Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

14784 – 14884 – 14900 – … Χρυσοί – για ποιούς; - αριθμοί

Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης

... Και καλά, το να ξεσηκωθούνε και οι πέτρες το βρίσκω κομμάτι νωρίς. Όμως, το να τις ξεσηκώσουνε (τις πέτρες εννοώ) μερικοί κεχηνότες πολίτες και να τις πετάξουνε κατά παντός υπευθύνου (βρίσκονται και τα ονόματα και οι διευθύνσεις...) μπορεί να είναι έγκαιρα αποτελεσματικό, αν γίνει άμεσα.

Για το τηλεφωνικό κόστος κλεισίματος ραντεβού με γιατρό στον ΕΟΠΥΥ η αγανάκτησή μου.
Για το απίστευτο κόστος – φονιά κλήσης των μαγικών αριθμών 14784 – 14884 – 14900 κλπ, κλπ.

Πού ακούστηκε να κοστίζει, από χέρι που λένε, ένα, δύο τρία, ίσως και πέντε Ευρώ η ανάγκη σου να επισκεφτείς ένα γιατρό. (κόστος 1,18 – 1,86 Ευρώ το λεπτό, πράγμα που σημαίνει πρόσθετη ετήσια δαπάνη για τους ασθενείς πάνω από 450 εκ. (!!!) Ευρώ το ελάχιστο, κατά μετριότατους υπολογισμούς).

Για αυτό μιλάω για πέτρες.


 Πού είναι η ευαισθησία και η κατάθεση ψυχής και ενδιαφέροντος των κοντινών με τον ΕΟΠΥΥ (αλλά και των ασθενών, όπως ισχυρίζονται) ομάδων κοινών συμφερόντων (γιατροί, φαρμακοποιοί);
Πού είναι η διακριτή αντίσταση – κινητοποίηση κατά του άδικου, ανάλγητου και κομπογιαννίτικου χαρατσιού από το τοπικό διαχειριστικό και όχι μόνο, προσωπικό; Φύλλο δεν κουνιέται... Όλα εν υπνώσει...

Όμως, κάποιοι πρέπει να αντιδράσουνε. Δεν πρέπει; Στην μικρο-κλίμακα έστω, την τοπική. Για την τιμή, όχι της τρέχουσας τιμής (πράγμα «κατανοητό» την σήμερον ημέρα) αλλά «της ηθικής τιμής». Πέρα από τους άμεσα, αλλά και τόσο αδύνατους, όπως, δυστυχώς, νομίζουν, θιγόμενους συντοπίτες μας.

Κάποιο κομμάτι της κοινωνίας ας αποδείξει, έστω για μία φορά, πως μπορεί να εκτεθεί στηρίζοντας πληθυσμιακές ομάδες που δεν αφορούν αποκλειστικά στην «εαυτήν ομάδα».

Ας είναι οι κοπτόμενοι για την υγεία μας Ιπποκρατικοί υπηρέτες. Γιατρούς τους λένε και χίλια και πάνω τα δίκια τους για ότι ζητάνε, αλλά ένα παραπάνω και πιο μεγάλο το δίκιο του ανήμπορου και πάμφτωχου γέροντα, της τρεμάμενης και πάμφτωχης γερόντισσας. Αυτής που, με τρεμάμενο χέρι δίνει το χιλιοδιπλωμένο δεκάρικο, μένοντας νηστική... 

Και κάποιοι το παίρνουν...

Ας είναι οι Δημοτικοί μας άρχοντες. Όλοι ανεξαιρέτως. Συν... και Αντί...

Και ας είναι, τέλος, όλοι αυτοί που θέλουνε και επιθυμούνε, πραγματικά όμως, η Τυπική Τοπική Διοίκηση να επαναλειτουργήσει ουσιαστικά σαν Τοπική ΑΥΤΟδιοίκηση.

Ας είναι όποιοι να είναι. Αρκεί να «φωνάξουνε» πως οι τηλεφωνικές κλήσεις (αγωνίας) προς ΕΟΠΥΥ πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ναι, καλά διαβάζετε, ΔΩΡΕΑΝ. Γιατί αφορούν στην ΥΓΕΙΑ. Δεν αφορούν σε ροζ επικοινωνίες ή αντίστοιχες τζόγου.

Για να μην μειωθεί η επισκεψιμότητα, λόγω υψηλού κόστους κλήσεων και να μας λένε πως οφείλεται στην παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών.

Γιατί... όλα να τα περιμένεις...



Πηγή