Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ανθελληνική συνέντευξη της Νάνας Μούσχουρη. ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΡΑΓΕ, ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Θυμωμένη πρωτίστως με τους Ελληνες και μετά με τους πολιτικούς αυτής εδώ της χώρας, δηλώνει η Νάνα Μούσχουρη. Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Die Welt» η 77χρονη τραγουδίστρια δήλωσε: «Ολοι είναι δυσαρεστημένοι με τους Ελληνες σήμερα, κάτι που κατανοώ και θεωρώ σωστό... Είμαι θυμωμένη με τους Ελληνες και προπαντός με τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα».


 Η… θυμωμένη Νάνα Μούσχουρη, που τις τελευταίες δεκαετίες δεν ζει στην Ελλάδα και ο τελευταίος… εργαζόμενος Ελληνας που έχει συναναστραφεί ήταν ο Σάκης Ρουβάς, δήλωσε επίσης ότι οι συμπατριώτες της έμαθαν να… μην δουλεύουν: «Οι σοσιαλιστές έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να πιστεύουν ότι δε χρειάζεται να εργάζονται πολύ στις σίγουρες και καλοπληρωμένες δουλειές τους».
«Χρειαζόμαστε την Ευρώπη, όλοι μας. Ακόμη και οι Ελληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να εξοφλούν τα χρέη τους. Τα τελευταία 30 χρόνια, από τότε που μπήκαμε στην ΕΕ, ζούσαμε σε ένα ψέμα, μέσα σε μια ψεύτικη ευημερία. Και πιο εύποροι ήταν αυτοί που επέλεξαν ποιοι θα τους κυβερνούν». Κι όμως δεν είπε μόνο αυτά η δημοφιλής καλλιτέχνις, καθώς δήλωσε ότι… κατανοεί και συμφωνεί με την Αγκελα Μέρκελ: «Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Οταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Εχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται... Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Ανγκελα Μέρκελ».
Που θα ήταν η κα Μούσχουρη, εάν…;
Αυτά δήλωσε η Νάνα Μούσχουρη η οποία, υπενθυμίζουμε, έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, την πενταετία 1994-1999. Με τη συνέντευξή της αυτή η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης καταφέρνει επιδέξια να μην εντάξει τον εαυτό της ούτε στους Ελληνες, που είναι καλοπληρωμένοι τεμπέληδες, ούτε στους Ελληνες πολιτικούς που… καλόμαθαν τους καλοπληρωμένους τεμπέληδες. Αραγε, εάν ο απλός κόσμος -αυτοί οι… τεμπέληδες Ελληνες- δεν έδειχναν αγάπη προς τα τραγούδια της που θα ήταν σήμερα η κα Μούσχουρη; Θα την ήξερε η μητέρα της; Θα είχε δει το Παρίσι πέραν από καρτ ποστάλ;
Υ.Γ.: Και κάτι τελευταίο. Η κα Μούσχουρη ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν ήταν φίλοι με τον Μίκη Θεοδωράκη, απλά είχαν συνεργαστεί κάποια στιγμή… Αλήθεια, ποιος Ελληνας δεν θα ήθελε να έχει τιμή να είναι φίλος με τον Μίκη;

Πηγή