Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!

 Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.




Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά!
Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους!
Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!
Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους.
Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»!
Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή.
Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή.
Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία.
Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου τους…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 Πηγή


Διαβάστε περισσότερα...

Ερμηνεύοντας τα Σύμβολα : ΣΒΑΣΤΙΚΑ

 "Σβάστικα σύμβολο ειρήνης, αρμονίας, ισότητας και ισορροπίας."

Ο αγκυλωτός σταυρός έχει μια εκτενή ιστορία. Το μοτίβο φαίνεται να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη νεολιθική Ινδία. Το σύμβολο έχει μια αρχαία ιστορία στην Ευρώπη, που εμφανίζεται στα χειροποίητα αντικείμενα από τους προ-χριστιανικούς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς. Στην αρχαιότητα, ο αγκυλωτός σταυρός χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τους Ινδο-άρειους, τους Χετταίους, τους Κέλτες και τους Έλληνες, μεταξύ άλλων. Ειδικότερα, ο αγκυλωτός σταυρός είναι ένα ιερό σύμβολο του Ινδουισμού, του Βουδισμού και του Τζαϊνισμός – θρησκείες με πέρα από δισεκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, που καθιστούν τον αγκυλωτό σταυρό πανταχού παρόντα τόσο στην ιστορική όσο και στην σύγχρονη κοινωνία. Το σύμβολο εισήχθη στη Νοτιοανατολική Ασία από τους Ινδούς βασιλιάδες και παραμένει ένα αναπόσπαστο τμήμα από τον Ινδουισμό του Μπαλί μέχρι και σήμερα, και εμφανίζεται συχνά στην Ινδονησία. Επίσης είχε χρησιμοποιηθεί και από διάφορους εγγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς.




Αρχαίο Ελληνικό κράνος με σβάστικα, 350-325 π.Χ. από τον Τάραντα της Σικελίας. Εύρημα στο Ερκολάνο. Cabinet des Médailles, Παρίσι


 Στο δυτικό κόσμο, το σύμβολο γνώρισε μια αναβίωση μετά από τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Σλήμαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε το σύμβολο στην περιοχή της αρχαίας Τροίας και το συνέδεσε με τις αρχαίες μεταναστεύσεις των Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαίων. Τον συνέδεσε με τις παρόμοιες μορφές που βρέθηκαν στα αρχαία δοχεία στη Γερμανία, και θεωρητικολόγησε ότι ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα “σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο των μακρινών προγόνων μας”, και ότι συνδέει τους Γερμανικούς, Ελληνικούς και Ινδο-Ιρανούς πολιτισμούς.[1][2] Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως παγκοσμίως και θεωρήθηκε ως σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας.

Η εργασία του Σλήμαν συνδυάστηκε με τα völkisch-κινήματα, για τους οποίους ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα σύμβολο της “άριας” ταυτότητας. Μετά από την υιοθέτησή του από τους ναζί του Χίτλερ, ο αγκυλωτός σταυρός έχει συνδεθεί με το φασισμό, το ρατσισμό, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και το ολοκαύτωμα. Ο αγκυλωτός σταυρός παραμένει μέχρι σήμερα ένα κύριο σύμβολο των νεοναζί, και χρησιμοποιείται τακτικά από τις ομάδες ενεργών στελεχών για να δηλώσουν την ναζιστική συμπεριφορά των οργανώσεων και των ατόμων τους.
Προέλευση

Η πανταχού παρουσία του αγκυλωτού σταυρού εξηγείται εύκολα αν υποθέσουμε ότι είναι μια πολύ απλή μορφή που ανακαλύφτηκε ανεξάρτητα και κατά τύχη σε διάφορες κοινωνίες όταν οι άνθρωποι ασχολήθηκαν με το πλέξιμο καλαθιών, αφού το σχήμα του αγκυλωτού σταυρού δημιουργείται επανειλημμένα από τις βέργες των καλαμιών όταν πλέκουμε καλάθι. Άλλες θεωρίες εικάζονται κάποια σύνδεση των πολιτισμών ή ζητούν μια εξήγηση σύμφωνα με την θεωρία της κοινής συναίσθησης του Καρλ Γιουνγκ. Ενώ η ύπαρξη των συμβόλων αγκυλωτού σταυρού στην Αμερική μπορεί να εξηγηθεί με την θεωρία της καλαθοπλεκτικής, ενώ αποδυναμώνει την θεωρία της πολιτιστικής διάχυσης. Ενώ μερικοί έχουν προτείνει ότι ο αγκυλωτός σταυρός μεταφέρθηκε στη Βόρεια Αμερική από έναν αρχαίο ναυτικό πολιτισμό στην Ευρασία, μια χωριστή αλλά παράλληλη ανάπτυξη θεωρείται πλέον πιθανή εξήγηση. Η γένεση του συμβόλου αγκυλωτών σταυρών αντιμετωπίζεται συχνά από κοινού με το σύμβολο του σταυρού γενικά, όπως η “ρόδα του ήλιου” της θρησκείας της εποχής του χαλκού.



Τμήματα από το μετάξινο βιβλίο. 

Μια άλλη εξήγηση προτείνεται από τον Καρλ Σαγκάν στο βιβλίο του με τίτλο »Ο Κομήτης«. Ο Σαγκάν αναπαράγει ένα αρχαίο κινεζικό χειρόγραφο (το μετάξινο βιβλίο) που παρουσιάζει ποικιλίες ουρών κομητών: οι περισσότερες είναι παραλλαγές της απλής ουράς κομητών, αλλά στην τελευταία απεικόνιση ο πυρήνας του κομήτη έχει τέσσερα πύρινα σκέλη, που θυμίζουν αγκυλωτό σταυρό. Ο Σαγκάν προτείνει ότι στην αρχαιότητα ένας κομήτης μπορεί να είχε πλησιάσει τόσο κοντά στη γη που οι άνθρωποι είδαν πύρινους πίδακες από αέριο να ρεύσουν από το κέντρο, και με την κλίση από την περιστροφή του κομήτη, σχημάτιζε μια μορφή του συμβόλου που έγινε ορατό σε όλα τα μέρη του κόσμου.
















Η Σβάστικα 

~ Γράφει η Sabrina ~

Η σβάστικα είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο. Μπορεί να έχει γίνει ευρέως γνωστό από τους Ναζί, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο την περίοδο που σφάγιαζαν χιλιάδες ανθρώπων, αλλά αιώνες πριν είχε θετική σημασία. Ποια είναι λοιπόν η ιστορία αυτού του συμβόλου; Στην εποχή μας αντιπροσωπεύει το καλό ή το κακό;

Η σβάστικα είναι ένα αρχαίο σύμβολο το οποίο χρησιμοποιούταν για πάνω από 3000 έτη. Προχρονολογείται ακόμα και του αρχαίου αιγυπτιακού συμβόλου Ανκ. Τεχνουργήματα όπως αγγειοπλαστική και νομίσματα από την αρχαία Τροία αποδεικνύουν ότι η σβάστικα ήταν ένα κοινό εν χρήσει σύμβολο πολύ πίσω στο 1000 π.Χ.

Κατά τη διάρκεια της ακόλουθης χιλιετίας, η εικόνα της σβάστικας χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, Ιαπωνίας, Ινδίας και της Νότιας Ευρώπης. Κατά τον Μεσαίωνα ήταν ένα περίφημο σύμβολο το οποίο είχε και διαφορετικές ονομασίες.

Η λέξη swastika προέρχεται από την σανσκριτική λέξη svastika, σημασία της οποίας είναι κάθε είδους τύχη, και ιδιαίτερα είναι ένα διακριτικό σημάδι πάνω σε άτομα ή αντικείμενα για να δηλώσουν καλοτυχία. Αποτελείται από τις λέξεις su που σημαίνει καλός και το asti που σημαίνει υπάρχω. Επομένως το svastiσημαίνει ευημερία. Η κατάληξη –ka αποτελεί ένα υποκοριστικό, συνεπώς η λέξης svastika μπορεί να μεταφραστεί κατά γράμμα ως «μικρά πραγματάκια που σχετίζονται με την ευημερία».

Βέβαια με το πέρασμα των αιώνων και ανάλογα με τον πολιτισμό στον οποίο πέρασε υιοθετήθηκαν διαφορετικές ονομασίες για το σύμβολο αυτό

Crux gammata – Ρώμη – Σύμβολο του Κεραυνοβόλου Δία και του Ομβρίου
Tετρασκέλιον – Ελλάδα
Σφυρί του Θορ - Σκανδιναβία
Fylfot – Αγγλία – Σημαίνει τέσσερα πόδια και αναφέρεται κυρίως στη σβάστικα που διακοσμεί κτίρια ή πόρτες
Gyung – drung ή geg-gsang – Θιβέτ
Μαύρη αράχνη – Μέση και Δυτική Ευρώπη
Αγκυλωτός σταυρός – Ή πιο συγκεκριμένα στη Δανία Ηakenkruis, Ισλανδία Hakakross, Γερμανία Hakenkreuz, Φιλανδία Ηakaristi, Νορβηγία Hakekors, Ιταλία croce uncinata και Σουηδία Hakkors (περιοχές όπου αργότερα θα αποκτήσει τη σημασία του αντιπροσωπευτικού συμβόλου της άριας φυλής)Μέχρι οι Ναζί να κάνουν χρήση αυτού του συμβόλου, η σβάστικα χρησιμοποιούταν από πολλούς πολιτισμούς για τα τελευταία 3000 χρόνια και αντιπροσώπευε τη ζωή, τον ήλιο, τη δύναμη, την ικανότητα και την καλή τύχη.

