Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Όλη η επιστολή Σώρρα και της END NATIONAL DEBT στον Χριστόφια

END - END NATIONAL DEBT
 c/o Emmanuel Lambrakis, 
MD/FACS 32-76 31st Street 
Astoria, New York 11106 
(718) 545-7979 
28 του Ιουνίου 2012 
Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας
 κ. Δημήτρη Χριστόφια 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, Εξ ονόματος του οργανισμού μας, END, η παρούσα αποσκοπεί να επιστήσω την προσοχή σας στο σκοπό της ίδρυσής μας και τους ανθρωπιστικούς στόχους μας, για την Κύπρο και Ελλάδα. Η οργάνωση END ιδρύ­θηκε σε μια προσπάθεια να λάβει όλα τα εύ­λογα μέτρα που είναι αναγκαία για την εξάλειψη των εθνικών χρεών Κύπρου και Ελλάδας. Ως αποτέλεσμα ενεργειών του πολύ γενναιόδωρου ευεργέτη μας κ. Αρτέ­μιου Σώρρα, έχουμε αποκτήσει επαρκή κε­φάλαια για να μεταβάλουμε ευεργετικά το οικονομικό μέλλον της Κύπρου και της Ελ­λάδας. Πρόσφατα συζητήσαμε λεπτομερέ­στερα τις προθέσεις μας, με την Γενική Πρόξενο της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κούλα Σοφιανού, μια εξαιρετική δημόσιο υπάλληλο και άριστη διπλωμάτη. Παρά την εμπλοκή του ΔΝΤ και ενεργοποίηση του «μηχανισμού διάσωσης» της ΕΕ, η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα φτώχεια σε επίπεδα ρεκόρ, ανεργία, εθνικό διασυρμό και πιθανή απώλεια της κυριαρχίας της. Από αυτό το παράδειγμα, έχουμε δεσμευτεί να μην επι­τρέψουμε να συμβεί το ίδιο ο ίδιος στην αγαπημένη μας Κύπρο.


 

Χρονοδιάγραμμα
Το χρονοδιάγραμμά μας να επικοινωνή­σουμε μαζί σας έχει σχεδιαστεί προσεκτικά. Αυτή την Κυριακή, 1 Ιουλίου, η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για αρνητικά αν όχι ταπεινωτικά σχόλια για την Κύπρο κα­τατάσσοντας την στην ίδια μοίρα με την Ελ­λάδα, αν τεθεί κάτω από την ομπρέλα του ΔΝΤ. Για να αποφευχθεί αυτό, ο κ. Σώρρας, μέσω της οργάνωσής μας προτίθεται να δα­νείσει την Κύπρο με το ποσόν των έντεκα δισ. δολαρίων ($11,000,000,000.00), άτοκα για δέκα χρόνια. Το δάνειο θα ανακουφίσει την Κύπρο από όλα τα οικονομικά βάρη της, θα επιτρέψει μια μακροπρόθεσμη πε­ρίοδο ανάπτυξης και θα ενθαρρύνει την ελ­πίδα και την ευημερία σε εθνικό επίπεδο. Το δάνειο θα είναι σε μορφή κρατικών ομο­λόγων των ΗΠΑ που μπορούν να ρευστο­ποιηθούν εύκολα. Μετά την ρευστοποίηση των ομολόγων η Κύπρος θα επιστρέψει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον κ. Σώρρα και στη συνέχεια θα συνεχίσει άτοκες δόσεις για το υπόλοιπο των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα δέκα έτη. Εάν ζητηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρω­μής, αυτό είναι διαπραγματεύσιμο. Έχουμε ένα παρόμοιο σχέδιο για δανεισμό προς την Ελλάδα με τριακόσια δισεκατομ­μύρια δολάρια άτοκα, αλλά αναμένουμε πολλές επιπλοκές λόγω της εμπλοκής του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ο δανεισμός προς Κύπρο θα είναι απλός και άψογος. Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να απαλλαγούν από κάθε οικονομικό βάρος, ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να ευημερήσουν μαζί και να ξα­νανάψουν το φάρο του Ελληνισμού για να βλέπει ο κόσμος και πάλι! Μετά σεβασμού,
ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ, Ευεργέτης

