Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (13-11-2010)


Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τις φαντασιώσεις των οπαδών του, λύγισε και την ΑΕΚ (2-1), έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και επιστρέφει δυναμικά στο κόλπο της κορυφής!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια «διόρθωσε» στις καθυστερήσεις την ποδοσφαιρική αδικία που πήγε να δημιουργήσει το πέναλτι του Λεονάρντο (με το οποίο ισοφάρισε το γκολ του Φωτάκη) και έφερε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε... απευθείας σύνδεση με τις πρώτες θέσεις.

Με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Μανωλά στο 78') τελείωσαν το παιχνίδι οι «κιτρινόμαυροι», που δεν έπεισαν σε κανένα σημείο του αγώνα ότι άξιζαν κάτι παραπάνω.


Πώς έπαιξαν

Με ίδια διάταξη (4-2-3-1), αλλά διαφορετική διάθεση για… εκπλήξεις παρέταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές.

Ο Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε την αναμενόμενη σύνθεση, με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Σακελλαρίου, Μαλεζά, Τσιρίλο και Μπουσαϊντί -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Βιτόλο-Γκαρσία, την τριάδα μπροστά τους αποτελούσαν οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Φωτάκης (κέντρο), Ελ Ζαρ (δεξιά) και προωθημένος ο Σαλπιγγίδης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, από την άλλη, συνέχισε τα μίνι… ξαφνιάσματα, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ και χρησιμοποιώντας τελικά τον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Την εστία της «Ένωσης» υπερασπιζόταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- ήταν οι Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς και Πατσατζόγλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, μπροστά του ήταν οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκερέιρο (κέντρο), Μπλάνκο (δεξιά) και στην επίθεση ο Τζεμπούρ.

«Δεν τα… Χάβο ‘γω αυτά»

«Gracias, Manolo»… Αν τον έβλεπε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, πιθανότατα θα του το ‘λεγε. Ο Μάκης Χάβος υπενθύμισε στον πολυδιαφημισμένο ομόλογό του τη αποτελεσματικότητα της… απλότητας και ο ΠΑΟΚ υπενθύμισε από το πρώτο μέρος στην ΑΕΚ πως οι «παραδόσεις είναι για να σπάνε».

Οι γηπεδούχοι δε χρειάστηκαν πολλά: Εκμεταλλεύτηκαν τις «αλχημείες» του Χιμένεθ (έξω Δέλλας, Καφές -Μπλάνκο δεξί χαφ), πίεσαν τα αδύναμα άκρα της ΑΕΚ και τη «στρίμωξαν» από την αρχή. Οι «μπούκες» των Ελ Ζαρ και Βιεϊρίνια αντιμετωπίζονταν με μελαγχολία από τον…Τζεμπούρ (που έβλεπε τους δικούς του συμπαίκτες ούτε κατά διάνοια να τις επιχειρούν) και παρόλο που δεν παρήγαγαν κλασικές ευκαιρίες- παρήγαγαν… αποτέλεσμα.

Μια τέτοια του Βιεϊρίνια, λοιπόν (σ’ ένα σημείο που η ΑΕΚ και η… αψιμαχία των Γκαρσία-Τζεμπούρ είχαν «παγώσει» τον ρυθμό) έφερε την μπάλα «στο πιάτο» του Φωτάκη και τον ΠΑΟΚ απόλυτα δίκαια μπροστά στο σκορ.

Ο Αντελίνο άναψε το… Φωτάκη!

Έβαλε ο Χιμένεθ τις φωνές; Επαναπαύθηκε ο ΠΑΟΚ; Ό,τι απ’ τα δύο κι αν συνέβη, έφερε αλλαγμένες τις ομάδες από τα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι επέτρεψαν στον αντίπαλο να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ο Χιμένεθ (με τις αλλαγές των Μπερνς-Λυμπερόπουλου) επέτρεψε στην ομάδα του να αναπτυχθεί πιο ορθολογικά και το λάθος του Κρέσιτς (ανέτρεψε χωρίς… προφανή λόγο τον Τζεμπούρ) επέτρεψε στον Λεονάρντο να ξαναβάλει την ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν γινόταν να φύγει σκυθρωπός από το γήπεδο. Η αποβολή του Μανωλά (προϊόν άγαρμπου τάκλιν στον Κριστιάνο) βοήθησε το «δικέφαλο» να ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης, «στρίμωξε» κι άλλο την ΑΕΚ στα καρέ της και έδωσε το δικαίωμα στον Βιεϊρίνια -ακόμα και στις καθυστερήσεις- να… αποδώσει δικαιοσύνη.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ (82' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Φωτάκης (76' Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου

Στον πάγκο έμειναν οι: Χαλκιάς, Μπαλάφας,Φιλομένο, Γεωργίου, Ζουέλα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο (56' Μπερνς), Μπλάνκο (66' Λυμπερόπουλος), Τζεμπούρ (72' λ.τ. Καφές)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Δέλλας, Καράμπελας, Έντερ, Λυμπερόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Πηγή
http://ogatosblogspot.blogspot.com/
http://www.youtube.com/watch?v=MCd4JcnJ4Xo&feature=player_embedded