Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Σινεμά : Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ -THE KILLER INSIDE ME


Αστυνομική ταινία θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής το στίγμα της οποίας δίνει εύγλωτα με το σχόλιο του, ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ: «Ίσως η πιο φρικιαστική και ταυτόχρονα πιστευτή αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο ενός εγκληματικά διεστραμμένου μυαλού που έχω ποτέ συναντήσει».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο του Μάικλ Γουϊντερμπότομ και παίζουν οι Κέισι Άφλεκ, Κέιτ Χάντσον, Τζέσικα Άλμπα, Σάιμον Μπέικερ, Ελίας Κοτέας, Μπιλ Πούλμαν




Υπόθεση

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα , Τζιμ Τόμσον και αφηγείται την ιστορία ενός “σίριαλ κίλερ”, πλήν όμορφου, και φαινομενικά σεμνού βοηθού σερίφη μιας μικρής πόλης, του Λου Φορντ. Ο Λου όμως έχει πολλά προβλήματα και δεν τα πάει καλά με τις ανθρώπινες σχέσεις .Αλλά και με το νόμο , παρότι είναι θεματοφύλακας του , έχει προβλήματα και με αυτό. Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς στην περιφέρεια αυτή του Δυτικού Τέξας , οι δολοφονίες πληθαίνουν .Ο Λού , όπως εξελίσεται η ταινία είναι σαδιστής, ψυχοπαθής και δολοφόνος. Όταν οι υποψίες αρχίζουν να στρέφονται προς εκείνον, είναι απλά θέμα χρόνου πριν ξεμείνει από άλλοθι. Όμως, στο άγριο, ψυχρό, σκοτεινότερο από νουάρ σύμπαν του Τόμσον, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Κι όπως θα αποδειχθεί, αυτοί που κυνηγούν τον Λου, μπορεί και να έχουν ένα δικό τους μυστικό.

Πηγή
http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=10394