Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το μεθυστικό άρωμα του… φυσικού αερίου φέρνει και τους Γάλλους στο Αιγαίο

Το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle σε κοινά γυμνάσια με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μεγάλη ελληνο-γαλλική αεροναυτική άσκηση πραγματοποιείται τις αμέσως επόμενες μέρες στο Αιγαίο με τα F16 και τα Mirage2000 της Πολεμικής Αεροπορίας να επιχειρούν από κοινού με τα υπερσύγχρονα Rafale F3. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle μαζί με την ομάδα μάχης του, δηλαδή τις φρεγάτες και το υποβρύχιο που το συνοδεύουν, θα πρωταγωνιστήσει σε αρκετές από τις φάσεις της άσκησης. Το σημαντικότερο σενάριο αυτής αφορά την προσβολή και την υπεράσπιση νήσου που έχει προσβληθεί από τον εχθρό, απαντά δηλαδή ξεκάθαρα στην τουρκική επιθετικότητα, όπως αυτή εκφράστηκε με τη δημοσιοποίηση του σχεδίου SUGA (αντίστοιχο του σχεδίου Βαριοπούλα σε θαλάσσιο πεδίο), σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τρία νησιά του Αιγαίου (Λέρος, Φούρνοι και Οινούσσες).

Επιχειρησιακά θα αντιπαρατεθεί το άνθος της ελληνικής και της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, με τους Γάλλους να επιζητούν μία άτυπη ρεβάνς, καθώς στην προηγούμενη κοινή μας άσκηση οι Έλληνες πιλότοι ήταν οι αδιαμφισβήτητοι νικητές. Φυσικά η εμφάνιση του Charles De Gaulle στο Αιγαίο σχετίζεται άμεσα και με τη θέληση της κυβέρνησης Σαρκοζί να προωθήσει τα προϊόντα της (φρεγάτες Fremm και αεροσκάφη Rafale) στην ελληνική αγορά, που παρά την κρίση παραμένει παράδεισος πωλήσεων για τις διεθνείς αμυντικές βιομηχανίες. Η ουσία της υπόθεσης όμως βρίσκεται ακόμη βαθύτερα.

Ο γαλλικός παράγοντας γνωρίζει άριστα πως εντός της ελληνικής ΑΟΖ περικλείονται τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στο γεγονός αναφέρθηκε η ηλεκτρονική εφημερίδα της Χρυσής Αυγής σε χθεσινό της δημοσίευμα, σχετικό με τις ανακοινώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (ΒΕΙCΙΡ). Το βάρος αυτή τη στιγμή έχει πέσει στη διερεύνηση των όρων μίας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και της κολοσιαίας κοινοπραξίας ΤΟΤΑL, που έχει εκφράσει και επίσημα το ενδιαφέρον της για την έρευνα και εξόρυξη των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός της ελληνικής ζώνης οικονομικής εκμετάλλευσης. Φυσικά τα ανδρείκελα που διοικούν αυτή τη στιγμή τη χώρα δεν πρόκειται να κάνουν το παραμικρό βήμα, καθ’ ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας έχει διακηρύξει πως “…η οριοθέτηση ΑΟΖ δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης”.

Είναι άμεση εθνική ανάγκη να απαλλαγεί η πολιτική ζωή της πατρίδας μας από τα υποχείρια των ξένων δυνάμεων και ένα δυναμικό Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα να έρθει στο προσκήνιο. Άμεσα εν συνεχεία πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πιθανές ενεργειακές, οικονομικές και γεωστρατηγικές συμμαχίες που μπορεί να συνάψει η Ελλάς. Ήδη ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι πάντες: πρώτοι και καλύτεροι οι αμερικανοί (Noble Energy), φυσικά οι Γάλλοι (ΤΟΤΑL) και οι Γερμανοί (επίσημη επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο), αλλά και οι Ρώσσοι. Για να προασπιστεί όμως το εθνικό συμφέρον σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, πρέπει η χώρα να διαθέτει πρωτίστως εθνική ηγεσία.

Πηγή
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/02/15/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AC%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85/