Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χρυσή Αυγή: "Εμπαίζουν έναν ολόκληρο λαό"

Η Χρυσή Αυγή, μετά το τέλος της σύσκεψης των τριών αρχηγών, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι "εμπαίζουν και κοροιδεύουν στεγνά έναν ολόκληρο λαό"...
Πιο χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Οι τροϊκανοί εσωτερικού εμπαίζουν και κοροϊδεύουν στεγνά έναν ολόκληρο λαό που τον έχουν καταδικάσει στην εξαθλίωση. Αντί ο Σαμαράς να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να καταργήσει το χαράτσι, του αλλάζει όνομα λες και οι Έλληνες τρώνε κουτόχορτο και τον πιστεύουν".

 




Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ MORGAN STANLEY: Είστε οι επόμενοι για κούρεμα.


Απορρίπτει η Morgan Stanley τις αναλύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι χώρες που έχουν υπερτροφικό τραπεζικό τομέα σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας τους, είναι “υποψήφιες” για κούρεμα των καταθέσεών τους.
Μην κοιτάζετε τα κριτήρια του μεγέθους του τραπεζικού τομέα σε σχέση με την οικονομία ή της εξάρτηση του τραπεζικού συστήματος από τις εγγυημένες και ξένες καταθέσεις, ή ακόμα και της εξάρτησης των τραπεζών από τη χρηματοδότηση της διατραπεζικής αγοράς, σημειώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley. Έτσι, οι αναλύσεις που δείχνουν το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα να είναι έτοιμες να πάρουν σειρά για κούρεμα καταθέσεων, μετά την Κύπρο, δεν βρίσκουν σύμφωνο τον αμερικανικό οίκο.
“Πιστεύουμε ότι η ποιότητα κεφαλαίων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία”, τονίζουν οι αναλυτές.

 
“Μόνο εάν υπάρξει μια ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, την οποία μία κυβέρνηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνη της, και στην περίπτωση που κριθεί ότι η χρήση κεφαλαίων του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης ESM για την ανακεφαλαιοποίηση θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε, το bail in (κούρεμα) των senior τραπεζικών ομολόγων και των καταθέσεων θα μπορούσε να είναι μία πιθανότητα, όπως συνέβη στην Κύπρο”, εξηγεί η Morgan Stanley.
Στον πίνακα τον οποίο παραθέτουν οι αναλυτές του οίκου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το τραπεζικό σύστημα που αντιμετωπίζει αυτό τον κίνδυνο, και μάλιστα πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, είναι το ελληνικό.
Οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν το χειρότερο συνδυασμό της κακής ποιότητας κεφαλαίων και της χαμηλής κεφαλαιακής επάρκειας, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Morgan Stanley. Παρακάτω, ακολουθούν οι τράπεζες της Ιταλίας και της Αυστρίας.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα η “προσέγγιση” Ισραήλ – Τουρκίας.

 Όπως σας αποκαλύψαμε προγενέστερα, οι αντιδράσεις στο Ισραήλ ειδικά μετά την καζούρα από τους Τούρκους ήταν εξόχως οργισμένες. Αυτό βεβαίως περιττεύει όταν μιλάμε για μία χώρα που οι μυστικές της υπηρεσίες δεν έχουν ενδιασμούς να αναλάβουν αποστολές επ’ αμοιβή, ακόμα και από “ορκισμένους εχθρούς” όπως οι Σαουδάραβες.
Το θέμα είναι καθαρά στην διαχείριση των υδρογονανθράκων. Το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να τους περάσει από την ανταγωνιστική Τουρκία. Αντίθετα, έχοντας μερίδιο και στην Κύπρο, πολλαπλασιάζει τα οφέλη από τον περιβόητο αγωγό Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας και πάει όλη την παραγωγή απ’ ευθείας στην καρδιά του “πελάτη”, που είναι η Ευρώπη.




