Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Βαρυποινίτες που δραπέτευσαν με άδεια από τον Κορυδαλλό εκτέλεσαν τους 2 αστυνομικούς;

Το μακελειό στου Ρέντη με τους δύο νεκρούς νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» ανοίγει και πάλι το φάκελο «βαριά εγκληματικότητα» και αυτό που διαπιστώνεται από τους αστυνομικούς είναι ότι οι «εγκέφαλοι» του οργανωμένου εγκλήματος που πλήττει την Ελλάδα είναι κακοποιοί στους οποίους το διάτρητο σωφρονιστικό σύστημα… χάρισε την ελευθερία για να θερίζουν με τα Καλάσνικοφ ανθρώπινες ζωές, γράφει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής

Αν και βαρυποινίτες, οι περισσότεροι κατάφεραν και πήραν ολιγοήμερες άδειες για να μην επιστρέψουν ποτέ στη φυλακή. Τα στοιχεία κάνουν λόγο για 700 τέτοιους… αδειούχους, που σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι με το αυτόματο ανά χείρας σκορπώντας τον τρόμο και το θάνατο. Και οι δολοφόνοι των αστυνομικών, του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη και του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη, είναι ανάμεσα σε αυτούς τους 700 που κυκλοφορούν ελεύθεροι.


Από τις ενδείξεις που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Αττικής για τους δράστες φαίνεται ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς είναι δραπέτες φυλακών με τη μέθοδο των αδειών, ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ή Αλβανοί υπήκοοι. Οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο αλλά, όπως είπε αξιωματικός στον «ΤτΚ», θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να εντοπιστούν, διότι αφενός οι ίδιοι κρύβονται μετά το σάλο και την οργή που ξέσπασε στην κοινωνία και αφετέρου τα αποδεικτικά στοιχεία είναι πενιχρά, όπως και τα ευρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, η υπόθεση θα διαλευκανθεί γιατί είναι πλέον θέμα τιμής για την Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι των δύο παλικαριών της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.».

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο για τους περίπου 700 δραπέτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς, σε ποσοστό 60%, είναι αλλοδαποί, με τους περισσότερους να είναι αλβανικής υπηκοότητας. Από αυτό το ποσοστό, μόνο λίγοι έχουν καταφύγει στη χώρα τους, με τη συντριπτική πλειοψηφία, όπως εξηγούν αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να έχουν παραμείνει στην Ελλάδα και να δραστηριοποιούνται και πάλι στη παρανομία και στη βαριά εγκληματικότητα (ανθρωποκτονίες, ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, σωματεμπορία κ.λπ.), που είναι και η πιο προσοδοφόρος «δουλειά».

Πολλά περιστατικά

Πολλά πρόσφατα γεγονότα, αλλά και των τελευταίων δύο χρόνων, πιστοποιούν με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο ότι η βαριά εγκληματικότητα είναι έργο κακοποιών που έχουν δραπετεύσει με άδειες από τις φυλακές της χώρας. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στον Μώλο Φθιώτιδας έγινε διπλή ληστεία στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στα ΕΛΤΑ. Οι πέντε δράστες απέσπασαν με απειλή Καλάσνικοφ περίπου 22.000 ευρώ. Η καταδίωξη της Αστυνομίας ήταν άγρια με ανταλλαγές πυροβολισμών που είχαν μετατρέψει την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας σε σκηνικό ταινίας γουέστερν. Οι σφαίρες έπεφταν βροχή και από τις δύο πλευρές. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο των ληστών και να τους συλλάβουν στο ύψος της Τραγάνας.

Ο ένας από αυτούς, ένας 28χρονος Αλβανός, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος μέσα στο αυτοκίνητο, ένας δεύτερος τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 3 πιάστηκαν στα χωράφια. Ολοι τους είναι Αλβανοί υπήκοοι. Για τον 28χρονο βαριά τραυματισμένο έγινε γνωστό ότι το 2009 στα Γιάννενα είχε καταδικαστεί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να πάρει πενθήμερη άδεια. Φυσικά δεν επέστρεψε ποτέ.

Με το που βγήκε από τη φυλακή πραγματοποίησε με τους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής στη λεωφόρο Θηβών στο Περιστέρι με λεία 16.500 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών που τους καταδίωξαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς από την ομάδα «ΔΙ.ΑΣ.». Η συμμορία συνέχισε το αμέσως επόμενο διάστημα τις ληστρικές επιθέσεις της και σε άλλες τράπεζες στις Λιβανάτες και την Πελασγία της Φθιώτιδας συγκεντρώνοντας περίπου 70.000 ευρώ.

Μια άλλη πρόσφατη περίπτωση από τις δεκάδες που έχουν καταγραφεί είναι αυτή των λεγόμενων ληστών με τα Καλάσνικοφ, που λήστευαν τράπεζες στη Κόρινθο και την Αθήνα. Πιάστηκαν έπειτα από επιχείρηση της Ασφάλειας με ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή του Βύρωνα. Προηγουμένως οι κακοποιοί είχαν οχυρωθεί σε φούρνο κρατώντας ομήρους με χειροβομβίδα τους υπαλλήλους. Η περιοχή είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης, σκηνές πρωτόγνωρες για την Αθήνα, και η επιχείρηση δεν ήταν αναίμακτη καθώς από τα διασταυρούμενα πυρά έχασε τη ζωή του ένας διερχόμενος 25χρονος Βορειοηπειρώτης. Οπως αποδείχτηκε, ο ένας από τους τέσσερις Αλβανούς που πιάστηκαν ήταν… αδειούχος των φυλακών του Κορυδαλλού.

Πηγή

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4994