Ακόμη και στις αρχές του 20ου αιώνα παρέμενε σύμβολο με θετική σημασία. Για παράδειγμα ήταν ένα συνηθισμένο διακοσμητικό σύμβολο το οποίο συχνά κοσμούσε τσιγαροθήκες, καρτ ποστάλ, νομίσματα, ακόμη και κτίρια. Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μπορούσε να βρεθεί ακόμη και πάνω σε επωμίδες Αμερικανών στρατιωτών και σε φιλανδικές αεροπορικές εταιρίες μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τον αυθεντικό συμβολισμό της σβάστικας, πριν ακόμη αλλοιωθεί η σημασία της από τη ναζιστική Γερμανία..
Ινδουισμός: Η σβάστικα έχει βρεθεί σε όλους τους ινδουιστικούς ναούς, σε πινακίδες, βωμούς, εικονογραφίες στην Ινδία και το Νεπάλ, μέρη στα οποία παραμένει ακόμη πολύ δημοφιλές. Ιδιαίτερη είναι η εμφάνισή της στην εικονογράφηση του θεού Γκανέσα, θεός ιχνηλάτης, προστάτης της σοφίας και των σταυροδρομιών.

Θεωρείται το δεύτερο πιο ιερό σύμβολο, μετά το Om. Στον Ινδουισμό και τα δύο σύμβολα αντιπροσωπεύουν τις δύο μορφές του δημιουργού Θεού Βράχμα. Η αριστερόστροφη σβάστικα συμβολίζει την εξέλιξη του Σύμπαντος (Pravritti) , η δεξιόστροφη συμβολίζει την καταστροφή του κόσμου (Nivritti). Η δεξιόστροφη όμως σβάστικα δεν αποτελεί σύμβολο που εκφράζει το Κακό, όπως έχει υπερισχύσει στις σημερινές αντιλήψεις. Αντίθετα αντανακλά δύο βασικά εξελικτικά χαρακτηριστικά της πορείας του Σύμπαντος, τη νύχτα και τη φθορά.

H σβάστικα με την έννοια της ευδαιμονίας (svastika) συναντάται για πρώτη φορά στα δύο μεγάλα ινδικά έπη Ramayana και Mahabharata, όπου και συνδέεται όχι μόνο με την έννοια της ευτυχίας, αλλά και με την έννοια της καλοτυχίας και το Θεό Βραχμά, όπως επίσης και με την έννοια της μετενσάρκωσης (samsara).

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης ως σηματοδότηση των τεσσάρων οριζόντων της γης. Η χρήση της ως σύμβολο του Ήλιου παρατηρείται πρώτη φορά από την αναπαράστασή του Σούργια, θεός του Ήλιου.

Θεωρείται εξαιρετικά ιερό και ευοίωνο από όλους τους Ινδουιστές και χρησιμοποιείται ανελλιπώς στη διακόσμηση κάθε είδους αντικειμένου που σχετίζεται με τον ινδουιστικό πολιτισμό Χρησιμοποιείται σε όλα τα ινδουιστικά μάντρα και ιερά σχέδια. Σε κάθε υποτμήμα της Ινδίαςπαρατηρείται σε πλευρές ναών, πάνω σε θρησκευτικά έγγραφα.
Βουδισμός: Στη θρησκεία αυτή η σβάστικα, οποιασδήποτε κατεύθυνσης, εμφανίζεται στο στήθος ορισμένων αγαλμάτων του Βούδα συμβολίζοντας την ιερή καρδιά του. Επίσης, στον γλυπτικό τομέα, είναι συχνά χαραγμένη και στα πέλματα του φιλοσόφου.

Η σβάστικα που χρησιμοποιείται στη βουδιστική τέχνη και στα βουδιστικά χειρόγραφα είναι γνωστή στα ιαπωνικά ως manji. Αντιπροσωπεύει τη Dharma (Διδασκαλία της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης που προσέφερε ο Βούδας), την οικουμενική αρμονία και την ισορροπία των αντιθέτων. Η αριστερόστροφη σβάστικα (omote manji) αντιπροσωπεύει την αγάπη και την ευσπλαχνία. Η δεξιόστροφη (ura manji) αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την εξυπνάδα.

Στο βουδισμό μάλιστα παρουσιάζεται και σε διαφορετικούς χρωματισμούς και αναλόγως συμβολίζει και κάτι διαφορετικό. Πιο συγκεκριμένα:

Μπλε – συμβολίζει τις άπειρες ουράνιες αρετές
Κόκκινη – συμβολίζει τις άπειρες ιερές αρετές της καρδιάς του Βούδα
Κίτρινη – συμβολίζει την άπειρη ευημερία
Πράσινη – συμβολίζει τις άπειρες ικανότητες στη γεωργία
Λόγω του συσχετισμού της με τη δεξιόστροφη ναζιστική σβάστικα, οι βουδιστικές σβάστικες από τα μέσα του 20ου αιώνα είναι κυρίως αριστερόστροφες.

Τσαϊνισμός: Στον Τσαϊνισμό, μία ασκητική παράδοση της Ινδίας, η σβάστικα είναι το μοναδικό ιερό σύμβολο. Η θρησκεία αυτή δε κάνει καθόλου χρήση του Ομ, αλλά αντιθέτως δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη σβάστικα απ’ ότι οι Ινδουιστές. Είναι το σύμβολο του εβδόμου Jina, του αγίου Tirthankara Suparsva. Αντιπροσωπεύει τη Θεία Δύναμη και με τους τέσσερις βραχίονες παρουσιάζει τις τέσσερις μορφές μετενσάρκωσης: πρωτοπλασματική ζωή, ζωική/φυτική, ανθρώπινη και ουράνια. Όλοι οι τσαϊνιστικοί βωμοί και ιερά βιβλία πρέπει να περιέχουν αυτό το σύμβολο. Όλες οι τελετές αρχίζουν και τελειώνουν με τον πολλαπλό σχεδιασμό του συμβόλου με ρύζι γύρω από το ιερό.

Κίνα: Η σβάστικα θα φτάσει και στην Κίνα, όπου θα γίνει γνωστή με την ονομασία wanji όπου και συμβολίζει ό,τι συμβολίζει και το γιν γιανγκ, ανάλογα με τη φορά της. Δηλαδή η δεξιόστροφη σβάστικα ταυτίζεται με το γιανγκ, που συμβολίζει το φωτεινό, το ενεργό, το θετικό, και η αριστερόστροφη με το γιν, που συμβολίζει το σκοτεινό, το παθητικό, το αρνητικό.

Αμερική: Ακόμη και στην Αμερική είχαμε την εμφάνιση της σβάστικας σε νεότερες εποχές. Η χρήση της έγινε από κάποιες ινδιάνικες φυλές, όπως στους Ναβάχος για τις θεραπευτικές τους τελετές και στους Χόπι ως σύμβολο των περιπλανώμενων φυλών τους. Με το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όμως έπαψε η χρήση της σβάστικας για να μη γίνει κάποιος συσχετισμός με τους ναζιστές.

Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι ορισμένες χριστιανικές εκκλησίες σε ρωμαϊκές και γοτθικές περιοχές διακοσμούνται με το σύμβολο αυτό, μαζί με σχέδια της πρώιμης ρωμαϊκής τέχνης. Σβάστικες επιδεικνύονται και στο μωσαϊκό της Αγίας Σοφίας του Κίεβου της Ουκρανίας, η οποία χρονολογείται από το 12ο αιώνα. Εμφανίζονται επίσης και ως επαναλαμβανόμενα διακοσμητικά μοτίβα σε ένα τάφο στον Αγ. Αμβρόσιο στο Μιλάνο.


Η αλλαγή του νοήματος

Γύρω στο 1800, χώρες γύρω από την Γερμανία άρχιζαν να επεκτείνονται ακόμη περισσότερο και να δημιουργούν αυτοκρατορίες. Η Γερμανία δεν ήταν ακόμη ενιαίο κράτος μέχρι και το 1871. Μέχρι τότε η σβάστικα ήταν ιδιαίτερα θετικά αποδεκτή στην Ευρώπη σύμφωνα με την αρχαιολογική εργασία του Heinrich Schliemann, ο οποίος ανακάλυψε το σύμβολο στην περιοχή της αρχαίας Τροίας και το συσχέτισε με την αρχαία μετανάστευση των Ινδοευρωπαίων ανθρώπων (άρια φυλή). Έτσι οι Γερμανοί εθνικιστές επέλεξαν να κάνουν χρήση της σβάστικας, στα μέσα του 19ου αιώνα, εξαιτίας της σύνδεσής της με την Άρια φυλή για να δείξουν ότι υπάρχει μία μακρά και σπουδαία γερμανική ιστορία.

Στα τέλη του 19ου αιώνα μπορούσε κανείς να συναντήσει η σβάστικα σε γερμανικά εθνικιστικά περιοδικά και ήταν πλέον το επίσημο έμβλημα της γερμανικής γυμναστικής συνομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα υπήρξε ένα συνηθισμένο σύμβολο στη Γερμανία το οποίο αντιπροσώπευε το γερμανικό εθνικισμό και τη γερμανική έπαρση.

Ακόμη κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρατηρήθηκε πάνω σε επωμίδες μελών της 45ης αμερικανικής μεραρχίας και στις φιλανδικές αεροπορικές πολεμικές δυνάμεις. Μόνο μετά τη περίοδο των Ναζί απέκτησε μία δευτερεύουσα ερμηνεία. Οι Ναζί το πήραν από προγενέστερα γερμανικά εθνικιστικά κινήματα, για τα οποία η σβάστικα ήταν σύμβολο της «άριας» ταυτότητάς τους, μια ιδέα η οποία ταυτίστηκε από θεωρητικούς όπως ο Alfred Rosenberg.





