Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με τους 300 Τυνήσιους Μαροκινούς και λοιπούς ΛΑΘΡΟμετανάστες

Κάποτε πίστευα στις αριστερές ιδέες, τα αριστερά ιδανικά.. ψήφιζα ΚΚΕ και Σύριζα, πλέον όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα, έχοντας 1002 προβλήματα το Σύριζα εκτός από την στήριξη στην τρομοκρατεία προσπαθεί να μας κάνει και εμάς μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.
Έχουμε καταντήσει οι Έλληνες να έχουμε πολύ λιγότερα δικαιώματα από όλους τους αλλοδαπούς, είτε είναι Αλβανοί,Ρωσοπόντιοι,Πακιστανοί,Αφγανοί,Μαροκινοί κ.α..
Είναι δυνατόν? σε ποια σοβαρή χώρα γίνεται αυτό?
Βέβαια το Σύριζα δεν είναι στην εξουσία, το Πασοκ κυβερνάει και τα έχει κάνει τα πράγματα ας μην πω καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ τι πάει να κάνει..

Να μου κοπέι το χέρι παρά να τους ψηφίζω ξανά τους υποστηρικτές των λαθρομεταναστών και των τρομοκρατών..
Όχι δεν ήμουν ρατσιστής, με κάνανε όμως.ΚαιΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ όπως και του 80-90% του κόσμου.ΑΔΙΑΦΟΡΩ για τα δικαιώματα τους. (Απο πότε οι παράνομοι έχουν μόνο δικαιώματα?
Και από πότε μια πενιχρή μειοψηφεία επιβάλει τους δικούς της νόμους?

ΑΠΟ ΠΟΤΕ?
ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Μου προτείνετε και λύσεις "ανθρωπιάς" πανάθεμα σας...
Θέλετε να τους βρούμε στέγη δουλειά και φαγητό...
μήπως να τους προσφερθούμε και σε είδος για να μην κουράζονται οι "άνθρωποι" να μας βιάζουν να μας σκοτώνουν,να μας ληστεύουν και να μας πουλάνε ναρκωτικά?

Πηγή
http://www.e-magazino.gr/index.php/eidiseis-simera/sxetika-me-tous-300-tinisious-marokinous-kai-loipous-lathrometanastes.html
Διαβάστε περισσότερα...

Ολόκληρη η Επιστολή της γνωστής ηθοποιού Άννας Βαγενά στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

«Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ»

H γνωστή ηθοποιός με επιστολή της στον πρωθυπουργό τον προσκαλεί να δώσει το καλό παράδειγμα και να μετακομίσει ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας για να δει την κατάσταση που επικρατεί. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ηθοποιός θεωρεί ότι οι πολιτικοί πρέπει να δουν από κοντά την εξαθλίωση της Αθήνας και όχι να ζουν σε πολυτελείς συνοικίες στα βόρεια και νότια προάστια. Η ίδια το έκανε πράξη φεύγοντας από το Π. Ψυχικό για το Μεταξουργείο όπου στεγάζεται και το θέατρο της.
Δεν έχει λάβει απάντηση από τον πρωθυπουργό ενώ η επιστολή της έχει πάει από τις 7 Ιανουαρίου...

Διαβάστε την επιστολή



Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ,

Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού.

Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.
Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α' Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.
Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.
Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ' άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.
Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.

Με τιμή,

Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.

Πηγή
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post_100.html


Διαβάστε περισσότερα...

Άποψη για τους λαθρομετανάστες...

Tο 1990 ήρθαν οι πρώτες ορδές Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα επειδή υπήρχε γενικευμένο σχέδιο για να αποροφηθούν ως εργάτες στα δημόσια έργα εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων του 1996 που ως γνωστόν χάσαμε...
Παρατάθηκε η παραμονή τους στην Ελλάδα για τουλάχιστον μία δεκαετία μέχρι δηλαδή να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004.

