Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Φωτό-ντοκουμέντο από την "κοσμοσυρροή" στην Ερμού την Κυριακή-μη αργία...

Κυριακή, Ιούλιος 27, 2014

Και σήμερα μόνο ορισμένα πολυκαταστήματα άνοιξαν, αφού οι μικρομεσαίοι δεν έχουν ούτε μαντήλι να κλάψουν, πόσω μάλλον να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του ανοίγματος και τις Κυριακές. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην  Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι καταναλωτές ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι.
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικώς με την επιμονή της κυβέρνησης για κατάργηση της «Κυριακής -αργίας»:
«Η κυβέρνηση παρά την αντίθεση, όχι μόνο των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπόρων και των συνδικαλιστικών φορέων τους, επιμένει στην συνέχιση της εφαρμογής της απόφασής της για λειτουργία όλων των καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές και τις 52 Κυριακές του χρόνου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επέκταση σε όλη τη χώρα της κατάργησης της Κυριακής αργίας.


Η κυβερνητική αυτή απόφαση αποδείχτηκε τις προηγούμενες Κυριακές του Ιουλίου, που εφαρμόστηκε, με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία για την κίνηση της αγοράς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ότι ωφελεί αποκλειστικά τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες.  Ότι επίσης ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους, που αναστατώνει τη ζωή τους και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις τους, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε νέα μαζικά λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία.
Αυτά που λείπουν από τα λαϊκά νοικοκυριά, για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα, λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας, της κατεδάφισης των μισθών και των συντάξεων καθώς και των φορομπηχτικών πολιτικών,  που επέφερε η συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τους αγώνες και την ψήφο του λαού είναι η βασική προϋπόθεση για να αναγεννηθεί η οικονομία και η κοινωνία».
Καταστήματα


 Πηγή