Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ : Οι γελοιογραφίες της ημέρας! (16-12-2010)























Πηγή
http://saktsak.blogspot.com/2010/12/blog-post_7253.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς λαδώνονταν και πώς φορολογούσαν επί Κατοχής οι Βούλγαροι στην Ξάνθη. Οι Έλληνες πλήρωσαν αναγκαστικό δάνειο υπέρ του βουλγαρικού κράτους!!!

Από την στήλη «Χρονοτοπία» του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com), στην εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής:Τους Έλληνες δικηγόρους αντικατέστησαν Βούλγαροι δικηγόροι, οι οποίοι κυριολεκτικώς ελήστευον τους κατ’ ανάγκην πελάτας των. Δια την σύνταξιν μιας... απλής αιτήσεως προς τας βουλγαρικός Αρχάς ελάμβανον 1.000-2.000 λέβα. Οι Βούλγα­ροι υπάλληλοι, μηδέ του γενικού διοικητού του Αιγαίου εξαιρουμένου, ήσαν προσιτοί στην δωροδοκία. Ο πλούσιος Τούρκος Χαμδή-βέης, εδωροδόκησε απ’ ευθείας τον γενικό διοικητή δια της προσφοράς 120.000 λέβα προς αποφυγή της εξορίας, ο ίδιος δε, δια της δωρο­δοκίας του αρμοδίου Βουλγάρου υπαλλήλου, επέτυχε τον μετριασμό του ποσού της συμμετοχής του στο αναγκαστικό δάνειο από 840.000 σε 162.000 λέβα.


Αλλά και οι κατώτεροι υπάλληλοι δια την διεκπεραίωση και αυτών των μάλλον ασήμαντων υποθέσεων εζήτουν δώρα. Ο φόρος των αστικών ακινήτων, τον όποιο εισέπραττε το βουλγαρικό δημόσιο και ο δήμος ή η κοινότης, ήτο λίαν επαχθής. Το βουλγαρικό δημόσιο εισέπραττε 10% επί του πραγματοποιούμενου εισοδήματος, ο δε δήμος αρχικώς 2% και κατόπιν περισσότερο επί της αξίας του ακινήτου, η οποία υπερεξωγκωνόταν υπό των βουλγαρικών επιτροπών, στις οποίες μετείχαν και ένας ή δύο Έλληνες δια τον τύπον, επί πλέον δε ειδικό φόρο δια τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα, τους υπονόμους, την πυροσβεστική υπηρεσία, κλπ.

Εκ των αγροτικών ακινήτων εισέπραττε ο δήμος στρεμματικό φόρο, ο όποιος εποίκιλλε κατά τα τρία έτη της Κατοχής και επί εκάστου κιλού παραγομένου καπνού 5 λέβα.

Ο φόρος επιτηδεύματος, σε όσους εδίδετο η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος, ήτο βαρύτατος. Η εγγραφή στο υπό του βουλγαρικού κράτους εκδοθέν αναγκαστικό δάνειο ήτο υποχρεωτική και δια τους Έλληνες κατοί­κους, αναλόγως της περιουσίας εκάστου. Το σιτάρι, ο αραβόσιτος, το γάλα και το μαλλί αγοράζονταν εξ ολοκλήρου από το βουλγαρικό κρά­τος σε ευτελείς τιμάς. Ούτω ο σίτος και ο αραβόσιτος αγοράσθησαν και κατά τα τρία ετη της Κατοχής 6-12 λέβα το κιλό. Τα καπνά αγορά­σθησαν κατά το πρώτο έτος της Κατοχής 45 και κατά τ’ άλλα δύο 80-100 λέβα κατά κιλόν. Τα μεγάλα ζώα, βόδια, ημίονοι, όνοι, ίπποι επιτάσσοντο δια τας ανάγκας του βουλγαρικού στρατού, συνήθως άνευ αποζη­μιώσεως, τα δε προς σφαγήν ζώα αγοράζονταν σε ευτελείς τιμές κατά κε­φαλήν, χωρίς να ζυγίζονται, 700 λέβα το ένα βόδι, 200 λέβα ένα πρόβατο.


Από το βιβλίο «Η μαύρη Βίβλος των βουλγαρικών εγκλημάτων εις την Ανατολικήν Μακεδονίαν και Δυτικήν Θράκην 1941-1944», έκδ. της εκθέσεως καθηγητών των Πανεπ. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αθήναι, 1945.



