Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα εκατομμύριο χήνες στον ουρανόΈνα εκπληκτικό θέαμα απολαμβάνουν όσοι βρεθούν στο εθνικό πάρκο του Καναδά Squaw Creek τις ημέρες της μετανάστευσης των χηνών προς ζεστά κλίματα.

Συγκεκριμένα, την άνοιξη που μας πέρασε ήταν περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια χήνες στον ουρανό, έτοιμες για το ταξίδι τους

Το πάρκο Squaw Creek αποτελεί χαρακτηριστικό σταθμό των πτηνών για να φτάσουν στον κεντρικό Καναδά. Η στιγμή που οι χήνες μεταναστεύουν και γεμίζουν τον ουρανό, λες και βλέπεις χιόνια, τόσο που κρύβουν μέχρι και τον ήλιο, είναι από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που μπορεί να δει κανείς.Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Οταν η κότα διαλέγει τον κόκορα!

Απορρίπτει το σπέρμα ακατάλληλων «γαμπρών»Λονδίνο


Έναν εντυπωσιακό τρόπο να επιλέγουν τον πατέρα των μικρών τους έχουν οι κότες, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

Τα οικόσιτα πτηνά έχουν τη δυνατότητα να απορρίπτουν το σπέρμα κοκόρων που θεωρούν κοινωνικά κατώτερους και συνεπώς ακατάλληλους για πατέρες των μικρών τους.

Εξελικτική «ασπίδα» η επιλογή του πατέρα

Προκειμένου να «κληροδοτήσουν» το γενετικό τους υλικό στις επόμενες γενιές, οι κόκορες προσπαθούν από τη φύση τους να αναπαραχθούν με όσο το δυνατόν περισσότερες κότες.

Οι κότες παρόλα αυτά, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέπτυξαν έναν μηχανισμό που τους προσφέρει τη δυνατότητα να απορρίπτουν το σπέρμα κοκόρων που θεωρούν κατώτερους κοινωνικά.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πέρα από τις κότες υπάρχουν και άλλα είδη – πτηνών και εντόμων – που έχουν την ίδια δυνατότητα.

«Είναι πραγματικά σημαντικό για τις κότες να μπορούν να επιλέγουν το καλύτερο δυνατό σπέρμα για τη γονιμοποίηση των αβγών τους. Έτσι, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πριν από την ερωτική συνεύρεση, η ύπαρξη ενός τέτοιου μηχανισμού μπορεί να αυξήσει σημαντικά στη διατήρηση της εξελικτικής τους “φόρμας”» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Ρεμπέκα Ντιν.

Η ενδιαφέρουσα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «The American Naturalist».


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Μια καταπληκτική αποκάλυψη για την πολιορκία της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ.ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ…

Υπάρχουν ιστορικές αναφορές ότι όταν ο Μεγάλος Αλέξανδρος πέρασε από την Ινδία, 2300 χρόνια πριν, ο στρατός του κατατρομοκρατήθηκε σε ένα σημείο από «ιπτάμενες ασπίδες που πέταγαν μανιασμένα».

Ο πολυμαθής Ιταλός Αλμπέρτο Φενόλιο κάνει στοClypeusAnno III No 2 (παραπέμποντας στηνStoria di Alessandro ilGrande του Τζιοβάνι Γκουστάβο Ντρόισεν) μια καταπληκτική αποκάλυψη για την πολιορκία της Τύρου από τον Μέγα Αλέξανδρο το 332 π.Χ. Το φρούριο της πόλης δεν επρόκειτο να παραδοθεί. Τα τείχη του είχαν ύψος 17 μέτρα και ήταν τόσο γερά, ώστε καμία πολιορκητική μηχανή δεν μπορούσε να τα βλάψει. Οι Τυρινοί άλλωστε φημίζονταν ότι διέθεταν τους καλύτερους τεχνικούς και κατασκευαστές πολεμικών μηχανών της εποχής. Κάποια μέρα όμως σύμφωνα με τις αφηγήσεις, παρουσιάστηκαν πάνω από το Μακεδονικό στρατόπεδο κάποιες «ιπτάμενες ασπίδες» που πετούσαν σε τριγωνικό σχηματισμό. Επικεφαλής ήταν μια υπερβολικά μεγάλη και ακολουθούσαν και οι άλλες που είχαν το μισό μέγεθος. Ο άγνωστος χρονικογράφος διηγείται ότι έκαναν αργά γύρους, πάνω από την πόλη, ενώ οι πολεμιστές και από τα δύο στρατόπεδα παρακολουθούσαν συνεπαρμένοι. Ξαφνικά η μεγάλη «ασπίδα» εξαπέλυσε μια φωτεινή ακτίνα που κτύπησε τα τείχη.

