Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-0 (30-10-2010)


Αγνώριστη η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 στη Ν. Σμύρνη από έναν ψυχωμένο Πανιώνιο στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Χαμένο πέναλτυ και πολλές ευκαιρίες για την ομάδα του Πανιωνίου, που είχε τον Μάντζιο ως προπονητή στον πάγκο του, για να βάλει κι άλλα γκολ απέναντι σε μια ΑΕΚ που δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που νίκησε τον Παναθηναϊκό πριν μια εβδομάδα. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε ο Ριέρα με κεφαλιά στο 50΄. Με δέκα παίκτες αγωνιζόταν η «Ενωση» από το 36΄, λόγω ανόητης αποβολής του Νταντόμο, ενώ τραυματίστηκαν και αντικαταστάθηκαν οι Ντιόπ και Δέλλας.

Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το ποιος είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, αφού η ομάδα του Μάντζιου επικράτησε πλήρως στο γήπεδο απέναντι στην «φουρτουνιασμένη» άμυνα της ΑΕΚ που έδειχνε αδύναμη να ανακόψει τον γρήγορο ρυθμό των ορεξάτων «κυανέρυθρων». Στο 11' ο Μπάλαμπαν με φάουλ, στο 14' ο Ριέρα, στο 17' ο Μπάλαμπαν και στο 20' ο Γουνδουλάκης απέτυχαν από εξαιρετική θέση να σκοράρουν, ενώ στο 33' ο Αργυρίου δείχνοντας την απειρία του, έπεσε άτσαλα πάνω στον Μπάλαμπαν, ο Τσινιάρης έδωσε αμέσως το πέναλτι, που εκτέλεσε ο Ριέρα, αλλά απέκρουσε ο Σάχα. Όμως φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τον Πανιώνιο.

Το διάστημα αυτό η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά της μέσα στο γήπεδο, έχανε με ευκολία τις μάχες στο κέντρο, ωστόσο την «χτύπησε» η ατυχία δύο φορές: Στο 26' τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Ντιόπ, στο 45' συνέβη το ίδιο με τον Δέλλα και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά έμεινε και με δέκα παίκτες, καθώς στο 36' αποβλήθηκε ο Νταντόμο με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης.

Ίδια περίπου εικόνα και στο 2ο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 50' και σε σέντρα του Μανιάτη, ο Ριέρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και «πήρε το αίμα του πίσω» για το χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 68', όταν πάλι ο Ριέρα με σουτ πάνω στην κίνηση, υποχρέωσε τον Σάχα σε δύσκολη απόκρουση.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά φάνηκε μόνο στο τελευταίο τέταρτο και προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όταν οι γηπεδούχοι γύρισαν πια πίσω για να κρατήσουν τη νίκη. Μια αντεπίθεση του Χίκα στο 89', που δεν ολοκληρώθηκε, ένα σουτ του Μάκου στις καθυστερήσεις που έφυγε άουτ κι έτσι το 1-0 ήταν ό,τι καλύτερο μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσινιάρη που έδωσε τη νίκη στον Πανιώνιο, παίρνοντας συγχρόνως βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 36' Νταντόμο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσότσαλιτς, Κοντοές, Σιόβας, Μάχο, Γουνδουλάκης - Νασούτι, Αργυρίου, Μπλάνκο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (72' Χίκα), Μπάλαμπαν (78' Βαρό), Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (62' Βαζ Τε), Σάμαρης, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Δέλλας (45' λ.τρ. Μανωλάς), Λεονάρντο (64' Μπλάνκο), Τζιμπούρ, Νταντόμο, Μάκος, Αργυρίου, Λαγός, Ντιόπ (26' λ.τρ. Γκέντσογλου).

Πηγή
http://www.youtube.com/watch?v=hmuKlVwOeuU
http://news.ert.gr/sports/podosfairo/super-league/18417-pikros-kafes-gia-tin-aek-stin-%C2%ABplateia%C2%BB