Όπως πάλι σας είχαμε ενημερώσει, η Gazprom ήδη έχει θυγατρική και κοινοπραξία στο
Ισραήλ για τον αγωγό, γι’ αυτό και θέλει διακαώς ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ για να ολοκληρώσει τον δρόμο.
Και πέραν από τα “ξανθά γένη” και άλλα ρομαντικά, ο απλούστατος λόγος που οι Ρώσοι κάνουν τριπλάσια προσφορά για τις Ελληνικές εταιρείες, είναι επειδή δεν θα περιμένουν πότε θα βγάλει πετρέλαιο το Κατάκολο, αλλά θα έχουν αγωγό για να περάσουν το αέριο Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας (όποτε βγει) και τον περιβόητο Southstream. Εκτός εάν κάποιοι πιστεύουν τους γελοίους των Ελληνικών ΜΜ”Ε” και τις ονειρώξεις τους ότι οι Ρώσοι “δεν ενδιαφέρονται” για τον Southstream.
Το παιχνίδι είναι μεγάλο λοιπόν, η χώρα μας μικρή, αλλά μαγαζί γωνία. Λόγω των θυσιών από τους προγόνους μας που μας το άφησαν για να το ατιμάζουμε με παπανδρέηδες και αναστασιάδηδες. 



Πηγή 



Διαβάστε περισσότερα...

Αφρικανική φυλή έχει επαφές με εξωγήινους (Βίντεο)

Προηγμένες γνώσεις αστρονομίας, ισχυρίζονται ορισμένοι, ότι κατέχει μια φυλή που ζει στο Μαλί της δυτικής Αφρικής, οι οποίοι ονομάζονται Ντογκόν... Όλα ξεκίνησαν όταν ο γάλλος ανθρωπολόγος Marcel Griaule πραγματοποίησε πολυάριθμες ερευνητικές αποστολές στην περιοχή στα μέσα του 20ου αιώνα προκειμένου να μελετήσει την εν λόγω φυλή. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών αυτών, συνομίλησε με τον αποκαλούμενο σοφό άντρα της φυλής ο οποίος του έδωσε πληροφορίες αναφορικά με τι πιστεύουν ή γνωρίζουν για τον αστερισμό του Σείριου.


 
Εντυπωσιασμένος από την αντίληψη για το ηλιακό σύστημα που είχαν οι άνθρωποι του Σουδάν, ο ανθρωπολόγος σημειώνει σε σχετικό βιβλίο του: «Το πρόβλημα πώς χωρίς όργανα στη διάθεση τους, μπορούσαν να γνωρίζουν τις κινήσεις και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά άστρων που δεν μπορούμε να δούμε, δεν έχει επιλυθεί ούτε και τεθεί».

Παρόμοιους ισχυρισμούς προέβαλε αργότερα και ο αμερικάνος συγγραφέας Robert K. G. Temple, εντείνοντας το μυστήριο σχετικά με τους Ντογκόν. Ορισμένοι, όπως ο Walter van Beek, αμφισβήτησαν τα πορίσματα αυτά του Griaule.

Το μύθο σχετικά με τους Ντογκόν, ενισχύουν οι περιγραφές μελών της φυλής για επαφές με εξωγήινους που ήρθαν από το Σείριο.













Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

«Ξένοι» από την Ανταρκτική

Η αρχαία λίμνη βρέθηκε σε περιοχή σεισμική ενεργότητας. Ένας σεισμός είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος στον πυθμένα της λίμνης. Από τα έγκατα της Γης βγήκαν στην επιφάνεια άγνωστα μέχρι τώρα όντα. Αυτά μεγάλωσαν γρήγορα και μεταμορφώθηκαν σε τεράστια τέρατα. Πλέον η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής. Η σωτηρία από τους «ξένους» είναι επιτυχής για λίγους.




 


