Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ΜΑΤ ...Βίντεο

Σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν στην Πάτρα όταν ιδιοκτήτες ταξί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις .

Σύμφωνα με το patranews, η περιοχή γύρω από γνωστό ξενοδοχείο στο Ρίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους απεργούς ιδιοκτήτες ταξί που ήθελαν να πλησιάσουν στο χώρο και την αστυνομία. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί από όλη την περιφέρεια απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο ξενοδοχείο, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκτεταμένη ρίψη χημικών.


Στο σημείο επικράτησε «χάος» για περισσότερη από μισή ώρα, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις ατόμων που έχουν καταλύσει στο ξενοδοχείο και των λουόμενων που βρίσκονταν στην πισίνα του ξενοδοχείου και την ακτή, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν τα χημικά.



Στη συνέχεια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποφάσισαν να αναβάλλουν την περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος που θα λάμβανε χώρα στην περιοχή στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία υπουργών και υφυπουργών.

Νωρίτερα ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι απέκλεισαν τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αλλά και το σταθμό διοδίων στο Ρίο, ενώ Αχαιοί και Ηλείοι συνάδελφοί τους έκλεισαν τις εισόδους και τις εξόδους στο νέο και το παλαιό λιμάνι της Πάτρας.

Πυρπόλησαν ταξί στην Κρήτη

Δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν με τα οχήματα τους στην παραλιακή λεωφόρου του Ηρακλείου και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.




Ορισμένοι στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη ένα παλιό ταξί και το έκαψαν.




Συμβολικές καταλήψεις διοδίων

Στα πλαίσια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης οι ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα. Στη Λάρισα οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλίας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων Μοσχοχωρίου.



Ιδιοκτήτες ταξί από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, το Άργος, το Ναύπλιο και αγοραία από τους νομούς της Πελοποννήσου σήκωσαν τις μπάρες στον σταθμό διοδίων Νεστάνης στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.

Σε συμβολική κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα προχώρησαν στις 11.30 το πρωί οι ιδιοκτήτες οδηγοί ταξί του νομού Σερρών αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Η κατάληψη των συνόρων διήρκεσε μισή ώρα, χωρίς να προκαλέσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς να χρειαστεί ή επέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Κινητοποιήσεις σε Θεσ/κη, Τρίκαλα, Κόρινθο και Σάμο

Στους δρόμους βγήκαν οι ιδιοκτήτες ταξί και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.



Πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τη Σάμο και την Κόρινθο.







Πηγή
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81121&catID=3