Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΡΩ....ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ;

Kαλοί μου φίλοι, απορώ, γιατί απορείτε!

Έγινε ένας πανικός αντικρουόμενων δηλώσεων, από τον πρωθυπουργό, από υπουργούς και από τους "επαναστάτες" της αντιπολίτευσης, για αυτά που είπε το ΔΝΤ για την εκποίηση της κρατικής περιουσίας.

Άλλα έλεγε ο ένας, άλλα έλεγε ο άλλος, νομίζεις και δεν έχουν όλοι στα χέρια τους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, το ίδιο χαρτί με σαφείς οδηγίες για να τις εφαρμόσουν.

Και οι οδηγίες είναι σαφείς, ταυτόχρονα και ευέλικτες, ώστε να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Μνημόνιο, το οποίο εφαρμόζουν με ευλάβεια όλοι. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Όλη η αντιπολίτευση. Από τέρμα δεξιά μέχρι τέρμα αριστερά.


Απορώ λοιπόν γιατί απορείτε που το ΔΝΤ είπε, ότι πρέπει να εκχωρήσουμε στοιυς δανειστές μας μερικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία.. Προφανώς, όσοι πήρανε το βιβλίο μου "Ο πλανήτης της σιωπής" δεν το διάβασαν καλά και δεν θυμούνται ότι όπου πάει το ΔΝΤ, τα παίρνει όλα και φεύγει. Και κάτι άλλο. Δεν υπάρχει τρόϊκα, τριμερής ελεγκτικός δηλαδή μηχανισμός αποτελούμενος απο εκπροσώπους τριών δήθεν ανεξάρτητων και αντικρουόμενων συμφερόντων που μας δάνεισαν τα 110 δις. Μόνο ένα αφεντικό υπάρχει και όλοι αυτοί είναι δούλοι του. Χωνέψτε το. Και αυτοί που εφαρμόζουν το σχέδιο στην Ελλάδα είναι αυτοί του ΔΝΤ και κανένας άλλος.

Υπάρχει μάλιστα και ένα πρόσωπο κλειδί, στην εκποίηση και δήθεν αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας που ΄λεκανε την ίδια δουλειά σε πολλά άλλα κράτη που τα "έσωσε" το ΔΝΤ και τώρα το φέρανε και εδώ. Και κανένας σχεδόν δεν το ξέρει και κανένας δεν λέει το όνομά του, από τους μεγάλους δημοσιογράφους και τους μεγαλοπατριώτες που ελέγχουν δήθεν τα πάντα για λογαριασμό του "κυρίαρχου λαού".

Τώρα μάλιστα που πρέπει να εκχωρηθεί κρατική περιουσία, άρχισαν και απορώ γιατί δεν το σκεφτήκατε ακόμη, να μας παρουσιάζουν καινούργια και μάλιστα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, το Ιόνιο και το Αιγαίο. Να λοιπόν τι θα πρέπει να δώσαουμε. Γιατί πολλοί, άρχισαν να σκέφτονται πόσες .....πολυκατοικίες έχει το δημόσιο για να τις δώσουνε στην παγκόσμια τράπεζα.

Απορώ, λοιπόν , γιατί απορείτε, που όλοι το παίζουνε αθώες περιστερές και ανακάλυψαν ότι τα ακίνητα του δημοσίου, δεν αρκούν ούτε για πλάκα για να καλύψουν τα 50 δις που ζήτησε το ΔΝΤ.

Να λοιπόν που σωθήκαμε. Θα δώσουμε τα δικαιώματά μας στα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και...καθαρίσαμε.

Ισχύουν μάλιστα δύο συγκεκριμένα πράγματα.

1. Σύμφωνα με αυτά που υπέργραψαν αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και το παίζουνε αθώες περιστερές, λέγοντάς μας ότι δήθεν υπέγραψαν απλά για να πάρουμε δάνειο, το ΔΝΤ έχει το δικαίωμα να κατάσχει, όχι μόνο περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, όπως ακίνητα και φυσικούς πόρους, αλλά και οργανισμούς κοινής οφέλειας, όπως οι εταιρείες ύδρευσης, που τις έχουν κατάσχει όπου και αν πήγαν (διαβάστε και λίγο Λιακόπουλο ρε σεις), η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ κτλ.

2. Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα περάσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο, δημόσια γη και δημόσια κτίρια, δεν θα εκποιούνται, και δεν θα μπορούν έτσι να δοθούν στο ΔΝΤ.

Τι θα δώσουμε λοιπόν;

Τώρα που πρέπει κάτι να δώσουμε, τώρα μας είπανε ότι ξαφνικά γίναμε Σαουδάραβες και έχουμε πετρέλαια που δεν τα ξέραμε.

Τυχαίο; Δε νομίζω!

Να είστε καλά

Λιακόπουλος Δημοσθένης

Πηγή
http://www.liako.gr/news/home/30851-liakopoulos-ellas.html