από χαρακτηρισμούς, και από θεσμικές δεσμεύσεις, έχουν συνηθίσει, αρκεί να κερδίζουν πολιτικό χρόνο.
Κάθε φορά, στα μέτρα που ζητάει η τρόικα, οι δικοί μας επαγγελματίες πολιτικοί, προτείνουν σκοπίμωςστο πακέτο των μέτρων, μερικά δις Ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής, γνωρίζοντας, ότι δεν πρόκειται να εισπραχτούν. Ο λόγος προφανής, επικοινωνιακά να φαίνεται, ότι η κυβέρνηση «χτυπάει» τη φοροδιαφυγή.
Τούτη φορά η τρόικα δεν δέχτηκε, το συμβολικό και εξευτελιστικό ποσό των 2 δις Ευρώ, που πρότεινε η κυβέρνηση από φοροδιαφυγή για το 2012 και άλλα τόσα για το 2013 για να κλείσει το πακέτο των 11,5 δις Ευρώ (σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ). Ποσό μηδαμινό, όταν επισήμως η φοροδιαφυγή είναι 45 δις το χρόνο, ανεπίσημα είναι πολύ παραπάνω. Χαμένα λεφτά για τα κρατικά ταμεία, που τα εκμεταλλεύεται το πελατειακό δίκτυο εξουσίας.
Αλλά η τρόικα, η εκπρόσωπος των δανειστών και τοκογλύφων, δεν πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση,δεν βοηθάει τεχνολογικά, δεν εκβιάζει, όπως, όταν πρόκειται, για μείωση μισθών, συντάξεων, απολύσεων, επιδομάτων, κ. λ.
Το παιχνίδι, φαίνεται, να είναι καλά στημένο από τα συνεταιράκια των άγριων μνημονίων. Μας έδεσαν χεροπόδαρα και τώρα προφυλάσσουν με τον καλύτερο τρόπο, τους προνομιούχους του πελατειακού συστήματος, τους διαχειριστές και αποδέκτες των δανείων, τους πραγματικούς «μαζί τα φάγαμε».
Ίσως, στο άμεσο μέλλον, κάποιος έλληνας Αντόνιο Ντι Πιέτρο, «γράψει το δικό του βιβλίο» με τους διαχρονικούς «μαζί τα φάγαμε».
Τα συνεταιράκια, αντί να ψάχνονται στις διεφθαρμένες πελατειακές δομές, που δημιούργησαν, γιαλεφτά, εξαθλιώνουν περαιτέρω τον συνταξιούχο και τα γνωστά υποζύγια, περικόπτουν ακόμη καισυντάξεις των 700 Ευρώ και αφήνουν ανέγγιχτα:
o
Τα τεράστια ιδιωτικά κέρδη των τραπεζών, ιδιαίτερα την εποχή των «παχιών αγελάδων», δίνοντάς τους και 218 δις Ευρώ, συνολικά για τα τέσσερα τελευταία χρόνια – παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης.
o
Μένουν ανεκμετάλλευτα χιλιάδες δημόσια κτήρια ( ιδιαίτερα τα ολυμπιακά) και νοικιάζονται 902 από ιδιώτες, πληρώνοντας 180 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο.
o
Χάνουμε 500 εκατομμύρια Ευρώ από ΦΠΑ που χρωστάει η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος.
o
1,1 δις Ευρώ που χαρίστηκαν στη “Νέα Proton”.
o
Κλείνουν στα γρήγορα το θέμα με τη SIEMENS (συγκάλυψη σκανδάλου ), χαρίζοντας τουλάχιστον 2 δις.
o
70 εκατομμύρια Ευρώ από πρόστιμο στην VODAFONE.
o
25 Εκατομμύρια Ευρώ οφείλει στο Δημόσιο o όμιλος Μπόμπολα (απ’ τα καζίνο).
o
130 εκατομμύρια Ευρώ, ο όμιλος Λασκαρίδη.
o
200 εκατομμύρια Ευρώ χρέη προς το δημόσιο που χαρίστηκαν σε ποδοσφαιρικές ομάδες – ΠΑΕ.
o
Τα τεράστια ποσά που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, μαζί με αγορές πολυτελών κατοικιών.
o
Τις μίζες, τα υποβρύχια, τις αμυντικές δαπάνες, τις προμήθειες, τις χορηγίες και χορηγούς,τα δάνεια, τα διόδια, τα φακελάκια, το «πόθεν έσχες», την αδήλωτη εργασία, τους διορισμούς συγγενών τους, κ.λ.
o
Και φυσικά τα 45 δις από την επίσημη φοροδιαφυγή.
Και ενώ αυτά δεν αγγίζονται, σε μία νύχτα πουλήθηκε για 97 εκατομμύρια Ευρώ η «καλή» Αγροτική Τράπεζα.
Τα συνεταιράκια δεν αγγίζουν, Έλληνες και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομήχανους, εφοπλιστές, πολυεθνικές, Offshore, ξένες εταιρίες και πολιτικούς, που δεν πλήρωναν λογαριασμούς της ΔΕΗ και φόρους στο κράτος, ή πληρώνουν πολύ λιγότερους φόρους απ’ τους απλούς πολίτες. Αντίθετα, αρκετοί απ’ αυτούς, αμείβονται για την λεηλασία στο κράτος με θέσεις φύλαξης των θεσμών.
Δεν αγγίζουν τους μισθούς 5.500 ειδικών μισθολογίων, που συμπαρασύρουν βουλευτικούς μισθούς, τους μισθούς νομικών συμβούλων του κράτους, τα κλειστά επαγγέλματα με ¨κληρονομικό δικαίωμα¨, τις ισχυρές συντεχνιακές κοινωνικές ομάδες με τα προνόμια σ’ όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου, τις διπλές και τριπλές συντάξεις, τη γραφειοκρατία, που έχει γιγαντωθεί με δικές τους αποφάσεις, διατηρώντας τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή, τη διαφορά και τα προνόμια.
Το πάρτι των βαπτισμένων «μεταρρυθμίσεων» συνεχίζεται, σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων με γοργούς ρυθμούς. Στο ρυθμό του «ότι προλάβουμε». Προπαγανδίζουν και υποκρίνονται, για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης, που κυριολεκτικά την ισοπέδωσαν.
Δεν τιμωρούν, όμως, τους υπαίτιους, που έδωσαν τα πιστοποιητικά, τις εντολές, ή αυτούς που θέσπισαν και διατηρούν το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, χρόνια τώρα, για να στήνονται τα κατά τόπους πάρτι, πουγέννησαν και γεννούν διαφθορά, διαπλοκή και διαιωνίζουν τις διαβρωμένες πελατειακές δομές του συστήματος.
Δικαίως κατέχουμε τον τίτλο, «το κράτος της πλάκας, της πολιτικής απατεωνιάς και της αρπαχτής».

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –gkaranasios24@gmail. com


Πηγή 


Διαβάστε περισσότερα...