Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η κινητή τηλεφωνία στην υπηρεσία της... φθηνής βενζίνης











Ένα δωρεάν μήνυμα στο 54151 αρκεί για να... φτάσει στο κινητό σας sms που θα σας ενημερώνει που βρίσκονται τα πρατήρια με τη φθηνότερη αμόλυβδη βενζίνη!


Από τη Δευτέρα ενεργοποιούνται και οι ηλεκτρονικοί πίνακες στην Αττική οδό για τις τιμές των υγρών καυσίμων τα τρία επόμενα πρατήρια που θα συναντήσει ο οδηγός.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας. Για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων τρίτης γενιάς (εκτός του IPhone) θα υπάρχει ενημέρωση επίσης μέσω κινητού για τις τιμές των τροφίμων στο ''καλάθι'' προϊόντων που διαλέγει ο καταναλωτής και στα σούπερ μάρκετ της περιοχής που επιλέγει.

To σύστημα θα καλύψει όλη τη χώρα από τον Ιούλιο και η ενημέρωση θα γίνεται δωρεάν εάν στείλει ο χρήστης του κινητού ένα γραπτό μήνυμα στο νούμερο 54151 στο οποίο θα αναφέρει την περιοχή της προτίμησής του. Αμέσως μετά την αποστολή του μηνύματος ο χρήστης θα λάβει ενημέρωση για τα τρία φθηνότερα πρατήρια στην περιοχή που ζήτησε.

Επίσης, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει και αναγραμματισμούς ή greeklish ώστε στο συντομότερο χρόνο να λαμβάνει ο καταναλωτής την επιθυμητή πληροφορία.

Όλα τα στοιχεία προέρχονται από το παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των καυσίμων ο υφυπουργός σημείωσε ότι η συμμόρφωση των πρατηρίων στους 13 νομούς που έχει επιβληθεί πλαφόν είναι πλέον 100% ενώ δεν παρατηρείται το φαινόμενο αύξηση των χαμηλότερων τιμών στα επίπεδα του πλαφόν. Τόνισε ότι το υπουργείο παρακολουθεί τις τιμές διυλιστηρίων καθημερινά και επανέλαβε ότι δεν θα αρθεί το πλαφόν εάν στις συγκεκριμένες αγορές η επιχειρηματικότητα δεν δείξει απτά δείγματα προσαρμογής ότι πλέον λειτουργεί ο ανταγωνισμός σε αυτές τις αγορές.

Πηγή
http://www.newsit.gr/