Τους χρειαζόμασταν γιατί ποιοί θα έκαναν τόσα μαζικά έργα και στάδια ;

Μαζί με αυτούς και σε ένα κλίμα γενικής πλασματικής οικονομικής ευδαιμονίας,μαζεύτηκαν όλοι οι μετανάστες και λαθρομετανάστες της Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Οι έλληνες έχασαν τις δουλειές τους από τους μετανάστες και τώρα οι μετανάστες χάνουν τις δουλειές τους από τους λαθρομετανάστες.

Συμπέρασμα : Τόσο οι έλληνες όσο και οι νόμιμοι μετανάστες έχουν πρόβλημα από τους λαθρομετανάστες. Μέσα σε αυτούς ,υπάρχουν πράκτορες ξένων δυνάμεων και χωρών και αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης της χώρας μας. Αν κάποιος "οπλίσει" το χέρι όλων αυτών των κατατρεγμένων τότε φανταστείτε τι έχει να συμβεί στην Ελλάδα που μέχρι τώρα βαδίζει σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Να γιατί δικαιώνεται ο Sarkozy ,να γιατί έβαζε όλους τους γύφτους στα αεροπλάνα και τους έστελνε πίσω στη Ρουμανία και έχεις τους ηλίθιους αριστεριστές και εξωκοινοβουλευτικούς αρλουμποέλληνες ,θιασώτες της βλακείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων να υποστηρίζουν με μένος τους λαθρομετανάστες.

Η Ελλάδα , η χαβούζα της Ευρώπης, ο Βόθρος των Βαλκανίων δεν μπορεί άλλο να δεχθεί όλους αυτούς τους ξυπόλητους ,τους ρακένδυτους και τους δευτεράντζες λαθρομετανάστες. Μακάρι να είχαμε λαθρομετανάστες αυστριακούς,εγγλέζους, γάλλους,ισπανούς αλλά δυστυχώς όλοι αυτοί είναι ασιάτες,μεσανατολίτες και αφρικανοί ,κυρίως ισλαμιστές μουσουλμάνοι που έχουν την εντύπωση ότι μπορεί να μετατρέψουν την Ελλάδα και την Ευρώπη σε Ισλάμ.

Πρέπει η κυβέρνηση με όποιο κόστος να τους μαζέψει όλους και να αρχίσει να τους στέλνει από εκεί που ήρθαν ενώ παράλληλα πρέπει να ξαναγεμίσει με νάρκες ο Έβρος και τα νησιά μας και να αφήσουν τις κομψές ευγένειες και αρλούμπες περί προστασίας από τις νάκρες και όλες αυτές τους "κουραγομαγκιές" που λένε μερικοί ανθέλληνες και προδότες.

Πηγή
http://grblogs.gr/post/apopsi-gia-tous-lathrometanastes-
Διαβάστε περισσότερα...

Το πιο παχύσαρκο κράτος

To Ναούρου είναι μια νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης. Έχει έκταση 21 τ.χλμ και πληθυσμό περίπου 10000.

Το μικρό αυτό κράτος κατέχει μια θλιβερή πρωτιά. Είναι το πιο παχύσαρκο κράτος του πλανήτη με απίστευτα ποσοστά παχυσαρκίας. Το 97% των αντρών και το 93% θεωρούνται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι! Τα ποσοστά σακχαρώδους διαβήτη ξεπερνούν το 45% του πληθυσμού ενώ τα 3/4 των θανάτων οφείλονται στον καρκίνο και τα καρδιακά προβλήματα.


Οι κάτοικοι έχουν εθιστεί στο γρήγορο και τυποποιημένο φαγητό σε βαθμό που να μην κυκλοφορούν καν φρέσκα φρούτα και λαχανικά! Ο άκρος μιμητισμός του μοντέρνου δυτικού τρόπου διατροφής καταστρέφει την υγεία των κατοίκων.

Όμως δεν ήταν πάντα έτσι καθώς οι παλιότερες φωτογραφίες δείχνουν ένα νησί με γυμνασμένους και καλοσχηματισμένους κατοίκους.