ΥΓ-σχόλιο:
Αλήθεια, έχει επιστρέψει η Βουλγαρία στο ελληνικό κράτος αυτά που παρανόμως - εν καιρώ πολέμου - εισέπραξε, από τους κατακτημένους Έλληνες; Τους φόρους και τα δανεικά που πλήρωσαν οι Έλληνες της Θράκης στο βουλγαρικό κράτος, ενώ δεν ήσαν υποχρεωμένοι; Τα έχει ζητήσει πίσω καμμιά ελληνική ηγεσία αυτά τα χρήματα;

Πηγή
http://katohika.blogspot.com/2010/12/blog-post_5259.html
Διαβάστε περισσότερα...

60.000 Ευρώ θα πληρώσει η Μιλλέτ στη Χαρά Νικοπούλου


Όπως δημοσιεύει ή ίδια η Τουρκική εφημερίδα, το Πολυμελές πλημμελειοδικείο Ξάνθης μετά από διαβούλευση, έφτασε σε απόφαση σχετικά με την αγωγή εκατομμυρίων που είχε υποβάλλει η Χαρά Νικοπούλου ενάντια στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η εφημερίδα Μιλλέτ καταδικάστηκε να πληρώσει 60 χιλιάδες ευρώ. Υποβλήθηκε έφεση για την απόφαση.
Η Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο πως είχε ζητήσει από τους μαθητές της ¨να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ¨, ήταν αβάσιμη.


Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Με βάση την απόφαση που επιδόθηκε, η Μιλλέτ στην αγωγή εκατομμυρίων της Νικοπούλου καταδικάστηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η περίληψη της απόφασης πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Μιλλέτ. Σε περίπτωση που δεν δημοσιευτεί τιμωρείται με 6.000 ευρώ πρόστιμο. Κρίνει ως άμεσα εκτελεστή την πληρωμή 30.000 ευρώ από την αποζημίωση, και σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ποσό τιμωρείται ο Τζενγκίζ Ομέρ με 10 μήνες φυλάκιση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000 ευρώ να πληρωθούνε από την εφημερίδα Μιλλέτ.

Συζητήθηκε στην Ξάνθη η πρώτη από τις αγωγές εκατομμυρίων που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μιλλέτ και Μπιρλίκ, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο Τουρκικό Δημοτικό του Μεγάλου Δερείου.

Η μήνυση που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα Μιλλέτ, συζητήθηκε στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στις 6 Μαΐου 2010. Στην διαδικασία δικηγόροι της Μιλλέτ ήταν ο Ιχσάν Αχμέτ Καγιά και ο Ραίφ Ουστά και της Χαράς Νικοπούλου ο αδερφός της.

Προκάλεσε εντύπωση ότι ομάδα περίπου 20 ατόμων αποτελούμενη από μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και φίλους της Χαράς Νικοπούλου, ήρθαν στο δικαστήριο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης άνοιξαν μπροστά στο δικαστήριο το λάβαρο του συλλόγου, την ελληνική σημαία, φώναξαν συνθήματα, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, κορόιδεψαν τους μειονοτικούς δημοσιογράφους, ενώ είχε έρθει για να παρακολουθήσει την δίκη και ο πρόεδρος του ¨Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης¨ Ταχήρ Κόντε.

Η αγωγή που υπέβαλε η ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε μέχρι το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου, στην εφημερίδα Γκιουντέμ, εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση.

Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της άλλης μειονοτικής εφημερίδας Μπιρλίκ, διέψευσε την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα του και ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά Νικοπούλου. Η κίνηση αυτή του Ταχσίν προκάλεσε έκπληξη και ερωτηματικά στην μειονότητα.

Πηγή
http://kranosgr.blogspot.com/2010/12/60000.html
Διαβάστε περισσότερα...

Σκηνές από πλιάτσικο συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας....(βίντεο)




Πηγή
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7157:2010-12-15-20-58-16&catid=83:2009-03-04-07-14-20&Itemid=111
Διαβάστε περισσότερα...

Ο «βιασμός»! Και το προφυλακτικό, δικό μας…

Το αίμα, γίνεται νερό, αρκεί να είσαι καναπεδάτος νεοραγιάς!