Τυπική υπόθεση χολιγουντιανού μπλοκμπάστερ, ή τρομακτική πραγματικότητα; Επιστήμονες της Αγίας Πετρούπολης βρήκαν εξωγήινη ζωή. Γενετιστές από το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής υποστηρίζουν, ότι οι μικροοργανισμοί της λίμνης Βοστόκ που βρίσκεται κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής δεν εμπίπτουν σε καμία γνωστή κατηγορία. Το DNA τους λιγότερο από 86% συμπίπτει με γνωστά είδη βακτηρίων. Όμως, αυτό σημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε «ξένους». Δεδομένου ότι είναι αδύνατον να ταυτοποιηθεί το εύρημα, μπορούμε να μιλάμε όχι για την ανακάλυψη βακτηρίου, αλλά μόνο για την ανακάλυψη ενός αγνώστου DNA, εξηγεί στη «Φωνή της Ρωσίας» ο επικεφαλής της αποστολής στην Αρκτική και Ανταρκτική Βαλέρι Λουκίν:
Προς το παρόν ανακαλύψαμε μόνο το DNA αυτού του βακτηρίου. Οι προκαταρκτική έρευνα δεν αποκάλυψε καμία πληροφορία για τη φυσιολογία αυτού του οργανισμού, για τις συνθήκες διαβίωσής του. Αυτά τα δεδομένα προς το παρόν δεν τα διαθέτουμε. Προσδιορίσαμε ότι κάποιο δείγμα απλά υπάρχει. Αυτό αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος. Αλλά για αυτόν τον οργανισμό προς το παρόν δε γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο.
Για να λάβουν πιο ολοκληρωμένη πληροφορία, οι επιστήμονες πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνες. Αλλά ήδη από τώρα μπορούν να υποστηρίξουν: δε μας απειλούν καθόλου αυτοί οι μικροοργανισμοί, σημειώνει ο ειδικός:
Αυτός ο μικροοργανισμός ζει σε ένα μοναδικό περιβάλλον, το οποίο εκτός από τη λίμνη Βοστόκ δεν συναντάται πουθενά αλλού. Δεν υπάρχει στη Γη. Και όταν αυτός ο μικροοργανισμός ανέλθει στην επιφάνεια, απλά θα πεθάνει. Επειδή δεν είναι προσαρμοσμένος να ζει σε συνθήκες, όπως αυτές της επιφάνειας. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να αποτελεί καμία απειλή για την ανθρωπότητα.
Προκύπτει ότι το σενάριο της ταινίας τρόμου στην πραγματική ζωή δεν απειλεί την ανθρωπότητα. Βέβαια, δεν αποκλείεται, ότι κάτω από το στρώμα πάγου χιλιομέτρων που καλύπτει τη λίμνη υπάρχουν και άλλα άγνωστα όντα. Η λίμνη Βοστόκ είναι ένα μοναδικό κλειστό οικοσύστημα, εντελώς απομονωμένο από την ατμόσφαιρα της Γης. Αποτελεί το μοναδικό ανάλογο ωκεανών κάτω από πάγο, που βρέθηκαν σε άλλους πλανήτες – τους δορυφόρους του Δία και του Κρόνου. Η ανακάλυψη νέων ειδών βακτηρίων θα μας βοηθούσε να μάθουμε περισσότερα για τις μορφές ζωής στη Γη, για την εξέλιξη και την αλλαγή του κλίματος.


Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

Ταξίδια προς τα άστρα θα γίνουν πραγματικότητα;


Είναι δυνατό να φτάσουμε ως τα μη ηλιακά πλανητικά συστήματα γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός; Ναι, είναι δυνατό,- βεβαιώνει ο Χάρολντ Γουάιτ (White Harold). Με την ομάδα του στη NASA, κατασκευάζει κινητήρα υπέρ φωτός (superluminal) για διαστρικά ταξίδια. Ως το σύστημα του άλφα Κενταύρου που βρίσκεται σε 4 έτη φωτός από τον Ήλιο τέτοιο σκάφος θα έφτανε μέσα σε 2 μόλις εβδομάδες.

  

