Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Η ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

— TΙΣ τελευταίες ημέρες η αγωνία τόσο της κυβέρνησης όσον και του σκληρού πυρήνα τής Ε.Ε και της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας έχει κορυφωθεί. Ο λόγος είναι ότι η οικονομική κατάσταση τής Ελλάδος ευρίσκεται σε τραγικό σημείο. Καταβάλλονται απεγνωσμένες προσπάθειες για την διάσωση των Ελληνικών τραπεζών των οποίων η ρευστότητα ευρίσκεται σε επικινδυνότατο σημείο. Τα αποθεματικά τους ευρίσκονται σε τραγικό κλάσμα ενώ οι επισφαλείς απαιτήσεις τους αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των €80 δις…! (εξ’ αντικειμένου είναι ανέφικτη η είσπραξη έστω και τού 5%). Από την άλλη πλευρά τα έσοδα του δημοσίου μειώνονται καθημερινά με αποτέλεσμα την δραματική μείωση τής ρευστότητας των δημοσίων ταμείων.
— Κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες δύο τινά θα συμβούν στο άμεσο μέλλον (ημέρες η εβδομάδες!!!), ή θα αναγκασθεί η κυβέρνηση σε κούρεμα (κατάσχεση) των καταθέσεων, ανεξαρτήτως κατατεθειμένου ποσού, ή την αναγκαστική χρεωκοπία. Στη περίπτωση του κουρέματος των καταθέσεων τα περί εγγυημένων €100.000 ευρώ θα παραμερισθεί από …“το εθνικό συμφέρον”.


— Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αναλήψεις από τις τράπεζες αυξημένες κατά 43%…! Σήμερα η τράπεζα τής Ελλάδος παρουσίασε αύξηση … €2,55 δισ. τού πρωτογενούς πλεονάσματος στο α’ επτάμηνο του 2013…. μέ στοιχεία τα οποία είναι “μαγειρεμένα” σε μια προσπάθεια καθησυχασμού και παραπλάνησης…
— Αυτή είναι και κρυφή προετοιμασία στην οποία επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες και νύχτες. Δυστυχώς η μαύρη Παρασκευή είναι πολύ κοντά όπως και η κορύφωση τού δράματος τού Ελληνικού Λαού.

Νίκος Νικολάου


Πηγή  Πηγή
Διαβάστε περισσότερα...

Για πέμπτο μήνα μειώθηκαν οι καταθέσεις στη χώρα

Αργά αλλά σταθερά συνεχίζεται η μείωση των καταθέσεων απ” το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι το κλίμα «εκφοβισμού» για κατασχέσεις απ” το δημόσιο, πιθανό bail in κοκ κρατάει μακρυά πολλούς απ” το να εμπιστευτούν ξανά τις ελληνικές τράπεζες. Τελευταίο «πλήγμα» οι πληροφορίες ότι ετοιμάζονται συμψηφισμοί καταθέσεων με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Η τάση -μικρής- μείωσης των καταθέσεων έχει ξεκινήσει απ” τον περασμένο Μάρτιο και φαίνεται να κρατά ως σήμερα με τον υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να εκτιμά ότι περίπου 20 δισ ευρώ κρύβονται στα «στρώματα» των νοικοκυριών.
Τον Ιούλιο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι συνολικές καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα μειώθηκαν στα 162,45 δισ ευρώ. Πρόκειται για μία μείωση 0,12% σε σχέση με τον Ιούνιο. Ωστόσο απ” το τέλος Μαρτίου οι καταθέσεις εμφανίζονται να έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 2 δισ ευρώ.


