Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 1-3 (9-1-2011)



Τι κι αν ο Ράφικ Τζιμπούρ, που έχει το ψευδώνυμο «τρομοκράτης» είναι σε υποχρεωτική άδεια. Η ΑΕΚ βρήκε νέο «τρομοκράτη» στο πρόσωπο του γερόλυκου Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο αρχηγός της Ένωσης με δυο γκολ έδωσε το πολύ σημαντικό τρίποντο στην ομάδα του με 3-1 κόντρα στον μαχητικό Πανσερραϊκό.


Πολύ καλός μετά από καιρό και ο Νάτσο Σκόκο, ενώ την παράσταση έκλεψε και ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Πολωνός διεθνής μπορεί να μην είναι στα έμμεσα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ, όμως με την σημερινή του εμφάνιση απέδειξε ότι ίσως μπορεί να σταθεί στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων».

Στην αντίπερα όχθη, κορυφαίος για ακόμα μια αναμέτρηση ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος σημείωσε και ένα καταπληκτικό γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη φτάνει στους 27 βαθμούς και παραμένει στην 3η θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ. Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται στην προτελευταία θέση και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για την ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς.

Η ανάλυση

Αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς από νωρίς ήταν η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με τον Γκερέιρο στο βασικό της σχήμα δίπλα στον Μάκο, πίεσε από το πρώτο λεπτό τον αντίπαλο της και η πίεση αυτή απέφερε καρπούς μόλις στο 9ο λεπτό, όταν από φάουλ του Βραζιλιανοπολωνού ο Μπλάνκο έπιασε μια πολύ δύσκολη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράντμαν.

Μετά το γκολ το παιχνίδι απέκτησε όμορφο ρυθμό και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες. Αυτή που βρήκε πάλι δίχτυα ήταν η Ένωση στο 38ο λεπτό. Ο Λυμπερόπουλος με έξοχο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από καταπληκτική σέντρα του Καράμπελα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Πάντως, η ομάδα των Σερρών δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μειώνοντας το σκορ στο 44ο λεπτό. Τον χορό των πολύ όμορφων τερμάτων συνέχισε ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος νίκησε τον Σάχα με καταπληκτικό σουτ πάνω στην κίνηση!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε κυρίως με τον Μπέλιτς από τα αριστερά να απειλήσει την εστία του Σάχα.

Η ΑΕΚ από το 65’ και μετά πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρήκε χώρος λόγω της επιθετικότητας της ομάδας των Σερρών, που προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν.

Το ματς κλείδωσε για τους φιλοξενούμενους στο 82ο λεπτό όταν ο Λυμπερόπουλο σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς από τη βούλα του πέναλτι, το οποίο το κέρδισε ο Γεωργέας σε μια επέλαση του από τα αριστερά.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ. Ο επιθετικός της Ένωσης τα έκανε όλα μέσα στο γήπεδο και σκόραρε και δις, δίνοντας έτσι άνετα το τρίποντο στην ομάδα του, που τόσο είχε ανάγκη. Ο λύκος και αν εγέρασε!!!

Η φάση

Το καταπληκτικό τέρμα του Γιώργου Γεωργιάδη δεν είναι μόνο η φάση του αγώνα, αλλά αναμένεται να μπει και στα highlights του πρωταθλήματος. Ο μικρός αποδεικνύει παιχνίδι με παιχνίδι ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ μιας μεγάλης ομάδας, αφού ειδικά φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά.

Το φιλμ


Ο Σκόκο από πολύ πλάγια πιανει ένα εξαιρετικό σουτ που με τα φάλτσα που πήρε θα μπορούσε να έχει καταλήξει στα δίχτυα.
9΄ ΓΚΟΟΟΛ Εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, ο Μπλάνκο με πολύ έξυπνη τοποθέτηση του κεφαλιού του στέλνει την μπάλα στην αντίθετη γωνία και ανοίγει το σκορ. Εξαιρετικό γκολ από τον Αργεντινό.
38΄ ΓΚΟΟΟΛ Υποδειγματική συνεργασία των παικτών της ΑΕΚ. Ο Καράμπελας από αριστερά μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού και ο Λυμπερόπουλος με κοντινό σουτ έγραψε το 0-2.
44΄ ΓΚΟΟΟΛ Γέμισμα από την άμυνα, ο Μπέλιτς την κεφαλιά, η μπάλα φτάνει στον Γεωργιάδη που χωρίς να σκεφτεί τίποτα με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση, πέτυχε φοβερό γκολ για το 1-2.
60΄ Από εκτέλεση του πλάγιου άουτ του Παντελιάδη, ο Μπέλιτς πιάνει ένα φιλόδοξο γυριστό σουτ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.
81΄ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Γεωργέας ανατράπηκε από τον Παντελιάδη.
82΄ ΓΚΟΟΟΛ Ο Λυμπερόπουλος εκτελεί εύστοχα και γράφει το 1-3.
91΄ Ο Γεωργιάδης καθυστερεί στην αντεπίθεση να δώσει στον Τάντιτς, το σουτ του οποίου σταματά ο Σάχα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3

44’ Γεωργιάδης – 9’ Μπλάνκο, 38’ 82’ πεν. Λυμπερόπουλος

Οι συνθέσεις:


Πανσερραϊκός
: Ράντμαν, Άλβαρεζ, Παπάζογλου, Μεβένε, Παντελιάδης, Κάστρο, Σουμπίνιο (79’ Τάντιτς), Λεοζίνιο (72’ Ανάκογλου), Μπέλιτς, Γεωργιάδης, Νταλέ
ΑΕΚ: Σαχά, Γεωργέας, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος, Γκερέιρο, Σκόκο (92΄ Έντερ), Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (87’ Λεονάρντο)
Κίτρινες: Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Μπέλιτς – Γεωργέας, Καράμπελας

Πηγή
http://www.sportnet.gr/report.php?id=249440
http://www.youtube.com/watch?v=UBJkeFayr4c