Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σινεμά : ΚΑΘΑΡΣΗ -KATHARSI


Ελληνική αστυνομική ταινία σε σκηνοθεσία Φωκίωνα Μπόγρη
 με τους Κώστα Στεφανάκη, Βαγγέλη Μουρίκη, Χρήστο Νάτσιο, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Κώστα Ξυκομήνο, Δημήτρη Καπετανάκο, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Γιάννη Οικονομίδη, Τίνα Σπάθη, Νικόλα Τριανταφυλλίδη, Τέλη Σταλόνε.





Υπόθεση:

Ο Έστεμπαν (Κώστας Στεφανάκης) έρχεται στην Αθήνα έχοντας χάσει τη δουλειά του σαν αστυνομικός Μένει μαζί με τον ανάπηρο θείο του (Μπάμπης Κούρτης) και αναζητά δουλειά. Είναι άφραγκος και απογοητευμένος. Τον πλησιάζει ο διευθυντής ασφάλειας (Χρήστος Νάτσιος) και του αναθέτει να καθαρίσει 2 απο τους πιό επικίνδυνους εγκληματίες στην πόλη: Ο Μάνθος (Βαγγέλης Μουρίκης) και ο Μπαχράμης (Βαγγέλης Αλεξανδρής) είναι αυτοί που κανείς δεν μπορεί να πιάσει επίσημα.Και οι δύο είναι είναι
μπλεγμένοι με προστασία, ναρκωτικά , παράνομα sex shops, γυναίκες και ό, τι άλλο παράνομο . Έτσι Έστεμπαν, μπαίνοντας σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι, γίνεται στόχος όχι μόνο για τον υπόκοσμο αλλά και για τα “αφεντικά” του.

Ο σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Η ενασχόληση του με το σινεμά ξεκίνησε στην προσχολική ηλικία, χάρη σε συγγενή ο οποίος διατηρούσε κατάστημα ενοικιάσεως βιντεοκασετών. Παράλληλα με τις σπουδές επικοινωνιών, ασχολήθηκε με την δημιουργία no budget ταινιών, υιοθετώντας το ψευδώνυμο «Φωκίων Μπόγρης».

Το 2009 ολοκλήρωσε την μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Κάθαρση», ένα project διάρκειας 2 ετών. H “Κάθαρση” είναι μία ανεξάρτητη, low budget ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη. Μία ιστορία προσωπικής εκδίκησης με φόντο τον κόσμο της μαφίας και την πολιτική διαφθορά.

Η ταινία συμμετείχε στις Νύχτες Πρεμιέρας τον Σεπτέμβριο του 2009.

Πηγή
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=10394