Ακολούθησαν και άλλες ακτίνες και τα τείχη και οι πύργοι διαλύθηκαν σαν να ήταν φτιαγμένοι από λάσπη, αφήνοντας το δρόμο ανοιχτό για τους πολιορκητές, που όρμησαν στην πόλη. Οι «ιπτάμενες ασπίδες»πετούσαν πάνω από την πόλη μέχρις ότου κυριεύτηκε ολόκληρη και μετά εξαφανίστηκαν αθόρυβα λες και διαλύθηκαν στον ουρανό. Αλλά και καθ’όλη την διάρκεια της εκστρατείας του Μέγα Αλεξάνδρου αναφέρονται περιστατικά, όπου εμφανίζονται «ιπτάμενοι δίσκοι».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Η κρυμμένη προσευχή του Ελληνικού αλφαβήτου

Πανάρχαια προσευχή - επίκληση υπάρχει και λειτουργεί μυστικά μέσα στο Ελληνικό Αλφάβητο από καταβολής του.

Η διαδοχή των γραμμάτων στην πλήρη εκφώνησή τους (Άλφα, Βήτα, Γάμα κλπ.) δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά πίσω από αυτήν υπολανθάνει μια πλήρης γραμματική, συντακτική και νοηματική συνέχεια, ανώτερης σύλληψης.

Σύμφωνα με αυτήν τη γνωστή μας εκφώνηση, τα ελληνικά γράμματα (αφού προσθέσουμε και το εξαφανισμένο σήμερα έκτο γράμμα: Στίγμα ή Δίγαμα F ) ακούγονται και γράφονται ως εξής:

ΑΛΦΑ - ΒΗΤΑ - ΓΑΜΑ - ΔΕΛΤΑ - ΕΨΙΛΟΝ - ΣΤΙΓΜΑ - ΖΗΤΑ - ΗΤΑ - ΘΗΤΑ - ΙΩΤΑ - ΚΑΠΠΑ - ΛΑΜΒΔΑ - ΜΙ - ΝΙ - ΞΙ - ΟΜΙΚΡΟΝ - ΠΙ - ΡΟ - ΣΙΓΜΑ - ΤΑΥ - ΥΨΙΛΟΝ - ΦΙ - ΧΙ - ΨΙ - ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής Επιστήμης, έχουμε τα ακόλουθα:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ. ΣΤ(Η) ΙΓΜΑ. ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ ΔΑ. ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ, ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ!”

Εν συνεχεία, αφού προσθέσουμε τα εννοούμενα συνδετικά και ρήματα που παραλείπονται, έχουμε την ανάδυση μιας θαυμάσιας κοσμογονικής προσευχής - επίκλησης προς την πηγή του Φωτός:

“ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!

ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ.

ΣΤΗ ΙΓΜΑ (ΙΝΑ) ΖΗ ΤΑ,

Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ

ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ.

(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞ Η,

Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ),

ΠΥΡΟΣ (ΔΕ) ΙΓΜΑ

ΤΑΦΗ ΕΨ ΙΛΩΝ,

ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,

Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ)”.

Η επίκληση αυτή είναι καταγεγραμμένη από αιώνες στο υποσυνείδητο των Ελλήνων.

Αμέσως πιο κάτω αποκαλύπτουμε την σημασία των λέξεων της προσευχής αυτής:

Αλ = Ο νοητός ήλιος.

Φά-ος = το φώς.

Βη = προστακτική του ρημ. βαίνω (=βαδίζω, έρχομαι).

Τα = δοτική άρθρου δωρικού τύπου, τη, εις τήν.