Και αυτό παρά τις ενδείξεις σταθεροποίησης που καταγράφει η ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται ότι οι καταθέσεις είχαν βρεθεί στο ναδίρ τον Ιούνιο του 2012 καθώς η έντονη πολιτική αβεβαιότητα και το φάσμα της εξόδου της χώρας απ” την Ευρωζώνη είχαν προκαλέσει μαζική απόσυρση καταθέσεων. Τότε οι καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 150,58 δισ ευρώ.
Με τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας και την επαναβεβαίωση των ευρωπαϊκών προοπτικών της χώρας η ανησυχία εκτονώθηκε και οι καταθέσεις ενισχύθηκαν σημαντικά, φθάνοντας τον περασμένο Μάρτιο στα 164,079 δισ ευρώ. Έκτοτε η τάση είναι πτωτική.
Στελέχη των τραπεζών δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη στασιμότητα των καταθέσεων, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή ενός σημαντικού μέρους των καταθέσεων αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας.
Μόνο με μία ισχυρή καταθετική βάση θα μπορέσουν ξανά να χρηματοδοτήσουν και την ελληνική οικονομία.
Κάτι εξάλλου που σημείωνε σε πρόσφατες συνεντεύξεις του και ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως η ανακεφαλαιοποίηση από μόνη της δεν είναι αποτελεσματική για την «αιματοδότηση» της οικονομίας και ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός επιστροφής των καταθέσεων. Μάλιστα υπολόγιζε ο ίδιος ότι κάπου 20 δισ ευρώ είναι κρυμμένα στα «στρώματα» των νοικοκυριών…
Μόνο που για να επιστρέψουν αυτά τα κεφάλαια, ή ακόμα καλύτερα και κάποια που έφυγαν στο εξωτερικό, θα πρέπει να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας στη χώρα. Κάτι όμως που δε συμβαίνει, ξεκινώντας απ” το ίδιο το οικονομικό επιτελείο, που απειλεί δημοσίως με κατασχέσεις στην παραμικρή ληξιπρόθεσμη οφειλή ή επιβάλει μεγαλύτερους φόρους στις τραπεζικές καταθέσεις.
Και τώρα που έχει ανοίξει το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, στο μικροσκόπιο θα μπουν και πάλι όσοι έχουν καταθέσεις…. άσχετα απ” την κοινωνική ομάδα που ανήκουν..


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε πετρέλαιο αξίας 5 τρισ. δολαρίων μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου

Τεράστια φλέβα μαύρου χρυσού μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου


«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν..επιδέχονται αμφισβητήσεων.
Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών». Την αποκάλυψη αυτή, ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά.



Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος. Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια. 
Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκωλου, το οποίο υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και για το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ποσά ικανά να προκαλέσουν ίλιγγο σε κάθε κυβέρνηση και ισχυρές εντάσεις στην περιοχή. Το κοίτασμα του Καστελόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά.

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην ημίωρη συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν επετράπη μόνο η παρουσία ενός Έλληνα επιχειρηματία της Πόλης, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι δύο ηγέτες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν πως… διαφωνούν για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο μια επανάληψη της ιστορίας της ΑΟΖ με την Κύπρο και, από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της κυπριακής πολιτικής και πιέζουν σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις των Γάλλων η Αθήνα να το κάνει όπως και η Λευκωσία.

Το «προξενιό» για τη συνάντηση των τριών επιστημόνων- ερευνητών με τον Αντώνη Σαμαρά το έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Λιβιεράτος, που γνώριζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα το έργο του κ. Φώσκολου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο… χθεσινό που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον είχαν λοιδορήσει
Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο. Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, με τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς
Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordicexplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PetroleumGeoServices(PGS). Η εταιρεία PGSπλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων. Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Βόρειο Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη. Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου. «Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών».

«Να μην πουληθεί η ΔΕΠΑ»
«Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο είχε επιβεβαιωθεί με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων του Πρίνου, του φυσικού αερίου στα νότια της Θάσου, του φυσικού αερίου στην Επανομή και του πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά και των επιφανειακών εμφανίσεων στην Ήπειρο. Παρόλα αυτά, η πολιτική επιλογή ήταν να μην αναζητήσουμε τα κοιτάσματα αυτά για χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος. Στον πρωθυπουργό μετέφερε και τις υποψίες του εξαιτίας ποιων επί τόσα χρόνια η Ελλάδα καθόταν πάνω σε ένα θησαυρό χωρίς να κάνει τίποτα. «Τώρα θα είναι έγκλημα να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, που με την ανακάλυψη των ελληνικών κοιτασμάτων βλέπουν πως μπορούν να χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης, γιατί με αυτά τα αποθέματα η Ελλάδα πια θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη για δεκάδες χρόνια. Η ΔΕΠΑ μπορεί να γίνει η νέα GASPROMκαι ακόμη μεγαλύτερη», αποκαλύπτει ο άνθρωπος που συνέδεσε την επιστημονική δουλειά του με αυτό που σήμερα θεωρείται πια πραγματικότητα και όχι παιχνίδι φαντασίας.