Χίτλερ και Ναζί

Το 1920 ο Αδόλφος Χίτλερ αποφάσισε ότι η ναζιστική παράταξη είχε ανάγκη από το δικό της έμβλημα και τη δική της σημαία. Για τον Χίτλερ μία καινούργια σημαία έπρεπε να είναι «ένα σύμβολο της δικής τους πάλης» ως επίσης και «πολύ εντυπωσιακή όπως μία αφίσα»

Στις 7 Αυγούστου του 1920 στο κογκρέσο του Σαλτζμπεγρκ, η σημαία αυτή έγινε το επίσημο έμβλημα της Ναζιστικής ομάδας.

Στο αυτοβιογραφικό του έργο Mein Kampf o Χίτλερ περίγραψε τη νέα σημαία των Ναζιστών: «Στο κόκκινο χρώμα βλέπουμε την κοινωνική, ιδανικό ενός κινήματος, στο λευκό χρώμα το εθνικιστικό ιδανικό, και στη σβάστικα βλέπουμε την αποστολή και το καθήκον του αγώνα για τη νίκη της Άριας Φυλής, και από το ίδιο έμβλημα το θρίαμβο της ιδέας ενός δημιουργικού κατορθώματος, το οποίο όπως ήταν έτσι θα είναι πάντα αντισημιτικό."

Εξαιτίας του συμβάντος αυτού, ότι δηλαδή η σβάστικα υπήρξε έμβλημα των Ναζιστών, σύντομα απέκτησε αρνητική σημασία, έγινε σύμβολο του μίσους, του αντισημιτισμού, της βίας, του θανάτου και της δολοφονίας.


Και τώρα τι;

Υπάρχει πλέον μεγάλη διαμάχη στη σημερινή ερμηνεία του συμβόλου. Για 3.000 έτη η σβάστικα ήταν σύμβολο της ζωής και της καλής τύχης. Αλλά εξαιτίας των Ναζιστών παρερμηνεύτηκε και κατέληξε να συμβολίζει το θάνατο και το μίσος.

Οι αντιφατικές αυτές ερμηνείες δημιουργούν προβλήματα στη σημερινή κοινωνία. Για του βουδιστές και τους Ινδουιστές είναι ένα σύμβολο εξαιρετικής θρησκευτικής σημασίας, του οποίου και η χρήση είναι συχνή. Ο Chirag Badlani μοιράζεται μια ιστορία σχετικά με κάποια περίοδο που πήγε να βγάλει κάποια φωτοαντίγραφα ορισμένων ινδουιστών θεοτήτων για το ναό του. Ενώ βρισκόταν στη σειρά για να πληρώσει για τις φωτοτυπίες, ορισμένοι από την ουρά παρατήρησαν ότι μία από τις φωτογραφίες περιείχε μία σβάστικα. Τον αποκάλεσαν Ναζιστή.

Δυστυχώς οι Ναζί ήταν τόσο δραστικοί στη χρήση που έκαναν με το σύμβολο αυτό, ώστε πολλοί να μη γνωρίζουν καμιά άλλη ερμηνεία του συμβόλου αυτού. Από το τέλος του Β Παγκοσμίου, οι παραδοσιακές χρήσεις της σβάστικας στον δυτικό κόσμο αποθαρρύνθηκαν. Πολλοί αθώοι άνθρωποι ή παραγωγές καταδιώχθηκαν άδικα. Υπήρξαν πολλές προσπάθειες από ανθρώπους και ομάδες για το ξεστράβωμα των δυτικών ώστε να κοιτάξουν πιο πέρα από την πρόσφατη συσχέτιση του συμβόλου με τους Ναζί και να απευθυνθούν στην προϊστορική της προέλευση, αλλά αποδείχθηκαν άκαρπες.



Σβάστικα: Ένα μισητό αλλά και παρεξηγημένο σύμβολο 

Η Σβάστικα είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο σύμβολο στην ιστορία.

Όταν οι σύμμαχοι μπήκαν θριαμβευτές στο Βερολίνο, ένα απ' τα πρώτα πράγματα που σκέφτηκαν ήταν να απαγορεύσουν τη χρήση του συμβόλου της σβάστικας, την οποία ο Χίτλερ χρησιμοποίησε σαν το ιερό του σύμβολο, που οδηγούσε το λαό του και τις στρατιές του στην επικράτηση πάνω στον πλανήτη.

Πόσο «κακό» όμως είναι ένα σύμβολο; Πόσο «ναζιστική» είναι η σβάστικα; Μια πιο προσεκτική μελέτη δείχνει ότι η σβάστικα είναι απλά το «θύμα» της χρήσης της από τους Ναζί, ότι δεν είναι και πολύ ναζιστική και ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους «συμμάχους» που την κατάργησαν.

Η λέξη «σβάστικα» βγαίνει από τη σανσκριτική Svastikah, έννοια που απεικονίζει την ειρήνη (!) και την καλή τύχη (!).

Η σβάστικα αποτελεί μια μορφή του σταυρού που έχει ανακαλυφτεί από τους αρχαιολόγους σε βυζαντινές κατασκευές, σε βουδιστικές επιγραφές, σε κέλτικα χειρόγραφα, σε ελληνικά νομίσματα, στους ινδιάνους της φυλής Oklahoma, ακόμα και στα τοιχώματα των μεγάλων πυραμίδων της Αιγύπτου. Με λίγη προσοχή θα το ανακαλύψετε ακόμα και στα διαζώματα του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον.

Η μεγάλη ιστορική ειρωνεία είναι ότι συναντάται και σαν σύμβολο των αρχαίων Εβραίων, ενώ πριν την χρησιμοποιήσει ο Χίτλερ, ήταν ένα δημοφιλές σύμβολο στις Η.Π.Α. στις αρχές του 20ου αιώνα. Πολλοί αμερικανοί πιλότοι το φορούσαν σαν γούρι στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το 1925 η Coca-Cola σε μια διαφημιστική της καμπάνια, έδινε δώρο ένα «τυχερό» ρολόι τσέπης, με σκαλισμένη πάνω του μια σβάστικα.

Όμως ο Χίτλερ και οι Ναζί μετέτρεψαν τη σβάστικα από σύμβολο τύχης και ειρήνης σε σύμβολο μίσους κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Και μιας και οι μνήμες από τον πόλεμο αυτό είναι φρέσκιες, αποτελεί σήμερα ίσως το πιο μισητό σύμβολο της ιστορίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποποίησης αυτού του συμβόλου ήταν ότι ενώ είχε οριστεί σαν σύμβολο της εθνοφρουράς της Oklahoma ήδη από το 1923, η αμερικανική κυβέρνηση το αντικατέστησε με το «πουλί του κεραυνού» το 1938, όταν διαπίστωσε ότι ο Χίτλερ το χρησιμοποιούσε σαν «σημαία» της ιδεολογίας του.

Τελικά, τα πράγματα είναι «καλά» ή «κακά» ή εμείς οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουμε να τα χειριζόμαστε; Μήπως ο εγωισμός, η ματαιοδοξία και η άγνοια μας έχει ήδη λερώσει πολλά πράγματα πάνω στη Γη, τα οποία αυτά καθαυτά δεν είναι «βρώμικα».



Πηγές : orologion.wordpress.com , artofwise.gr , asxetos.gr


Πηγή











Διαβάστε περισσότερα...

Η Αύρα του σώματός μας

Τα πάντα γύρω μας, τα φυτά, τα ζώα, τα μέταλλα, τα δέντρα και οι άνθρωποι, όλα συνθέτονται από ενέργεια, όλα έχουν ενεργειακό πεδίο γύρω τους. Αυτό το ενεργειακό πεδίο, παρόλο που είναι αόρατο στο γυμνό μη εξασκημένο μάτι, εκτείνεται προς τα έξω από το αντικείμενο και ονομάζεται αύρα. Μοιάζει με την ατμόσφαιρά της Γης, όσο δηλαδή πιο κοντά στην επιφάνεια τόσο πιο πυκνή, ενώ αραιώνει καθώς απομακρυνόμαστε από αυτή. Επίσης, ομοίως με την ατμόσφαιρα, έχει πολλά επίπεδα.
 