Γα = Γή (δωρικός τύπος).

Άμα = (επιρρ.) συγχρόνως.

Ελ = ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος.

Εψ = ρήμ. έψομαι, εψ-ημένος = ψημένος.

Ιλών = ιλύς (ουσ.) = λάσπη, πηλός.

Στη = προστ. ρήμ. ίστημι.

΄Ιγμα = καταστάλαγμα, απόσταγμα.

Ζη = προστ. ρημ. ζώ.

Η = προστ. ρημ. ειμί, είμαι.

Θη = προστ. ρημ. θέτω.

Ιώτα = τα Ιώγα, τα Εγώ (πρβλ. αγγλ. Ι = εγώ).

Παλλάν = Ρημ. πάλλω (= δονούμαι, περιστρέφομαι) επιθ. παλλάς = πάλλουσα, περιστρεφόμενη (π.ρ.β.λ. Παλλάς Αθηνά).

Δα = άλλος τύπος της Γα, Γής (πρβλ. Δά- μήτηρ > Δημήτηρ > Δήμητρα = Μητέρα Γή)

Νύξ = (ουσ.) νύχτα.

Ο = (αναφ.) το οποίο, που.

Φύ(οι) = ευκτική ρημ. φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).

Απόδοση:

Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!

Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται

(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).

Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)

για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν

και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.

Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,

και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)

το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,

και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,

το σημαντικότερο όλων!

Η εκφώνηση της επίκλησης αυτής, στον αρχαϊκό της τύπο, έχει μια ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους Ανθρώπους του Φωτός, σε όποιο σημείο αυτού του Πλανήτη και αν ίστανται..

Διότι πάνω απ΄ όλα είναι μια μυστηριακή κρούση στον ιερό σπόρο της Ελληνικής ψυχής τους...
Διαβάστε περισσότερα...

Εδώ είναι Ελλάδα !
Ξαφνικά, φτάνει στο e-mail μια μικρή, αδιάφορη είδηση: Στον τιτάνιο αγώνα της χώρας τους να ξεπεράσουν τη βιβλική καταστροφή, κάποιοι Ιάπωνες μηχανικοί ξανάφτιαξαν έναν κατεστραμμένο αυτοκινητόδρομο σε 6 (!) ημέρες.
Φίλος αναγνώστης την έστειλε, μαζί με. τη συνέχειά της: ένα συγκριτικό με τα καθ´ ημάς .
κείμενο. Σ' αυτό, η ζωή μας, που όλα μπερδεύονται με όλα και προκύπτει το χάος, προβάλλει ανάγλυφα σε όλο της το μάταιο μεγαλείο, σ' όποιο πεδίο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο συντάκτης αυτού του με εξαιρετικό χιούμορ κειμένου δεν αναφέρεται, αλλά μπράβο του! Λησμόνησε πάντως δύο κομβικά, διαχρονικά σημεία: το «Στάδιο μηδέν», όπου το όποιας μορφής έργο / ανάθεση / σύμβαση / θέση σε κάθε τομέα δημόσιας χρηματοδότησης (δηλαδή περίπου παντού.) μπορεί να «μαγειρεύεται» σε προδιαγραφές και κόστος και ένα «διαρκές σημείο» που μπαίνει σε πολλά στάδια της διαδικασίας, το πάρε / δώσε της μίζας.
Εδωσε όμως μια ακτινογραφία όλης της Ελλάδας του «βουλιάζουμε» σε 50 βήματα, η οποία ακολουθεί αυτούσια και αξίζει να διαβαστεί μέχρι το τέλος.:
«Ηλίθιοι Ιάπωνες ! Η ορθή διαδικασία είναι η ακόλουθη:

