Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας (20 Φεβρουαρίουυ 2011)

The Rite - Η Τελετή (2011)
Μπιλόμπα - Biloba (2009)
The Way Back (2010)
Lung Boonmee Raluek Chat - Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του (2010)
No Strings Attached - Μόνο το Σεξ δε Φτάνει (2011)
Winter`s Bone - Στην Καρδιά του Χειμώνα (2010)
Haevnen - Ισως, Αύριο! (2010)
Open Season 3 - Οι Ηρωες του Δάσους: Περιπέτειες στο Τσίρκο (2010)
Kuhle Wampe Oder: Wem Gehort die Welt? - Kuhle Wampe: Σε Ποιον Ανήκει ο Κόσμος; (1932)



The Rite - Η Τελετή (2011)


Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό φοιτητή θεολογίας, που πάσχει από ψευδαισθήσεις, ο οποίος παρακολουθεί μαθήματα εξορκισμού στο Βατικανό και ανακαλύπτει την πίστη του μέσα από την αναμέτρησή του με δαιμονικές δυνάμεις.

Μπιλόμπα - Biloba (2009)


Ένας Γερμανός μηχανικός που δουλεύει σε μια ασυνείδητη οικολογικά πολυεθνική πηγαίνει σε ένα νησί του Αιγαίου, στην Πέρα Κάσσιρο για την κατασκευή ενός έργου. Εκεί σύντομα θα αντιληφθεί ότι οι κάτοικοι εισπράττουν χρήματα από το δημόσιο για έργα που δεν θα ολοκληρωθούν ποτέ.

The Way Back (2010)


Μια ιστορία δραπέτευσης από γκούλαγκ της Σιβηρίας του 1939. Αιχμάλωτοι του Κόκκινου Στρατού από διάφορες εθνότητες δεν πρέπει μονάχα να καταφέρουν να δραπετεύσουν, αλλά να αντέξουν και τις αντίξοες συνθήκες αφού τα καταφέρουν, δια μέσου της Σιβηρίας, της ερήμου Γκόμπι κι ως την Ινδία.


Lung Boonmee Raluek Chat - Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του (2010)


Ο Θείος Μπούνμε πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια και γι`αυτό επέλεξε να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του, περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του ανθρώπους στην εξοχή. Ξαφνικά, το φάντασμα της αγαπημένης του γυναίκας φαίνεται να νοιάζεται γι`αυτόν, καθώς κι ο εξαφανισμένος γιος του, ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι σε μη-ανθρώπινη μορφή...

No Strings Attached - Μόνο το Σεξ δε Φτάνει (2011)


Η Έμα κι ο Άνταμ προσπαθούν να κρατήσουν την σχέση τους καθαρά στον σεξουαλικό τομέα κι από εκεί και πέρα φίλοι. Γρήγορα, όμως, τα συναισθήματα μιλούν από μόνα τους.

Winter`s Bone - Στην Καρδιά του Χειμώνα (2010)


Η 17χρονη Ρι Ντόλι κρατάει την φτωχή οικογένεια της όρθια, με τον πατέρα απόντα και την μητέρα σε κατάθλιψη. Ο σερίφης τής ανακοινώνει πως αν σε μία βδομάδα ο πατέρας της δεν εμφανιστεί σε μία δίκη, θα χάσουν το σπίτι τους. Η Ρι γνωρίζει πως ο μπαμπάς της είναι ανακατεμένος με το εμπόριο ναρκωτικών κι αυτή παρακούει όλες τις συμβουλές κι αποφασίζει να τον βρει.

Haevnen - Ισως, Αύριο! (2010)


Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική, αλλά και σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη, αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου οι ζωές όλων κινδυνεύουν.

