Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΥΓΕΙΑ: Οι σπόροι ντομάτας βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Οι σπόροι της ντομάτας κρύβουν ένα σημαντικό μυστικό για την υγεία μας. Οπως ανακάλυψαν ερευνητές, οι συγκεκριμένοι σπόροι περιέχουν ένα υγρό που έχει αντιθρομβωτική δράση και μπορεί να βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία του...
...αίματος υποκαθιστώντας μάλιστα σκευάσματα που έχουν αντίστοιχη δράση, όπως είναι η ασπιρίνη. Το εν λόγω υγρό είναι άχρωμο και άοσμο, γεγονός που επιτρέπει την προσθήκη του σε διάφορα φαγητά, χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση τους. Ηδη, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι σπόροι της ντομάτας προστίθενται σε φυσικούς χυμούς, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και σε κάποιες τροφές. Τόσο το εκχύλισμα των σπόρων ντομάτας, όσο και η ασπιρίνη δρουν αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των αιμοπεταλίων, τα οποία τείνουν να κολλάνε μεταξύ τους εξαιτίας του στρες, του καπνίσματος και της χοληστερόλης.

Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν μικρές δόσεις ασπιρίνης καθημερινά για να ενισχύσουν το κυκλοφορικό τους σύστημα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως είναι η αιμορραγία στομάχου και η δημιουργία έλκους. Αντιθέτως, η χρήση σκευασμάτων που έχουν σαν βασικό συστατικό τους σπόρους ντομάτας, δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής ανεπιθύμητες ενέργειες. Ερευνες έδειξαν μάλιστα ότι η ομαλότερη κυκλοφορία του αίματος επιτυγχάνεται περίπου μέσα σε τρεις ώρες από τη λήψη του σκευάσματος, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 18 ώρες, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Πηγή
http://rc-cafe.blogspot.com/