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ. Να κατασχεθούν περιουσίες Ελλήνων φοροφυγάδων!

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Μπερντ Ρίξινγκερ, στις δηλώσεις Σόιμπλε για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης, όπως αναφέρει το newmoney.gr
Μιλώντας στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει:
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ομολογεί για λογαριασμό της Άγκελα Μέρκελ ότι η λανθασμένη πολιτική στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα εξελίσσεται για τον Γερμανό φορολογούμενο σε βαρέλι χωρίς πάτο.


"Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να πληρούνται δύο προϋποθέσεις:
Πρώτον, το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να επιβάλλει φόρο αλληλεγγύης 50% σε όλες τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ. Και δεύτερον, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα άνω του 1 εκατ. που διαθέτουν Έλληνες στο εξωτερικό θα πρέπει να παγώσουν και να συγκριθούν με τους ελληνικούς καταλόγους με φοροφυγάδες. Και αν διαπιστωθεί φοροδιαφυγή να κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία."

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Και προεκλογικές αφίσες της Bild για την Ελλάδα: Ούτε σεντ παραπάνω'

Με... εμπρηστική φαντασία συνεχίζει την πολεμική της κατά της Ελλάδας η Bild.

Το γερμανικό ταμπλόιντ δημιούργησε πέντε αφίσες, «εισηγούμενο» προς τα γερμανικά κόμμτα να τις υιοθετήσουν έναντι του ελληνικού προβλήματος στις επερχόμενες εκλογές.
Κοινός παρονομαστής και στις πέντε περιπτώσεις είναι η απαίτηση να μην δαπανηθούν άλλα χρήματα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.


Ωστόσο κάθε μία από τις αφίσες είναι προσαρμοσμένη στο «πνεύμα» του κάθε κόμματος: οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ φαίνεται σαν να λένε «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή», οι σοσιαλδημοκράτες λένε «Οχι νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», ασκώντας έτσι κριτική στη βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει η Γερμανία ενώ οι Πράσινοι καλούν τους ψηφοφόρους να μην δώσουν χρήματα στην Ελλάδα με το σύνθημα «ο Γιούρκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;». Πιο δυνατά στο παιχνίδι -σύμφωνα τουλάχιστον με την Bild- μπαίνει και η γερμανική αριστερά η οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο επανάστασης(!) σε περίπτωση που το Βερολίνο εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
Στην αφίσα των Χριστιανοδημοκρατών του CDU η Αγκελα Μέρξελ εμφανίζεται να λέει «Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα. Έτσι θα παραμείνει η Γερμανία δυνατή».
Στην αφίσα των Χριστιανοδημοκρατών του CDU η Αγκελα Μέρξελ εμφανίζεται να λέει «Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα. Έτσι θα παραμείνει η Γερμανία δυνατή».

Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει ότι «Ο χορός των αυγών γύρω από το επόμενο πακέτο προς την Ελλάδα συνεχίζεται». Οπου «Χορός των Αυγών» το γνωστό παιχνίδι-αγώνας δρόμου, στον οποίο οι δρομείς έχουν στόχο να φθάσουν στον τερματισμό χωρίς να σπάσουν το αυγό που κρατούν σε ένα κουτάλι.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του Πεερ Στάινμπρουκ λένε: Εμείς αποφασίζουμε: «Οχι άλλα δισεκατομμύρια στους Ελληνες»
Οι Σοσιαλδημοκράτες του Πεερ Στάινμπρουκ λένε: Εμείς αποφασίζουμε: «Οχι άλλα δισεκατομμύρια στους Ελληνες»
«Τώρα η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται ότι εξαρχής υποστήριζε ότι το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προ των πυλών την επόμενη χρονιά.
Μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε επανέρχεται, λέγοντας πόσο απαραίτητη είναι η βοήθεια προς την Ελλάδα.
Η Αριστερά του Die Linke έχει πιο άγριες διαθέσεις: «Να τελειώνουμε με την ενίσχυση των Ελλήνων. ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Η Αριστερά του Die Linke έχει πιο άγριες διαθέσεις: «Να τελειώνουμε με την ενίσχυση των Ελλήνων. ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Στόχος της νέας δήλωσής του είναι να σταματήσει τις φήμες για ένα επερχόμενο νέο «κούρεμα» για το ελληνικό χρέος, αλλά και κάνει σαφές ότι ήταν πάντα σαφής ως προς το ότι το 2014 θα υπάρξει ανάγκη να αναληφθεί δράση για την Ελλάδα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Ο Τρίττιν των Πράσινων κοιτάζει ήρεμα τους ψηφοφόρους και η αφίσα διατείνεται ότι «ο Γιούργκεν και η Κάτριν δεν δίνουν τίποτα πια στην Ελλάδα».
Ο Τρίττιν των Πράσινων κοιτάζει ήρεμα τους ψηφοφόρους και η αφίσα διατείνεται ότι «ο Γιούργκεν και η Κάτριν δεν δίνουν τίποτα πια στην Ελλάδα».
Το ευφάνταστο άρθρο της εφημερίδας ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις πολλών Γερμανών πολιτικών οι οποίοι, μετά την τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και άλλων αξιωματιούχων ότι ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι η πλέον ενδεικτική λύση, δηλώνουν κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένοι με την ιδέα μιας νέας χρηματικής βοήθειας προς τη χώρα του Νότου.
Ο Ράινερ Μπρούντερλε των Φιλελεύθερων του FDP διατείνεται ότι «Ο Έλληνας δεν παίρνει τίποτα πλέον».
Ο Ράινερ Μπρούντερλε των Φιλελεύθερων του FDP διατείνεται ότι «Ο Έλληνας δεν παίρνει τίποτα πλέον».

