Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-4 (22-1-2011)



Μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες και συνάμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, έγραψαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που γνώρισαν βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Βόλου με το εντυπωσιακό 4-0 (!), για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!


Έντονες αποδοκιμασίες και... γιούχες από τον κόσμο, που νωρίτερα τα έψαλλε στον Αχιλλέα Μπέο και τους... φουσκωτούς του, ενώ χειροκρότησε μόνο τον Γρηγόρη Μάκο κατά την αντικατάστασή του. Στην πέμπτη θέση πλέον η ομάδα του Βόλου, που έδειξε και πάλι πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται εκεί.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο στο ίδιο γήπεδο, η ΑΕΚ προσγειώθηκε ανώμαλα από τον Ολυμπιακό Βόλου, που εξέθεσε τις χτυπητές της αδυναμίες.

Με όπλο την ταχύτητα και τις φαρμακερές αντεπιθέσεις, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δημιούργησε τεράστια ρήγματα στα άκρα της Ένωσης, ενώ εξέθεσε και πάλι Σάχα και κέντρο άμυνας, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, με τον πανύψηλο Σανκαρέ να ανοίγει το σκορ.

Το γκολ το 11ο μόλις λεπτό ξεσήκωσε θύελλα πανηγυρισμών στις τάξεις των «ερυθρολεύκων», γεμίζοντας παράλληλα με άγχος τον Χιμένεθ, τους ποδοσφαιριστές του και τον κόσμο.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όμως εννιά λεπτά αργότερα, όταν η ομάδα της Μαγνησίας χτύπησε στην κόντρα την ΑΕΚ, όπως συνηθίζει να αγωνίζεται φέτος άλλωστε και με τον Ουμπίντες πέτυχε δεύτερο γκολ.

Ηταν στραβό τον κλίμα...


Λίγο πριν το ρολόι του σταδίου δείξει 20 λεπτά αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν το απόλυτο πλεονέκτημα στο υπέρ τους 2-0, ενώ η ΑΕΚ έχασε συν τοις άλλοις και τον πιο σταθερό της ποδοσφαιριστή της, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Δέλλας.

Το α' μέρος είχε ελάχιστα πράγματα να δείξει στη συνέχεια, με τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων, τις γιούχες από τον κόσμο και κάποιες κοκορομαχίες μεταξύ των παικτών, να είναι ό,τι πιο αξιοσημείωτο μετά τα γκολ.

Διαστάσεις θριάμβου!


Στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ προσπάθησαν να αντιδράσουν παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και παίζοντας στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους, χωρίς όμως να φτάνουν στη δημιουργία κλασικής οργανωμένης φάσης.

Κάτι που έκανε ο Βόλος με τη συμπλήρωση του 60ού λεπτού, όταν ο Μπρέσκα έφυγε στην αντεπίθεση, έστειλε τη μπάλα απέναντι στον αμαρκάριστο Μόνχε και αυτός σε κενή εστία έγραψε το 3-0 για την ομάδα του.

Το μαρτύριο των γηπεδούχων όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Καπετάνος 20 λεπτά αργότερα, σε μία ακόμα κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα και πλάσαρε ψύχραιμα για το 4-0 (!), απέναντι σε μια ΑΕΚ που απλά δεν μπορούσε καν να ακολουθήσει τον αντίπαλό της σε ταχύτητα!

Το γκολ αυτό, προκάλεσε -όπως ήταν φυσικό- ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο που αποδοκίμαζε εν χορώ τους «κιτρινόμαυρους», την ώρα που οι οργανωμένοι εκσφενδόνιζαν αντικείμενα προς τον Σάχα, από τη θύρα 2 του σταδίου!

Ένταση με Μπέο στο ΟΑΚΑ


Η ένταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν περιορίστηκε μόνο στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, αλλά μεταφέρθηκε και στις εξέδρες των επισήμων, μεταξύ οπαδών της Ένωσης και των υπευθύνων ασφαλείας του γηπέδου.

Νωρίτερα, ο Αχιλλέας Μπέος και άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με άνδρες ασφαλείας του «δικεφάλου», στα αποδυτήρια των ομάδων.

Τα πάντα ξεκίνησαν περίπου 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, όταν ο Αχιλλέας Μπέος έκανε μια βόλτα στα αποδυτήρια του γηπέδων, συνοδευόμενος από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας.