 
Οι έρευνες του Γουάιτ είναι προσπάθεια τελειοποίησης της αντίληψης του Μεξικανού φυσικού Μιγκέλ Αλκουμπιέρ (Miguel Alcubierre), η οποία είχε προκαλέσει το 1994, έντονες συζητήσεις στον επιστημονικό κόσμο. Ο επιστήμονας πρότεινε, να συσταλεί, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, ο χώρος μπροστά στο διαστημικό σκάφος και να διασταλεί πίσω του. Το διαστημόπλοιο σαν να τοποθετηθεί μέσα σε «φούσκα» παραμορφωμένου χώρου και να παραμείνει ακίνητο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που θα βρίσκονται μέσα του δεν θα αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε υπερφορτώσεις. Γύρω του διαστημοπλοίου θα τρέχει ο ίδιος ο διαστημικός χώρος, εξασφαλίζοντας την μετακίνησή του. Ο διαστημικός χώρος μπορεί να διαστέλλεται και να συστέλλεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από την ταχύτητα του φωτός.
Για την δημιουργία της «φούσκας» απαιτείται μια μυστηριώδης ουσία, η αρνητική μάζα της οποίας στις συνθήκες της ολοκληρωτικής διάλυσής της, θα ελευθεροποιήσει την απαραίτητη «σκοτεινή» ενέργεια. Στους υπολογισμούς των υποστηρικτών της θεωρίας του Αλκουμπιέρ αναφέρονται διάφορα μεγέθη της – το ισοδύναμό της με τρεις ηλιακές μάζες και με τη μάζα του Δία. Ο Χάρολντ Γουάιτ στους υπολογισμούς του την μείωσε ακόμη περισσότερο - μέχρι τα 700 κιλά υπό τον όρο ότι η «φούσκα» δεν θα έχει τη μορφή σφαίρας, αλλά σχήμα δακτυλιοειδούς τόρου ή σχήμα ντόνατ (doughnut shape). Ο Γουάιτ λέει ότι τα αποτελέσματα των εργασιών είναι ελπιδοφόρα. Η ομάδα του με τη βοήθεια των ακτίνων λέιζερ κατασκευάζει μικροσκοπικό μοντέλο του κινητήρα Αλκουμπιέρ - ένα μέρος προς 10 εκατομμύρια.
Ο Ολέγκ Νταλκάροφ, διευθυντής Τμήματος του Ινστιτούτου Φυσικής Λέμπεντεφ θεωρεί ότι η χρηματοδότηση τέτοιων ιδεών συμφέρει αποκλειστικά τους επινοητές τους, ενώ στην πραγματικότητα σημαίνει απλώς σπατάλη των χρημάτων:
-Διάφορες Υπηρεσίες, μαζί και στη χώρα μας, χρηματοδοτούν τέτοιου είδους εργασίες για διάφορους λόγους. Ένας απ’ αυτούς, όπως φαίνεται, συνίσταται στο ότι η ομάδα ειδικών, που επιλέχθηκε στη δοσμένη περίπτωση, δεν είναι αρκετά αρμόδια. Δεύτερον, οι εργασίες αυτές κάποτε συμφέρουν σε ορισμένες εταιρείες μόνο και μόνο για να πάρουν χρηματοδότηση. Θα περάσει ο χρόνος για τον οποίο είχε χορηγηθεί δάνειο και η ομάδα θα διαλυθεί, χωρίς να επιστρέψει ποτέ πια σ΄αυτή την ιδέα.
Παρόλα αυτά, είναι άραγε δυνατό να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες για την κατασκευή τέτοιου διαστημοπλοίου; Θα πρέπει, πρώτ’ απ’ όλα να βρεθεί τρόπος «εξημέρωσης» της αρνητικής μάζας, με την οποία συνδέουν την δυνατότητα ανάπτυξης ταχύτητας των γαλαξιών και διαστολής του Σύμπαντος. Όμως προς το παρόν οι φυσικοί είναι έτοιμοι μόνο να συζητήσουν διάφορα μαθηματικά μοντέλα και εργαστηριακά πειράματα.


 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο του Λαζόπουλου που λογόκριναν στην Κύπρο

Συνέβη στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ και οι συντελεστές της πετυχημένης εκπομπής του Λάκη Λαζόπουλου δεν μπορούν να το πιστέψουν! Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του enikos.gr, στο ταχυδρομείο της εκπομπής έφτασαν εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας, από Κύπριους τηλεθεατές στις οποίες καταγγέλλουν ότι η εκπομπή λογοκρίθηκε. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε ένα εννιάλεπτο απόσπασμα με τις αναφορές του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στην κυπριακή κυβέρνηση και τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Η εκπομπή αναμεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό «Sigma» τον οποίο πλημμύρισαν με τις διαμαρτυρίες τους, δεκάδες τηλεθεατές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enikos.gr σοκ έχουν υποστεί οι συντελεστές της εκπομπής που ανακάλυψαν το θέμα από τις επιστολές των τηλεθεατών στην Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το "απαγορευμένο" βίντεο του Αλ Τσαντίρι, με τις αναφορές στην Κυπριακή κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.


