Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά..Αλλοδαπός έκανε γυμνός μπάνιο στο συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος













Πηγή
NewsIt.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αιφνιδιαστικοί υγειονομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας..Σε δυο διαλυμένα κτίρια έμεναν στοιβαγμένοι 250 λαθρομετανάστες..Αναζητούνται οι ιδιοκτήτες












Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δυο κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια εποπτών Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Κεντρικού και Νότιου Τομέα κ. Π. Παπαδόπουλο και με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε σωρεία υγειονομικών προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία όσων διαμένουν στα κτήρια αλλά και τη δημόσια υγεία γενικότερα. Συγκεκριμένα:


Σε τετραώροφο κτήριο επί της οδού Γερανίου 14 συγχρωτίζονται περισσότεροι από 150 αλλοδαποί-μετανάστες σε 240 τ.μ υπό απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες λόγω παραμέλησης καθαριότητας και αερισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Υπάρχει έντονη δυσοσμία, ρυπαρές εστίες και συσσωρευμένα άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα.

• Οι εξωτερικοί χώροι έχουν καλυφθεί με υλικά, προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι που κοιμούνται οι διαμένοντες.

• Το δάπεδο έχει καλυφθεί πλήρως από βρώμικα κλινοσκεπάσματα.

• Στον 2ο όροφο του κτηρίου λειτουργούν δύο χώροι θρησκευτικής λατρείας, οι οποίοι ήταν καθαροί.

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και στο τριώροφο κτήριο επί της οδού Γερανίου 6-8, στο οποίο διαμένουν περίπου 100 αλλοδαποί-μετανάστες, όπου η διαβίωση παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχει εγκατασταθεί στο υπόγειο κάτω από επικίνδυνα ανθυγιεινές συνθήκες.

Αναμένεται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες εντοπισμού των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός που ενημερωνόταν παράλληλα με τη διαδικασία των ελέγχων δήλωσε:
«Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους υγειονομικούς ελέγχους στο κέντρο της πόλης. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά, καθώς πολλά κτήρια γίνονται «αποθήκες» ανθρώπινων ψυχών. Η δραματική αυτή κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος. Οφείλουμε όλοι στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας, να αντιμετωπίσουμε δραστικά αυτή την υγειονομική βόμβα και να διαφυλάξουμε τη Δημόσια Υγεία».

Πηγή
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/250.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΕΛOIOΓΡΑΦΙΑ :Για λογαριασμό σας : Γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!















ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ : ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...



Πηγή


http://www.kasmeri.gr/content/gia-logariasmo-sas-giati-i-elpida-pethainei-teleytaia
Διαβάστε περισσότερα...

Τζαμί με έξοδα του δήμου ζητούν 4.000 μουσουλμάνοι της Καλλιθέας














Την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους με έξοδα του δήμου Καλλιθέας ζήτησαν εχθές οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η μουσουλμανική κοινότητα στην πόλη αριθμεί περισσότερα από 4.000 επίσημα μέλη -σύμφωνα με δηλώσεις τους- και το αίτημα τους για κατασκευή τεμένους στην Καλλιθέα κατατέθηκε στο εχθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση.... για την εμπρηστική επίθεση στο άτυπο τζαμί που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην συμβολή των οδών Σπάρτης και Σοφοκλέους.


Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Μαϊου. Η φωτιά στο ισόγειο αυτοσχέδιο τζαμί από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές αποδίδεται σε εμπρησμό τον οποίο προκάλεσαν άγνωστοι. Νεαρός μουσουλμάνος ο οποίος διαμένει απέναντι, ο οποίος έτυχε να είναι ξύπνιος εκείνη την ώρα, είδε τη φωτιά, ειδοποίησε έγκαιρα την πυροσβεστική κι έτσι η φωτιά έσβησε γρήγορα πριν επεκταθεί στα στην υπόλοιπη πολυκατοικία.
Οι άγνωστοι που προκάλεσαν τον εμπρησμό φέρονται ότι μετά την επίθεση χάραξαν στην είσοδο του τζαμιού ναζιστικά σύμβολα.

Για το περιστατικό, την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το δημαρχείο Καλλιθέας στην οποία συμμετείχαν πολλοί μετανάστες και συλλογικότητες της Αριστεράς, όπως το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, η Πρωτοβουλία Πολιτών Καλλιθέας, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας όπως και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση.

Να σημειωθεί ότι στην Καλλιθέα λειτουργούν τέσσερα ανεπίσημα τζαμιά προκειμένου να ασκούν τα λατρευτικά τους Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Αιγύπτιοι και Σύριοι οι οποίοι ζουν στην Καλλιθέα.

Με την ευκαιρία της συζήτησης για το περιστατικό, ανάλογο του οποίου δεν έχει σημειωθεί στην Καλλιθέα ποτέ στο παρελθόν, ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας των Αιγυπτίων στην Καλλιθέας, Μακντί Ελμπιλεκτάρ, ζήτησε την κατασκευή νέου τεμένους με έξοδα του δήμου Καλλιθέας. Προτείνοντας μάλιστα το έργο να ανατεθεί σε τεχνικό προσωπικό αλλά και εργολάβο μεταξύ των μελών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Καλλιθέα.


Πηγή
http://antiratsistis.blogspot.com/2011/05/4000.html
Διαβάστε περισσότερα...

Απίθανη παρουσίαση από το Γαλλικό Ακροβατικό σμήνος !














Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες
















Κάποτε ήταν ένας νεαρός βασιλιάς. Του άρεσε πολύ το κυνήγι. Μια μέρα με τους φίλους του έτσι όπως κυνηγούσαν το θήραμά τους, μπήκαν στο έδαφος του γειτονικού βασιλείου. Οι φρουροί τους συνέλαβαν και τους έφεραν αιχμαλώτους στο δικό τους βασιλιά. Ο Νόμος έλεγε πως όποιος κυνηγούσε σε ξένη περιοχή και συλλαμβάνονταν, θα αποκεφαλιζόταν.
Ο Βασιλιάς της γειτονικής χώρας, αφού σκέφτηκε αρκετά για την τύχη τους, είπε στο νεαρό βασιλιά:
- Σύμφωνα με το Νόμο μας πρέπει να σε αποκεφαλίσω. Όμως θα σου δώσω μια ευκαιρία να ζήσεις, αν μου πεις σε ένα χρόνο από σήμερα, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Αν σε ένα χρόνο δεν βρεις τη σωστή απάντηση, τότε θα χάσεις τη ζωή σου.
Ο νεαρός βασιλιάς έφυγε για το βασίλειό του με τη συνοδεία του χαρούμενος από τη μια που γλίτωσε τη ζωή του, στεναχωρημένος από την άλλη γιατί έπρεπε να βρει τη σωστή απάντηση. Μέσα στο χρόνο που ήρθε έψαξε παντού. Ρώτησε τους αυλικούς του, ρώτησε τους φίλους του, βγήκε, στα σοκάκια στα κακόφημα σπίτια και στα καπηλιά, ρώτησε και "κείνες". Άλλες με ξεφωνητά, άλλες με γέλια κι άλλες με νοήματα, προσπαθούσαν να του "εξηγήσουν" τι θέλουν οι γυναίκες, αλλά απ΄όλες τις απαντήσεις,καμία δεν τον ικανοποίησε πραγματικά ... 'Ηταν πολύ στεναχωρημένος και ο καιρός περνούσε.
Στην κορυφή ενός βουνού ζούσε μια γριά μάγισσα, που ήξερε όλες τις απαντήσεις. Ήταν όμως αποκρουστική στην εμφάνιση, ξεδοντιάρα, κακάσχημη, καμπούρα, με ένα μαλλί κάγκελο, άπλυτη και ζούσε σε μια τρώγλη. Μη έχοντας όμως άλλη επιλογή ο νεαρός βασιλιάς,πήγε να την επισκεφτεί.
Μόλις έφτασε, πριν ανοίξει ακόμη το στόμα του η μάγισσα του είπε:
- Ξέρω για ποιο λόγο ήρθες βασιλιά μου. Για να σου πω αυτό που θέλεις τόσο πολύ να μάθεις, πρέπει να με παντρέψεις με τον καλύτερο φίλο σου, τον πιο όμορφο, τον πιο πιστό, αυτόν που πάντα σε συντροφεύει σαν το φύλακα άγγελό σου. Αυτός που είναι δίπλα σου!

Τα έχασε ο βασιλιάς. Πράγματι, ο καλύτερός του φίλος, ήταν ένα όμορφος, νεαρός, ευγενής, γεροδεμένος νέος, με αρχοντικό παράστημα και εκθαμβωτική ομορφιά. Τον πήρε κατά μέρος και του εξήγησε πώς έχουν τα πράγματα. .. Εκείνος τον άκουσε προσεχτικά και του είπε:
-Βασιλιά μου, μετά χαράς να δεχτώ τη μάγισσα ως σύζυγό μου, αφού έχω ορκιστεί να σε υπηρετώ και να προστατεύω τη ζωή σου με τη δική μου. Την άλλη μέρα έγινε ο γάμος. Η μάγισσα δεν θα έλεγε το μυστικό, αν ο βασιλιάς δεν πραγματοποιούσε την επιθυμία της. Μετά το μυστήριο όπου έπεσε το δάκρυ κορόμηλο για την τύχη του παλικαριού, το τραπέζι στήθηκε ολόλαμπρο, με όλου του κόσμου τα αγαθά και τα πιοτά. Στη μέση ο γαμπρός στολισμένος να λάμπει, δίπλα του η μάγισσα ζαρωμένη, να της τρέχουν τα σάλια, ανάμεσα στα δόντια που της έλειπαν. Το παλικάρι όμως, την κοίταξε τρυφερά.
-Τι θα πιείτε αγαπημένη; Της γέμισε το ποτήρι με κρασί της επιθυμίας της. Μετά τη ρώτησε ευγενικά, αν ήθελε να χορέψουν. Ασφαλώς και ήθελε, λούφαξε στην αγκαλιά του και χόρευαν, χόρευαν, έπιναν και ξαναχόρευαν. Μέχρι που ήρθε η ώρα για το νυφικό κρεβάτι. Το αρχοντόπουλο πήγε στην κρεβατοκάμαρη, ξεντύθηκε, έσφιξε την καρδιά του και περίμενε υπομονετικά, να έρθει η ... νύφη. Μπαίνει λοιπόν μέσα στο ημίφως η μάγισσα ... αλλά σε μια στιγμή, μεταμορφώθηκε σε μια πανέμορφη, νέα γυναίκα με μακριά μαλλιά, καλλίγραμμα πόδια, ένα πρόσωπο που αστραποβολούσε ομορφιά και λάμψη, ενώ στα υπέροχα μάτια της, έκαιγε ο πόθος, ο έρωτας, ο θαυμασμός ... Το αρχοντόπουλο δεν μπορούσε να κρύψει το θαυμασμό του και την απέραντη ... έκπληξή του!
Τότε εκείνη με ένα αέρινο βάδισμα βρέθηκε δίπλα του, κλείνοντας το ανοιχτό του στόμα με το κρινοδάχτυλό της:
-Σσσσσσςςς! Μην πεις τίποτα! Απλά, μόνο για την υπέροχη καρδιά σου, έτσι θα γίνομαι τις νύχτες, ενώ τη μέρα θα ξαναπαίρνω την κανονική μου μορφή. Εσύ αλήθεια, πώς με προτιμάς;
"Χαζή" ερώτηση, ερώτηση "παγίδα", αλλά το αρχοντόπουλο σοφό και μετρημένο.
- Όπως εσύ θέλεις αγαπημένη μου και την έσφιξε δυνατά στην αγκαλιά του.
Η μάγισσα έλαμψε τότε πιο πολύ μεσ΄ το σκοτάδι,γέλασαν τα εκφραστικά της μάτια και φωτίστηκαν.
- Θα μείνω έτσι, μέρα και νύχτα για την αγάπη σου και μόνο ... του είπε γλυκά, με λατρεία.

Την άλλη μέρα, ο βασιλιάς ανυπόμονος, έμαθε το μυστικό από τη μάγισσα, του το ψιθύρισε στο αυτί, "ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ", το πρόσωπό του φωτίστηκε, "αυτό είναι" φώναξε και έφυγε βιαστικός με τη συνοδεία του, να το πει στο γειτονικό βασιλιά, πριν εκπνεύσει η προθεσμία.
Έφτασε στο Βασιλιά.
Εκείνος τον περίμενε με τους συμβούλους του, με τους φρουρούς του, έτοιμος και σοβαρός, αν δεν έπαιρνε τη σωστή απάντηση, θα στήνονταν η αγχόνη.

- Λοιπόν νεαρέ βασιλιά, έμαθες να μου πεις, τι πραγματικά θέλουν όλες οι γυναίκες;
- Έμαθα βασιλά μου! Όλες οι γυναίκες αυτό που πραγματικά θέλουν, είναι να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ!!!
Ο γέρο-Βασιλιάς έσκυψε για λίγο το κεφάλι του κι ύστερα το σήκωσε με ένα πλατύ χαμόγελο.
-Είσαι ελεύθερος. Γλίτωσες τη ζωή σου. Να πας στο καλό, του είπε και τον αποχαιρέτησε.