Στους ανθρώπους αυτό το ενεργειακό πεδίο εκτείνεται από τριάντα έως ενενήντα εκατοστά από το φυσικό σώμα, ή και περισσότερο. Ανάλογα με το ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου και το επίπεδο πνευματικής εξέλιξης, η αύρα μπορεί να εκτείνεται μέχρι και πάνω από δεκαπέντε μέτρα από το σώμα! Οι περισσότεροι πίνακες ιερών ανθρώπων και αγίων απεικονίζουν μια ακτινοβόλα λάμψη γύρω από το σώμα τους, ιδιαίτερα γύρο από τι κεφάλι τους. Αυτή η λάμψη απεικονίζει τέλεια ένα καλά ανεπτυγμένο ενεργειακό πεδίο ή αύρα.
Η ανθρώπινη αύρα περιλαμβάνει αρκετά χρώματα, που ποικίλουν: κόκκινο, μπλε, μαύρο, γκρι, ροζ, βυσσινί, λευκό κ.λπ.. Η ροή των χρωμάτων βέβαια, εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων. Εάν κάποιος είναι θυμωμένος η αύρα θα εμφανίσει κόκκινα χρώματα, ενώ αν κάποιος είναι θλιμμένος ή σε ασταθή διάθεση, τείνει να παίρνει γκρίζο χρώμα. Εμφανίζει ανταύγειες ροζ, βιολετί και μπλε, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ισορροπία και είναι χαρούμενος.
Εάν ορίσουμε το Ανθρώπινο Ενεργειακό Πεδίο ως όλα τα πεδία και τις απόρροιες του ανθρώπινου σώματος, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως πολλά από τα γνωστότερα συστατικά του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου έχουν μετρηθεί στο εργαστήριο. Αυτά είναι ηλεκτροστατικά, μαγνητικά, ηλεκτρομαγνητικά, ηχητικά, θερμικά και οπτικά συστατικά του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου. Αύρα λοιπόν είναι το εξωτερικό περίβλημα του φυσικού μας σώματος και είναι η ασπίδα μας, το κουκούλι που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιδράσεις.
Όταν πρωτογνωρίζετε κάποιον, ακόμα και αν δεν έχετε μιλήσει καθόλου μαζί του, μπορεί να σχηματίσετε μια πρώτη εντύπωση που αναφέρεται στο ότι νιώθετε καλά ή άσχημα απέναντί του. Η προσωπικότητα ενός ατόμου είναι γραμμένη στην ενέργεια που τον περιβάλλει. Ακόμα και εάν δεν έχετε τα χαρίσματα ενός ψυχικού και εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε αύρες, το φυσικό σας ένστικτο μπορεί να νιώσει την ενεργειακή υπογραφή του ανθρώπου αυτού και να σας οδηγήσει. Για παράδειγμα, εάν προχωράτε στο δρόμο, περνάτε δίπλα από πολλούς άλλους διαβάτες. Μέσα σε μια στιγμή, μπορείτε να διακρίνετε ανάμεσα σε τόσους ξένους, ποιος σας φαίνεται να άξιζε την εμπιστοσύνη σας και για ποιους θα επιλέγατε να περάσετε το δρόμο απέναντι για να τους αποφύγετε.
Κάποιοι πιθανόν θα ισχυριστούν πως οι εντυπώσεις αυτές οφείλονται στην εξωτερική εμφάνιση όλων αυτών των ανθρώπων, στα ρούχα τους ή στις εκφράσεις των προσώπων τους, ή ακόμα και με το ότι παρουσιάζουν ομοιότητες ή διαφορές με οικεία σας πρόσωπα ή πρόσωπα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα. Αυτές είναι πλήρως αποδεκτές ερμηνείες, αλλά επίσης, η δυνατότητά μας να νιώθουμε τις προθέσεις και τη φιλικότητα ενός άλλου ατόμου, μπορεί να σχετίζεται και με την έκτη αίσθηση μας, ένα είδος διαισθητικής ευαισθησίας.
Οι άνθρωποι που έχουν εκπαιδευτεί σε εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές όπως αυτή του Reiki, ή ακόμα και όσοι έχουν το χάρισμα του θεραπευτικού αγγίγματος, μπορούν να αξιοποιήσουν και να χειριστούν αυτές τις ισχυρές ενέργειες που περιβάλλουν κάθε άτομο. Κάποιοι μπορούν να ανοίξουν τα ενεργειακά κανάλια, να καθαρίσουν και να επαναφέρουν σε ισορροπία τα ενεργειακά πεδία όσων το έχουν ανάγκη. Μια καθαρή, υγιής και ισορροπημένη αύρα μπορεί ουσιαστικά να επηρεάσει το νου κάθε ανθρώπου και πολλές φορές να συμβάλλει στη θεραπεία αρκετών προβλημάτων.
Αντίθετα, μια αύρα που είναι ανοιχτή σε έντονα αρνητικό περιβάλλον, που βομβαρδίζεται με στρεσογόνους παράγοντες, αισθήματα ακύρωσης, πικρία, προσβολή, ενοχές, κλπ., μπορεί να συμβάλλει στην εγκατάσταση μιας νόσου. Η κατάθλιψη, η χρόνια κόπωση και η ορμονική ανισορροπία μπορούν να οφείλονται απλά σε μια ασταθή αύρα.
Αυτές οι ασθένειες με τη σειρά τους, μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρότερες παθήσεις, όπως ακόμα και ο καρκίνος ή να μην αφήνουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει μια οποιαδήποτε πάθηση. Η αύρα μπορεί να αναπτύξει οπές, σπασίματα, και περιοχές σκοτεινές, λιμνάζουσας ενέργειας, που μοιάζει πολύ με το νέφος, τη μόλυνση και τις τρύπες στο στρώμα του όζοντος στη γήινη ατμόσφαιρα. Για το λόγο αυτό το πεδίο της αύρας ενός ατόμου πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά και να επιδιορθώνεται, ιδιαίτερα μετά από κάποιο τραύμα, όπως μια εγχείρηση ή ένα ατύχημα. Έτσι θα επιδιορθωθούν τα σπασίματα και το σχισίματα που είναι δυνατό να δημιουργήσουν αναστατώσεις, ανισορροπίες και διαρροές στην αύρα. Μπορούμε να δυναμώσουμε το σώμα και το ενεργειακό πεδίο με διαλογισμό, προσευχή, καλή διατροφή και άσκηση, ενώ μπορούμε να καθαρίσουμε το ενεργειακό πεδίο με το να δεχτούμε καθαρισμό της αύρας από έναν έμπειρο θεραπευτή. Γενικά, τα άτονα χρώματα δηλώνουν συμφόρηση, κατάπτωση και ανισορροπία, ενώ τα ζωηρά χρώματα δηλώνουν υγεία και ζωτικότητα.
Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τα σώματα του ενεργειακού μας πεδίου.
ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Αιθερικό σώμα)
Το αιθερικό σώμα είναι ένα ακριβές αντίγραφο του φυσικού σώματος. Διαπερνά το υλικό σώμα και ακολουθεί τις ίδιες γραμμές με αυτό αλλά είναι μεγαλύτερο κατά 3-5 εκ. Είναι φτιαγμένο από αιθέρα. Σε αυτό το επίπεδο αισθανόμαστε όλες τις φυσικές αισθήσεις, οδυνηρές και ευχάριστες. Όπου υπάρχει πόνος στο σώμα μας, υπάρχει άμεση αντιστοιχία με δυσλειτουργία στο πρώτο επίπεδο. Αυτό το επίπεδο έχει την τάση να είναι λεπτό, φίνο και με χρώμα μπλε του νερού για τα ήρεμα και ευαίσθητα άτομα ενώ για τους δυνατότερους και ρωμαλέους έχει σκουρόχρωμο γκρι-μπλε χρώμα. Θεωρείται η ενεργειακή μήτρα του φυσικού σώματος.
Κάθε όργανο, έχει το αντίστοιχό του, στο αιθερικό σώμα. Όσο περισσότερο συνδεόμαστε με το σώμα μας, το φροντίζουμε, το ασκούμε, τόσο δυνατότερο και πιο ανεπτυγμένο θα είναι αυτό το επίπεδο. Σε αυτό ακριβώς το επίπεδο υπάρχουν τα ενεργειακά μονοπάτια που λέγονται μεσημβρινοί. Αν το πρώτο μας επίπεδο είναι δυνατό, θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό υλικό σώμα και θα απολαμβάνουμε όλες τις ευχάριστες αισθήσεις που το ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένων της απόλαυσης της αίσθησης του κορμιού μας, των αισθημάτων ζωτικότητας, της φυσικής δραστηριότητας, της φυσικής επαφής, του σεξ, και του ύπνου. Επίσης περιλαμβάνει την απόλαυση της γεύσης, της όσφρησης, της ακοής και της όρασης.
Αντίθετα, αν δεν φροντίζουμε το σώμα μας αυτό το επίπεδο θα γίνει επίσης αδύναμο, οι γραμμές θα σπάσουν, θα μπερδευτούν ή θα είναι υποφορτισμένες. Γίνονται λεπτότερες και αραιότερες στα σημεία εκείνα που φροντίζουμε λιγότερο. Αν το πρώτο μας επίπεδο είναι αδύναμο, θα βιώνουμε το φυσικό μας σώμα ως αδύναμο και δεν θα θέλουμε να έχουμε επαφή με όλες τις απολαύσεις των αισθήσεων που έχουν σχέση με αυτό. Το πιθανότερο είναι να συνδέεστε με μερικές από τις γραμμές ενέργειας αλλά όχι με όλες. Στην πραγματικότητα κάποιες δεν θα τις βιώνετε καθόλου ως απόλαυση. Μάλλον θα τις βιώνετε σαν κάτι που πρέπει να ανεχθείτε. Πιθανόν να απεχθάνεστε τις σωματικές δραστηριότητες κάθε είδους ή να σας αρέσει να τρώτε, αλλά να μη σας αγγίζουν. Ίσως σας αρέσει να ακούτε μουσική αλλά όχι το να είστε υποχρεωμένοι να τρώτε για να διατηρείτε το σώμα σας ζωντανό.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Αστρικό σώμα)
Το δεύτερο επίπεδο εκτείνεται πέραν του υλικού σώματος κατά 5-10 εκ. Συνδέεται με τα συναισθήματά ή με το πώς νοιώθουμε για τον εαυτό μας. Κάθε ενεργειακή κίνηση εκεί, αντιστοιχεί σε ένα συναίσθημα που έχουμε αναφορικά με τον εαυτό μας. Έντονα χρώματα νεφελώδους ενέργειας σχετίζονται με θετικά συναισθήματα. Σκοτεινότερες πιο βρώμικες σκιάσεις συνδέονται με αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό σας. Στο επίπεδο αυτό μπορούμε να βρούμε όλα τα χρώματα. Τα νέφη αυτά της ενέργειας ρέουν κατά μήκος των δομημένων γραμμών του πρώτου επιπέδου.
Αν αφήνετε τα συναισθήματα σας να ρέουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, η αύρα παραμένει ισορροπημένη. Ακόμη και τα αρνητικά συναισθήματα και οι αρνητικές ενέργειες που σχετίζονται με τα συναισθήματά σας, ελευθερώνονται και μεταμορφώνονται.
