Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή : Σάντουιτς με τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας

Από τη Ντίνα Νικολάου
Επιμέλεια - food styling: Τίνα Webb, Bοηθός food stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου
Styling: Alice Bean, Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος

Προετοιμασία: 10΄

Υλικά (για 4 άτομα):


1 ψωμί τσιαπάτα, μεγάλο, κομμένο στα 4 ή 2 μεσαίου μεγέθους κομμένα στα 2 και μετά κάθε κομμάτι στη μέση
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μέτριο αγγούρι, βιολογικής καλλιέργειας, κομμένο σε λεπτές φέτες με τη φλούδα, πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι

Για το άλειμμα φέτας:

200 γρ. φέτα, μαλακή, κομματιασμένη
2 - 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
8 ελιές τύπου Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια
1 κουτ. γλυκού κάππαρη, καλά ξεπλυμένη
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Ντιπ φέτας: Χτυπάμε στο μούλτι τη ρίγανη με το λάδι, την κάππαρη, τις ελιές, το γιαούρτι και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και χτυπάμε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σάντουιτς: Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με το ντιπ φέτας, από πάνω καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, μετά με φέτες αγγουριού και καλύπτουμε με το άλλο μισό κάθε ψωμιού. Τυλίγουμε τα σάντουιτς με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.








Πηγή
http://trans.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_qsite7_1_31/07/2009_291016