Πηγή
http://anthropinessxeseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_10.html
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΓΕΙΑ: Όταν το πρόβλημα είναι ψυχοσωματικό











Σε πιάνει συχνά πονοκέφαλος ή έχεις ενοχλήσεις στο στομάχι σου αλλά οι εξετάσεις είναι ξεκάθαρες: δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Ψάξε την αιτία πιο... βαθιά!
Τα σενάρια είναι δεκάδες: κάθεσαι κάθε βράδυ στον καναπέ σου έτοιμη να χαλαρώσεις, αλλά το στομάχι σου αρχίζει να πονά και να μη σε αφήνει να ηρεμήσεις. Ή αισθάνεσαι έντονες ημικρανίες τις τελευταίες ημέρες και το γιατί παραμένει ανεξήγητο. Εάν οι απαραίτητες εξετάσεις και η διάγνωση του γιατρού σου έδειξαν ότι παθολογικά είσαι απολύτως υγιής, τότε, πριν αρχίσεις να αγνοείς τα συμπτώματα πιστεύοντας πως θα περάσουν ή ότι είναι ιδέα σου, αναζήτησε την αιτία κάπου βαθύτερα: στην ψυχική σου κατάσταση σου. Άλλωστε, οι αρχαίοι δεν υποστήριζαν αυθαίρετα ότι «νους υγιής εν σώματι υγιεί», πιστεύοντας πως η ψυχή και το σώμα είναι ένα και τα διαχώριζαν μόνο για θέματα ανάλυσης.
Μήπως νιώθεις ή έχεις...
  • πονοκέφαλο; Το έντονο στρες ή ένα οξύ ψυχικό τραύμα μπορεί να σου δημιουργήσει έντονη ταραχή, αναστάτωση, θυμό, στενοχώρια, τα οποία αν δεν τα εκφράσεις και δεν τα απελευθερώσεις, συσσωρεύονται στο κεφάλι σου και σου δημιουργούν κεφαλαλγίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα που βιώνουν περισσότερο πονοκεφάλους είναι αυτά που παρουσιάζουν έντονη φιλοδοξία, υπερευαισθησία, τελειομανία, ευερεθιστότητα, άγχος και δεν εξωτερικεύουν εύκολα την απογοήτευσή τους σε περίπτωση που δεν κατακτήσουν τους στόχους τους, με αποτέλεσμα να αφήνουν την ταραχή τους να συσσωρεύεται στο κεφάλι τους και αυτό με τη σειρά του να πονάει.
  • ενοχλήσεις στο στομάχι; Πόσες φορές έχεις ακούσει την έκφραση «αυτός μου κάθισε στο στομάχι»; Σίγουρα πολλές, αφού εκεί, απ' ό,τι φαίνεται, δεν καταλήγουν μόνο οι τροφές αλλά και οι εμπειρίες. Σκέψου τις «πεταλούδες» στο στομάχι που νιώθεις όταν ερωτεύεσαι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όταν σε καταβάλλει το άγχος, η στενοχώρια, οι εκκρεμότητες στη ζωή σου, ο φόβος και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί το στομάχι αποτελεί ένα μέσο έκφρασης των ψυχικών φορτίσεων, με συνέπεια να αντιδρά στις παραπάνω καταστάσεις κι εσύ να υποφέρεις από γαστρίτιδα, δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.λπ. Οι επιστήμονες, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ακόμη και το έλκος, για το οποίο ευθύνεται το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, μπορεί να προκληθεί από συναισθηματική φόρτιση, η οποία οδηγεί σε υπερέκκριση γαστρικών υγρών και πτώση της άμυνας του οργανισμού, με αποτέλεσμα την ευαισθησία του απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς.
  • πόνο στην καρδιά ή «φτερουγίσματα»; Το στρες αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα και στην περίπτωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι άνθρωποι με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και είναι συχνά επιθετικοί και ευερέθιστοι. Όταν αντιμετωπίζουν συναισθηματικά προβλήματα ή καταπιέζονται από διάφορες καταστάσεις και ταυτόχρονα «πνίγουν» αυτό που αισθάνονται, αυξάνεται η αιμάτωση των στεφανιαίων αγγείων τους και ενδέχεται να εμφανίσουν καρδιαγγειακές νόσους, ακόμη και έμφραγμα. Επίσης, το υπερβολικό στρες αυξάνει την αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να στενεύουν τα αγγεία και να επιβραδύνεται η κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει ισχαιμικό επεισόδιο. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι για περίπου το 95% των υπερτασικών τα αίτια της πάθησής τους παραμένουν άγνωστα.
  • οσφυαλγία; Όταν δεν υπάρχουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν κάποια πάθηση της σπονδυλικής σου στήλης, τότε σκέψου αν τελευταία έχεις αισθανθεί καταπίεση, υστερία ή έντονο άγχος, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα άτομα τα οποία παρουσιάζουν κάποια ψυχολογική διαταραχή πονούν περισσότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Υποστηρίζεται, επίσης, ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται ανεπαρκείς ή βιώνουν την αποτυχία σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο διατηρούν μια ακαμψία η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στη μέση.
  • πόνο στον αυχένα; Σίγουρα η δουλειά γραφείου μπροστά σε υπολογιστή για τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και η κακή στάση σώματος είναι οι κύριοι υπαίτιοι του αυχενικού συνδρόμου, που συνοδεύεται με πόνους στην περιοχή αυτή. Υπάρχει, όμως, περίπτωση όταν έχεις καθημερινά υπερένταση και άγχος, να προκαλούνται συσπάσεις στους μυς του αυχένα, οι οποίες, όταν επαναλαμβάνονται συνεχώς, οδηγούν σε αυχεναλγία τάσεως. Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι αυτές οι συσπάσεις συμβαίνουν και σε άτομα που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν σε κάποιες μεγάλες δεσμεύσεις τους.
  • δερματικές παθήσεις; Η αλλεργική δερματίτιδα, το έκζεμα, η τριχόπτωση, η ψωρίαση, η ακμή είναι κάποιες από τις παθήσεις που ενδεχομένως να έχουν τη ρίζα τους σε ψυχολογικούς παράγοντες, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχιατρική Εταιρεία. Το στρες είναι ένας λόγος έξαρσης δερματολογικών προβλημάτων, όπως επίσης ο φόβος, η αγωνία, η στενοχώρια, ο καταπιεσμένος θυμός, τα αντιφατικά συναισθήματα κ.ά.
  • διαταραχές στον κύκλο; Εάν τον τελευταίο καιρό ο κύκλος σου δεν είναι σταθερός όπως παλιότερα, ή παρατηρείς αίμα ανάμεσα στις περιόδους και η καθιερωμένη γυναικολογική σου εξέταση δεν έδωσε απάντηση σε αυτά τα συμπτώματα, ψάξε την αιτία μέσα σου. Μήπως τελευταία οι αγχώδεις καταστάσεις έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σου, αισθάνεσαι έντονη στενοχώρια, βρίσκεσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ή αισθάνεσαι ακόμη και κατάθλιψη; Τότε μόλις βρήκες την πιθανή αιτία του προβλήματός σου.
  • αϋπνία; Συμβαίνει σε όλους: ένα προσωπικό πρόβλημα που μας απασχολεί, μια δύσκολη εργασία στη δουλειά, τα οικονομικά προβλήματα να μη μας αφήσουν να απολαύσουμε τον ύπνο μας και να νιώθουμε ένα κατακλυσμό από σκέψεις που διώχνουν μακριά τον ύπνο, με αποτέλεσμα η ώρα να περνάει κι εμείς το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να βρισκόμαστε σε διαρκή πάλη με τα σεντόνια! Εάν η αϋπνία αποτελεί μόνιμη κατάσταση, φανερώνει την αδυναμία του ατόμου να αποστασιοποιηθεί από το άγχος, τους φόβους και τις ευθύνες που φέρνει η καθημερινότητα και αφορά συνήθως ανθρώπους που θέλουν να έχουν πλήρη έλεγχο σε καταστάσεις και φοβούνται μήπως τον χάσουν.
  • βρογχικό άσθμα; Δύο παράγοντες που συναντάμε συχνά σε άτομα που πάσχουν από άσθμα είναι η κατάθλιψη και το άγχος, ενώ στην περίπτωση των παιδιών με άσθμα έχει παρατηρηθεί αυξημένο άγχος, προβλήματα στο σχολείο, οικογενειακά προβλήματα και θετικό ψυχιατρικό ιστορικό στην οικογένεια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ασθματικών, όπως υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί, είναι και η υποχωρητική διάθεση απέναντι σε καταστάσεις που τους απειλούν. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική αντίδραση των βρόγχων, με αποτέλεσμα τη σύσπασή τους, κάτι που, όταν συμβαίνει τακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα.
Δώσε λύση στα προβλήματά σου
Οι ψυχοσωματικές παθήσεις αφορούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχουν απασχολήσει πολλούς επιστήμονες. Δες τι επιλογές έχεις και πώς μπορείς να κινηθείς, προκειμένου να μην ξαναπείς «βγάζω σπυράκια», «τρέμω από τα νεύρα μου» ή «μου κόπηκε η ανάσα» και να το εννοείς.
- Μίλησε αρχικά με τον γιατρό σου: Η κλινική εξέταση είναι αυτή που θα σε παραπέμψει σε κάποια άλλη ειδικότητα, όπως αυτή του ψυχοθεραπευτή, αν αποδείξει ότι τα προβλήματά σου δεν οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Αυτό πρέπει να αποτελέσει το πρώτο σου βήμα.
- Επικεντρώσου στην αιτία: Το κύριο μέλημά σου πρέπει να είναι να μάθεις πρώτα τι προκαλεί τον πόνο που νιώθεις και όχι πώς να τον επουλώσεις, χωρίς να γνωρίζεις πού οφείλεται. Μόνο όταν γνωρίζεις την αιτία, θα μπορέσει να βρεθεί και η λύση.
- Κάνε ψυχοθεραπεία: Εφόσον το πρόβλημα δεν είναι οργανικό, η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τη ρίζα του προβλήματος, π.χ., υπερβολικό άγχος, κατάθλιψη κ.λπ, και κατ' επέκταση να μειώσεις την ένταση και τη συχνότητα του πόνου που αισθάνεσαι, δουλεύοντας με τον ψυχολόγο πάνω στο πρόβλημα.
- Εξωτερίκευσε τα συναισθήματά σου: Είναι επιβεβαιωμένο και αποδεδειγμένο από τους ειδικούς ότι τα ψυχοσωματικά προβλήματα εμφανίζονται κυρίως σε ανθρώπους που είναι εσωστρεφείς και δεν εκφράζουν αυτό που νιώθουν, καταπιέζοντάς το. Συνεπώς η εξωτερίκευση των συναισθημάτων σου μπορεί να δράσει ως μέσο αντιμετώπισης, αλλά και πρόληψης.
- Ρίξ' το στη γιόγκα: Διάφορες μέθοδοι χαλάρωσης όπως η γιόγκα, που ταυτόχρονα ελέγχουν και την αναπνοή, μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη βασική αιτία του «κακού»: το στρες.
- Άλλαξε τρόπο ζωής: Φτιάχνοντας ένα σταθερό πρόγραμμα στον ύπνο, την ξεκούραση, τη γυμναστική σου, υιοθετώντας ένα ισορροπημένο τρόπο διατροφής και αναλαμβάνοντας μόνο τις υποχρεώσεις που μπορείς να φέρεις εις πέρας και όχι περισσότερες, θα αποκτήσεις συναισθηματική σταθερότητα, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στον παράγοντα άγχος.
Η ολιστική αντιμετώπιση μπορεί να βοηθήσει!
Η ολιστική ιατρική που αντιμετωπίζει τον οργανισμό ως σύνολο και τον άνθρωπο ως ψυχή, νου και σώμα, εξετάζει τα προβλήματα που σε απασχολούν σε συναισθηματικό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο, βοηθώντας σε να καταπολεμήσεις τα ψυχικά προβλήματά σου. Η ομοιοπαθητική, το ρέικι, ο βελονισμός αποτελούν κάποιες από τις επιλογές σου σε αυτό τον τομέα.

