Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μ.Γκρίλο: "Φτάνει πια με το ευρώ: Δημοψήφισμα"!

Πλειοψηφία είναι πλέον στην Ιταλία οι πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από το ευρώ και της διεξαγωγής άμεσου δηφοψηφίσματος για τον σκοπό αυτό.
Μετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Μπέπε Γκρίλο τάχθηκε υπέρ της άμεσης διενέργειας δημοψηφίσματος: "Πρέπει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το πόσο ο ιταλικός λαός επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. βρεθήκαμε με το ευρώ χωρίς να μας ρωτήσει κανείς. Τώρα πρέπει να πούμε αν το θέλουμε ή όχι".
Τα ποσοστά που έχει πάει το Κίνημα των 5 Αστέρων και ο συνασπισμός των κομμάτων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι πάνω από το 50%!


Τα παραπάνω τα είπε σήμερα σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πατρίδα του την Γένοβα στην τρίτη κατά σειρά ημέρα των εκδηλώσεων «VaffanculoDay».
Στο στόχαστρό του μπήκε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, καθώς όπως είπε ο Γκρίλο: «Ο Ναπολιτάνο πρέπει να πάει σπίτι του».
Ανάμεσα στα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς του πλήθους, ο 65χρονος κωμικός δήλωσε: «Χρειάστηκαν τρεις άνθρωποι για να σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μία νυκτί. Έχουμε έτοιμη την πρόταση μομφής για τον Ναπολιτάνο. Πρέπει να πάει σπίτι του. Θα μείνεις μόνος σου Ναπολιτάνο, αρκετά πρόσωδες την Ιταλία».
Την ώρα που στο πάλκο βρισκόταν και ο σπουδαίος θεατράνθρωπος, Ντάριο Φο, ο Γκρίλο δήλωσε υπερήφανος που είναι «Λαϊκιστής όπως εσείς. Και είμαστε θυμωμένοι λαϊκιστές» διακωμωδώντας τις κατηγορίες των φιλογερμανικών κομμάτων της κεντροαριστεράς, ότι "είναι λαϊκιστές"

Πηγή