Open Season 3 - Οι Ηρωες του Δάσους: Περιπέτειες στο Τσίρκο (2010)


Ο Μπουγκ, μια εξημερωμένη αρκούδα, περιμένει πώς και πώς να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής, όπως κάθε χρόνο, με την ανδροπαρέα του. Όταν ο καλύτερος του φίλος, ο ζωηρός και πολυλογάς Έλιοτ το ελάφι, τον κρεμάει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, εκείνος αν και απογοητευμένος δεν αποθαρρύνεται κι αποφασίζει να φύγει μόνος του για ένα ταξίδι, το οποίο θα τον οδηγήσει σε ένα περιοδεύον τσίρκο από τη Ρωσία. Εκεί, ο Μπουγκ θα γνωρίσει τον Νταγκ, μια τεμπέλα αρκούδα που δε θέλει πια να γίνεται θέαμα στο τσίρκο. Σύντομα, ο Νταγκ τον πείθει να αλλάξουν ρόλους και ζωές. Εκείνος να επιστρέψει στο δάσος κι ο Μπουγκ να εργαστεί στο τσίρκο στη θέση του. Ο Μπουγκ δέχεται την προσφορά χωρίς ενδοιασμούς, καθώς στο μεταξύ είναι ερωτευμένος με την Ούρσα, μια θηλυκή αρκούδα από τη Ρωσία που περπατάει σε τεντωμένο σκοινί και χορεύει με επιδεξιότητα στην πίστα του τσίρκου. Το ζευγάρι αρχίζει να δουλεύει μαζί ως ντουέτο με μεγάλη επιτυχία. Κι ενώ η ζωή κυλάει αρμονικά, εμφανίζονται ο Έλιοτ και οι υπόλοιποι παλιόφιλοι του Μπουγκ που στο μεταξύ έχουν ανησυχήσει με την εξαφάνιση του.

Kuhle Wampe Oder: Wem Gehort die Welt? - Kuhle Wampe: Σε Ποιον Ανήκει ο Κόσμος; (1932)


Γερμανία, αρχές δεκαετία Α30, εποχή του Μεσοπολέμου. Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Γερμανία είναι από τις χώρες που βιώνουν πιο έντονα τις σκληρές συνέπειές της. Εκατομμύρια άνεργοι, άθλιες συνθήκες εργασίας, δημιουργία τεράστιων παραγκουπόλεων, φτώχεια, πείνα, απελπισία, καμιά ελπίδα για το μέλλον… Καμιά; Ίσως υπάρχει τρόπος να σωθεί ο κόσμος, μέσα από την ενωμένη δύναμη των εργατών και την αντίστασή τους στην σκληρή εκμετάλλευσή τους από τους λίγους, για τους οποίους φαίνεται να φτιάχτηκε ο κόσμος…. Στην ιστορία μας, γνωρίζουμε την Άννι, μια νεαρή εργάτρια, που πασχίζει μαζί με την οικογένειά της να επιβιώσουν στις πιο απάνθρωπες συνθήκες. Ο αδελφός της, ύστερα από μήνες απελπιστικής ανεργίας, βουτά στο κενό και αυτοκτονεί. Η ίδια και η οικογένειά της αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο του μίζερου διαμερίσματός τους και βρίσκονται στο δρόμο με έξωση. Χωρίς στέγη, με τα πράγματα φορτωμένα σε ένα φορτηγάκι, αποφασίζουν να πάνε στο Kuhle Wampe, έναν καταυλισμό, μια ώρα έξω από το Βερολίνο. Εκεί, έχουν βρει καταφύγιο μεγάλες μάζες φτωχών, ανέργων, ανθρώπων χωρίς στον ήλιο μοίρα. Μέσα σε αυτές τις καταστάσεις, η Άννι μένει έγκυος από τον αρραβωνιαστικό της, Φριτς, αλλά ο επικείμενος γάμος δεν πρόκειται να γίνει. Ο Φριτς πνίγεται με την προοπτική ενός γάμου αλλά και με την βαθύτερη φτώχεια που θα προξενήσει ο ερχομός ενός παιδιού. Η Άννι, ύστερα από αυτό, μετακομίζει σε μια φίλη της στο Βερολίνο και αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στο νεανικό Εργατικό Κίνημα. Και σε μια διαδρομή με το τρένο, η Άννι μαζί με μια ομάδα του κινήματος, θα λογομαχήσουν με μερικούς ευκατάστατους συνταξιδιώτες τους…


Πηγή
http://cine.gr/index.asp