Πηγή
http://anthropinessxeseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html
Διαβάστε περισσότερα...

Το σώμα φωνάζει...αυτό που σωπαίνει το στόμα!














Η ασθένεια είναι μια σύγκρουση μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής (Bach).


Πολλές φορές ...

  • Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.
  • Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες.
  • Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.
  • Ο διαβήτης εισβάλει όταν η μοναξιά πονάει.
  • Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια πιέζει.
  • Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες.
  • Η καρδιά χαλαρώνει όταν το νόημα της ζωής φαίνεται να τελειώνει.
  • Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν η τελειομανία είναι ανυπόφορη.
  • Τα νύχια σπάνε όταν απειλούνται οι άμυνες.
  • Το στήθος σφίγγει όταν η υπερηφάνεια σκλαβώνει.
  • Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.
  • Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννάει.
  • Ο πυρετός θερμαίνει όταν οι άμυνες εκρήγνουν τα όρια της ανοσίας.
  • Τα γόνατα πονούν όταν η υπερηφάνεια σου δεν ...
  • Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή / και έχεις κουραστεί να «ζουν».
Και οι σιωπηλοί σου πόνοι; Πώς μιλάνε στο σώμα σου;
Η ασθένεια δεν είναι κακό, θα σου πει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο.
Φαίνεται ωραίο να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα:
Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς.Υπάρχουν καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ, φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και όλα γίνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ, μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ, μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ 'όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ.
του Nelson Torres (Dr στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα

Πηγή
http://anthropinessxeseis.blogspot.com/2011/05/blog-post_15.html
Διαβάστε περισσότερα...

H απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας









Πίσω από το ζήτημα των λαθρομεταναστών κρύβεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. Γιατί είναι προφανές πως δεν έχει ο κάθε δυστυχισμένος τις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ που εκτιμάται ότι κοστίζει η μεταφορά του. Ενα ευρύτερο κύκλωμα...

δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους, για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.
Στα γκέτο μπορεί κανείς να κρύψει φυγόδικους, παράνομα προϊόντα, δραπέτες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και η «φαντασία» όσων αποτελούν αυτό το πολυδαίδαλο κύκλωμα εκμεταλλευτών και σύγχρονων δούλων.

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο της Αθήνας
Η πλειονότητα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας περνούν όλη την ημέρα στα φανάρια για μεροκάματο ενός ευρώ, διακινούνται με φορτηγά και διαθέτουν κινητά(!), ώστε το κύκλωμα να μπορεί να τους εντοπίσει. Οι διακινητές τους ελέγχουν την παραγωγικότητά τους, με απειλές και ξύλο, σε όσους δεν πιάνουν τους «στόχους»!
Τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Χρ. Παπουτσή και τον Μ. Οθωνα, καθώς η αστυνομία θα κληθεί να αναλάβει ένα σημαντικό τμήμα της επιχείρησης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για να δώσει ξανά ζωή στο κέντρο. Ο Γ. Παπανδρέου συνεργάζεται τακτικά και με τον Γ. Ραγκούση, που έχει εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία για τη μετανάστευση, αν και δεν εφαρμόζεται από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την ενεργό εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν και να απομονωθούν ακραία στοιχεία και από τις δύο πλευρές.
Γιατί οι εικόνες ακροδεξιών να κυνηγούν μετανάστες, αποτελούν ντροπή για μία χώρα-μέλος της ΕΕ και του πολιτισμένου δυτικού κόσμου. Οπως δεν την τιμά βέβαια και η πραγματικότητα της «κατάληψης» του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με τους κατοίκους του να τελούν υπό διωγμό, στο έλεος των εγκληματιών.

1.ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
«Τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών, με μέλη τους στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλοιάρια, προσεγγίζουν παράλια της χώρας. Από εκεί οι μετανάστες μεταβαίνουν είτε απευθείας στα δυτικά παράλια, μέσω της Εγνατίας, είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου παραμένουν λίγες ημέρες σε διάφορα διαμερίσματα και κατόπιν εξαφανίζονται, ενώ στις κατοικίες αυτές καταφθάνουν νέοι μετανάστες. Πολλοί λάθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας μετακινούνται μαζικά από τα σύνορα με λεωφορεία και φορτηγά και συγκεντρώνονται κυρίως στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Με παρόμοιο τρόπο μετακινούνται προς τα δυτικά παράλια, κατά τις νυχτερινές ώρες, από όπου παραλαμβάνονται από πλοιάρια προκειμένου να μετακινηθούν στην Ιταλία.
Εκτιμάται ότι Σωματεία και Ενώσεις Αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης παρουσιάζοντας στη δράση τους νομιμοφάνεια, υπό το προσωπείο των προεδρείων, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των διωκτικών αρχών. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων, προκειμένου η δράση τους να καταστεί υψηλού ρίσκου. Οσο ο δρόμος για την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι εύκολος, τόσο τα κυκλώματα διακίνησης θα βρίσκουν πελάτες και η χώρα μας θα παραμείνει ελκυστική στις μεταναστευτικές ροές.

2.Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ
«Μια σημαντική διάσταση του φαινομένου αποτελεί η μεθόδευση κοινοτήτων μεταναστών να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους σε κεντρικές οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την εθνική μας οικονομία.
Τα τελευταία χρόνια προεδρεία και ενώσεις μεταναστών ισχυροποιούν τη θέση τους στο κομματικό-πολιτικό σκηνικό της χώρας, υποστηρίζοντας παράγοντες που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό. Είναι πλέον διαπιστωμένη η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Ελληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς, νόμιμους ή μη μετανάστες.
Η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις αυτές δεν προκαλεί κανένα ουσιαστικό όφελος για την εθνική μας οικονομία, καθόσον τα κέρδη εξάγονται στο εξωτερικό. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά τα πρόσωπα που ελέγχουν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη. Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν και ευνοούν την γκετοποίηση περιοχών, δημιουργούν δεσμούς και υποστηρίζονται από κοινότητες μεταναστών με συγκεκριμένο εθνολογικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε βαθμό που μπορούν να τις κινητοποιούν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, προκαλώντας έμμεσα το κοινό αίσθημα γηγενών με φοβικά και κατ' επέκταση ξενοφοβικά-ρατσιστικά σύνδρομα.
Δημιουργείται έτσι μια κίνηση που επιδιώκει να ασκήσει πολιτική πίεση για τη νομιμοποίηση του πληθυσμού των παράνομων μεταναστών που εκπροσωπούν, αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε προοπτική ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.

3.Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ REAL ESTATE
Ελληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.
Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.
Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απ' ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια. Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.
Παράλληλα, από ανοικτές πηγές πληροφόρησης, κυρίως δημοσιογραφικές, αναφέρεται ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές -μέθοδος red lining-, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και με αυτόν τον τρόπο οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.
Σε κυβερνητικό επίπεδο θα πρέπει να προωθηθεί, σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση, ιδίως ημεδαπών και αλλοδαπών που διαθέτουν εισοδήματα για αξιοπρεπή διαβίωση, η παρουσία των οποίων θα συντελέσει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί και η υφιστάμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το καθεστώς ενοικίασης και χρήσης κατοικίας, προκειμένου να επισημανθούν τρωτότητες και αναφυόμενα προβλήματα και να προβλεφθούν αυστηρές κυρώσεις, έως και δήμευση.
ethnos


Πηγή
http://www.i-diadromi.com/2011/05/blog-post_7343.html
Διαβάστε περισσότερα...

Greeks Bearing Rifts: Socrates Goes Back on Trial











Time, By Nick Carbone

Socrates, the famed Greek philosopher, made a rare public appearance on May 12, in the Ceremonial Courtroom of Manhattan's Federal Courthouse. In fact, he took the corporeal form of famed defense attorney Benjamin Brafman, currently representing embattled IMF chief Dominique Strauss-Kahn, who was highly animated in his defense against the millennia-old impiety and corruption charges levied against the Athenian. Fortunately, there was not a toga to be seen in the audience.