Αν εμποδίζετε τον εαυτό σας να έχει συναισθήματα για εσάς (φθόνος,επιθετικότητα, απόγνωση, οργή, μνησικακία) σταματάτε τη ροή ενέργειας στο δεύτερο επίπεδο που αντιστοιχεί σε αυτά τα συναισθήματα. Και τότε αυτό το επίπεδο λιμνάζει, παράγοντας σταδιακά υποφορτισμένα, σκούρα, βρώμικα νέφη διαφόρων χρωμάτων που σχετίζονται με μη βιωμένα συναισθήματα για τον εαυτό σας. Αυτά τα νέφη με τη σειρά τους δρουν ως λίμνασμα και σε άλλα μέρη του σώματός. Φράζουν το σύστημα και καταστρέφουν την υγιή λειτουργία. Το λίμνασμα αυτό θα προκαλέσει με τον καιρό λίμνασμα στο δεύτερο και στο τρίτο επίπεδο του ενεργειακού σας πεδίου που συνορεύουν με αυτό.
Αν το δεύτερο στρώμα είναι ισχυρό και φορτισμένο, απολαμβάνετε τη συναισθηματική σας σχέση με τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πολλά συναισθήματα για τον εαυτό σας αλλά δεν είναι άσχημα. Σημαίνει ότι σας αρέσει ο εαυτός σας και τον αγαπάτε και ότι απολαμβάνετε να είστε εσείς. Αν και το πρώτο επίπεδο είναι φορτισμένο, θα αγαπάτε τον εαυτό σας και θα αισθάνεστε όμορφα με αυτό, απολαμβάνοντας όλες τις φυσικές απολαύσεις που σας προσφέρει το σώμα σας.
Αν όμως είναι υποφορτισμένο και αδύναμο, είτε δεν θα έχετε πολλά συναισθήματα για τον εαυτό σας είτε δεν θα τα έχετε συνειδητοποιήσει. Αν πάλι είναι φορτισμένο αλλά είναι λιμνάζον ή σκούρο, δεν θα σας αρέσει ο εαυτός σας και ίσως ακόμα και να τον μισείτε. Καταπιέζοντας τα αρνητικά σας συναισθήματα, φτάνετε σε σημείο να καταπιέζεστε από την ίδια σας την απέχθεια προς τον εαυτό σας. Από αυτό το επίπεδο παράγονται οι εκφράσεις «εκτός εαυτού», «άρρωστος από ανησυχία», «ξινός άνθρωπος». Προσέξτε γιατί πρόκειται για κάτι περισσότερο από απλές εκφράσεις ή σχήματα λόγου. Γιατί μας έλκουν κάποιοι άνθρωποι και γιατί όχι κάποιοι άλλοι; Το αστρικό τους σώμα είναι αυτό που μας έλκει ή μας απωθεί. Όσο πιο συντονισμένοι είμαστε κι όσο περισσότερο αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τα συναισθήματά μας και τι είναι αυτό που πυροδοτεί την τελμάτωση σ΄αυτήν την ενέργεια, τόσο πιο ακριβής θα είναι η διαίσθησή μας.
ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Νοητικό σώμα)
Το τρίτο επίπεδο συνδέεται με το νοητικό ή λογικό κόσμο μας. Είναι το σώμα των σκέψεων, της γνώσης και της εμπειρίας και εκτείνεται 10-20 εκ. πέραν του υλικού σώματος. Οι δομικές γραμμές στο επίπεδο αυτό είναι πολύ εύθραυστες, σαν ένα πολύ λεπτό πέπλο. Οι κίτρινες σαν το λεμόνι ενεργειακές γραμμές αυτού του επιπέδου πάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. ( Η φωτεινότητά του, η πληρότητα και η ενέργεια ρέουν κατά μήκος σταθερών γραμμών φωτός, οι οποίες αντιστοιχούν στις νοητικές μας διαδικασίες και στην κατάσταση του νου.)
Όταν το επίπεδο αυτό είναι ισορροπημένο και υγιές, ο λογικός και διαισθητικός νους μας συνεργάζονται αρμονικά σαν μονάδα, και εμείς βιώνουμε διαύγεια, ισορροπία και μιαν αίσθηση καταλληλότητας. Όταν τα τρία πρώτα επίπεδα της αύρας μας είναι συγχρονισμένα, έχουμε την αίσθηση της αυταποδοχής, της ασφάλειας και της καταλληλότητας, αλλά και ένα αίσθημα προσωπικής ισχύος.
Αν το τρίτο πεδίο είναι δυνατό και φορτισμένο, θα έχουμε έναν δυνατό και καθαρό νου που θα σας εξυπηρετεί απόλυτα, μια δραστήρια, υγιή νοητική ζωή και ενδιαφέρον για μάθηση. Αν όμως είναι ασθενικό και υποφορτισμένο, θα λείπει η νοητική ευστροφία ή η διαύγεια. Όταν οι σκέψεις μας είναι αρνητικές, τότε οι παλμοί στο πεδίο είναι βραδύτεροι, οι γραμμές είναι σκούρες και στρεβλωμένες. Αυτές οι αρνητικές σκεπτομορφές είναι η μορφή που ανταποκρίνεται στην καθ΄έξιν αρνητική νοητική διαδικασία μας. Είναι δύσκολο να αλλάξουν επειδή δείχνουν λογικές σε αυτόν που τις βιώνει.
Αν το πρώτο και το δεύτερο πεδίο σας είναι ασθενικά, ενώ το τρίτο είναι ισχυρό και ενεργοποιημένο, θα έχετε την τάση να ζείτε περισσότερο μέσα στο νου σας, παρά μέσα στα συναισθήματα και το σώμα σας. Θα σας ενδιαφέρει περισσότερο να λύνετε τα προβλήματά σας με την συμπερασματική λογική των πραγμάτων, παρά λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα σας για κάθε απόφαση, γεγονός που αυτόματα θα περιορίζει τις εμπειρίες της ζωής σας.
Οι αρνητικές σκεπτομορφές πιέζονται επίσης να εκδηλωθούν στην πράξη από τα λιμνάζοντα συναισθήματα από το δεύτερο και το τέταρτο επίπεδο που είναι ακριβώς δίπλα σας. Με άλλα λόγια, όταν προσπαθούμε να μην αισθανόμαστε αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό μας (δεύτερο επίπεδο) ή και για κάποιο άλλο άτομο (τέταρτο επίπεδο), διακόπτουμε τη ροή της ενέργειας στα δύο αυτά επίπεδα και η ενεργειακή ροή παραμορφώνεται εξ αιτίας αυτής της συμπίεσης.
Ένας άλλος τρόπος να το κατανοήσουμε αυτό είναι να θυμόμαστε ότι η φυσική κατάσταση της ενέργειας είναι η συνεχής κίνηση. Όταν αυτή η κίνηση διακόπτεται στο δεύτερο και στο τέταρτο επίπεδο ώστε να σταματήσουν τα αρνητικά συναισθήματα, ένα μέρος της κεκτημένης ταχύτητας της κίνησης μεταφέρεται στο τρίτο επίπεδο και το μέρος αυτό της κεκτημένης ταχύτητας προκαλεί νοητική δραστηριότητα. Η δραστηριότητα αυτή διαστρεβλώνεται επειδή δεν είναι ελεύθερη να κινηθεί φυσιολογικά και συμπιέζεται τόσο από τις υπερκείμενες όσο και από τις υποκείμενες προς αυτήν ενέργειες.
Πιστεύω ότι η συνήθεια να διατηρούμε αρνητικές σκεπτομορφές υποστηρίζεται από την κουλτούρα μας. Είναι πιο αποδεκτό στην κοινωνία μας να κάνουμε αρνητικές σκέψεις για τους ανθρώπους και να τους συκοφαντούμε πίσω από την πλάτη τους, από το να εκφράζουμε αρνητικά συναισθήματα ενώπιον τους. Θα ήταν πιο υγιές να κοιτάξουμε μέσα μας και να βρούμε τα αρνητικά συναισθήματα που έχουμε για τον εαυτό μας. Κατά κανόνα, έχουμε αρνητικά συναισθήματα για κάποιον άλλον επειδή η αλληλεπίδραση με αυτό το άτομο προκαλεί κάποιου είδους αρνητικά συναισθήματα εναντίον του εαυτού μας.
Οι αναμνήσεις, έχουν μια ισχυρή σχέση με αυτό το επίπεδο. Μια νοητική ενέργεια συνδυασμένη με μια αρνητική αστρική ενέργεια μπορεί να είναι μια διαρροή για το σύνολο της ενέργειάς μας για πολλά χρόνια και να επηρεάζει τη φυσική και πνευματική μας κατάσταση.
Πρέπει να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι κάθε εμπειρία που έχουμε, αφήνει ένα αποτύπωμα στο μονοπάτι της ενέργειάς μας. Η στάση μας απέναντι στα γεγονότα και η ικανότητά μας να απελευθερωνόμαστε από τις αρνητικές εμπειρίες είναι ένδειξη γενικότερης υγείας και καλής κατάστασης της νοητικής μας ενέργειας. Το πιο σημαντικό εδώ είναι η στάση μας.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Καρμικό σώμα)
Αυτό είναι το αθάνατο σώμα. Είναι το σώμα που πιστεύεται πως μεταφέρεται από ζωή σε ζωή. Συμπεριλαμβάνει την ενέργεια που δέχεστε για κάθε πράξη που κάνετε ή προτίθεστε να κάνετε. Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει για την έννοια του κάρμα, πως ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει, πως ότι δίνουμε παίρνουμε. Το κάρμα αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας για τη μετενσάρκωση.
Το τέταρτο επίπεδο φέρει ολόκληρο τον κόσμο των σχέσεών μας. Από το επίπεδο αυτό αλληλεπιδράμε με τους άλλους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά, τα άψυχα αντικείμενα, τη Γαία, τον Ήλιο, τα αστέρια και ολόκληρο το Σύμπαν. Είναι το επίπεδο της σύνδεσης «εγώ-εσύ».
Εδώ βρίσκονται τα συναισθήματά μας για τους άλλους. Η ενέργεια αυτού του επιπέδου φαίνεται πυκνότερη από την ενέργεια του δεύτερου, παρόλο που ανήκει σε ανώτερο δονητικό επίπεδο.
Σε αντίθεση με την ενέργεια του δευτέρου, που μοιάζει με χρωματιστά σύννεφα, η ενέργεια του τετάρτου μοιάζει μάλλον με χρωματιστό ρευστό. Και αυτή περιέχει επίσης όλα τα χρώματα.
Αν το τέταρτο επίπεδο έχει υπερφορτισμένη ενέργεια ή εκείνο που οι θεραπευτές ονομάζουνενέργεια χαμηλών δονήσεων, αυτή θα γίνει αντιληπτή ως σκούρο, παχύ, βαρύ ρευστό, τη λεγόμενη «αυρική βλέννα» και ενεργεί ακριβώς όπως οι βλέννες που μαζεύονται στο σώμα όταν κρυολογήσουμε. Αυτή η αυρική βλέννα έχει πολύ ισχυρή αρνητική επίπτωση στο σώμα, προκαλώντας πόνο, δυσφορία, αίσθημα βάρους, εξάντληση και τελικά ασθένεια.
Η ενέργεια του τέταρτου επίπεδου μπορεί να φτάσει από τη μία άκρη του δωματίου ως την άλλη, μέχρι ένα άλλο άτομο. Όταν δύο άτομα αλληλεπιδρούν, ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, μεγάλα ρεύματα έγχρωμου, ρευστού πλάσματος προβάλλουν από το πεδίο του ενός στο πεδίο του άλλου. Η φύση της αλληλεπίδρασης ταιριάζει με τη φύση της συνειδητότητας αυτών των ενεργειακών ρευμάτων.
Τι σημαίνει αυτό; Για παράδειγμα, αν στην αλληλεπίδραση υπάρχει πολύ αγάπη, θα υπάρχει πολύ γλυκιά ροζ ενέργεια που ρέει σε απαλά κύματα. Αν υπάρχει φθόνος θα είναι σκούρα, γκριζοπράσινη, γλοιώδης και κολλώδης. Αν υπάρχει πάθος, το ροζ θα έχει πολύ πορτοκαλί μέσα του, με ένα διεγερτικό αποτέλεσμα. Τα κύματα θα είναι πιο γρήγορα, με υψηλότερες κορυφές, ενώ στην περίπτωση θυμού, η ενέργεια θα είναι βίαιη, αιχμηρή, κοφτερή, διεισδυτική, επιθετική και σκούρη κόκκινη.
