Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Χαμός στα social media με την κρατικοδίαιτη του ΓΑΠ, συγγραφέα Λένα Διβάνη που χαρακτήρισε «τζαμπατζή» τον 18χρονο που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ ! (photos)

Τα επικριτικά σχόλια σε Facebook και Twitter για την "ημέτερη" διορισμένη στην ΕΡΤ: 


Άμεση ήταν η αντίδραση των φίλων της στο twitter αποκαλώντας την Σίχαμα και  με άλλους εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς. Κάτι τέτοιους μαλ… Έλληνες έχει η Γενεύη και ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες πρόσθεσε μια άλλη χρήστρια.Έντονες αντιδράσεις εναντίων της κρατικοδίαιτης "ημέτερης" συγγραφέας Λένας Διβάνη, που χαρακτήρισε "τζαμπατζή" τον άτυχο 19χρονο που έχασε τη ζωή του, πηδώντας από το τρόλεϊ. Η Διβάνη ήταν διορισμένη στην ΕΡΤ και εκλεκτή του..."κηπουρού" του ΓΑΠ...
...Γερουλάνου. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα είχε επιδοθεί σε πρωτοφανέστατο "γλείψιμο" στον τότε υπουργό που τη διόρισε με κείμενο της στο protagon.gr με τίτλο "Η Ιστορία μου στην ΕΡΤ"....


Η Διβάνη ανάρτησε σχόλιο στο Facebook και το Twitter, χαρακτηρίζοντας «τζαμπατζή» το νεαρό που σκοτώθηκε, πηδώντας από το τρόλεϊ Είναι παράδοξο πως ερμηνεύεται η αρχή της νομιμότητας από ανθρώπους που πάντοτε έβρισκαν τρόπο να επιβιώνουν με πολιτική μεσιτεία.

Η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και προνομιούχος “ημέτερη” του Γιώργου Παπανδρέου ενοχλείται από τον “τζαμπατζή'-19χρονο θύμα του θλιβερού περιστατικού. Ήταν όμως η ίδια η συγγραφέας και καθηγήτρια Πανεπιστημίου που δεν αρνήθηκε τη θέση στο ΔΣ της ΕΡΤ, επί κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου διατηρώντας αγαστή σχέση τόσο με τον τότε πρωθυπουργό όσο και με τους κηπουρούς του.

Έγραφε τότε σε χαρακτηριστικό κείμενο της στο Protagon η Λένα Διβάνη για την εμπειρία της στην ΕΡΤ εξυμνώντας τις πρωτοβουλίες Γερουλάνου: "Το ΔΣ της ΕΡΤ ήταν πραγματικά εκλεκτό".

Ο Γερουλάνος μας δήλωσε ότι δεν θα κάνει (όπως πράγματι δεν έκανε) καμία παρέμβαση στη δουλειά μας και δεν διόρισε ούτε ένα κομματικό στέλεχος. Κάθε ένας γνώριζε τον τομέα του, δεν ήταν διαπλεκόμενος και μάλιστα είχε την πρόθεση να αφήσει κατά μέρος τη δική του πολύ επιτυχημένη δουλειά για να «αλλάξει» την ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος Γιώργος Γαμπρίτσος ήταν επίσης ένας τίμιος άνθρωπος, καλών προθέσεων και μεγάλης τηλεοπτικής εμπειρίας στην Αμερική κι εδώ. "Να η ευκαιρία", είπαμε όλοι στον εαυτό μας, ενθουσιασμένοι σχεδόν. Μπήκαμε λοιπόν όλοι μαζί σ’ αυτόν το χορό του Ζαλόγγου αποφασισμένοι να χορέψουμε.

Η αλήθεια είναι πως ούτε μια πιρουέτα της προκοπής δεν κάναμε - ίσως να σηκώσαμε λίγη σκόνη μόνο”.


Για την ιστορία να αναφέρουμε το σχόλιο της συγγραφέως Λένας Διβάνη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Η συγγραφέας έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook:

“Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό”. Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η Διβάνη αποκάλεσε ένα νεκρό παιδί “τζαμπατζή” άλλοι εξεπλάγησαν με τη δημόσια στάση ενός πνευματικού ανθρώπου κι άλλοι έσπευσαν να την κάνουν unfriend.

“Kυρία Διβάνη, χωρίς να υποστηρίζω τους τζαμπατζήδες και τη μη πληρωμή εισιτηρίων, θεωρείτε ότι το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός είναι ιδανικό για συζήτηση περί τζαμπατζήδων???

Σοκάρομαι και λυπάμαι για την κρίση σας” της σχολίασε κάποιος διαδικτυακός της “φίλος”. Σε γενικές γραμμές πάντως η δημοφιλής, κοντοκουρεμένη 58χρονη συγγραφέας είναι γνωστή για τα προοδευτικά γραπτά της και για τις φιλελεύθερες δημόσιες θέσεις της.

Από τη δεκαετία του ’90 που έκανε την εμφάνισή της στα ελληνικά γράμματα ξεχώρισε για ένα ιδιότυπο στυλ, βιωματική γραφή και χιουμοριστικά κείμενα που είχαν να κάνουν με δικές της εμπειρίες.

Άλλοτε γνωστή ως συγγραφέας αυτοβιογραφικών κειμένων, άλλοτε για τα δημοσιογραφικά της δημοσιεύματα κατάφερε να κερδίσει ένα μέρος αναγνωστών που ταυτίστηκε με τις ιστορίες της κατά τα άλλα καθηγήτριας της Νομικής Αθηνών. Μέχρι που ήρθε το σχόλιο της στο facebook για να δημιουργήσει απρόσμενους εχθρούς.

Η ίδια, πάντως, πριν από λίγα λεπτά έσπευσε να σχολιάσει τον ντόρο που επακολούθησε με το ακόλουθο facebook status: “Είναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτό ατύχημα δεν σημαίνει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπάρχει σε όλο τον κόσμο χωρίς εξαίρεση) είναι ρουφιανιά, κατέληξε σ´ αυτό το παραλήρημα μίσους. Λυπάμαι πολύ”. 

Δείτε τα σχόλια στο Twitter:

*Με πληροφορίες από protothema.gr, protagon.gr


 Πηγή

Πηγή