The court was in session on a brisk spring evening to reargue the case against Socrates, sentenced to death in 399 B.C. after a jury of 500 of his peers convicted him of failing to honor the city's gods and abetting in the corruption of Athens' youth.

The accusation, submitted by Meletus and two other Athenians, claimed that Socrates held other Gods before those of the city of Athens, and by spreading his dissenting views in the agora, he was encouraging the youth to rebel against the city. But the charges against the philosopher strike a deeper chord, according to Dr. Alexander Nehamas, a Princeton University professor and Greek scholar. "Was it his politics? His arrogant ways? His rationalist ethics?" he asks. It's no surprise that the sentence handed down by the Athenian court 2,410 years ago has come under scrutiny from these scholars, who cite the narrow margin by which Socrates was sentenced to death, 280 to 220, as a marker of the jurors' uncertainty.

So the case went back to trial, to be heard by three steely New York judges who would evaluate the evidence with a modern perspective, at a hearing that fused historical discussion with sometimes comical theatrics. (The trial was presented by the Onassis Foundation, who will distribute a DVD of the event to schools and cultural institutions.) Yet no one knew how the proceedings would unfold — after all, how easy can it be to rehash a trial with only circumstantial evidence, produced decades after the fact by Socrates' admirers Plato and Xenophon? Would Socrates be sentenced to death again or would he be acquitted, albeit a few millennia too late?

5:26 p.m. "I plan on being a little bit over the top," announces Colonel Matthew Bogdanos, part of the prosecution team. The Assistant District Attorney of Manhattan — who joined a counterterrorism operation in Afghanistan after 9/11 and later served three tours in Iraq — is a force to be reckoned with.

5:33 p.m. "Welcome to Athens!" Chief Judge Dennis Jacobs proclaims. He explains the charges against Socrates from a legal perspective. In ancient Athens, turns out there's no presumption of innocence.

5:43 p.m. Anthony Papadimitriou (president of the Onassis Foundation) heads off the case for the prosecution. He's Greek. And his accent is really Greek. It adds a new level of credibility to his testimony.

5:45 p.m. Celebrity diversion! Tom Wolfe strolls into the courtroom, fashionably late and definitely fashionable, in one of his classic white suits. (He's friends with Socrates' counsel Eddie Hayes; Bonfire of the Vanities is dedicated to Hayes.)

5:48 p.m. Papadimitriou is getting heated. His historical memory is stunning, and he's slamming the philosopher hard, calling him a "liar," a "rebel," and accusing him of converting his students to "lovers of Sparta, the enemy." Corruption charge? Check.

5:55 p.m. Loretta Preska, Chief Judge of the Southern District of New York, counters the prosecution: "Athens embraced free speech as one of its most important traditions. Wasn't Socrates just speaking his opinion?" Papadimitriou responds with some legalese, explaining that the question of free speech doesn't relate to the charges of impiety and corruption. Indeed, speaking one's mind is a right; it doesn't prove that the philosopher has done anything wrong.

6:01 p.m. Col. Bogdanos, the second prosecutor, takes the stand. The history lesson is over; let the show begin! He proclaims that this trial is about the survival of democracy, which has come under fire in Athens after two government coups in the past decade. And who are the men behind these overthrows? Students of Socrates. "Let no golden-tongued orators with honey-sweet words tell you this trial is about anything else" but Socrates' attempt to destroy democracy, Bogdanos booms. Worse, Socrates was influential yet passive: standing in the agora all day, he took no part in city affairs, making him "good for nothing."

6:21 p.m. Judge Jacobs picks at Bogdanos' argument with a quip: "You assume that students who are taught eventually learn." Did Socrates' seditious students learn to rebel from him? Or were they rebelling against his teachings? Bogdanos: "The man who holds the ladder is just as guilty as the thief." Laughter all around. The prosecution goes out on a high note.

6:28 p.m. The defense team takes the floor, headed off by criminal defense attorney Eddie Hayes, who pronounces ancient names such as Meletus and Alcibiades with a thick Queens accent. Why would they indict Socrates, Hayes asks? "I think it's for having a big mouth! ... If they want to kill him for having a big mouth, what about my brother too?" He says we shouldn't stop anyone from speaking, because we then stop even more people from listening. A timeless lesson.

6:35 p.m. Hayes makes it clear he doesn't care much for Socrates, but he's doing his damndest to keep him from drinking the hemlock. In fact, his insults turn to vanity: "It looks like they took a stone chisel to his face!" But Hayes argues that despite the philosopher's arrogance, what Socrates preaches about the glory of virtue and building a community could help rescue Athens from its constant overthrows. Maybe Athens' heyday will come from actually listening to Socrates?

6:46 p.m. Fortuitously, we can indeed listen to Socrates, as he is channeled by Benjamin Brafman, the attorney who successfully defended Sean Combs against gun and bribery charges stemming from a nightclub melée in 1999. As there was no written record of what Socrates said, Brafman is taking some creative license as he proclaims Socrates' harmlessness. In advising hundreds of students over 50 years, Socrates claims, only two have turned rogue. Brafman's larger-than-life rendition has the gallery in stitches. "I'm a 70-year-old man walking in a sheet, naked," he says. "I'm not a threat!"

7:00 p.m. Socrates/Brafman appeals directly to us, trying to guilt us into letting him go free. "How would you feel if you put me to death?" He's running a few minutes over his allotted time, but no one seems to mind, even the judges — who've been sticklers for the clock up to this point.

7:04 p.m. Chief Judge Preska takes the opportunity to slam Socrates in the flesh, equating his pompousness in the courtroom with the impiety charge levied against him. She has a point: he who loves himself the most likely holds no God. With that, the judges are off to deliberate.

7:32 p.m. The judges emerge from their chamber and Chief Judge Jacobs hands down their decision to acquit on both charges: "The prosecution didn't prove that Socrates' personal God was not a not-approved God." Chief Judge Carol Amon dissented, calling Socrates a "dangerous subversive." But Chief Judge Preska felt that, as Socrates reflected no "clear and present danger," and his impiety seemed more a factor of disinterest than disrespect, the court could not find him guilty.

While the charges levied against the philosopher may not stand in a current court of law, did the trial truly exonerate Socrates? Does the circumstantial evidence still cast a shadow over his historical memory? If Socrates had shared an attorney with P. Diddy, would he have had to drink the hemlock? In the words of Socrates himself: "All I know is that I know nothing."

Read also

Πηγή
http://www.greekamericannewsagency.com/
Διαβάστε περισσότερα...

