Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Scoda Ξάνθη - ΑΕΚ 3-4 (21/9/2011)























Σε ένα παιχνίδι που το ένα τέρμα διαδεχόταν το άλλο η ΑΕΚ έφυγε με μεγάλο διπλό από τα Πηγάδια, επικρατώντας της Ξάνθης με 3-4.
Η πρώτη θετική εμφάνιση της ΑΕΚ συνδυάστηκε με νίκη (με ανατροπή μάλιστα) και με 4 γκολ που αποτελούν μήνυμα στον ΠΑΟΚ μια και οι «κιτρινόμαυροι» πάνε στην Τούμπα... φτιαγμένοι, έχοντας ξεπεράσει οριστικά το σοκ της ήττας στις Βρυξέλλες από την Αντερλεχτ και έχοντας ταυτόχρονα το απόλυτο των νικών στα πρώτα δύο ματς στην Σούπερ Λίγκα.

Με κορυφαίους τους Ρότζερ Γκερέιρο (που δημιούργησε τα 3 από τα 4 τέρματα της Ενωσης) και Φαμπιάν Βάργκας (ο οποίος σημείωσε το ομορφότερο γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα) και με τον Γκούντγιονσεν να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ (τα άλλα τέρματα της ομάδας πέτυχαν οι Λυμπερόπουλος και Κλωναρίδης), η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφτασε σε εύκολη σχετικά νίκη στα Πηγάδια με το αγγλικό σκορ 4-3!

Σε ένα ματς που όσοι δεν είχαν τη τύχη να παρακολουθήσουν βγήκαν χαμένοι η Ενωση απέδειξε ότι μπορεί να αντιδράει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ και να κερδίζει μία ομάδα που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ... μάτωσαν για να ξεπεράσουν το εμπόδιό της.

Η γκολάρα του Κολομβιανού αμυντικού μέσου της ΑΕΚ (που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα μαζί με τον Γκερέιρο επαναλαμβάνουμε) ήταν η απάντηση στο όμορφο τέρμα που σημείωσε ο Μαρσελίνιο (για το οποίο έχει ευθύνη ο Αραμπατζής) και ταυτόχρονα το... σύνθημα που χρειάστηκαν οι «κιτρινόμαυροι» για να ξεκινήσουν την αντεπίθεση διαρκείας για την κατάκτηση της νίκης. Ακολούθησαν τα τέρματα των «Λύμπε» και Γκούντγιονσεν που έδωσαν αέρα δυο γκολ στην ΑΕΚ (1-3) για να μειώσει και να μπει ξανά στο ματς η ακριτική ομάδα χάρη στο γκολ – δώρο του Μανωλά στον Μαρσελίνιο (2-3)...

Μία άριστη εκδήλωση αντεπίθεσης με... μαέστρο τον Γκερέιρο ήταν αρκετή για να «κλειδώσει» η Ενωση το σούπερ διπλό και να φτάσει στο 2 στα 2 στο πρωτάθλημα, μπορεί ο Γκούντγιονσεν να μην σκόραρε αλλά στο ριμπάουντ ο Κλωναρίδης δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-4. Η Ξάνθη που δεν θύμισε σε κανένα σημείο του αγώνα το σύνολο που είδαμε σε Τούμπα και Καραϊσκάκη κατάφερε απλά στην εκπνοή να μειώσει σε 3-4 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακάτεψε πολύ την τράπουλα, γι' αυτό και προκάλεσε τον πανικό στην Ξάνθη, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-1-2, έκανε πολλές αλλαγές στην 11άδα για να την φρεσκάρει και δικαιώθηκε. Ταυτόχρονα βέβαια εκτέθηκε από τον Γκερέιρο και τον Κοντοέ που δεν τους είχε χρησιμοποιήσει στα προηγούμενα ματς (ο Βραζιλιανοπολωνός ήταν μάλιστα εκτός αποστολής στα παιχνίδια με Αντερλεχτ και Εργοτέλη). Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Ανδαλουσιανό τεχνικό πλέον είναι η άμυνά του και η κατάσταση (τραγική η αλήθεια είναι) που βρίσκεται ο Κώστας Μανωλάς ο οποίος πελαγοδρομούσε, έδωσε δώρο γκολ στον Μαρσελίνιο και γενικά σ' όλο το ματς ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Με τέτοια άμυνα και λάθη στην Τούμπα η ΑΕΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό και πολύ περισσότερο στο 3 στα 3... Είναι δεδομένο όμως ότι πλέον η Ενωση πάει με άλλη ψυχολογία στην Θεσσαλονίκη και ελπίζει σε μία ακόμη νίκη σε βάρος του ΠΑΟΚ...
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης(67' Ντίκα), Σουάνης(79' Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης(57' Μαρκόφσκι)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ(88' Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Λυμπερόπουλος(75' Γκούντγιονσεν), Γκέντσογλου

 Πηγή

 Πηγή