Κι όλα αυτά που στη Γερμανία το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να φιλοξενούν καθημερινά αναλύσεις και άρθρα πάνω στο θέμα και ζητώντας από τους πολιτικούς της χώρας να αποκαλύψουν στον λαό όλη την αλήθεια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους πάνω σε αυτό.

Χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «η ευρωδιάσωση θυμίζει όλο και περισσότερο τραγωδία», της Stuttgarter Zeitung, η οποία εκτιμά ότι ακόμη και ένα κούρεμα δεν θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, αλλά και της Welt, η οποία τιτλοφορεί το άρθρο της πάνω στο θέμα «Η μισή αλήθεια».


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

''Η πρώτη κατοικία δεν θα χαριστεί σε κανέναν τραπεζίτη'

Σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή ξεκαθαρίζει πως: «Η πρώτη κατοικία των Ελλήνων δεν θα χαριστεί σε κανέναν τραπεζίτη, όπως εγκληματικά χαρίστηκαν τα εκατομμύρια των μνημονίων». 
 
Η ανακοίνωση τoυ Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή έχει ως εξής



«Οι υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων Σαμαράς και Βενιζέλος εκτελούν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους.
 
Η πρώτη κατοικία των Ελλήνων δεν θα χαριστεί σε κανέναν τραπεζίτη, όπως εγκληματικά χαρίστηκαν τα εκατομμύρια των μνημονίων.
 
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση καταγγελία του μνημονίου προτού εκποιηθεί οριστικά ο ελληνικός πλούτος και καταστραφεί η εθνική μας οικονομία.
 
Άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο των πολιτικών που έδεσαν τη χώρα με τα δεσμά της τρόικα». 



Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Απαιτούμε σαν Έλληνες αυτόχθονες και απόγονοι των αξεπέραστων πανεπιστημόνων ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,τα πνευματικά δικαιώματα όλων των κλαπέντων ΤΩΡΑ!Όπως του...cinema(cinema-τογράφου) και της...τηλε-vision(τηλε-όρασης) και του...telefhon(τηλέφωνου)...ΤΩΡΑ!















 Δισεκατομμύρια στα πόδια της Ελλάδας. Το αντέχουμε;



