Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"Οι Φύλακες Άγγελοι", της Α. Δ.













Οι φύλακες άγγελοι θεωρούνται πως είναι πνευματικά όντα τα οποία έχουν αναλάβει να βοηθούν τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους.

Υπάρχει ένας συμπαντικός νόμος που λέει ότι:
«Δεν επιτρέπεται σε κανέναν άγγελο να παρέμβει στη ζωή ενός ανθρώπου εκτός αν του ζητηθεί, με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση που η ζωή του ανθρώπου διατρέχει κίνδυνο».

Τι είναι όμως οι Άγγελοι;
Οι άγγελοι είναι καθαρά πνεύματα. Δεν τα περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος, δεν έχουν ηλικία, ούτε νεότητα, ούτε γηρατειά,
ούτε φύλο, αλλά μια ύπαρξη σε όλη την πληρότητα της.
Η βοήθεια των Αγγέλων έρχεται με έμμεσο τρόπο, δηλαδή με σημάδια. Όταν λοιπόν ζητήσουμε τη βοήθεια τους θα πρέπει να προσέξουμε τι μυνήματα μας έρχονται, ποιές λέξεις επαναλαμβάνονται, τι πέφτει τυχαία μπροστά μας για να διαβάσουμε, τι σκεφτόμαστε έντονα χωρίς να ξέρουμε γιατί. Αυτοί που πιστεύουν θεωρούν πως όλοι έχουμε έναν Φύλακα Άγγελο.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Time το 1994 αποκάλυψε πως το 69% των Αμερικανών πιστεύουν στους αγγέλους και το 40% απ' αυτούς πιστεύουν πως έχουν έναν προσωπικό φύλακα άγγελο.


Ο Robert Graham, στο άρθρο του «Οι Άγγελοι μιλάνε: Εσείς ακούτε;» αναφέρει πως:
"όλοι μας έχουμε έναν φύλακα άγγελο που επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας, τις περισσότερες φορές όμως είμαστε πολύ απασχολημένοι για να τους ακούσουμε."
Αν είμαστε προσεκτικοί όπως λέει, και πρόθυμοι να παραμείνουμε ανοιχτοί σε αυτήν την επικοινωνία, θα λάβουμε ξεκάθαρα μηνύματα που θα μας βοηθήσουν στην καθημερινή μας ζωή.
«Αν θέλετε ένα ξεκάθαρο κι ακριβές μήνυμα από τον άγγελο σας», λέει ο Graham, «πρέπει να θέσετε μια ευθεία ερώτηση».


Πόσο εύκολο είναι όμως στο σημερινό κόσμο να έρθουμε σε επαφή με μια ύπαρξη τόσο αγνή;


Πόσο εύκολο είναι να πιστέψουμε στην ύπαρξη αυτή;
Γιατί, για να να έρθουμε σε επαφή απαραίτητη προυπόθεση είναι να πιστεύουμε.

Στο διαδύκτιο κυκλοφορούν χιλιάδες φωτογραφίες με αγγέλους, αλλά νομίζω οτι κανένας δεν πιστεύει οτι έστω σε μια απο αυτές υπάρχει πραγματικά κάποιος Άγγελος. Πως λοιπόν θα επικοινωνήσουμε με κάτι που δεν πιστεύουμε οτι υπαρχει;


Ακόμα και αν υπάρχουν μόνο στη φαντασία, οι Άγγελοι μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμοι, μιας και ο άνθρωπος χρειάζεται να πιστεύει κάπου για να παίρνει ψυχική δύναμη. Ο φύλακας άγγελος είναι μια ανακουφιστική και πολυδιάστατη ιδέα, αλλά είναι και η βάση πολλών μύθων.

Η προσωπική σας πίστη ή εμπειρία να είναι αυτό που ορίζει την αλήθεια για εσάς.






Α. Δ.
για την Αστρική Προβολή

Πηγή
http://astrikiprovoli.blogspot.com/2011/06/blog-post_08.html