Μάλλον δεν θα μπορούσε παρά να είναι εθνικό άθλημα η άρση βαρών. Ειναι τόσο δημοφιλής μεταξύ των κατοίκων, που διοργανώθηκε εκεί μέχρι και παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι ιδιαίτερα περίεργο για τόσο μικρό κράτος.

Perierga.gr - Ναούρου, το πιο παχύσαρκο κράτος

Το νησί ήταν πλούσιο σε φωσφορικά κοιτάσματα που προέρχονταν από περιττώματα πουλιών. Η βιομηχανία φωσφόρου έκανε τους κατοίκους του Ναούρου έναν από τους πλουσιότερους λαούς του κόσμου. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η κακή οικονομική διαχείριση και η επικείμενη εξάντληση των αποθεμάτων φωσφόρου έφεραν το Ναουρού στο χείλος της καταστροφής.



Πηγή
http://perierga.gr/2011/01/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82/
Διαβάστε περισσότερα...

Κυβερνητικό σαφάρι φοροφυγάδων στην Ελβετία

Συνεννόηση σε επίπεδο κορυφής με την ελβετική κυβέρνηση επιδιώκουν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο...
υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν ελληνικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες.

Στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιοριστούν οι ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις.


Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χθες την ελβετική συνδρομή για τον εντοπισμό ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Νταβός ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την ελβετίδα ομόλογό του κυρία Εβελιν Βίντμερ Σλουμφ. Η φοροδιαφυγή και η πάταξή της συζητήθηκαν λίγο αργότερα και στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών με πολιτικούς, οικονομικούς αναλυτές και στελέχη επιχειρήσεων του Τύπου, η οποία διεξήχθη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Συνδρομή της κυβέρνησης της Ελβετίας ζήτησε εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρόεδρο της χώρας κυρία Μισελίν Ανν Μαρί Καλμί-Ρέι κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους.

Το οικονομικό επιτελείο είχε διερευνήσει τις σχετικές δυνατότητες τους προηγούμενους μήνες, κρίθηκε όμως ότι χωρίς δεσμευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Ελβετίας δεν ήταν πολλές οι πιθανότητες εντοπισμού και αποκάλυψης της ελληνικής φοροδιαφυγής που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες.

Το ζήτημα θεωρείται και στο εσωτερικό πεδίο μια επιβεβλημένη κίνηση με στόχο την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ έχουν υπογραμμίσει με κάθε ευκαιρία ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην ερευνά για τα δισεκατομμύρια που έχουν διαφύγει στην Ελβετία σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν επιβληθεί σκληροί όροι λιτότητας.

Τους έχουν σε... CD
Στο μεταξύ, ηλεκτρονική λίστα με 70 CD που περιέχουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τους τόκους που πήραν τα προηγούμενα χρόνια περίπου 100.000 Ελληνες οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το υπουργείο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, το οποίο ενεργοποιεί η κυβέρνηση παράλληλα με την εφαρμογή καθολικού «πόθεν έσχες» και νέων, αυστηρών τεκμηρίων διαβίωσης.

