Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Χρωστάς; Θα σου κατασχέσουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις, εσύ, η οικογένεια σου, οι συγγενείς κι οι φίλοι σου .

-Χρωστάς; Θα σου κατασχέσουμε ό,τι έχεις και δεν έχεις, εσύ, η οικογένεια σου, οι συγγενείς και οι φίλοι σου. Είσαι απατεώνας, μπατακτσής, κακοπληρωτής, αφερέγγυος και φτάσαμε εδώ επειδή εσύ χρωστάς. Έκλεψες, μας κορόιδεψες, τα κρύβεις στο “μπαούλο” και το “στρώμα”, μας λες ψέματα πως δεν έχεις και μας χρωστάς. Μας χρωστάς το σπίτι σου, μας χρωστάς το σπίτι των γονιών σου, μας χρωστάς το χωράφι της γιαγιάς σου, μας χρωστάς το περιβολάκι του παππού σου. Μας χρωστάς και θα σ’ τα πάρουμε.
-Ποιος ρε παιδιά χρωστάει; Εγώ δεν σας πλήρωνα τόσα χρόνια φόρους, άμεσους και έμμεσους; Εγώ κάθε χρόνο δεν σας πλήρωνα φόρο εισοδήματος, διόδια, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, έκτακτες εισφορές, περαιώσεις, Φ.Π.Α σε ό,τι αγόραζα και σε ό,τι πουλούσα, ασφαλιστικές εισφορές κι ό,τι σας έκοβε η γκλάβα κάθε φορά; Εγώ δεν κάπνιζα αρειμανίως, φουγάρο είχα γίνει και σας πλήρωνα το 80% της αξίας κάθε πακέτου; Πόσα 80% έχετε πάρει;


-Δεν ακούμε τίποτα, χρωστάς και θα σε ξεβρακώσουμε. Εμείς δανειστήκαμε για να σε σώσουμε από την καταστροφή, σε σώσαμε και τώρα μας χρωστάς. Ναι, μας χρωστάς και χάρη που σε σώσαμε. Άρα, χρωστάς διπλά και θα σ’ τα πάρουμε διπλά και τρίδιπλα.
-Είμαι σωσμένος δηλαδή τώρα η ζωσμένος; Ζωσμένος από φίδια κι από βδέλλες που μου ρουφάνε το αίμα…
-Μιλάς πολύ, κι όποιος χρωστάει δεν μιλάει. Βάζει την ουρά στα σκέλια και το χέρι βαθιά στην τσέπη. Αλλά για να δεις πως δεν είμαστε ανάλγητοι, αδίστακτοι και κακοί, μπορείς ν’ ανοίξεις την τσέπη σου και να τα πάρουμε μόνοι μας. Εκτός αν…
-Εκτός αν τι, ρε παιδιά;
-Εκτός αν θες να σε τινάξουμε ανάποδα σαν φρεσκοπλυμμένο σώβρακο και πέσουν βροχή τα φράγκα που μας χρωστάς.
-Χα χα χα, τινάχτε με ρε παιδιά κι ό,τι πάρετε από το τρύπιο σώβρακο σε καλή μεριά! Α, κι άμα πέσει κάνα ψιλό, θυμηθείτε εκείνο το παλιό γνωμικό που έλεγε: “Τα σάβανα δεν έχουνε τσέπες”!!!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΕΡΕΜΕΓΚΛΗΣ


Πηγή