Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ 3-1 (26-9-10)




Ο Αχιλλέας Μπέος είχε δηλώσει μεσοβδόμαδα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα κερδίσει την ΑΕΚ με 3-0 και τελικά έπεσε... κοντά αφού η ομάδα του επιβλήθηκε της Ένωσης στο Πανθεσσαλικό με 3-1! Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα των «κιτρινόμαυρων» σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος. Πολλά προβλήματα στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που όπως και στην πρεμιέρα με την Κέρκυρα.

Η ΑΕΚ παρουσίασε και πάλι τα γνωστά προβλήματα στον άξονα, τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή. Οι δύο κόφτες της, Μάκος και Γκέντσογλου, αλλά και ο Τραϊανός Δέλλας αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από την ταχύτητα των Πλιάγκα, Ουμπίντες και Μόνχε. Δεν είναι υπερβολή ότι σε κάθε αντεπίθεση των γηπεδούχων, κάποιος εκ των τριών προαναφερθέντων (ενίοτε δύο ή και οι τρεις) βρίσκονταν με χώρο στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου».

Έμοιαζε η εστία με... σπιρτόκουτο
Το γκολ δεν ήρθε με αυτόν τον τρόπο πάντως, αλλά από στημένη φάση. Ακόμα ένα αδύνατο σημείο της φετινής ΑΕΚ. Σκόρερ ο Σανκαρέ σε κενή εστία, ο οποίος επωφελήθηκε της κεφαλιάς πάσας του έτερου σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, Τομάς και μετά την εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες.

Και έτσι αντί να προηγείται η «Ένωση» που έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Μπερνς στο δεύτερο λεπτό, βρέθηκε και πάλι να κυνηγάει στο σκορ. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με την κεφαλιά του Τζιμπούρ στην εκπνοή να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε...
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια πολύ νωρίς με τον Λυμπερόπουλο να ισοφαρίζει με ωραία κεφαλιά 56'. Το γκολ αυτό, έδωσε το έναυσμα στον Δικέφαλο να ψάξει το γκολ της νίκης, αλλά η έλλειψη της αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια, είχε ως αποτέλεσμα το σκορ να μένει στην ισοπαλία. Μέχρι να φτάσουμε στο 82ο λεπτό του αγώνα, όπου ο Μπρέσκα μετά την έξοχη σέντρα του Ζαραδούκα, ολοκλήρωσε ιδανικά την αντεπίθεση της ομάδας του, γράφοντας το 2-1.

Γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη, με το τελικό σκορ να γράφει ο Ουμπίντες με πέναλτι στην εκπνοή, σημαίνοντας τη δεύτερη φετινή ήττα της ΑΕΚ σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, με κοινό χαρακτηριστικό τον αντίπαλο και τις συνθήκες. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου όπως και η Κέρκυρα προέρχονται από τη Β` κατηγορία, ενώ αγωνίζεται -όπως και η Κέρκυρα στην πρεμιέρα- μακριά από τη φυσική του έδρα.

Το φιλμ του αγώνα…

9' ΓΚΟΛ 1-0: Εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες από δεξιά, ο Τομάς πήρε την κεφαλιά - πάσα στο πίσω δοκάρι και ο Σανκαρέ με κοντινή προβολή, αμαρκάριστος στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ έκανε το 1-0.

24' Σέντρα του Λαγού από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς.

37' Καλή σέντρα του Ουμπίντες από δεξιά, ο Μόνχε νίκησε τους αμυντικούς της ΑΕΚ στον αέρα, αλλά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

43' ΔΟΚΑΡΙ: Σέντρα του Σκόκο από τον άξονα, ο Τζιμπούρ πετάχτηκε σε θέση μέσα αριστερά και με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού Βόλου.

44' Ο Ουμπίντες έβγαλε φοβερή μπαλιά από αριστερά για τον Πλιάγκα, ο οποίος έκανε ωραίο κοντρόλ και μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από δεξιά, αλλά υπό την πίεση του Λαγού πλάσαρε άουτ!

47' Ο Σολάκης μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από αριστερά, ο Μανωλάς τον κράτησε με τα χέρια από τη μέση, ο επιθετικός των γηπεδούχων έπεσε στην περιοχή, αλλά ο Κάκος δεν σφύριξε το πέναλτι με τους παίκτες του Ολύμπιακού Βόλου να διαμαρτύρονται.

54' Ατομική ενέργεια του Λεονάρντο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το σουτ και ανάγκασε για τον Γιακούποβιτς σε εντυπωσιακή απόκρουση - κόρνερ.

56' ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα από δεξιά του Γκέντσογλου, ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και από θέση μέσα αριστερά με διαγώνια κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

69' Δυνατό σουτ του Σκόκο στα όρια της περιοχής του Ολυμπιακού Βόλου, ο Γιακούποβιτς έδιωξε με τις γροθιές.

74' Η μπάλα στρώθηκε στον Σκόκο σε θέση μέσα δεξιά, ο Αργεντινός σούταρε με δύναμη και έστειλε τη μπάλα άουτ!

82' ΓΚΟΛ 2-1: Ωραία σέντρα του Ζαραδούκα από αριστερά, ο Μανωλάς έχασε τον Μπρέσκα που πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1.

90' ΠΕΝΑΛΤΙ: Ο Σολάκης έκανε τις ντρίμπλες μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και ανατράπηκε από τον Δέλλα.

91' ΓΚΟΛ 3-1: Ο Ουμπίντες εκτέλεσε από την άσπρη βούλα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το το 3-1.

Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Πλιάγκας, Ούμπιντες, Τομάς - Λαγός, Δέλλας, Μάκος, Τζιμπούρ, Μανωλάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας (77' Ρόκας), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τομάς, Αλβαρεζ, Ούμπιντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' Σολάκης), Πλιάγκας (46' Μπρέσκα).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Μανωλάς (86' Μπλάνκο), Δέλλας, Γιάχιτς, Τζιμπούρ, Μάκος, Σκόκο, Λαγός, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου).


Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=dirQc86YhRU
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231060652