Γράφει ο Δημήτρης ιατροπουλος

«Αυτοί που πρέπει..»
Παντού όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, οι Συνέλληνες κουβεντιάζουν αναμεταξύ τους με άξονα τα γεγονότα της τελευταίας χρονιάς. Και όλοι περιμένουν κάτι να γίνει!
Και οι περισσότεροι, καθισμένοι στον καναπέ τους, ατενίζουν στα τηλεδελτία το παιχνίδι που διεξάγεται, και ρωτούν το διπλανό τους: «Μα, κανείς λοιπόν δεν κάνει τίποτε βρε παιδί μου; Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα, αν αυτοί που πρέπει δεν πάρουν επάνω τους την ευθύνη για κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο, κάτι σημαντικό που θα μας βγάλει από την περιπέτεια;»


Χαριτωμένο ακούγεται αυτό, γιατί φαντάζομαι την εικόνα. «΄Εχεις δίκιο» του απαντάει ο διπλανός του και του βάζει μισή μεζούρα ουίσκι, γιατί αποφάσισε να ξοδεύει λιγότερα «λόγω της κρίσεως»..
Κανείς δε ρωτάει όμως ποιοί είναι «αυτοί που πρέπει» και από ποιο πλανήτη θα κατεβούν για να λυτρώσουν την πατρίδα από τα πρόσφατα βάσανα..
«Μα», μου λέει κάποιος, «εγώ είμαι ένας απλός πολίτης. Τι να κάνω; Πώς να αντιδράσω; Άμα εμφανιστεί κάτι καινούριο, θα τρέξω μετά χαράς.. Να στις δημοτικές εκλογές δεν ψήφισα. Είμαστε πάνω απ τους μισούς. Το 80% του λαού μας, δεν τους γουστάρει, όλους τους πολιτικάντηδες.»
Σωστός ο παίκτης θα απαντήσουμε, σε πρώτη ανάγνωση! Μόνο που παίζει σε λάθος γήπεδο! Ποιον θα εμπιστευτεί; Ένα καινούριο κόμμα βγαλμένο μέσα από το παρόν πολιτικό σύστημα; Το είδαμε το έργο, το ξέρουμε και το ζούμε δεκαετίες τώρα.
Ένα εντελώς νέο πολιτικό μήνυμα πώς θα περάσει σ’ ένα λαό που έχει συνηθίσει να τρώει και να πίνει και λογαριασμό να μη δίνει;

Οι εργατοπατέρες..
Εδώ φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε θετική κοινωνική εξέλιξη, την διαφαινόμενη σταδιακή μεν, αλλά και οριστική διακοπή σχέσεων με την ηγεσία και την κυβέρνηση, του βαθέως ΠΑΣΟΚ!
Των εργατοπατέρων που εδώ και τριάντα χρόνια διορίζουν τα φιλαράκια τους και περνάνε ζωή χαρισάμενη. Και τώρα βλέπουν ότι η ηγεσία τους, τους πουλάει στην ψύχρα, για να κάνει το διατεταγμένο παιχνίδι της απέναντι στα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη, των οποίων αποτελεί υπάλληλο θυγατρικό κιόσκι εν Ελλάδι.
Αυτό λοιπόν το ζόρι των Πασόκων (και Νεοδημοκρατών, όποτε έρχονται στα πράγματα) εργατοπατέρων με τις ηγεσίες τους, το θεωρούμε κιόλας… θετική εξέλιξη γιατί επιτέλους θα λογαριαζόμαστε όλες και όλοι, από δω και μετά, σε επίπεδο κοινωνικής ισονομίας.
Γιατί μπροστά στο σεισμό, στην πυρκαγιά και στον κατακλυσμό, όλοι γινόμαστε ίσοι και κυρίως θυμόμαστε ότι είμαστε και ίδιοι!
«Κι όμως οι απεργίες πάνε κι έρχονται,» μου λέει ένας άλλος. Ναι, πάνε κι έρχονται, όχι όμως πριν από την ψήφιση των μέτρων, αλλά μετά!

Πορνολιγούρηδες..
Γιατί την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα, διακόσιες χιλιάδες λεβεντονιοί, αντί να πάνε και να ξαπλώσουν μπροστά στη Βουλή, έτσι σε μια καθιστική διαμαρτυρία, (εγώ δεν είπα να τα σπάσουνε ή να την κάψουνε, μια καθιστική διαμαρτυρία πολιτισμένη φέρνει και τις ίδιες τις δυνάμεις καταστολής σε αμηχανία), αντί λοιπόν για τούτο, αυτοί, την ίδια ακριβώς ημέρα που ο τόπος, επίσημα εκχωρείτο σε δυνάμεις Κατοχής, ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ, …σπάσανε τα περίπτερα, για να αποκτήσουν το πορνουδάκι μιας πουτανίτσας!
Και να απολαύσουν στην τηλεορασούλα τους ένα κορίτσι που κάνει ότι έκαμαν με το δικό τους τρόπο κι οι μανάδες μας με τους πατεράδες μας, και γεννηθήκαμε!
Με το δικό τους τρόπο αυτοί, με το δικό της τρόπο το πλασάρει η νεαρή πορνοστάρ και τη δουλειά της κάνει, βρήκε και τα κάνει, όμως ο μαχόμενος πολίτης κι ο ενεργός πολίτης κι ο προβληματιζόμενος πολίτης, κι αυτός που φυτεύει δεντράκια παρκάροντας στις ρεματιές το πολυτελές τζιπ του, που αγόρασε με τη πιστωτική του κάρτα, κι ακόμη το ξεχρεώνει, αυτός, πούντος ωρέ Έλληνες, πώς θάλεγε κι ο Κολοκοτρώνης..