1. Σχεδιάζουμε έναν παρακαμπτήριο δρόμο για να εκτρέπουμε την κυκλοφορία όσο διάστημα θα διαρκούν οι εργασίες.
2. Προσέχουμε η χάραξη να είναι στενή και με αρκετές στροφές - μη σκοτωθεί κανένας από υπερβολική ταχύτητα!
3. Αλλάζουμε τη χάραξη γιατί η αρχική περνούσε από τον ελαιώνα του κοινοτάρχη.
4. Αναθέτουμε (μετά από διαγωνισμό βεβαίως, μη μας πούνε και τίποτα) 8 μελέτες σε 8 διαφορετικούς μελετητές.
5. Κηρύσσουμε απαλλοτριωτέα την έκταση.
6. Βγαίνει η δικαστική απόφαση απαλλοτρίωσης.
7. Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν ενστάσεις γιατί η τιμή είναι χαμηλή.
8. Βγαίνει νέα δικαστική απόφαση με νέες, υψηλότερες τιμές.
9. Εφεσιβάλλουμε την απόφαση ενώπιον των δικαστηρίων.
10. Βγαίνει δευτεροβάθμια απόφαση που μοιράζει τη διαφορά στη μέση.
11. Εν τω μεταξύ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσβάλλουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων γιατί στην περιοχή εθεάθη ζεύγος σπουργιτιών με σπάνιο χρώμα φτερών (δύο τόνοι σκουρότερο καστανό από το κανονικό).
12. Χρειαζόμαστε χρήματα για καταβάλλουμε το κόστος των απαλλοτριώσεων. Λόγω δύσκολων καιρών, τοποθετούμε έναν νέο σταθμό διοδίων στην είσοδο της παρακαμπτηρίου.
13. Προκηρύσσεται δημόσιος διεθνής διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου.
14. Αναδεικνύεται ο ανάδοχος.
15. Οι υπόλοιποι προσφεύγουν στα δικαστήρια για την ακύρωση του διαγωνισμού.
16. Το δικαστήριο βγάζει απόφαση και δικαιώνει τους προσφεύγοντες. Αφαιρεί το έργο από τον πρώτο και το δίνει στο δεύτερο της κατάταξης.
17. Ο πρώτος ανάδοχος προσφεύγει εκ νέου στα δικαστήρια.
18. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώνει ξανά τον πρώτο και αφαιρεί το έργο από τον δεύτερο.
19. Στο μεταξύ ο πρώτος έχει πτωχεύσει και δεν μπορεί να το αναλάβει.
20. Ο δεύτερος αλλάζει προτεραιότητες και πλέον δεν το θέλει ούτε αυτός (σιγά μην κάτσω ν' ασχοληθώ με καραγκιόζηδες σκέφτεται).
21. Το έργο κατακυρώνεται στον τρίτο, ο οποίος πρέπει πλέον να προσλάβει επειγόντως Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις για να το αναλάβει.
22. Ξεκινάμε τις χωματουργικές εργασίες στην παρακαμπτήριο.
23. Διακόπτουμε τις χωματουργικές εργασίες γιατί ανακαλύφθηκε ένα αρχαίο κτίσμα.
24. Επεμβαίνει η αρχαιολογική υπηρεσία για σωστικές ανασκαφές.
25. Σε συμβούλιο του ΚΑΣ αποφασίζεται ότι το κτίσμα ήταν ένα μαντρί της ελληνιστική περιόδου και δεν πειράζει αν καταχωθεί.
26. Συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες.
27. Διακόπτονται οι χωματουργικές εργασίες γιατί μπήκαμε στο Ραμαζάνι και οι Πακιστανοί αρνούνται να εργαστούν.
28. Μετά το Μπαϊράμι συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες.