Το τέταρτο επίπεδο περιέχει όλη την αγάπη και τη χαρά καθώς και όλη την πάλη και τον πόνο των σχέσεων. Όσο περισσότερο αλληλεπιδρούμε με κάποιον, τόσο πιο ενεργειακές σχέσεις δημιουργούμε μαζί του. Αν το τέταρτο επίπεδο είναι ισχυρό και φορτισμένο, η τάση σας θα είναι να έχετε πολλές και καλές σχέσεις με τους άλλους. Οι φίλοι και η οικογένειά σας θα αποτελούν μεγάλο και σημαντικό μέρος της ζωής σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα σας αρέσει να βρίσκεστε μαζί με άλλους και μάλλον σε μια απασχόληση που σχετίζεται με την προσφορά υπηρεσίας στους ανθρώπους.
Το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή σας παίζουν η αγάπη και η καρδιά σας. Αν είναι υποφορτισμένο, οι σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους ίσως να έχουν μικρότερη σημασία για σας. Μάλλον θα είστε μοναχικός τύπος και ίσως δεν έχετε στενές σχέσεις με τους άλλους, θα έχετε προβλήματα και θα μένετε με την αίσθηση ότι οι σχέσεις είναι ο μεγαλύτερος μπελάς. Ίσως να αισθάνεστε καταπίεση από τους άλλους ιδιαίτερα όταν κάποιοι έχουν πιο ισχυρό τέταρτο από το δικό σας η ενέργεια τους οποίου υπερισχύει του πεδίου σας.
Έχουμε γεννηθεί με χορδές στο αυρικό επίπεδο που μας συνδέουν με τους γονείς μας και τον εαυτό μας σαν τον ομφάλιο λώρο. Οι χορδές αυτές εξελίσσονται, όπως και η αύρα κατά τα στάδια της ανάπτυξης στην παιδική ηλικία. Οι χορδές αυτές αντιπροσωπεύουν τις σχέσεις μας με τον κάθε γονιό και κάθε μία είναι το πρότυπο του τρόπου με το οποίο θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σχέσεις είτε με τους άντρες είτε με τις γυναίκες στη ζωή μας. Κάθε νέα σχέση αναπτύσσει περισσότερες χορδές.
Τα τρία πρώτα πεδία της αύρας μας αντιπροσωπεύουν τις υλικές, νοητικές και συναισθηματικές εμπειρίες του κόσμου μας μέσα στο υλικό σώμα. Το τέταρτο επίπεδο σχέσεων αντιπροσωπεύει τη γέφυρα μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου. Τα τρία ανώτερα επίπεδα αντιπροσωπεύουν την υλική, τη συναισθηματική και τη νοητική εμπειρία του πνευματικού μας κόσμου.
ΠΕΜΠΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Διαισθητικό σώμα )
Το πέμπτο επίπεδο είναι το επίπεδο της θείας θέλησης. Όταν μαθαίνετε να το διακρίνετε σας δημιουργεί λίγη σύγχυση, επειδή στο πέμπτο επίπεδο όλα δείχνουν ανεστραμμένα, σαν σε αρνητικό φωτογραφίας. Αυτό που συνήθως βιώνετε σαν κενό χώρο, στην πραγματικότητα είναι φωτισμένο με χρώμα μπλε του κοβαλτίου και όσα βιώνετε σαν συμπαγή αντικείμενα αποτελούνται από κενές καθαρές γραμμές ενέργειας. Αποτελεί πρότυπο για το πρώτο επίπεδο της αύρας.
Στο πέμπτο επίπεδο υπάρχει μια κενή εγκοπή ή αυλάκι, μέσα στην οποία εφαρμόζει κάθε μπλε γραμμή του φωτός του πρώτου πεδίου. Το πέμπτο επίπεδο διατηρεί στη θέση του το πρώτο. Φαίνεται σαν ο χώρος να είναι γεμάτος με άμορφη και μη διαφοροποιημένη ζωή. Για να αποκτήσει η ζωή συγκεκριμένη μορφή, είναι απαραίτητο να αδειάσουμε πρώτα το χώρο για να δημιουργηθεί μέρος για αυτήν.
Αυτό το επίπεδο περιέχει όχι μόνο το σχήμα για το σώμα σας αλλά και το σχήμα κάθε άλλης ζωής. Περιέχει το εξελικτικό πρότυπο της ζωής η οποία εκδηλώνεται σε μορφή. Η θεία θέληση είναι η θεία πρόθεση εκδηλωμένη σε πρότυπο και μορφή. Το προσωπικό βίωμα του επιπέδου αυτού είναι το πιο δύσκολο να εξηγηθεί επειδή το λεξιλόγιο μας δεν διαθέτει τις κατάλληλες λέξεις.
Η θεία αυτή θέληση υπάρχει μέσα μας και παντού γύρω μας. Εναπόκειται στην ελεύθερη βούλησή σας είτε να ευθυγραμμιστείτε με τη θεία θέληση είτε όχι. Η θεία θέληση είναι το υπόδειγμα, το πρότυπο για το μεγάλο εξελικτικό σχέδιο της ανθρωπότητας και του σύμπαντος. Το πρότυπο αυτό είναι ζωντανό, παλλόμενο και συνεχώς εκτυλισσόμενο και έχει μια πανίσχυρη αίσθηση θέλησης και σκοπού. Το βίωμα του είναι βίωμα απόλυτης τάξης, ένας κόσμος ακριβείας και ένα επίπεδο επακριβών τόνων. Αυτό είναι το επίπεδο των συμβόλων.
Αν είστε ευθυγραμμισμένοι με τη θεία θέληση, το πέμπτο σας επίπεδο θα είναι δυνατό και γεμάτο ενέργεια. Το πρότυπό του θα ταιριάζει με το συμπαντικό πρότυπο της θείας θέλησης. Θα αισθάνεστε μεγάλη δύναμη και σύνδεση με ότι υπάρχει γύρω σας επειδή θα είστε σε σωστή θέση ως προς το σκοπό σας και συγχρονισμένοι με όλες τις θέσεις και τους σκοπούς. Αν ανοίξετε την όρασή σας ως προς το επίπεδο αυτό, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα συν-δημιουργείτε αυτό το ζωντανό, παλλόμενο πρότυπο που προσδιορίζει την τάξη του κόσμου. Η θέση σας στο συμπαντικό σχέδιο των πραγμάτων καθορίζεται και δημιουργείται από σας, σε ένα βαθύτερο επίπεδο μέσα σας.
Αν το πέμπτο σας είναι ισχυρό ανήκετε στα άτομα που αντιλαμβάνονται και διατηρούν την τάξη στη ζωή τους. Το σπίτι σας είναι καθαρό, είστε πάντα στην ώρα σας και κάνετε τη δουλειά σας πολύ καλά, ασχέτως πόσος κόπος απαιτείται. Η βούλησή σας λειτουργεί πολύ σωστά και είναι ευθυγραμμισμένη με τη θεία θέληση είτε γνωρίζετε σχετικά με αυτήν είτε όχι. Γνωρίζετε την τάξη ως συμπαντική αρχή και ίσως να είστε συνδεδεμένοι με τον υπέρτατο σκοπό ή πρότυπο στη ζωή σας. Αν απ΄την άλλη, δεν είστε ευθυγραμμισμένοι με την θεία θέληση, το πρότυπο του αυρικού πεδίου σας θα είναι διαστρεβλωμένο. Δεν θα ταιριάζει με το μεγάλο συμπαντικό πρότυπο και δεν θα αισθάνεστε συνδεδεμένοι με ότι υπάρχει γύρω σας. Δεν θα ξέρετε ούτε τη θέση σας στη συμπαντική διάταξη των πραγμάτων, ούτε και τον σκοπό σας.
Στην πραγματικότητα, η άποψη ότι υπάρχει κάτι τέτοιο ίσως δεν σημαίνει τίποτε για σας. Θα μοιάζει σαν κάποιος να πρόκειται να σας στήσει παγίδες και να καθορίζει τη θέση σας για λογαριασμό σας. Και φυσικά αυτή η θέση δεν θα σας αρέσει. Πιθανόν να σας φοβίζει η ξεκάθαρη θέληση και η ακρίβεια. Μάλλον, είτε θα αρνιέστε τη σημασία της σαφήνειας, της τάξης και της θέσης είτε θα επαναστατείτε εναντίον της. Αν έχετε αμφιβολίες για την αξία του εαυτού σας, ίσως βιώνετε το πέμπτο επίπεδο απρόσωπο και χωρίς αγάπη, επειδή στο επίπεδο αυτό προέχει ο σκοπός και όχι τα συναισθήματά σας.
Αν το επίπεδο αυτό δεν είναι ισχυρό, δεν θα είστε μεθοδικός στη ζωή σας. Δεν ενδιαφέρεστε να έχετε τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα. Αντίθετα, κάτι τέτοιο θα σας είναι πολύ δύσκολο.
Η τάξη ίσως να φαίνεται σαν τρομερό εμπόδιο στην ελευθερία σας. Μπορεί μάλιστα να κατακρίνετε αυτούς που είναι τακτικοί και να λέτε ότι αυτό εμποδίζει τη δημιουργικότητα. Ίσως δεν έχετε και καλή σχέση με τη θεία θέληση ή με τον σκοπό της ζωής σας. Πιθανόν να δυσκολεύεστε να κατανοήσετε πολύπλοκα συστήματα ή γενικότερα πρότυπα των πραγμάτων.
Αν το δεύτερο και το τέταρτο πεδίο σας είναι αδύναμα, και το πρώτο, τρίτο και πέμπτο είναι ισχυρά, μπορεί κάλλιστα να εξουδετερώνετε τη δημιουργική σας ελευθερία με μια δικτατορική μορφή τάξης. Ωστόσο, αν μπορέσετε να αποδεσμευτείτε από τα αρνητικά σας συναισθήματα και να ξεπεράσετε την αντίστασή σας σε έναν τόσο τέλειο κόσμο, θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να βρείτε τη θέση σας και τον σκοπό και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε ασφαλείς επειδή αποτελείτε μέρος ενός μεγάλου θεϊκού σχεδίου. Ίσως να βιώσετε τον εαυτό σας ως ένα σπινθήρα φωτός μέσα σε αυτό το μεγάλο και παλλόμενο δίκτυο φωτός. Στην πραγματικότητα εσείς οι ίδιοι παράγετε αυτό το δίκτυο, από το δικό σας φως, όπως κάνουν και όλοι οι άλλοι.
Αν ανοίξετε την Ανώτερη Αισθητική Αντίληψή σας στο επίπεδο αυτό μπορείτε να αισθανθείτε και να δείτε το σχέδιο. Θα βιώσετε τον εαυτό σας και τον κόσμο ως αγνό λευκό φως, σχεδόν σαν κενό χώρο σε ένα πλαίσιο με χρώμα μπλε του κοβαλτίου. Η αναγνώριση ύπαρξης του επιπέδου αυτού και ο διαλογισμός πάνω στο εξελικτικό σχέδιο βοηθούν πολύ στην ευθυγράμμιση της ζωής σας με τον σκοπό της και διευκολύνουν την εξέλιξή της. Αυτό σημαίνει αποδοχή του ποιος είστε, όχι του τι φαίνεται σωστό σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα. Έτσι, αναγνωρίζετε πως είστε μια πηγή δημιουργικότητας, διαφορετική από οτιδήποτε άλλο σε ολόκληρο το σύμπαν.
ΕΚΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Θεϊκό σώμα)
Το έκτο επίπεδο μοιάζει με όμορφες ακτίνες φωτός που ακτινοβολούν προς όλες τις κατευθύνσεις και εκτείνονται σε απόσταση περίπου ογδόντα εκατοστών από το σώμα. Περιέχει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε ιριδίζοντες τόνους. Δεν είναι δομημένο και έχει πολύ υψηλή συχνότητα.