Τώρα τελευταία, αλλά και παλιότερα, πολύς λόγος γίνεται για τον πλούτο που κρύβει η Ελλάδα. Πολλή κουβέντα γίνεται για τον πλούτο που μπορεί να εξορυχθεί και να αποφέρει αστρονομικά κέρδη. Ουράνιο, πετρέλαιο κι άλλες πρώτες ύλες που είναι περιζήτητες από την παγκόσμια βιομηχανία. Άλλοι λένε πως πρόκειται για μύθευμα ενώ άλλοι επικαλούνται επιστημονικές έρευνες. Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως τέτοιου είδους υλικό είναι κατ' ουσίαν άχρηστο εφόσον δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς μόνος σου.
Αφενός, δεν έχει η Ελλάδα τέτοια υποδομή ώστε να μπορέσει μόνη της να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο - στην περίπτωση βέβαια που υποθέσουμε ότι αυτός υπάρχει - αφετέρου, ιμπεριαλιστικές και αποικιοκρατικές τακτικές θα σε εμποδίσουν πριν καν το καταλάβεις. Πώς; Πολύ απλά. Θα θελήσεις να χτίσεις εργοστάσιο και δεν θα σου πουλάνε τα μηχανήματα. Θα θελήσεις να προσλάβεις επιστήμονες και περιέργως θα συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Θα παράγεις χρυσό και δεν θα αγοράζει κανείς. Θα βγάζεις πετρέλαιο και εκτός του ό,τι δεν θα μπορέσεις να το πουλήσεις, δεν κατέχεις ούτε τα εργοστάσια ούτε την τεχνογνωσία να το μετουσιώσεις σε ένα βιομηχανικό προϊόν. Πόσα σιφώνια και καζανάκια μπορείς να φτιάξεις;
Κι όμως .... η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει δισεκατομμύρια πολύ εύκολα και με έναν τρόπο που τον ζούμε καθημερινά. Πώς; Όπως κερδίζουν οι άλλοι ...
Πόσα δισεκατομμύρια εισέπραξε το χόλυγουντ από το κινηματογραφικό εξάμβλωμα του Τρωικού Πολέμου; Πολλά! Πάρα πολλά! Πόσα εισέπραξε ο σεναριογράφος, και ελλείψει αυτού, οι απόγονοί του; Πόσα εισέπραξε ο Όμηρος, και ελλείψει αυτού, οι Έλληνες; Τίποτε! Απολύτως Τίποτε!
Πόσα τρισεκατομμύρια εισπράττει το χόλυγουντ από κάθε υπερπαραγωγή αλλά και από κάθε ταινία της κακιάς ώρας την οποία κάθε φορά που προβάλλουν τα τηλεοπτικά κανάλια, είναι υποχρεωμένα να αποδίδουν το ανάλογο τίμημα τού πνευματικού δικαιώματος; Πάρα πολλά! Πόσα εισέπραξε ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, και ελλείψει αυτών οι απόγονοί τους, για κάθε παράσταση που παίζεται όλους αυτούς τους αιώνες; Απολύτως Τίποτε!
Πόσα εισέπραξε η ηλίθια βρεταννίδα που συνέγραψε την αηδία του Χάρυ Πότερ; Πόσα θα εισπράξουν οι απόγονοί της όταν αυτή πεθάνει; Πάρα πολλά! Πόσα εισέπραξαν οι δημιουργοί, και ελλείψει αυτών, οι απόγονοί τους από την Ελληνική Γραμματεία που είναι ψωμοτύρι στα χέρια όλων των "μεγάλων" πανεπιστημίων; Πόσα εισέπραξαν ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Όμηρος, ο Θουκυδίδης, ο Ηρόδοτος και όλοι αυτοί που δεν χωράνε σε 10 σελίδες; Ελλείψει αυτών, πόσα εισέπραξαν οι φυσικοί απόγονοί τους, δηλαδή οι Έλληνες; Απολύτως Τίποτε!
Πόσα εισπράττει το κωθώνι ο Bill Gates για κάθε αντίτυπο των windows; Πολλά, μα πάρα πολλά δισεκατομμύρια! Τι είναι τα windows; Ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστών και μάλιστα κακής ποιότητας. Εάν αυτός κερδίζει τα μαλλιοκέφαλά του, πόσα πρέπει να κερδίσουν αυτοί που εφηύραν τα μαθηματικά; Αυτοί που εφηύραν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πόσα πρέπει να πληρώσουν στον Θαλή που εφηύρε τον ηλεκτρισμό;