29. Τελειώνουν οι χωματουργικές εργασίες και πλέον η παρακαμπτήρια είναι έτοιμη για ασφαλτόστρωση.
30. Εν τω μεταξύ όλοι οι οδηγοί έχουν ανακαλύψει αυτόν το δρόμο και τον χρησιμοποιούν, ασχέτως αν απαιτείται να κάνουν σλάλομ ανάμεσα στα μηχανήματα.
31. Οι εργασίες διακόπτονται γιατί ένα αγροτικό χτύπησε έναν Πακιστανό και οι ομοεθνείς του ξεσηκώνονται για την άνανδρη χριστιανική επίθεση σε αθώους μουσουλμάνους.
32. Στο χώρο προσέρχονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των Πακιστανών.
33. Οι Πακιστανοί πετυχαίνουν αύξηση των ημερομισθίων και επιστρέφουν στην εργασία τους.
34. Οι Αλβανοί απέχουν γιατί διαμαρτύρονται για την αύξηση των ημερομισθίων των Πακιστανών.
35. Οι Αλβανοί πετυχαίνουν κι αυτοί αύξηση του ημερομισθίου τους και επιστρέφουν στη δουλειά τους.
36. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ολοκληρώνονται με την φυσιολογική καθυστέρηση των 28 μηνών.
37. Η παρακαμπτήρια οδός δίνεται στην κυκλοφορία.
38. Η παρακαμπτήρια οδός κλείνει γιατί δίπλωσε μία νταλίκα.
39. Η νταλίκα μαζεύεται και η παρακαμπτήρια οδός ξανανοίγει.
40. Η συντονιστική επιτροπή του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κάνει κατάληψη στα διόδια γιατί τα θεωρεί απαράδεκτα.
41. Η παρακαμπτήρια οδός κλείνει γιατί τώρα που τις μπάρες τις κρατάν ανοικτές οι «Δεν Πληρώνω» ένα κωλοφτιαγμένο Hyundai περνάει με ταχύτητα και παρασέρνει το κοπάδι πρόβατα του κυρίου Μήτσου που διασχίζει το δρόμο.
42. Τα αίματα και τα μέλη των προβάτων καθαρίζονται και η παρακαμπτήρια οδός ξανανοίγει.
43. Τα διόδια λειτουργούν και πάλι μετά από παρέμβαση των μονάδων της τάξης που ρίχνουν χημικά στους «Δεν Πληρώνω». Έτσι κι αλλιώς συνηθισμένοι είναι.
44. Η παρακαμπτήρια οδός κλείνει γιατί ο εργολάβος τοποθετεί τα μηχανήματά του στο δρόμο επειδή δεν έχει πληρωθεί για τη δουλειά του, η οποία τώρα κοστολογείται στο 360% του αρχικού προϋπολογισμού.
45. Τα ΜΑΤ περιποιούνται και τον εργολάβο και η παρακαμπτήρια οδός ξανανοίγει.
46. Τώρα που λύθηκαν τα προβλήματα με την παρακαμπτήρια οδό, είναι ώρα να επισκευάσουμε και το δρόμο.
47. Επαναλαμβάνονται τα βήματα 1-45.
48. Εν τω μεταξύ, και επειδή έχουν περάσει πολύς καιρός, κανείς πλέον δεν θυμάται γιατί χάλασε ο δρόμος και αποφασίζεται να τον αφήσουν στην ησυχία του και να διαπλατύνουν τελικά την παρακαμπτήρια.
49. Μέχρι να διαπλατυνθεί η παρακαμπτήρια, έχει περάσει η περίοδος επανάληψης του σεισμού και ένας νέος σεισμός την καταστρέφει εντελώς.
50. Αποφασίζεται να χρησιμοποιηθεί ο παλιός αυτοκινητόδρομος ως παρακαμπτήρια της παρακαμπτήριας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης. Και όλα κάνουν τον κύκλο τους.»


