Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Έδιωξαν σηκωτούς τους φοιτητές που «κυνήγησαν» την Λαγκάρντ

Επίθεση από μια ομάδα φοιτητών δέχτηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η κ. Λαγκάρντ μιλούσε στους φοιτητές του πανεπιστημίου για την κρίση χρέους που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη ζώνη του ευρώ, όταν μια ομάδα ατόμων που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισαν να διακόπτουν την προγραμματισμένη διαδικασία ερωτήσεων και να φωνάζουν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ και εις βάρος της γενικής διευθύντριας του Οργανισμού.

Οι άνδρες ασφαλείας χρειάστηκε να απομακρύνουν βίαια αρκετούς φοιτητές, οι οποίοι απευθύνονταν στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «Μαντάμ Λαγκάρντ», σέρνοντάς τους έξω από την αίθουσα.



Πάντως, κατά την ομιλία της η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στους Έλληνες λέγοντας ότι «κατανοεί» την απογοήτευση των πολιτών λόγω της υψηλής ανεργίας και της ύφεσης, ωστόσο, όπως σημείωσε, οι κυβερνήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες «πρέπει να εξηγήσουν στους λαούς την ανάγκη να περάσουν μια δύσκολη περίοδο, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση».

Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα της ότι το πρόγραμμα που σχεδίασε το ΔΝΤ με την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι προς το παρόν «η ελληνική οικονομία δεν παρουσιάζει ανάπτυξη».
  









video platformvideo managementvideo solutionsvideo player






Πηγή