Ο συνδυασμός των τριών αυτών μέτρων που υποδείχθηκαν από την τρόικα αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των εσόδων από την άμεση φορολογία και να αποδώσει καρπούς κυρίως ως την άνοιξη του 2011, οπότε θα υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις. Μόνο από την εφαρμογή των τεκμηρίων το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα εισπράξει πάνω από τις προβλέψεις του μνημονίου, δηλαδή πάνω από 700 εκατ. ευρώ, ενώ με την καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες» θα υπάρξει σημαντικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και κυρίως σε εκείνους που έχουν αποκτήσει τεράστια ακίνητη περιουσία τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορούν να τη δικαιολογήσουν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε απευθύνει το προηγούμενο διάστημα αίτημα σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα προς την Ελβετία, για να αντλήσει στοιχεία για έλληνες καταθέτες οι οποίοι δεν δηλώνουν τους τόκους που εισπράττουν. Τα στοιχεία που έλαβε ως απάντηση είναι αποκαλυπτικά. Ηδη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και στο ΣΔΟΕ βρίσκονται 70 CD με στοιχεία ελλήνων καταθετών και για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το μέτρο να κληθούν έλληνες πολίτες να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν σε τόκους καταθέσεων εξωτερικού που ποτέ δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία. Στο υπουργείο Οικονομικών «τρίβουν τα χέρια τους» με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα συγκεκριμένα CD, καθώς όπως λένε βρίσκονται μέσα σε αυτά καταθέτες που αν καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν θα δώσουν μια γερή «ανάσα» στα έσοδα του προϋπολογισμού. Να σημειωθεί ότι αυτά τα CD δεν είναι από συγκεκριμένη τράπεζα του εξωτερικού, που είχαν «διαρρεύσει» στοιχεία καταθετών και είχαν δοθεί σε διάφορες χώρες, αλλά είναι προϊόν επίσημης συναλλαγής του ελληνικού κράτους με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα CD περιέχουν από λίγους καταθέτες μέχρι αρκετές χιλιάδες. Για παράδειγμα το CD που εστάλη από τη Νορβηγία αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν 15 έλληνες καταθέτες που δεν έχουν δηλώσει τους τόκους που έχουν εισπράξει!


Πηγή
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=381198&dt=29/01/2011
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάνδαλο κρύβει η μετεγκατάσταση των μεταναστών (!?)

Αυτό είναι το νεοκλασικό κτήριο,του ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνου Ρουτζούνη στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων...
όπου μετεγκαταστάθηκαν οι μετανάστες απεργοί  πείνας από το κτήριο της Νομικής. Ο εκπρόσωπος των μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες, και αναφέρει ότι όλοι τους παραπλάνησαν για να τους βγάλουν από τη Νομική και να τους βάλουν σε ένα κτήριο χωρίς καθόλου χώρο. Δήλωσε δε, ότι οι τουαλέτες στο κτήριο είναι κλειδωμένες. Η Περιφέρεια αναμένεται
να φέρει στο χώρο 15 χημικές.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;


Το ενοίκιο για το κτίριο αυτό για όσο χρονικό διάστημα διαμείνουν οι μετανάστες θα το πληρώνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών! Αλήθεια ρωτήθηκε η Πανεπιστημιακή Κοινότητα αν θέλει να πληρώνει τα έξοδα ή το αποφάσισε αυθαίρετα ο Πρύτανης Θ. Πελεγρίνης; Η απάντηση είναι ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου και ιδιοκτήτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων Κάπα Research Ντίνος Ρουτζούνης, είναι «κολλητός» του Πρύτανη Πελεγρίνη και μάλιστα κατά τις πρόσφατες Πρυτανικές εκλογές είχε αναλάβει με την εταιρεία του όλη την προώθηση μηνυμάτων και την
κινητοποίηση των ψηφοφόρων του Πελεγρίνη! Φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με τα χρήματα του Ελληνικού λαού αποφάσισε ο Πελεγρίνης να ξεπληρώσει τον κολλητό του για τις προεκλογικές υπηρεσίες του. Είναι γνωστό μάλιστα ότι ο Ν. Ρουτζούνης έχει πολλά χρέη προς το ΙΚΑ και ανοιχτές εκκρεμότητες με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ποια είναι η τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα της κα Άννας Διαμαντοπούλου και τί λέει επ αυτών ο κ. Παπουτσής και ο κ. Ραγκούσης;

Γιατί κάποιοι προσπαθούν ακόμα και από μια ιστορία που μόνο αρνητικά αντανακλαστικά προκάλεσε στην κοινωνία να βγάλουν μίζα;