Αθήνα..η "πόλη του φόβου"...Ο ΄χαρτης με τις "φυλές" και τα στέκια του εγκλήματος









Νέγροι πρεζέμποροι.



Σε απαγορευμένη περιοχή έχει μετατραπεί το κέντο της Αθήνα. Διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και κλοπές συνθέτουν καθημερινό φαινόμενο. Αγανακτισμένοι μόνιμοι κάτοικοι και καταστηματάρχες.

Οι άνθρωποι εκεί περπατούν βιαστικά, κρατώντας σφιχτά τις τσάντες τους. Οι γυναίκες δεν βγαίνουν μόνες έξω μετά το σούρουπο κι αν είναι απολύτως απαραίτητο περπατούν με συνοδεία. Τα εμπορικά μαγαζιά κλείνουν πριν νυχτώσει και φυλάνε τις εισπράξεις σε ειδικές κρύπτες. Τα φαρμακεία έχουν διπλά ρολά όταν εφημερεύουν και συχνά καλούνται να περιθάλψουν γυναίκες με τραύματα στον λαιμό από τους «καδενάκηδες»... Τα στέκια του εγκλήματος αλλάζουν κάθε....
τόσο, ανάλογα με την εκάστοτε «επιχείρηση - σκούπα». Είναι όμως γνωστά. Τα βλέπουν όλοι καθημερινά. Συχνά πρέπει να τα διασχίσουν για να πάνε στη δουλειά τους. Τις φυλές και τις συμμορίες που λυμαίνονται το κέντρο, τις σιγοψιθυρίζουν ο ένας στον άλλο.

κλικ για μεγέθυνση
Οι διακινητές της πρέζας είναι κυρίως Σομαλοί σε δρόμους και στενά γύρω από την Πλ. Καραϊσκάκη και την Ομόνοια. Πίσω τους κρύβονται άλλα πιο σκληρά κυκλώματα, λένε κάτοικοι και καταστηματάρχες του κέντρου.

Οι Νιγηριανοί διεκδικούν τον ρόλο του προστάτη στις Αφρικανές πόρνες, ενώ «μερίδιο» της πίτας από το εμπόριο λευκής σαρκός λέγεται πως έχουν Αλβανοί, Γεωργιανοί, Ελληνες. Σε δρόμους και στενά των «γκετοποιημένων» περιοχών συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών κλέβουν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, χρυσές καδένες από λαιμούς περαστικών.
«Είμαστε πολύ οργισμένοι. Σε σημείο που σκεφτόμαστε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», θα μας πει η κ. Ελένη Μαυρουδή, υπάλληλος σε κατάστημα επί της 3ης Σεπτεμβρίου, μια ανάσα από τον τόπο της δολοφονίας. Δεν είναι η μόνη. Το κέντρο είναι καζάνι που βράζει. Ή μάλλον ηφαίστειο που εξερράγη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει η λάβα του...

Είναι εμφανές πως η κραυγαλέα απουσία αποτελεσματικών παρεμβάσεων από την πολιτεία έχει ανοίξει πεδίο δράσης λαμπρό σε ακροδεξιά στοιχεία. «Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία. Ο καθένας από τους εμπλεκόμενους να κάνει τη δουλειά του και να αναλάβει ο πρωθυπουργός τον συντονισμό», δηλώνει ο συντονιστής της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας Δ. Νικολακόπουλος.
Ηπείρου - Πλ. Βάθη - Καρόλου

Οι «καδενάκηδες» επιτίθενται
Συμμορίες Αλγερινών και Μαροκινών λυμαίνονται τις «γκετοποιημένες» περιοχές του κέντρου, κλέβοντας αυτοκίνητα, περαστικούς, καταστήματα κ.λπ. Δουλεύουν συνήθως σε ομάδες των τριών ατόμων.
Είναι οι γνωστοί «καδενάκηδες», που αρπάζουν χρυσές καδένες από λαιμούς περαστικών, βουτούν πορτοφόλια, ανοίγουν αυτοκίνητα στα φανάρια. «Στη γωνία Αριστοτέλους και Ηπείρου, μου έκλεψαν τον χρυσό σταυρό από τον λαιμό μου. Για καλή μου τύχη η αλυσίδα έσπασε», μας εξιστορεί η κ. Μαρία Πρέκα, εργαζόμενη σε κατάστημα της περιοχής. «Προχθές περνούσα από την Πλ. Βάθη με το αυτοκίνητό μου στις έξι και είκοσι το απόγευμα. Με πλησίασε ένας νεαρός από τη θέση του συνοδηγού, ένας άλλος ήρθε δίπλα μου. Προσπαθούσαν να μου ανοίξουν το αμάξι. Ευτυχώς είχα κλειδωμένες τις πόρτες», μας εξιστορεί η Κ. Θεοδώρου. Η Αντ. Μαρμαρινού δεν στάθηκε τόσο τυχερή. «Προχωρούσα έξω από τον ΟΣΕ. Ξαφνικά, δύο γυναίκες με πλησίασαν και προσποιήθηκαν πως θέλουν να περάσουν μαζί μου απέναντι. Μόλις περάσαμε αντιλήφθηκα πως μου έλειπε το πορτοφόλι».

Ιάσονος-Χρήση ναρκωτικών σε κοινή θέα
Πάνω στην Πειραιώς στο ύψος του ΟΑΕΔ, οι σύριγγες αλλάζουν χέρια εν ριπή οφθαλμού στο πεζοδρόμιο, δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και στους περαστικούς. Μια ανάσα πιο πίσω, ο πεζόδρομος της Ιάσονος είναι γεμάτος με ανθρώπινα ράκη. Ελληνες και αλλοδαποί τρυπιούνται όπου βρουν. Ξεγυμνώνονται μέρα μεσημέρι αναζητώντας φλέβα ικανή να δεχτεί την πρέζα. Πριν από λίγους μήνες κάποιοι είχαν μαχαιρώσει δύο Κινέζους στην περιοχή. Ενας έτρεχε αιμόφυρτος στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι στα γύρω στενά δεν βγαίνουν ούτε για τσιγάρα με το πορτοφόλι στο χέρι. «Κλείνουμε στις πέντε το απόγευμα. Είναι πλέον άγρια τα πράγματα», μας λέει η Ελένη Σαββαΐδη που διατηρεί κατάστημα στη γειτονιά. «Βεβαίως φοβάμαι να φύγω το βράδυ. Κι εσύ θα φοβόσουν», μου λέει. Πριν από μερικούς μήνες, επί της Πειραιώς, στις έξι το απόγευμα, ένας 25χρονος χρήστης κόντεψε να σκοτώσει τη Μ. Στεφανίδου, ψυχολόγο που δουλεύει στην περιοχή, για μία τσάντα κι ένα κινητό. Χτυπούσε το κεφάλι της σε έναν τοίχο... Το φαρμακείο στην Αγησιλάου έχει εγκαταστήσει διπλά ρολά για τις νύχτες που εφημερεύει. «Με τα χίλια ζόρια έρχονται οι πελάτες το βράδυ», μας λέει ο φαρμακοποιός.

Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου - Το σούπερ μάρκετ του θανάτου
Λίγα μέτρα κάτω από το Εθνικό Θέατρο έχουν «μετακομίσει» την πιάτσα τους οι Αφρικανοί διακινητές, που πωλούν ηρωίνη και κοκαΐνη μέρα μεσημέρι. Στη γωνία των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου εντοπίζεται το σούπερ μάρκετ της πρέζας. Η ανταλλαγή γίνεται πάνω στον κεντρικό δρόμο.
«Μάλλον κρύβουν τις δόσεις κάτω από τη γλώσσα τους και τις δίνουν εν ριπή οφθαλμού. Ενα πρωί βρήκαμε στο ασανσέρ έναν χρήστη να κοιμάται. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε χρησιμοποιήσει το δεύτερο ασανσέρ σαν τουαλέτα», μας λέει η Μαρία Κελεμένη, που εργάζεται σε επιχείρηση κοντά στο σημείο. «Δεν μπορούμε να μπούμε στο γραφείο μας και φεύγουμε με συνοδεία. Παρκάρω εδώ κοντά και δεν φεύγω ποτέ μόνη μου το βράδυ», συμπληρώνει η ίδια. «Πρέπει να είναι δύο ή περισσότερες συμμορίες, καθώς συμβαίνουν και συμπλοκές μεταξύ τους», θα συμπληρώσει ένας συνάδελφός της. Οι διακινητές χρησιμοποιούν και τους κάδους απορριμμάτων σαν κρύπτες. Οι ίδιες συμμορίες στήνουν ναρκοπιάτσες στο τρίγωνο Σωκράτους, Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραιώς, στην Πλ. Ομονοίας και την Πλ. Καραϊσκάκη, στην Αιόλου και τη Λυκούργου. Πίσω από τους Σομαλούς λέγεται πως κρύβονται πιο σκληρά κυκλώματα, όπως Γεωργιανοί, Αφγανοί, Αλβανοί και Ελληνες.

Αριστοτέλους και Χαλκοκονδύλη-Στο «πεζοδρόμιο» από νωρίς το πρωί
Το... κέντρο της πορνείας του «πεζοδρομίου» έχει μεταφερθεί στην Αριστοτέλους, στο ύψος της Χαλκοκονδύλη. Δεκάδες κοπέλες, κάθε εθνικότητας, κάνουν πιάτσα από νωρίς το πρωί. Ορισμένες δείχνουν αρκετά μικρές σε ηλικία.
Λέγεται πως προστάτες τους είναι Αλβανοί και Ελληνες, ενώ «μερίδιο» στην πίτα της εμπορίας λευκής σαρκός του κέντρου διεκδικούν και οι Γεωργιανοί. «Η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Τα κορίτσια μπαίνουν ακόμη και μέσα στο μαγαζί ή χώνονται στα αυτοκίνητα των πελατών που σταματούν απ' έξω και τους τραβούν από τον γιακά», μας είπε ο Γιώργος Τσουνάκης, που διατηρεί κατάστημα εδώ και χρόνια κοντά στο συγκεκριμένο σημείο. Τι σκέφτηκε όταν άκουσε για τη δολοφονία του 44χρονου; «Οτι ο επόμενος μπορεί να είμαι εγώ». Αλλο μεγάλο στέκι πορνείας στο κέντρο είναι η 3η Σεπτεμβρίου και τα στενά μέχρι την Πλ. Βάθη, όπως η Σατωβριάνδου και η Βερανζέρου. Εκεί «συχνάζουν» Βουλγάρες και Ρουμάνες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόλις σουρουπώνει εμφανίζονται οι Αφρικανές που κατακλύζουν την περιοχή. Πορνεία Αφρικανών γυναικών εντοπίζεται επίσης στη Σοφοκλέους και τη Σωκράτους πίσω από το Δημαρχείο.


Πηγή
http://www.eglimatikotita.gr/2011/05/blog-post_8936.html
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώην αστυνομικός κακοποίησε μέχρι θανάτου, άλογο που εγκυμονούσε!











Στο εδώλιο θα καθίσει πρώην αστυνομικός που έσυρε επί δύο χιλιόμετρα το άλογό του με το αυτοκίνητό του...

τον Ιανουάριο του 2010 στο χωριό Πλάτανος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Δικηγόροι μέλη φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωοι πίεσαν επί ένα χρόνο ώστε να μην ξεχαστεί το θέμα και να προχωρήσει η δίκη του δράστη.

Σύμφωνα με το dete.gr, στις 3 Ιανουαρίου του 2010, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου το έδεσε στο αυτοκίνητό του και το έσυρε στην άσφαλτο. Αν και το άτυχο ζώο έπεσε, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα επί 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να φύγει από τη μία πλευρά του, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του από όπου φαίνονταν τα εντόσθιά του.

Ο ιδιοκτήτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.

Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους αποφάσισε, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, την άμεση ευθανασία του για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. το θηλυκό άλογο εγκυμονούσε! Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων κατέθεσε άμεσα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη και είχε δηλώσει τότε: \Καταδικάζουμε κάθε είδους βάναυση πράξη κακοποίησης ζώων και απαιτούμε την άμεση κατάθεση νέου σχεδίου νόμου, όπου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων.

Η θεσμοθέτηση νέου νόμου για την προστασία των ζώων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον πώς θα εξηγήσει ο συνταξιούχος αστυνομικός στους δικαστές, πως...\δεν κατάλαβε\ ότι έσερνε άλογο 400 κιλών για δύο και παραπάνω χιλιόμετρα

Πηγή
http://www.mycitynet.gr/web/article.php?id=2790&cat=3000&subcat=3003
Διαβάστε περισσότερα...

that what i call it talent











Διαβάστε περισσότερα...

Το πάρκο "Britzer Garten" στο Βερολίνο












Ίσως ένα από τα καλύτερα πάρκα στον κόσμο το οποίο άνοιξε τις πύλες το 1985. Έχει έκταση 90 στρεμάτων και περιλαμβάνει...
λίμνη , παρτέρια , εστιατόριο , καντίνες , καφέ , τρένο , καθιστικά , ξαπλώστρες , παιδικές χαρές , λόφους , συναυλιακό χώρο , παιχνίδια στο νερό. Αξίζει να πάτε.




























































Πηγή
http://kafeneio.info/
Διαβάστε περισσότερα...