 














Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 500 ΚΑΙ 322 π.Χ. ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ MAIL

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΜΟΥΦΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

«Ελλάς το μεγαλείο σου» ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ MAIL που κυκλοφορεί και πολλοί το έχουν κάνει και κορνίζα που κοσμεί από τα γραφεία και τα μαγαζιά τους ως την προσωπική τους σελίδα στο facebook, περί εξορίας και θανάτου μεγάλων φιλοσόφων και προσωπικοτήτων της Αρχαιότητας. Δείτε όμως ποια είναι η αλήθεια…
Έχει διαφημιστεί φυσικά και στην τηλεόραση (π.χ. από την γνωστή σατιρική εκπομπή) στην προσπάθεια να περάσουν μηνύματα μέσω της αλλοίωσης της ιστορίας. Αν “γκουγκλίσετε” θα σας δώσει πάνω από 6χιλιάδες αποτελέσματα…






ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 500 ΚΑΙ 322 π.Χ.
 
Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία.
Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία.
Περικλής: 66 χρονών, κατηγορήθηκε.
Φειδίας: 66 χρονών, στη φυλακή.
Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία.
Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία.
Ικτίνος: 58 χρονών, στην εξορία.
Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Ευριπίδης: 74 χρονών, στην εξορία.

Αλκιβιάδης: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης: 64 χρονών, στην εξορία.
Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Αιτία θανάτου ο φθόνος και η αχαριστία των Ελλήνων.


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ:
Πυθαγόραςhttp://el.wikipedia.org/wiki/ Ο Πυθαγόρας πέθανε, σύμφωνα με τον Διογένη Λαέρτιο, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από την καταδίωξη Κροτωνιατών που φοβήθηκαν την εγκαθίδρυση τυραννίας λόγο της μεγάλης δύναμης που είχε αποκτήσει αυτός και οι μαθητές του στην πόλη.
Αριστείδηςhttp://el.wikipedia.org/wiki/ Στο εξής (μετά το 477 π.Χ.) δεν διασώζεται καμία συγκεκριμένη πληροφορία για το πρόσωπό του από κάποια πηγή. Πιθανόν γιατί ήταν απασχολημένος αποκλειστικά με την οικονομική οργάνωση της Α’ Αθηναϊκής Συμμαχίας. Ακόμη και η ακριβής χρονολόγηση και ο τόπος του θανάτου του δεν είναι βέβαιη. Μία εκδοχή υποστηρίζει ότι πέθανε σε ταξίδι προς τον Εύξεινο Πόντο, όπου πήγαινε για υποθέσεις της Συμμαχίας
Αισχύλοςhttp://el.wikipedia.org/wiki/ Λέγεται ότι σκοτώθηκε όταν δέχτηκε στο κεφάλι του μία χελώνα, την οποία είχε ρίξει από ψηλά ένας αετός, προκειμένου να σπάσει το καβούκι της και μετά να τη φάει
Περικλήςhttp://el.wikipedia.org/wiki/ Επανεκλέγεται Στρατηγός για τελευταία φορά, και πεθαίνει από τον φοβερό λοιμό μετά τον θάνατο των δύο γιων του, Ξάνθιππου και Πάραλου.
Ηρόδοτοςhttp://el.wikipedia.org/wiki/ Για τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες. Πέθανε ανάμεσα στα χρόνια 421 και 415.
Σοφοκλήςτιμήθηκε μετά το θάνατό του ως ήρωας «Φιλαθηναίος» http://el.wikipedia.org/wiki/
Ευριπίδηςhttp://el.wikipedia.org/wiki/
ΑριστοφάνηςΔιαθέτουμε ελάχιστες ανεξάρτητες πληροφορίες για την ζωή του και συχνά στοιχεία για την βιογραφία του αντλούνται από τις ίδιες τις κωμωδίες του, και πρέπει γιαυτό να αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφυλακτικότητα. http://el.wikipedia.org/wiki/
ΠλάτωνΕπέστρεψε στην Αθήνα όπου μέχρι το θάνατό του ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και με τη συγγραφή φιλοσοφικών έργων http://el.wikipedia.org/wiki/
ΙσοκράτηςΣύμφωνα με την παράδοση αυτοκτόνησε με τη μέθοδο της λιμοκτονίας, όταν άκουσε τα νέα για την κατάκτηση του Φιλίππου στην μάχη της Χαιρώνειας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, αφού ήταν από εκείνους που ενθάρρυναν τον Φίλιππο να το πράξει http://el.wikipedia.org/wiki/


Διαβάστε περισσότερα...