Ψάχνουν (ξανά) κτίριο για μετεγκατάσταση

Το πρωί της Παρασκευής βρήκε τους 250 παράνομους μετανάστες-απεργούς πείνας, μετά τη «νυχτερινή έξοδο» από τη Νομική, στο πολυτελές κτίριο στη συμβολή των οδών...
Πατησίων και Ηπείρου. Η τριήμερη στέρηση φαγητού, το ξενύχτι και η πορεία της προηγούμενης βραδιάς τούς έχουν καταβάλει. Ξαπλωμένοι στο ισόγειο του Μεγάρου Υπατία, προσπαθούν να βολευτούν σε έναν χώρο που, όπως λένε, δεν είναι κατάλληλος για τη διαμονή τους. «Χωράει οριακά περί τα 90 άτομα» υποστηρίζουν. Αλλα τόσα βρίσκονται σε άλλο σημείο, στο ημιυπόγειο του κτιρίου.

Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης, στη γύρω περιοχή. Χθες το απόγευμα ο Ερυθρός Σταυρός έστησε σκηνές στην αυλή για να μεταφερθούν και αυτοί, ώστε να είναι όλοι μαζί. Από την πλευρά τους οι οργανώσεις που τους στηρίζουν έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ανεύρεση νέου κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης.

Παρ΄ όλα αυτά οι μετανάστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις ως σήμερα εξελίξεις. «Χθες βγήκαν κερδισμένοι» λέει ο Αμπντούλ Χατζή , μετανάστης ο ίδιος, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης της Αστυνομίας και στην ομαλή έξοδο και μεταφορά τους από τη Νομική Σχολή.

Ενα μέγαρο με ιστορία
Tο Μέγαρο Λιβιεράτου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Αθήνας. Ανήκε στον κεφαλλονίτη επιχειρηματία, βιομήχανο εξ Αιγύπτου, Γεράσιμο Λιβιεράτο και είναι έργο του αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Αλέξανδρου Νικολούδη. Οικοδομήθηκε στα 1908-1909. Εχει συνολική επιφάνεια 1.240 τετραγωνικών μέτρων και η σχεδιαστική αισθητική του προσχωρεί στα πομπώδη μορφολογικά στοιχεία της νεομπαρόκ γαλλικής σχολής ΒeauxΑrts. Η πρόσφατη αποκατάστασή του από τους νέους ιδιοκτήτες του, υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Θανάση Κυρατσού, επανέφερε το εγκαταλελειμμένο επί πολλές δεκαετίες μέγαρο, το οποίο είχε υποστεί επιπροσθέτως εκτεταμένες φθορές από τον σεισμό του 1981, στην αρχική νεομπαρόκ μορφή του.



Βερσαλλίες με χημικές τουαλέτες, καταγγελίες για αλλαγή χρήσης

της Σοφίας Βούλτεψη
Σε νέο πονοκέφαλο τείνει να εξελιχθεί η μεταφορά των καταληψιών της Νομικής στο νεοκλασικό της Πατησίων.


