Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΥΓΕΙΑ: Διώξε τις αναστολές

Οι αναστολές είναι συχνά ο χειρότερος εχθρός μας. Αν αισθάνεσαι συχνά ότι είσαι καλός στο να θέτεις στόχους, όχι όμως και στο να τους πραγματοποιείς, δεν είσαι μόνος. Η πραγματικότητα όμως θέλει δράση. Ιδού ένα μικρό εγχειρίδιο… αναστολών.
1. Ο φόβος της αλλαγής ή της αποτυχίας. Αν σκέφτεσαι κάτι και φοβάσαι να το πραγματοποιήσεις, σκέψου καλύτερα τι θα γίνει αν πετύχεις τον στόχο σου. Συχνά βρίσκουμε τη δικαιολογία ότι «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για να προχωρήσουμε. Πότε θα έρθει όμως αυτή η στιγμή; Πείσε τον εαυτό σου ότι κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή και μην αφήνει για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα.
2. Όταν ο ενθουσιασμός φεύγει... Συνήθως σκέφτεσαι κάτι και αρχίζεις να το πραγματοποιείς με πάθος. Στη συνέχεια όμως βαριέσαι και αρχίζουν οι αναστολές. Διώξε κάθε αρνητική σκέψη, βρες λέξεις -κλειδιά που σε ενθαρρύνουν και επανέλαβε πολλές φορές. Πολλοί αθλητές το κάνουν αυτό πριν από τον αγώνα και στο τέλος βγαίνουν νικητές.
3. Οι αμφιβολίες σε κυριεύουν. Τόνωσε την αυτοπεποίθησή σου. Μην σκέφτεσαι τι δεν μπορείς να κάνεις αλλά τι μπορείς. Η αναβλητικότητα είναι χαρακτηριστικό αδυναμίας και μόνο αν αισθανθείς σίγουρος για τον εαυτό σου μπορείς να την ξεπεράσεις.
4. Σε «τρώει» το άγχος. Είσαι οι χειρότερος εχθρός του εαυτού σου, λέει ένα ρητό και είναι αλήθεια. Σταμάτα να λες πάντα «ναι» και μοίρασε τον χρόνο σου σωστά. Όταν ασχολείσαι συνέχεια με το τι θέλουν οι άλλοι, παραμελείς τον εαυτό σου και τους στόχους σου.
Η επίτευξη των στόχων σου, από τους πιο μικρούς ως τους πιο φιλόδοξους, είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παραμελείς. Θυμήσου ότι μόνο το πάθος έχει θέση σε αυτή την προσπάθεια και όχι οι αναστολές.

Πηγή
http://www.moodhackers.com/gr/Happiness/Think_Positive/hold-back-free/41-1253.html