Η παρουσία των ανδρών της προσωπικής ασφάλειας του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου, προκάλεσε αντιδράσεις από τους άνδρες ασφαλείας της ΑΕΚ, με τους οποίους λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια!

Μπέος: Καλύπτουν δικά τους εγκλήματα


Ο ίδιος ο Μπέος πάντως, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NοvaΣΠΟΡ FM 94.6», υπερασπίστηκε τη θέση του.

«Η παρουσία μου στα αποδυτήρια ήταν απολύτως νόμιμη, αφού εγώ είμαι δηλωμένος στο φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με τους άλλους που βρίσκονταν εκεί από την ΑΕΚ. Καλύπτουν τα δικά τους εγκλήματα οι άνθρωποι της ΑΕΚ με αυτά που υποστηρίζουν.

»Εκεί ήταν ο παρατηρητής και ο διαιτητής και ας βγουν να με διαψεύσουν. Εγώ είμαι κανονικά εκεί, όχι σαν τους φουσκωτούς που έχουν βάλει από την ΑΕΚ. Αλλά θα μου πεις, αυτοί τους πληρώνουν; Αυτοί που έφτασαν μια τόσο ιστορική ομάδα στην κατάσταση που βρίσκεται;»

Ένταση και στο ημίχρονο


Τέλος, με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν να πλησιάσουν τα δημοσιογραφικά θεωρεία -ενδεχομένως με κατεύθυνση τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Μπέου που βρίσκονταν μαζί του στο μπουθ δίπλα στην θύρα 23- με αποτέλεσμα σχεδόν να έρθουν στα χέρια με μέλη της ασφάλειας της ομάδας!

Το επεισόδιο πάντως δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς με τις παρεμβάσεις των ψυχραιμότερων, τα πάντα τελείωσαν εκεί.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


10' Σουτ του Μπρέσκα, ο Δέλλας έκοψε με προβολή, ο Καπετάνος πήγε να κάνει νέο σουτ αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΚ πρόλαβαν και έδιωξαν σε κόρνερ.

11' Σέντρα από αριστερά, ο Μόνχε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Σάχα έδιωξε σε κόρνερ.

12' ΓΚΟΛ 0-1: Κόρνερ από αριστερά με τον Καπετάνο, λάθος έξοδος του Σάχα και ο Σανκαρέ στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για την ομάδα του Βόλου.

19' ΓΚΟΛ 0-2: Αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Καπετάνο να δίνει στον Ούμπιντες, ο οποίος πρόλαβε και πλάσαρε τον Σάχα στην έξοδό του, κάνοντας το 0-2.

24' Πρώτη φάση για την ΑΕΚ, με τον Μπλάνκο να μην πιάνει καλά την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει άουτ.

26' Σουτ του Σκόκο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Δέλλα αναφέρουν θλάση στο δικέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες.

46' Κόρνερ με τον Λεονάρντο από δεξιά, ο Νασούτι πήρε την κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε σταθερά.

53' Σέντρα του Σκόκο από αριστερά, ο Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Γιακούποβιτς.

58' Συρτό σουτ του Σκόκο, ο Γιακούποβιτς έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

61' ΓΚΟΛ 0-3: Αντεπίθεση για την ομάδα του Βόλου από δεξιά με τον Μπρέσκα, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Μόνχε, που από κοντά νίκησε τον Σάχα για το 0-3.

80' ΓΚΟΛ 0-4: Αντεπίθεση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Μπρέσκα να μοιράζει δεξιά στον Καπετάνο, ο οποίος με άψογο αριστερό πλασέ νίκησε τον Σάχα για το 0-4.

Ο διαιτητής Μάνταλος (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μάκο, Καράμπελα, Σολάκη, Ρόκα, Καπετάνο, Σολάκη, Αλβαρες, Αργυρίου

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας (20' λ.τ. Αργυρίου), Γιάχιτς, Μάκος (75' Γκερέιρο), Ντιόπ, Λαγός (38' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Ούμπιντες (52' λ.τ. Ούμπιντες), Μπρέσκα, Καπετάνος, Αλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Ζέλεσι, Μόνχε, Σολάκης (61' Μάρτιν).

Πηγή
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231075585
http://www.youtube.com/watch?v=K7ASPbXc8UE