Το μέγαρο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, διατηρητέο και από το Υπουργείο Χωροταξίας και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Και επομένως, φαίνεται ότι παραβιάζεται ο νόμος περί διατηρητέων, που δεν επιτρέπει την αλλαγή χρήσης.
Το κτίριο ανακαινίστηκε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του, που ήταν μεγάλη κατασκευαστική εταιρία. Και παραχωρήθηκε για την συγκεκριμένη χρήση από τον σημερινό ιδιοκτήτη του, που είναι ιδιοκτήτης εταιρίας δημοσκοπήσεων.
Η εμπλοκή φαίνεται ότι βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν θεωρείται διατηρητέο μόνο από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ – οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση μπορεί κάποιος να διατηρεί την πρόσοψη και μέσα το χρησιμοποιείς όπως θέλεις.
Το πρόβλημα είναι πως διατηρητέο θεωρείται και από το Υπουργείο Πολιτισμού και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή χρήσης, διότι η άδεια για την ανακαίνιση και την χρήση του βγαίνει με βάση προκαθορισμένο σκοπό.
Για το γεγονός ενημέρωσε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού η διευθύντρια Νεωτέρων Μνημείων, μετά από διαμαρτυρία της πολιτικού μηχανικού Νάντιας Ρομποτή. Η κ. Ρομποτή ενημέρωσε και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, ενώ, όπως είπε, την Δευτέρα σκοπεύει να κάνει καταγγελία στην Πολεοδομία.
Στο μεταξύ, οι κίνδυνοι από την μαζική και συντεταγμένη μεταφορά 300 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στη Νομική Σχολή Αθηνών και από εκεί στο νεοκλασικό, γωνία Πατησίων και Ηπείρου, δεν έχουν εκλείψει.
Οι εξελίξεις βρίσκονται μπροστά μας, αλλά η μικρή, δεκαπενθήμερη αναβολή, πρόσφερε ένα διάλλειμα τραγικοκωμικών διαστάσεων.
Στην επικαιρότητα βρέθηκαν τα πιο παράδοξα παράπλευρα προβλήματα του μεταναστευτικού. Όπως για παράδειγμα το πρόβλημα τουαλετών που ανέκυψε στο νεοκλασικό, με την μεταφορά χημικών τέτοιων.
Ήταν αναμενόμενο. Οι Βερσαλλίες – διότι περί Βερσαλλιών πρόκειται, όπως βεβαιώνουν όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν το εσωτερικό του κτιρίου σε ανύποπτο χρόνο – δεν είχαν τουαλέτες. Εκ των υστέρων τοποθετήθηκαν και εκεί για τις ανάγκες των επισκεπτών.
Οπότε, οι μετανάστες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το νέο κατάλυμά τους – κι’ ας πρόκειται για ένα από τα πιο χλιδάτα και ωραία κτίρια της Αθήνας. Τώρα, δεν το βρίσκουν κατάλληλο και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους εξαπάτησε.
Απορίας άξιον είναι βέβαια πώς έβρισκαν κατάλληλο το κτίριο της Νομικής και όχι τις «Βερσαλλίες». Για να αποδειχθεί ότι ο σκοπός ήταν να βρεθούν σε ένα δημόσιο κτίριο και να τραβήξουν την προσοχή.


Πηγή
http://frappe-dou-poli.blogspot.com/2011/01/blog-post_8489.html
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=381200&dt=29/01/2011
http://thiva-nikolas.blogspot.com/2011/01/blog-post_6447.html
Διαβάστε περισσότερα...

Λίγο πριν το τέλος του κόσμου, όπως τον ξέρουμε...

Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας
Μια ωραία ταινία για αυτό ή κάποιο άλλο βράδυ. Είναι το Zeitgeist: Moving Forward, με ελληνικούς υπότιτλους, διαρκείας διόμισυ ωρών. Κάντε μου την χάρη και δείτε ΠΡΩΤΑ το φινάλε, από το 2:31:00 και μετά. Είναι η περιγραφή της αρχής του τέλους του κόσμου μας όπως τον ξέρουμε. Ενα τέλος που πλησιάζει με γρήγορα βήματα.

Στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται θα δούμε την τελική κατάρρευση, αν δεν καταστραφούμε ολοκληρωτικά ως ανθρωπότητα, ενός παγκόσμιου συστήματος που βασίστηκε στην οικονομική εκμετάλλευση και ανισότητα, την απληστία, την σπατάλη φυσικών πόρων, και στην ολιγαρχική εξουσία. Οσες αναβολές και να πάρει, όσες πονηριές και να μηχανευτεί, το οριστικό τέλος αυτού του συστήματος, μας πλησιάζει αμετάκλητα.