Πόσα εισπράττουν όλα τα διάσημα νοσοκομεία που εμπορεύονται την γιατρειά; Πάρα πολλά! Πόσα κέρδισε ο Ιπποκράτης, και ελλείψει αυτού οι απόγονοί του, δηλαδή οι Έλληνες; Απολύτως Τίποτε!
Επειδή είναι σίγουρο ότι πολλοί φίλοι θα αναρωτηθούν σχετικά με τη νομιμότητα των σκέψεών μας, χρήσιμο είναι εδώ να πούμε το εξής:
Ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας θεμελιώθηκε - πού αλλού; - στην Αμερική. Το σκεπτικό της ύπαρξης αυτού του νόμου είναι ότι η ανθρώπινη σκέψη και ο δημιουργός της πρέπει να προστατεύονται από την αντιγραφή για 75 χρόνια με την αιτιολογία ότι οι άνθρωποι πρέπει να εξαναγκάζονται σε παραγωγή νέας και ποιοτικότερης γνώσης, ώστε η ανθρωπότητα να εξωθείται διαρκώς στην αυτοβελτίωσή της. Μέχρι εδώ καλά! Αυτό όμως που δεν μας είπαν, είναι το εξής:
Τα τελευταία 2500 χρόνια, γιατί δεν διατυπώθηκε καμιά νέα θεωρία περί θεάτρου, περί πολιτικής, περί των αρχών της διοίκησης της πόλης, περί δημοκρατίας, περί ιατρικής ηθικής και περί ιατρικών πρακτικών, περί της καταγραφής και τεκμηριωμένης ιστορικής ανάλυσης, περί της πολεμικής αρετής, περί της φιλοσοφίας, περί της ποίησης , περί όλων εκείνων όπως αυτά πρωτοδιατυπώθηκαν από τους Αρχαίους Έλληνες;
Μα τι διάολο; Τόσο ανίκανοι είναι όλοι τους; Φτιάχνουν ένα νόμο που προβλέπει χρονικό περιορισμό 75 ετών στην αντιγραφή της γνώσης, αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν ένα νόμο που να προβλέπει κάτι ανάλογο όταν η γνώση αυτή έχει ισχύ για πάνω από 2500 χρόνια;
Μα καλά ... τόσο ανίκανοι είναι και δεν μπορούν να εφεύρουν καμιά νέα γεωμετρία; Ας πούμε ... κάποια γεωμετρία που να ισχυρίζεται ότι από 2 σημεία μπορούν να διέλθουν 2 ευθείες και όχι ΜΙΑ όπως απέδειξε ο Ευκλείδης. Μα καλά ... πέρασαν 2500 χρόνια και ακόμα τον Θουκυδίδη διδάσκονται στην Αμερικάνικη σχολή πολέμου; Μα καλά ... πέρασαν 2500 χρόνια και ακόμα μελετούν τον Ικτίνο; Ακόμα μελετούν τον Ευπάλινο και το πώς απέκτησε η Σάμος δίκτυο ύδρευσης; Ακόμα μελετούν τον Πτολεμαίο και την ρυμοτομία του; Ακόμα μελετούν τον Κλεισθένη και την οργάνωση της πόλεως; Μα καλά ... ακόμα πιστεύουν ότι η ύλη αποτελείται από άτομα όπως διέδιδε ο Δημόκριτος; Μα καλά ... πόσο καραγκιόζηδες μπορεί να είναι που ακόμα ορκίζονται στον Ιπποκράτη;
Κανονικά πρέπει να γίνουν τα εξής:
Κάθε φορά που πωλείται ένα cd των windows, θα πρέπει ο βλάκας ο Gates να πληρώνει όλους τους κατασκευαστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δίνουν αξία στο προϊόν του και όλοι αυτοί μαζί θα πρέπει να πληρώνουν τους Έλληνες που ανακάλυψαν τον ηλεκτρισμό ή έθεσαν τις βάσεις της επιστημονικής παρατήρησης και κατανόησαν πρώτοι την αξία της πειραματικής επαλήθευσης, μέσω της οποίας προήχθησαν η φυσική και τα μαθηματικά. Όποιος νομίζει ότι θίγεται, είναι ελεύθερος να εφαρμόσει μαθηματικά και φυσική που εφηύρε ή ανακάλυψε ο ΙΔΙΟΣ.
Κάθε φορά που κινηματογραφείται μια ταινία, οι Έλληνες πρέπει να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα διότι αυτοί πρώτοι εφηύραν το θέατρο και την προσχεδιασμένη κίνηση των πρωταγωνιστών. Όποιος νομίζει ότι θίγεται, μπορεί να μαζέψει το κοινό του σε ευθεία - και όχι αμφιθεατρική διάταξη - και να εκτελέσει παντομίμα.