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΔΡΑΧΜΗ τρικλοποδιά σε επικείμενο Γ΄ ΠΠ των ΗΠΑ


Σύμφωνα με προειδοποίηση από τον Alex Jones και το infowars.com το διεθνές τραπεζικό καρτέλ, θέλει να χρησιμοποιήσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και τον στρατό των ΗΠΑ να ξεκινήσει έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ελεγκτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν μια παγκόσμια κυβέρνηση στον κόσμο αποσταθεροποιώντας κάθε χώρα στην Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ρωσία και την Κίνα, ρίχνοντάς τους στην κρίση προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρύτατη καταστροφή. Μόλις αυτό συμβεί και ο κόσμος έρθει στο χείλος της συνολικής εξάλειψης, τότε το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ σχεδιάζει να εφαρμόσει την τελική του φάση: μία παγκόσμια κυβέρνηση και ευγονική ημερήσια διάταξη.
Τώρα, είμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια. Εάν αυτή η κατάσταση κλιμακωθεί, μπορεί να οδηγήσει στον χειρότερο παγκόσμιο πόλεμο που έχει υποστεί ποτέ η ανθρωπότητα.

Αν γνωρίζετε καλά αγγλικά δείτε το video που ακολουθεί:Εάν τα πράγματα είναι έτσι, δεν φαίνεται καθόλου περίεργο που όλοι (Ομπάμα, Μέρκελ, Σαρκοζί, κλπ) ξαφνικά θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα οικονομικά και αγωνιούν μαζί της.
Είναι παράλογο π.χ. ο Ομπάμα να θέλει να μας βοηθήσει. Δεν τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος. Δολάριο και Ευρώ, φαινομενικά, έχουν αντίθετα και, μάλιστα, συγκρουόμενα συμφέροντα. Αυτό που τους φοβίζει είναι η επιστροφή μας στην Δραχμή (κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και αναίμακτα αφού προβλέπεται από την νομισματική ένωση και το άρθρο 50). Ο λόγος; Η επιστροφή στην Δραχμή προϋποθέτει την έξοδο από το Ευρώ και άρα τον οικονομικό έλεγχο. Επιπλέον, η Δραχμή θα βρίσκεται –όπως πάντα βρισκόταν– στην πιο γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή, ίσως, όλου του πλανήτη και, φυσικά, είναι η γέφυρα που συνδέει Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και Ρωσία. Στην γεωγραφική αυτή περιοχή η Δραχμή γίνεται αυτόνομος παράγοντας οικονομικών εξελίξεων με καταλυτικές ιδιότητες. Η Δραχμή μπορεί να γίνει, όποτε το θελήσει (δηλαδή όποτε το θελήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις) η Δύναμη της Μεσογείου. Μπορεί να γίνει το παγόβουνο που θα βυθίσει τον Τιτανικό, επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να συντηρηθούν εταιρίες με έξοδα στο ακριβό Ευρώ και έσοδα στην φτηνή Δραχμή.
Αυτά, ως προς το εμπόριο. Και αυτό είναι, μάλλον, το λιγότερο που τους απασχολεί, διότι πώς επιβίωναν τόσο καιρό η οι πολυεθνικές πριν η Ελλάδα μπει στο Ευρώ; Το βασικό τους πρόβλημα είναι το τι θα γίνει με τις στρατηγικής σημασίας επενδύσεις τους στην Ελλάδα.

Ανέκαθεν η Ελλάδα θεωρούνταν επικίνδυνη για τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής. Θυμηθείτε τι είχε πει ο Κίσινγκερ: «Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθειά στις πολιτισμικές του ρίζες. Ίσως έτσι βάλουν μυαλό. Εννοώ, δηλαδή να τους πλήξουμε στην Γλώσσα, στην Θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά τους αποθέματα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προόδου τους, διακρίσεως και κυριαρχίας, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, που είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ

Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει «το κλειδί με την πιο σημαντική γεωστρατηγική θέση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επηρεάζοντας κράτη όπως η Ρωσία και η Τουρκία», τόνισε ο οµότιµος καθηγητής του πανεπιστηµίου Berkeley της Καλιφόρνια, Keneth Waltz, πριν λίγο καιρό, μόλις τον Μάιο του 2011.


Αυτό το κλειδί, το χρειάζονται: είτε οι ΗΠΑ, είτε η Ρωσία, είτε το Διεθνές Τραπεζικό Καρτέλ, είτε η Νέα Τάξη Πραγμάτων, είτε οποιοσδήποτε. Είναι αδιανόητο, γι’ αυτούς, αυτό το συγκεκριμένο «κλειδί» να βρίσκεται αυτόνομο και αδιάθετο προς χρήση…

Εάν γίνει επιστροφή στην Δραχμή, η σε περίπτωση που ο έλεγχος ξεφύγει, τότε ενδεχομένως να ακολουθήσει το σχέδιο Β΄ :ο διαμελισμός της χώρας μας προκειμένου να επιτευχθεί ο αναγκαίος έλεγχος (κατά το Διαίρει και Βασίλευε).


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...