Μετά το έγγραφο που έστειλε ο Δρ Εμμ. Λαμπράκης προεδρεύων της οργάνωσης END ακολούθησε ανταλλαγή μηνυμάτων, ώστε να επιβεβαιωθεί, ότι έχουν ενημερωθεί για την πρόταση όλα τα εξέχοντα μέλη της κυβέρνησης της Κύπρου. Στις 18 Ιουλίου 2012, η κ. Ιωάννα Μαρκίδου, υπεύθυνη Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους της Κύπρου, αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα, με το οποίο ερωτά, τόσο τα μέλη της END όσο, και τον δωρητή κ. Α. Σώρρα, πώς βρέθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα στα χέρια του, πώς θα αποσταλούν στην Κύπρο, και ποιός θα είναι ο τελικός ιδιοκτήτης των κυπριακών ομολόγων, όταν αυτά αποδοθούν στην Κύπρο. Εκ μέρους της END απάντησε ο πρόεδρος, καθηγητής κ. Εμμ. Λαμπράκης, που ενημέρωσε, ότι η προσφορά των ευερ­γετών προς την Κύπρο, θα είναι υπό την μορφή ελεύθερου δανείου, άτοκου, με ελα­στικό χρόνο αποπληρωμής, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί και πέραν των 10 χρόνων, αν αυτό επιθυμεί η Κύπρος, υπενθυμίζοντας, ότι δεν έχουν ακόμα λάβει καμιά επίσημη απάντηση εκ μέρους της Κύπρου. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμιά απάντηση εκ μέ­ρους της Κύπρου, ούτε καν, για να εκδηλώ­σει τυπικό ενδιαφέρον, για να συναντηθεί με κάποια αντιπροσωπεία της END ώστε να ενημερωθεί λεπτομερέστερα για το πώς θα δανειοδοτηθεί η χώρα, άτοκα και χωρίς άλλες δεσμεύσεις, ώστε να αποφύγει την εί-σοδό της στο ΔΝΤ. Η «εξ ουρανού» αυτή προσφορά των ομογενών από τις ΗΠΑ, δεν φαίνεται να προσελκύει την δέουσα προ­σοχή των κυπριακών αρχών, ενώ ο ορισμός «δάνειο σε μορφή κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ» να αποτελεί εγγύηση για μια σοβαρή έρευνα της πρότασης.
Ο Ελληνικός Κήρυκας ζήτησε από το Γρα­φείο του Προέδρου κ. Χριστόφια να δηλώ­σει κάτι σχετικά με το θέμα, αλλά δεν υπήρξε καμία, έστω και δύο αράδες τυπικής απάντησης, κατά τα γνωστά ελληνικά πρό­τυπα να αγνοούν τους πάντες και τα πάντα. Χωρίς καν να ελέγξουν εάν τα κρατικά ομο­λόγα των ΗΠΑ είναι νόμιμα στην κατοχή του οργανισμού END, εάν είναι σε ισχύ και επικυρώνονται από το Αμερικάνικο Δη­μόσιο και εάν δεν σχετίζονται με τρομο­κρατικές ενέργειες ή ξέπλυμα χρήματος, οι γραφειοκράτες και οι υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες, έθεσαν το θέμα στις καλένδες. Και αυτό ενώ τα τύμπανα της οικονομικής σκλαβιάς και απώλειας της εθνικής κυριαρ­χίας, ηχούν όλο και δυνατότερα στην Κύπρο, όπως και στην Ελλάδα όπου  έχουν διαπιστωθεί επίσημα 3.000 αυτοκτονίες, πολύ περισσότερες ανεπίσημα, Ελλήνων που βρέθηκαν σε απόγνωση λόγω οικονομι­κής καταστροφής.

Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

H Ελληνική Ομογένεια αναλαμβάνει δράση - Άμεσες συγκλονιστικές εξελίξεις - δείτε το βίντεο

Στο άρθρο του με τίτλο « Χωρίς θάνατο δεν υπάρχει Ανάσταση » ο Πολύδωρος Δάκογλου στο πρώτο υστερόγραφο γράφει : Ας μην μας φοβίζει ο θάνατος του Ελλαδικού Κρατιδίου. Αυτό έχει ξανασυμβεί πολλές φορές στο διάβα της ιστορίας.. Το έθνος είναι η ουσία. Και το έθνος έχει φροντίσει για το μέλλον του Ελληνισμού δημιουργώντας πολλές εστίες διασποράς. Τον ελληνισμό του εξωτερικού.
 Έτσι λοιπόν ακολουθώντας τα ΜΜΕ την συνομωσία της σιωπής μας απέκρυψαν την παρουσία και τις δηλώσεις του ομογενή προέδρου της οργάνωσης "End National Debt", κ. Μανώλη Λαμπράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης CRETA την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 τον οποίο θα ακούσετε να λέει στο βίντεο ότι οι ομογενείς με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα δε θα αποπληρώσουν το τεχνητό χρέος της Ελλάδος αλλά θα το εξαγοράσουν έχοντας στα χέρια τους ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου τα οποία λήγουν άμεσα . Ο εξαίρετος κύριος Λαμπράκης και σαν γιατρός αλλά και σαν Έλληνας έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία προ τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή σε 14 ημέρες .Επίσης στο βίντεο θα ακούσετε και για την προσφορά που έκαναν στον Χριστόφια γιατί για αυτούς Ελλάδα και Κύπρος είναι ENA και το αυτό και η κυβέρνηση της Κύπρου παλινδρομεί μια με Κινέζους μια με Ρώσους μια με ΔΝΤ και δεν προχωρεί στην λύση που της δίνει η ομογένεια .
Ας θυμηθούμε πόσες φορές η Ελλάδα ανέκαμψε από Εθνικούς ευεργέτες .Πιστεύουμε ότι ένας εθνικός ευεργέτης είναι και ο κύριος Σώρρας μόνο που είναι προσαρμοσμένος στην ελλαδική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 38 χρόνια της μεταπολίτευσης και ξέρει να ελίσσεται .  











 Πηγή







Διαβάστε περισσότερα...