Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Εξωφρενική δήλωση τροικανών: αν σας ενδιαφέρει να κάνετε κοινωνική πολιτική βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους

O ανάλγητος υπάλληλος των δανειστών Π.Τόμσεν και η παρέα του με τους 'Ολι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ, είπανε κατά την τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες, να "ξεπαγώσουν" τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και μάλλιστα "βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους αν σας ενδιαφέρει να κάνετε κοινωνική πολιτική".
Μόλις χθες σας γράψαμε για την κατάρρευση των εμπορικών αξιών κάτω των αντικειμενικών, την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας του Έλληνα πολίτη, και την εξ'επίτηδες διατήρηση των αντικειμενικών αξιών σε "φανταστικά" υψηλά επίπεδα, ώστε με την ανηλεή φορολόγηση επί πλασματικών αξιών, να δημεύσουν το σπίτι του Έλληνα.
Πρόκειται προμελετημένο έγκλημα, με ξεκάθαρη διάθεση εκδικητικής εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Επιθυμούν την πλήρη καταστροφή της χώρας και των πολιτών για να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους χωρίς αντίσταση

 
Η ηγεσία της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει να προκαλεί την ελληνική κοινωνία με σχεδόν απάνθρωπες δηλώσεις.
Χαρακτηριστικοί της έντασης που υπήρξε στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης μεταξύ Στουρνάρα, Ρεν, Λαγκάρντ και Τόμσεν είναι οι διάλογοι που αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο ζήτημα των πλειστηριασμών, ενώ προέτρεψαν την κυβέρνηση να βρει σπίτια σε όσους τα χάσουν.
«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους» ήταν σύμφωνα με την εφημερίδα τα λόγια των δανειστών γεγονός που προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση, καθότι έχουν καταλάβει ότι συνομιλούν με οικονομικούς "Ντίλινγκερ" και "Αλ Καπόνε".
Στην κυβέρνηση νόμιζαν ότι η τρόικα ενδιαφέρεται για το πολιτικό τους μέλλον, και ότι επιθυμούν την συνέχιση της πολιτικής τους ζωής, επειδή ήταν συνεργάσιμοι ως πολιτικό σύστημα (σε συνεργασία με το σύστημα των ΜΜΕ) τα χρόνια του Μνημονίου. Ανακαλύπτουν ότι κάνουν λάθος. Ποσώς τους ενδιαφέρει για την πολιτική επιβίωσή τους.
Τώρα η κυβέρνηση διαρρέει ότι είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με το Mega, ακόμη και για μονομερή αντίδραση, να επεκτείνει δηλαδή το ισχύον καθεστώς για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είτε για έξι μήνες είτε για ένα χρόνο.
Φυσικά το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, με δήθεν αντιστάσεις, και μεγαλειώδεις υποχωρήσεις στο τέλος. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει μια παράμετρος.
Οι διπλές (τουλάχιστον) εκλογές του Μαΐου του 2014, όπου αναμένεται η κυβέρνηση να πέσει σε "τοίχο". Αυτό που ενδιαφέρει είναι το μέγεθος της καταστροφής. Για αυτ΄και διαρρέουν ότι θα παγώσουν τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον για έξη μήνες. Να περάσουν πρώτα οι εκλογές, να μετρήσουν τις πολιτικές ζημιές και αναλόγως θα κανονίσουν την συνέχεια.

Τελικά οι διπλές εκλογές του Μαΐου θα είναι εθνικής σημασίας.


 Πηγή