Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Στον Βόλο η 351η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω κρίσης!

Η τρίτη απόπειρα αυτοκτονίας λόγω απόγνωσης από την οικονομική δυσπραγία μέσα σε μία εβδομάδα στον Βόλο, ήταν η υπ’ αριθμόν 351 (!) σε όλη τη χώρα τους τελευταίους 16 μήνες! Ο επίδοξος αυτόχειρας ήταν ένας 45χρονος ξυλουργός που έπεσε από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου κατοικεί, αλλά σώθηκε αν και έχει υποστεί βαριά τραύματα!
Ο άτυχος άνδρας ήταν άνεργος για μεγάλο χρονικό διάστημα και προφανώς δεν άντεξε άλλο την πίεση που του είχαν δημιουργήσει τα χρέη. Το γεγονός ότι στο παρελθόν ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή την οποία διέκοψε, ίσως επιβάρυνε την ψυχολογική του κατάσταση. Έτσι, «βούτηξε» στο κενό από ύψος δέκα μέτρων και έπεσε στην ταράτσα διπλανής μονοκατοικίας.



Όμως, υπέστη πολλαπλά κατάγματα και χρειάστηκε επιχείρηση από επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα για να τον κατεβάσουν. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών -Καταναλωτών –Δανειοληπτών, άλλες 350 απόπειρες αυτοκτονίας έχουν γίνει τους τελευταίους 16 μήνες, εξ αιτίας της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις!

Πηγή
http://perifereianews.blogspot.com/2011/03/351.html