Ενα σύστημα στο οποίο μας οδήγησαν άνθρωποι βαθειά άρρωστοι, εθισμένοι στην εξουσία, την κομματική, την πολιτική και την οικονομική. Ανθρωποι τους οποίους ονομάσαμε ηγέτες και ειδικούς. “Αριστερούς και δεξιούς”. Ανθρωποι που στάθηκαν ανίκανοι τελικά να μας εμπνεύσουν την πρόοδο και την προκοπή του συνόλου και να μας οδηγήσουν σ’ αυτήν. Ανθρωποι που επιχείρησαν να μας κάνουν να λατρέψουμε τους δικούς τους θεούς: την εξουσία και το χρήμα. Το κέρδος. Και να ξεχάσουμε αυτό που είμαστε και αυτό που οφείλουμε να γίνουμε.

Αυτοί οι ηγέτες, που μερικοί μεταξύ μας ακόμη πιστεύουν ότι τους έχουμε ανάγκη να μας κυβερνούν και να διευθύνουν τις κοινωνίες και τα έθνη μας, μας οδήγησαν στον ατομισμό, την διαφθορά, την σπατάλη, την αποξένωση και την ασθένεια. Στην παράνοια. Ενα βήμα πριν το χείλος της ολικής καταστροφής και του χάους.

Δεν θα παραιτηθούν. Θα παλαίψουν ως το τέλος να κρατήσουν την διεφθαρμένη εξουσία τους, μέσα από κοινοβουλευτικά ή σοσιαλιστικά καθεστώτα, που πάντα θα επιμένουν να ονομάζουν “δημοκρατικά” και τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να εργάζονται υπέρ των συμφερόντων μιας χούφτας ανθρώπων, επίσης βαρειά ασθενών, και γι’ αυτό πολύ επικίνδυνων. Καθεστώτων που κάτω από την καθοδήγηση αυτών των λαμπρών ηγετών μας, δεν εργάστηκαν ποτέ για το καλό του συνόλου, της κοινωνίας, του έθνους. Που εννόησαν σαν κοινωνία και έθνος τον εαυτό τους και μερικές δεκάδες ολιγαρχών του πλούτου με τις οικογένειές τους. Και τους υπόλοιπους μας είδαν ως οικονομικούς σκλάβους. Αυτοί οι λαμπροί μας ηγέτες.

Δεν θα παραιτηθούν ειρηνικά από την εξουσία τους επάνω μας. Και επειδή γνωρίζουν πως σύντομα θα αντιμετωπίσουν την απειλή της αποκαθήλωσης, και την οργή μας, ετοιμάζουν τα όπλα τους εναντίον μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην τελική αναμέτρηση “θα παίξουν τα ρέστα τους”, προκειμένου να διασώσουν την κομματική ή πολιτειακή ή οικονομική εξουσία τους.

Ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί σύντομα με μεγάλο πάταγο και το μόνο που θα έχει αξία θα είναι οι δεσμοί μεταξύ μας, η αλληλεγγύη των πολλών, οι οικογένειες και οι κοινότητές μας.

Αν αυτή η τελική αναμέτρηψη δεν καταστρέψει τους όρους επιβίωσης της ανθρώπινης ζωής πάνω στην επιφάνεια αυτού του πλανήτη, που οι φωτισμένοι ηγέτες μας μετέτρεψαν σε έναν απέραντο ωκεανό δακρύων, ανθρώπινου πόνου, εκμετάλλευσης και ανισότητας, θα κληθούμε όλοι εμείς να ξαναχτίσουμε έναν καινούριο κόσμο από την αρχή πάνω στις στάχτες.

Ας ελπίσουμε ότι θα μας έχουν μείνει δυνάμεις, ομόνοια και σοφία αρκετή για να οικοδομήσουμε ξανά έναν κόσμο άξιο να κατοικούν ελεύθεροι και δίκαιοι άνθρωποι, που δεν θα τους οδηγάει η ασθένεια της εξουσίας και του κέρδους (γμ τα κόκκαλά σας), αλλά η αίσθηση της ενότητας και του συνόλου. Η αρετή της ελευθερίας και η ευθύνη της δημοκρατίας.

Ο σεβασμός του ανθρώπου και του δικαιώματός του στην ζωή.



Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_6065.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29
Διαβάστε περισσότερα...