Τα φωτοστέφανα στις εικόνες των αγίων και των αγγέλων είναι μια συμβολική απεικόνιση αυτής της ενέργειας. Όταν είναι υγιές, τότε είναι λαμπερό και φορτισμένο. Οι δέσμες ενέργειας ξεπροβάλλουν από το σώμα σαν πανέμορφες, γεμάτες, ευθείες ακτίνες φωτός. Όσο πιο φωτεινό και φορτισμένο είναι το επίπεδο αυτό, τόσο περισσότερο έχουμε συνειδητή επίγνωση του, σε σχέση με το ανθρώπινο βίωμα. Αυτό είναι το επίπεδο των συναισθημάτων μέσα στο πλαίσιο του κόσμου του πνεύματός μας. Είναι το επίπεδο της θείας αγάπης.
Η παραμονή σε αυτό το επίπεδο της συνειδητής επίγνωσης, επιδρά καταπραϋντικά στο σώμα. Περιλαμβάνει την έκσταση μέσα στην πνευματικότητα μας και το βιώνουμε ως πνευματική αγάπη, χαρά, αγαλλίαση και ευδαιμονία. Φτάνουμε στο βιωματικό αυτό επίπεδο κατασιγάζοντας το θορυβώδη νου μας και ακούγοντας. Το προσεγγίζουμε με το διαλογισμό, με τη θρησκευτική ή την εκλεκτή μουσική, τους ψαλμούς ή την ονειροπόληση.
Εδώ υπάρχουν έντονα συναισθήματα διεύρυνσης, στο πλαίσιο των οποίων επικοινωνούμε, σε κατάσταση αδελφότητας, με όλα τα όντα του πνευματικού κόσμου των διαφόρων ουρανών καθώς και με όλα τα ανθρώπινα πλάσματα, τα φυτά και τα ζώα της γης. Εδώ ο καθένας μας είναι σαν την αχλή γύρω από το κερί. Είμαστε ακτίνες φωτός με ιριδίζον φιλντισένιο χρώμα που προβάλλουν από ένα κεντρικό φως.
Αν το έκτο είναι αδύναμο, χωρίς πολύ ενέργεια δεν θα έχετε πολλές πνευματικές εμπειρίες. Ίσως να μη ξέρετε καν για ποιο πράγμα πρόκειται όταν ακούτε άλλους να μιλούν σχετικά. Όταν είναι υποφορτισμένο ή ασθενικό, είναι πολύ δύσκολο να βιώσουμε οτιδήποτε σε αυτό. Έχουμε αόριστα συναισθήματα ότι ο Θεός είναι άρρωστος, ή ότι Θεός, ουρανός, πνευματικότητα δεν φαίνεται να υπάρχουν και επομένως θεωρούμε ότι αυτοί που έχουν τέτοιες εμπειρίες μάλλον έχουν φαντασιώσεις και ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο δικής τους κατασκευής.
Όταν το επίπεδο αυτό δεν είναι υγιές, είναι σκούρο, λεπτό, υποφορτισμένο και οι φωτεινές του αχτίνες χάνουν τη φόρμα τους. Αυτό συνήθως είναι αποτέλεσμα έλλειψης πνευματικής τροφής η οποία μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως το να έχουμε μεγαλώσει σε περιβάλλον που δεν τη συμπεριλαμβάνει, άρα απλώς δεν υπάρχει. Το να έχουμε κάποιο τραύμα σχετικά με τη θρησκεία, που να οδηγεί σε απόρριψη της θρησκείας αυτής και της πνευματικότητας γενικότερα. Το να έχουμε κάποιο τραύμα άλλης, προσωπικής φύσης που να κατέληξε στην εκ μέρους μας απόρριψη του Θεού.
Στην πρώτη περίπτωση, το έκτο επίπεδο είναι απλώς υποφορτισμένο και το άτομο δεν ξέρει ότι χρειάζεται πνευματική τροφή. Στις επόμενες περιπτώσεις το έκτο επίπεδο είναι διαχωρισμένο από τα άλλα επίπεδα. Μπορούμε πραγματικά να δούμε ένα κενό ανάμεσα στα επίπεδα και οι κανονικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ τους είναι κλεισμένοι.
Αν το έκτο σας είναι πολύ ισχυρότερο από όλα τα άλλα, ίσως χρησιμοποιείτε την πνευματική εμπειρία για να αποφύγετε τη ζωή στο υλικό πεδίο. Πιθανόν να αναπτύξετε μια παιδιάστικη άποψη για τη ζωή και να περιμένετε από αυτήν να σας φροντίζει, σαν εσείς να ζούσατε μόνο στον πνευματικό κόσμο. Ίσως χρησιμοποιείτε τις εμπειρίες αυτές για να καταστήσετε τον εαυτό σας κάτι ιδιαίτερο και να αποδείξετε ότι είστε καλύτεροι από τους άλλους επειδή τις έχετε. Αυτό αποτελεί απλώς άμυνα κατά του φόβου για το γεγονός ότι είστε υποχρεωμένοι να ζείτε στο υλικό πεδίο.
Η άμυνα αυτή δεν λειτουργεί για πολύ καιρό και σύντομα θα βιώσετε ένα απότομα ξύπνημα που φέρνει απογοήτευση. Η απογοήτευση στη φάση αυτή είναι καλό πράγμα.
Σημαίνει ότι διαλύεται η πλάνη. Σε αυτή την περίπτωση θα σας γυρίσει στο παρόν της ζωής σας στο υλικό επίπεδο και θα ανακαλύψετε ότι ο φυσικός κόσμος υπάρχει μέσα στον πνευματικό κόσμο, και όχι έξω από αυτόν.
Το κλειδί για τη βίωση του πνευματικού κόσμου είναι η φόρτιση του έκτου επιπέδου.
Αυτό μπορεί να γίνει με τον διαλογισμό. Όπως το να κάθεστε ήρεμα για πέντε ή δέκα λεπτά την ημέρα και να εστιάζετε την προσοχή σας σε ένα αντικείμενο, σε ένα λουλούδι ή στη φλόγα ενός κεριού. Άλλος τρόπος είναι να επαναλαμβάνετε έναν ήχο ή ένα μάντρα χωρίς εμφανή έννοια.
ΕΒΔΟΜΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Λογοικό σώμα)
Όταν το έβδομο επίπεδο είναι υγιές, αποτελείται από πανέμορφες, εξαιρετικά ισχυρές χρυσές γραμμές ενέργειας που σπινθηρίζουν σε πολύ υψηλή συχνότητα. Είναι συνυφασμένες ώστε να διαμορφώνουν όλα τα υλικά συστατικά του σώματος. Προβάλουν έξω από το σώμα σας σε απόσταση περίπου ενός μέτρου. Στην απόσταση αυτή, το έβδομο επίπεδο παίρνει την μορφή ενός χρυσού αυγού που περιβάλλει και προστατεύει οτιδήποτε βρίσκεται μέσα του.
Το εξωτερικό περίβλημα αυτού του αυγού είναι παχύτερο και ισχυρότερο σαν κέλυφος. Ρυθμίζει τη σωστή ροή ενέργειας έξω από ολόκληρη την αύρα προς τον πέραν αυτής χώρο, παρεμποδίζει τη διαρροή ενέργειας εκτός του πεδίου, καθώς και τη διείσδυση ανθυγιεινών ενεργειών από το περιβάλλον.
Το έβδομο επίπεδο χρησιμεύει στο να συγκρατεί ολόκληρο το πεδίο σε ενιαίο σύνολο. Οι χρυσές κλωστές φωτός του έβδομου επιπέδου υπάρχουν επίσης μέσα και γύρω από το κάθε τι. Κρατούν τα πάντα ενωμένα, είτε πρόκειται για τα κύτταρα ενός οργάνου, είτε για ένα σώμα, μια ομάδα ανθρώπων, είτε για ολόκληρο τον κόσμο.
Το έβδομο επίπεδο είναι το επίπεδο του Θείου Νου. Όταν είναι υγιές και εμείς φέρουμε την επίγνωση μας σε αυτό, βιώνουμε το θείο νου μέσα μας και εισερχόμαστε στον κόσμο του πεδίου του συμπαντικού θείου νου. Εδώ αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε ότι αποτελούμε μέρος του μεγάλου προτύπου της ζωής. Το βίωμα αυτής της συμπαντικής αλήθειας μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ ασφαλείς. Εδώ γνωρίζουμε την τελειότητα μέσα στις ατέλειες μας.
Σε αυτό το επίπεδο, μπορούμε με την Ανώτερη Αισθητική Αντίληψη, να προσεγγίσουμε τον συμπαντικό νου για πληροφορίες πέρα από αυτές που είμαστε σε θέση να παίρνουμε με τις κοινές αισθήσεις μας. Αν είναι δυνατό, φορτισμένο και υγιές τότε οι δύο σημαντικότερες ικανότητές σας θα είναι, να έχετε δημιουργικές ιδέες και να αντιλαμβάνεστε καθαρά ευρύτερες απόψεις σχετικά με την ύπαρξη, τον κόσμο και τη φύση του. Θα δημιουργείτε νέες ιδέες και θα ξέρετε με ποιο τρόπο ταιριάζουν με το συμπαντικό πρότυπο ιδεών καθώς και με ποιο τρόπο ταιριάζετε εσείς σε αυτό το πρότυπο. Θα έχετε μια έντονη και σαφή κατανόηση του Θεού. Η κατανόησή σας θα είναι ισχυρή και ολοκληρωμένη και ίσως σας οδηγήσει να γίνετε δάσκαλος ευρύτερων, περίπλοκων θεμάτων.
Αν δεν είναι ισχυρά ανεπτυγμένο, δεν θα έχετε πολλές και δημιουργικές ιδέες ούτε καλή αίσθηση του ευρύτερου προτύπου της ζωής. Ίσως να βιώνετε τα πάντα ως μη συνδεόμενα και να πιστεύετε ότι το σύμπαν είναι τυχαίο και χαοτικό από τη φύση του. Αν δεν είναι υγιές, οι χρυσές γραμμές θα είναι θαμπές και ασθενικές. Δεν θα διατηρούν τη μορφή τους και θα είναι πιο λεπτές σε μερικά σημεία. Ίσως ακόμα να είναι σχισμένες , επιτρέποντας την ενέργεια να ρέει έξω από το σύστημα.
Κι ακόμα δεν θα βιώνετε τον θείο νου ή την αλήθεια που ισχύει στο συμπαντικό νοητικό πεδίο. Οι ατέλειές σας θα σας φαίνονται ανυπόφορες γιατί δεν θα κατανοείτε την έννοια της τελειότητας μέσα στην ατέλεια. Και αυτό ίσως σας οδηγήσει στο σημείο να την απαρνηθείτε, επιζητώντας ή αγωνιζόμενοι για μια τελειότητα που είναι αδύνατο να επιτευχθεί σε ανθρώπινες συνθήκες.
Δεν θα έχετε πρόσβαση στο συμπαντικό πεδίο του θείου νου και θα έχετε την εντύπωση ότι ο νους σας δουλεύει σε απομόνωση και με πολύ λίγη συνάφεια με τη δημιουργία. Αν όμως είναι ισχυρότερο από τα άλλα πεδία, ίσως αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη εφαρμογή όλων των δημιουργικών σας ιδεών.
Χρειάζεται σωστή λειτουργία όλων των σωμάτων για να οδηγήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες στην πραγμάτωσή τους στο υλικό πεδίο. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η υγεία σας. Αν θέλετε να έχετε καλή σωματική υγεία και μια πλήρη ζωή, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε, να φορτίζετε και να εξισορροπείτε όλα σας τα σώματα και κατά συνέπεια όλους τους τομείς των ανθρώπινων βιωμάτων. Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε το έβδομο επίπεδο, είναι να αναζητάτε συνεχώς την ανώτερη αλήθεια στη ζωή σας και να ζείτε σύμφωνα με αυτήν. Κι αυτό μπορείτε να το ενισχύσετε μόνο με τον διαλογισμό ο οποίος με τον καιρό θα σας οδηγήσει στο βίωμα της γνώσης ότι και εσείς είστε θεϊκός νους και Θεός.
Ακριβώς όπως το ορατό φυσικό σώμα έχει τα ζωτικής σημασίας εσωτερικά όργανα, το ενεργειακό σώμα έχει τα κύρια τσάκρας που χρησιμεύουν ως μηχανισμοί που συνδέουν τη φυσική και τη λεπτοφυή ύλη.



