Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Διακοπές : Ενας μικρός οδηγός για την Kerala στην Ινδία

Εχετε πάει; Είναι πανέμορφα εκεί! Το ονειροτάξιδο ξεκίνησε, προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε!

ονειροtour!

Το κρατίδιο Κεράλα ιδρύθηκε στις 1/11/1956. Έχει έκταση σχεδόν 39.000 τετραγωνικά μέτρα και έχει μικρές διάσπαρτες πόλεις με πολλά κανάλια. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή από τα πολύ πολύ παλιά χρόνια και για τα μπαχαρικά της και έχει επιρροές από Πορτογάλους, Ολλανδούς και Αγγλους.







Το κλίμα είναι τροπικό που σημαίνει ότι όποια εποχή και να διαλέξουμε να πάμε η θερμοκρασία δεν πέφτει από τους 22 βαθμούς

Η χώρα είναι διάσπαρτη με κανάλια οπότε εννοείται ότι και εμείς βολτάρουμε με τέτοιες βαρκούλες.

Στα διάφορα μέρη της Κεράλα μπορείτε να πάτε και με τραίνο με κόστος από 2 έως 3 δολάρια.

Είναι η πιο παλιά εκκλησία που χτίστηκε από Ευρωπαίους στην Ινδία. Αξίζει να τη δούμε γιατί σε αυτή τάφηκε ο Βάσκο Ντι Γκάμα όταν πέθανε (είναι και ο μόνος λόγος που θάβεσαι άλλωστε). Αργότερα μεταφέρανε τη σορό του στην Πορτογαλία (και μετά θάνατον ταξιδάκι;)

E αφού πήγαμε στο χριστιανικό ναό ας επισκεφθούμε και την εβραϊκή συναγωγή που χτίστηκε το 1568 και είναι η αρχαιότερη συναγωγή. Η Ινδία βρίθει θρησκειών, ίσως κάποια μέρα να σας ταξιδέψω στα λημέρια τους.

Θα χαζέψουμε για λίγο στα κινέζικα δίχτυα. Και λέγονται κινέζικα γιατί είναι κινέζικα. Εκτός από την Κίνα θα τα δείτε μόνο εδώ αυτά τα δίχτυα για ψάρια.

Οχι που δεν θα τα σπάσουμε. Έτσι όπως είμαστε μαθημένοι πάνω στα τραπέζια! Στο τσακίρ κέφι θα έρθουμε με το χορό Kathakali.

Θα επισκεφθούμε το πάρκο Periyar αλλά με προσοχή, μην μας πάρει κανένας ελέφαντας στο κατόπι.

Ε θα δούμε και το Kumarakom. Θεϊκής ομορφιάς μέρος. Απολαύστε το αλλά μην απομακρυνθείτε γιατί έχουμε να πάμε και αλλού.

Μια τέτοια βαρκούλα θα τη νοικιάσουμε, δεν μπορεί. Πότε θα ξανάρθουμε;

Θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι με ξάπλες και μπάνιο και ένα βιβλίο στο χέρι.

Για φαγητό, όπως είδατε, απέφυγα να μιλήσω.

Επιμέλεια: Νικολαϊδου Ελένη


Πηγή

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=24905