Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή : Αυγά μάτια με σάλτσα μπολονέζ

Aπό τη Νένα Ισμυρνόγλου
Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb,
Βοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Κόστος: 1,30 € / άτομο

Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 12


Υλικά (για 2 άτομα)

1½ φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπολονέζ
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
2 ντομάτες ώριμες, πλυμένες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια
και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
40 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ελαφρώς κοπανισμένη
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος, ή δεντρολίβανο, καλά κοπανισμένο στο γουδί

Διαδικασία

Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε την ντομάτα και σοτάρουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά πάντα. Προσθέτουμε τη σάλτσα μπολονέζ, το δυόσμο ή το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε να ζεσταθεί και σπάμε προσεκτικά τα αυγά πάνω από τον κιμά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε- ώστε να ανακατευτεί με τον κιμά και να ψηθεί.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, όμως δεν αποσύρουμε το σκεύος. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 - 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και πράσινη σαλάτα ή αγγουροσαλάτα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αν μαγειρεύουμε σε γκάζι, απλώς χαμηλώνουμε τη φωτιά και έχουμε το νου μας μην κολλήσει.

Τι πίνουμε

Σας προτείνω μια μπίρα. Μια ξανθιά γερμανική μπίρα με σπιρτάδα και αρωματικό χαρακτήρα.








Πηγή
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_10/06/2010_341686