Για κάθε πανεπιστημιακή ή σχολική διδακτική ώρα όπου παρουσιάζεται και αναλύεται η φιλοσοφία, το θέατρο, η πολιτική, οι αρχές διοίκησης, η πολιτική, η ιατρική, η βοτανολογία, η φυσική και η πυρηνική φυσική, τα μαθηματικά, η αστρονομία, η πολεοδομία, θα πρέπει να εισπράττουν οι Έλληνες. Κάθε φορά που κάποιος επίδοξος συγραφέας - αναλυτής - καθηγητής - στοχαστής θα καταπιάνεται με κάποιο εκ των ανωτέρω αντικειμένων, θα πρέπει να καταβάλλει στους Έλληνες το αντίστοιχο τίμημα.
Όποιος νομίζει ότι αδικείται, ας παρουσιάσει την δική του εκδοχή περί ενός δημοκρατικού πολιτεύματος όπου δεν θα υπάρχει η ψήφος. Ας βρει τέτοια δημοκρατία και αν θέλει ας την πατεντάρει. Ας βρει μια δική του εκδοχή περί της ιατρικής με ξόρκια και μαγικές ευχές και ας τα πατεντάρει. Κάθε φορά που διεξάγεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, θα πρέπει να εισπράττουν οι Έλληνες, διότι έχει πλέον καταρρεύσει ο μύθος ότι το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την Βρεττανία.
Έχουν τόσο μεγάλο περιθώριο κέρδους οι Έλληνες, ώστε κανονικά πρέπει ....
Κάθε φορά που κάθε γυναίκα ξυρίζει το "μπικίνι" της, θα πρέπει οι Έλληνες να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα ή αλλιώς το "μουνικό τέλος", για 2 λόγους: Άφενός, ως πρακτική πρωτοεφαρμόστηκε στην Αρχαία Ελλάδα από τις εύπορες και ευηπόληπτες κυρίες, αφετέτου αν δεν υπήρχαν οι Αρχαίοι Έλληνες το πιο πιθανό είναι ότι αν επιχειρούσαν σήμερα οι γυναίκες να το εφαρμόσουν, θα τις κρεμούσαν στις πλατείες της Τεχεράνης.
Τα πράγματα είναι απλά! Ή υπάρχει πνευματική ιδιοκτησία στο σύνολο της ανθρώπινης γνώσης ή είναι ανύπαρκτη. Ή ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας θα εφαρμοστεί επί της πανανθρώπινης γνώσης και όχι μόνο επί της αμερικάνικης γνώσης ή θα καταργηθεί πλήρως. Ή θα ισχύει για 75 χρόνια εφόσον η εν λόγω γνώση μπορεί να ξεπεραστεί, ή θα ισχύει για περισσότερο από 2500 χρόνια εφόσον κάποιες γνώσεις δεν αντικαθίστανται.
Ή θα είμαστε όλοι μάγκες και κονομημένοι βάρβαροι, ή θα είμαστε ομοεπίπεδοι στην ευημερία και τον πολιτισμό.
Ένα έχουμε να πούμε:
Πολύ σύντομα, θα τεθεί στον κόσμο το ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή η κουβέντα είναι γραφτό να ξεκινήσει από εδώ. Το θέμα έχει τόσες προεκτάσεις που ούτε καν φαντάζονται οι άνθρωποι. Ούτε καν φαντάζονται οι άνθρωποι πόσο μακριά πάει η βαλίτσα και ποιον ακουμπάει η άκρη του νήματος.
Οι άνθρωποι βέβαια δεν το φαντάζονται, αλλά οι "άμεσα ενδιαφερόμενοι" όχι μόνο το φαντάζονται αλλά έχουν και την βεβαιότητα. Είναι γραφτό να κλάψουν. Αυτό που δεν φαντάζονται είναι το πόσο θα κλάψουν. Είναι γραφτό να μπουν στο κέντρο της κόλασης, μιας κόλασης απείρως χειρότερη από αυτήν στην οποία έχουν βυθίσει την ανθρωπότητα για αιώνες.
Η τιμωρία τους είναι δεδομένη και για την εφαρμογή της δεν προβλέπονται πνευματικά δικαιώματα .... για το λόγο ότι ... θα είναι εντελώς πρωτόγνωρη.
Φρικτά πρωτόγνωρη και πρωτόγνωρα φρικτή ...




Πηγή





















Διαβάστε περισσότερα...