Σκόρδο: Διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Καθαρίζει το συκώτι που με τη σειρά του καθαρίζει το αίμα. Ετσι διεγείρεται η... παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.
Πιπερόριζα: Σταματά τον πυρετό και αποβάλλει τις τοξίνες. Επίσης ανακουφίζει τον οργανισμό από τις βλέννες. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως χωνευτικό.
Μέλι: Φυσικό αντιβιοτικό με αντισηπτικές ιδιότητες. Καταπολεμά τις μολύνσεις του ανοσοποιητικού καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες. Επιπλέον, μαλακώνει το λαιμό καλύτερα από ένα αντιβηχικό σιρόπι. Μερικές φορές βοηθά και σε αλλεργίες του αναπνευστικού.
Κόκκινο πιπέρι: Γενικότερα ωφέλιμο για τον οργανισμό, ενώ συχνά βοηθά σε γαστροεντερικά προβλήματα. Είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.
Οξεόφιλα (acidophilus) και δισχιδή (bifidus) βακτηρίδια: Βρίσκονται σε συγκεκριμένα γαλακτοκομικά, όπως το γιαούρτι. Θεωρούνται φιλικά για τον οργανισμό και δουλειά τους είναι να καταστρέφουν τα βλαβερά βακτήρια.
Λαχανικά: Το σπανάκι, η λαχανίδα και γενικότερα τα χόρτα παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό κάλιο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α, C, Κ και Β12.
Οξέα και αλκάλια: Η καλή ισορροπία των δύο στοιχείων συμβάλλει στην καλύτερη πέψη, ενώ έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Για να πετύχετε την ισορροπία αυτή μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό που περιέχει χυμό από λεμόνι.
Πηγή
http://rc-cafe.blogspot.com/