Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (27-11-2010)



Έσβησε με… Μπάλνκο το σερί του Ολυμπιακού

Νικήτρια με 1-0 αναδείχθηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ πέτυχε ο Μπλάνκο στο 90 αφού πλάσαρε ανενόχλητος στο κενό τέρμα, τελειώνοντας την επέλαση του Ντιόπ από την αριστερή πλευρά.


O Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές απουσίες στο ντέρμπι, ενώ είχε την ατυχία να χάσει κι έναν ακόμα παίκτη από πολύ νωρίς, καθώς ο Ριέρα αποχώρησε με θλάση από το γήπεδο στο 22' και τη θέση του πήρε ο Ιμπαγάσα. Η ΑΕΚ, από πλευράς της, παρά το ότι παρατάχθηκε χωρίς τον Τζιμπούρ, ήταν από την αρχή αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι.

Η πρώτη καλή φάση, πάντως, ήρθε στο 32ο λεπτό, όταν ο Μιραλάς ξέφυγε μπροστά και ο Αραμπατζής μπλόκαρε με ευκολία τη μπάλα. Στην πορεία του αγώνα η ΑΕΚ απείλησε περισσότερο και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία να ανοίξει το σκορ σε σέντρα του Γιάχιτς και κεφαλιά του Λεονάρντο που έφυγε άουτ.

Ο Βαλβέρδε πέρασε τον Πάντελιτς στη θέση του Φουστέρ και με αυτήν την αλλαγή ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κάνει το 1-0 δίχως αποτέλεσμα, μιας και στο 57 ο Λεονάρντο έριξε μέσα στην περιοχή τον Πάντελιτς, ο Σιδηρόπουλος έδωσε αμέσως το πέναλτι, αλλά ο Ντουντού έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ αδύναμη στην επίθεση και τον Ολυμπιακό επιπόλαιο στην τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα ήταν να φθάσει το παιχνίδι στο 89 χωρίς άλλες ευκαιρίες για το άνοιγμα του σκορ.

Τότε ήταν η στιγμή που η ΑΕΚ αποφάσισε να αντιδράσει. Στο 90' ο Ντιόπ μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Μπλάνκο κι αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καράμπελας, Λεονάρντο, Ντιόπ, Αραμπατζής - Ουρτάδο, Μοντέστο

Οι συνθέσεις:

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος (78' Γκερέιρο), Καράμπελας, Μπερνς (58' Μπλάνκο), Σκόκο (71' Ντιόπ), Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο, Ρόμενταλ (87' Φετφατζίδης), Ντουντού, Μιραλάς, Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Ριέρα (22' Ιμπαγάσα).








Πηγή
http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/615149/Article.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=4rM_yx3SGzA
http://www.youtube.com/watch?v=nNNsv80sybM
http://www.youtube.com/watch?v=VQNp9O8wvhM&feature=player_embedded