Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΥΓΕΙΑ: Φόβοι για μόλυνση βοδινού κρέατος από τη Φουκουσίμα










Πέντε μήνες και κάτι μετά τη βιβλική καταστροφή από το σεισμό των 9 Ρίχτερ στη Φουκουσίμα και μια νέα αποκάλυψη έρχεται να προκαλέσει πανικό παγκοσμίως.

Περισσότερα από 400 βοοειδή από 7 αγροκτήματα της πληγείσας περιοχής μεταφέρθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας αφού είχαν καταναλώσει μολυσμένο χορτάρι, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για μόλυνση βοδινού κρέατος από την καταστροφή της Φουκουσίμα.

Συνολικά 411 βοοειδή της πληγείσας περιοχής μεταφέρθηκαν σε έξι άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και το Τόκιο, μεταξύ της 28ης Μαρτίου και της 6ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αρχές.

Μέχρι σήμερα οι ιαπωνικές αρχές γνώριζαν ότι το κρέας από 132 ζώα που είχαν καταναλώσει μολυσμένο με υψηλά επίπεδα καισίου χορτάρι είχαν μεταφερθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 36, από τις συνολικά 47 νομαρχίες της Ιαπωνίας, έχει μεταφερθεί κρέας που προέρχεται από ζώα που είχαν μολυνθεί. Μολυσμένο κρέας έχει καταναλωθεί, όπως φαίνεται, σε 31 επαρχίες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Τα σουπερμάρκετ του Τόκιο έχουν τοποθετήσει επιγραφές που προειδοποιούν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο ύπαρξης μολυσμένου κρέατος.

Οι αρχές του Τόκιο είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν συγκέντρωση καισίου 650 μπεκερέλ ανά κιλό, έναντι του εγκεκριμένου ορίου των 500 μπεκερέλ, σε βοδινό κρέας που παραδόθηκε στην πρωτεύουσα.

Έπειτα από περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, η Ιαπωνία δεν έχει ακόμη εγκαθιδρύσει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου της ραδιενέργειας στα τρόφιμα και τεστ πραγματοποιούν οι νομαρχιακές και οι δημοτικές αρχές.

Πηγή
http://news.pathfinder.gr/health/724234.html