Αυτή η λεπτοφυής ύλη είναι η αύρα μας.
Η αύρα μας είναι το αποτέλεσμα της διάδρασης μεταξύ των δύο πεδίων δυνάμεων, του κοσμικού που κατεβαίνει και του γήινου που ανεβαίνει. Οι δυνάμεις αυτές διασταυρώνονται, καθώς ταξιδεύουν μέσα στο σώμα μας, και τα τσάκρας είναι τα κεντρικά σημεία διασταύρωσης των δύο πεδίων. Ο σκοπός των τσάκρας είναι να μεταμορφώσουν την ενέργεια που δέχονται από τις δύο αυτές δυνάμεις και την ενέργεια του περιβάλλοντός μας (διατροφή, σχέσεις κλπ) σε μορφές ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα.
Τα κύρια τσάκρας έχουν διάμετρο περίπου οχτώ με δέκα εκατοστά. Ελέγχουν, ενεργοποιούν και είναι αρμόδια για την κατάλληλη λειτουργία ολόκληρου του φυσικού σώματος και των διαφορετικών μερών και των οργάνων του. Η ανατομία του σώματος δεν είναι πλήρης χωρίς τη γνώση της λεπτοφυούς ανατομίας και αντίθετα, δεν μπορούμε να μελετήσουμε την λεπτοφυή ανατομία, αγνοώντας τη σχέση της με την ανατομία του σώματος…


Πηγή



Διαβάστε περισσότερα...