Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φαντάζεστε μια Πολυεθνική να Διοικούνταν όπως Διοικείται η…Ελλάδα;

 Μια χώρα δεν διαφέρει από μια μεγάλη Επιχείρηση. Και οι δύο έχουν Έσοδα και Έξοδα. Η απλή Λογική υπαγορεύει ότι ούτε το Κράτος, ούτε η Επιχείρηση έχουν το δικαίωμα να Ξοδεύουν περισσότερα από όσα Εισπράττουν! Αν το πράττουν, οδηγούν το Κράτος ή την Επιχείρηση στην ολοκληρωτική Καταστροφή!



 Το μεγάλο πρόβλημα ενός Δημοκρατικού Λαού είναι ότι δεν Γνωρίζει τις τεράστιες Δυσκολίες που περιλαμβάνονται μεταξύ της «Παραγωγικής» και της «Αποτελεσματικής» Διοίκησης ενός Κράτους ή μιας μεγάλης Επιχείρησης που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. Και δύο λέξεις είναι πολύ σημαντικές όμως η λέξη «Παραγωγική» είναι αυτή που περικλείει την τεράστια σημασία, όσον αφορά την Ουσία της Πετυχημένης Διοίκησης ή Διακυβέρνησης ενός κράτους. «Αποτελεσματικός» ονομάζεται ο Επιχειρηματίας ή Μάνατζερ που παράγει μεγάλους τζίρους, όμως η «Αποτελεσματικότητά» τους μπορεί να κοστίζει ακριβά και να είναι ασύμφορη για την Επιχείρηση παράγοντας μεγάλες ζημιές, τις οποίες δεν είναι καθόλου εύκολα να τις καλύψει στο μέλλον!  Αντίθετα, «Παραγωγικός» Επιχειρηματίας ή Μάνατζερ μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος φέρνει «Αποτελέσματα» αλλά μέσα στο πλαίσιο των Δαπανών που του επιτρέπει η Επιχείρηση, με αποτέλεσμα να Παράγει «Κέρδη». «Πλούτο»! Χωρίς «Κέρδη» η Επιχείρηση κλείνει! Τι να κάνεις τα Μεγέθη, όταν είναι ζημιογόνα! Η Επιχείρηση δεν είναι Κράτος να μπορεί να Δανείζεται άναρχα, άσχετα με τον τρόπο που Κυβερνιέται η χώρα! Με Ανεπάρκεια, Σπατάλες και Διαφθορά και φυσικά τεράστιες Ζημίες!  Αποδείχτηκε ότι οι Τραπεζίτες και οι Πολυεθνικές συνεργάζονται για να…Δανειοδοτούν τους Πελάτες τους ώστε να είναι και για τους δύο Εξαρτώμενοι και Ελεγχόμενοι Πελάτες, όπως ακριβώς είναι η Ελλάδα!

Επιτρέψτε μας να σας πούμε γιατί γράφουμε αυτό το παράδειγμα. Η «Παραγωγική» Διακυβέρνηση ενός Κράτους, ιδίως η Έντιμη και Δίκαιη Διακυβέρνηση είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο!  Φυσικά οι Πολίτες μιας χώρας δεν ασχολούνται με τη τρομερά Δύσκολη Διοίκηση γιατί δεν έχουν λόγο να ασχοληθούν. Η συντριπτική πλειοψηφία των Πολιτών εργάζονται ως υπάλληλοι στο Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες, είτε είναι Πρακτικοί είτε Επιστήμονες, πάλι δεν χρειάζεται να έχουν γνώσεις Διοίκησης γιατί…Διοικούν μόνον τον εαυτό τους! Ακόμα και οι εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες που απασχολούν μέχρι 5 άτομα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες Γνώσεις Διοίκησης, αρκεί να είναι πολύ συντηρητικοί και πολύ προσεκτικοί στο χειρισμό των χρημάτων τους. Ένα πολύ μικρό ποσοστό, όμως των Πολιτών είναι Επιχειρηματίας ή Στελέχη Διοίκησης που απασχολούν εκατοντάδες ή χιλιάδες εργαζομένους. Αυτοί οι λίγοι χρειάζονται και σπάνια Έμφυτα Ταλέντα και δύσκολες Επίκτητες Γνώσεις Διοίκησης, προκειμένου να μπορούν να Διοικήσουν «Παραγωγικά» και όχι μόνον «Αποτελεσματικά» μια Επιχείρηση.
Αυτή η έλλειψη γνώσεων «Διοίκησης» των Πολιτών και  Ψηφοφόρων, δεν τους επιτρέπει να αξιολογήσουν έναν Πολιτικό σύμφωνα με την «Παραγωγικότητά» του, γιατί τόσο οι Πολιτικοί όσο και τα φερέφωνά τους, τα ΜΜΕ, τους αξιολογούν σύμφωνα με την Ευγλωττία τους και την ετοιμολογία τους, αλλά ουδέποτε σύμφωνα με την «Παραγωγικότητά¨τους!  Μπορεί να αξιολογήσουν θετικά έναν Πολιτικό για την «Αποτελεσματικότητά» του στην ολοκλήρωση ενός έργου, δεν γνωρίζουν όμως, πώς να Αξιολογήσουν την «Παραγωγικότητά» του! Αφενός δεν έχουν πρόσβαση στα στοιχεία, αφετέρου οι Πολιτικοί ουδέποτε αναφέρονται στην «Παραγωγικότητά» τους. Αναφέρονται αποκλειστικά μόνον στην «Αποτελεσματικότητά» τους μη λέγοντας κουβέντα για τα τεράστια Κόστη με τα οποία φορτώνουν τους Πολίτες! Και λόγω αδιαφορίας γιατί τα λεφτά δεν είναι δικά τους και για να τσεπώσουν τις τεράστιες μίζες τους!  Δώσε μου και μένα Μπάρμπα άφθονα χρήματα και εγώ σου φτιάχνω όσα έργα θέλεις!
Έτσι,οι ψηφοφόροι αφενός δεν γνωρίζουν τις τεράστιες δυσκολίες που συνεπάγεται η «Παραγωγική» Διακυβέρνηση του Κράτους,  αφετέρου δεν γνωρίζουν τα Κριτήρια βάση των οποίων θα αξιολογήσουν έναν Πολιτικό! Για αυτό ψάχνουν για «Μεσσίες» οι οποίοι είναι «Θαυματουργοί» και Κυβερνούν τη χώρα ως «Εμπνευσμένοι Ηγέτες» της…Συμφοράς! Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ποιός «Εμπνευσμένος Ηγέτης» της Συμφοράς συνέβαλε περισσότερο αποφασιστικά στην καταστροφή της χώρας μας!

Πηγή