Ένα εκατομμύριο νοματαίοι..
Πού είσαστε μωρέ; Δε θέλουμε να σας βγάλουμε απ το ραχάτι σας, δεν θέλουμε να σας στρατεύσουμε με το ζόρι, δεν θέλουμε να αρπάξετε τα κουζινομάχαιρα και τα κουμπούρια σας ή τις κυνηγητικές σας καραμπίνες και να χιμήξετε στον εντόπιο εχθρό, για να ξαναβρεί η πατρίς την υγεία της.
Μια απλή διαμαρτυρία θέλουμε να κάνετε μωρέ..Ένα εκατομμύριο άνθρωποι να κατεβούμε στο Σύνταγμα, αμίλητοι, με ένα μαύρο πένθος στο πέτο, και την κυβέρνηση ρίχνουμε και το πολιτικό σύστημα τραντάζουμε και τις εξελίξεις προσδιορίζουμε..
«Το να κατεβαίνω στις πορείες», μου λέει ένας άλλος στον καφενέ που τα συζητάμε, «δεν είναι μια διαμαρτυρία;»
Όχι ρε φίλε, δεν είναι και δε φτάνει και δε γίνεται έτσι! Σας κατεβάζουν οι εργατοπατέρες για εκτόνωση. Η πατρίδα αυτή την ώρα είναι μια χύτρα ταχύτητος που βράζει. Το κόλπο είναι να ξεσφίγγουν κάποιοι τη στεγανή βαλβίδα και να ψιλοψευτοσκάει και λίγος ατμός..

Το αίμα νερό…γίνεται!
Έτσι σε λίγο που θα ανοίξει το ΔΝΤ και οι εταιρίες των τοκογλύφων τη χύτρα, θα έχει τελειώσει ο βρασμός ,το νεράκι θα μένει μέσα χλιαρούτσικο, αυτό είναι όλο. Και θα αρπάξουν και τα πετρέλαια και το αέριο και το χρυσάφι μας και τα καλούδια όλα και τα ιστορικά κτήρια και τη γη και τα λιμάνια μας, και «τα πάντα όλα».
Κι εμείς θα μείνουμε να ξεπλένουμε στο χλιαρό νερό τα χέρια μας, μη γνωρίζοντας ότι αυτό είναι το αίμα μας, κι όσο κι αν μεγαλώσαμε με τη σοφή μας γνωμική διαπίστωση, ότι το αίμα νερό δε γίνεται, να που για πρώτη φορά στα νεότερα χρόνια μας θα το ζήσουμε κι αυτό..
Το αίμα, γίνεται νερό, αρκεί να είσαι καναπεδάτος Νεοραγιάς! Ειδική περίπτωση στην Ιστορία των Πατρίδων όλης της Ανθρωπότητας!
Πουθενά αλλού, ο Κάθε ΄Ενας, δεν έγινε τόσο εύκολα «καθένας»!
Έχουνε πάθει πλάκα οι επιτελικοί των τοκογλύφων της παγκόσμιας εταιρίας με το πόσο εύκολα μπήκανε, αλώσανε, σαρώσανε και κουμαντάρουν τον τόπο μας!

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Λέει το ανέκδοτο, άμα σε βιάζουν και δε γίνεται να το γλυτώσεις, κουνήσου και λίγο τουλάχιστον να το απολαύσεις. Όχι όμως και να βγαίνεις κυριολεκτικά στα τρίστρατα της Οικουμένης διαλαλώντας το ..εμπόρευμα σου! Περάστε κόσμε, εδώ οι τροφαντοί κώλοι, περάστε να απολαύσετε βιασμό πολυτελείας τζάμπα. Και το προφυλακτικό, δικό μας…

Πηγή
http://saktsak.blogspot.com/2010/12/blog-post_1027.html
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από τα σημερινά επεισόδια. 15-12-2010





Απεργία Διαδήλωση Αθήνα 15/12/2010 Ρεπορταζ BBC



Διαδήλωση 15/12/10




ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-15-12-2010-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ




Πηγή
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_5970.html
http://www.youtube.com/watch?v=9D2QUCnN6QU
http://www.youtube.com/watch?v=t491x3WEXvY
http://www.youtube.com/watch?v=JG9Z1SMZn-U

Διαβάστε περισσότερα...