Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ανάρτηση του Τζήμερου που καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αποδίδονται στον Θάνο Τζήμερο και καλούν σε «ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου» αν  η κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος.
 
Χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου που αποδίδεται από τα ιντερνετικά δημοσιεύματα στον κ. Τζήμερο αναφέρει:


«Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση.
 
Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουνε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».
 
Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Παν. Καψιμάλης είναι να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως «διέγερση πολιτών».