Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Όργιο φημών για "αποστολή ειδικών" από Ρωσία προς προστασία του Α.Τσίπρα - Διάψευση από Μόσχα

"ΔΕΝ EXEI ANAΓKH ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ"...

Πληροφορίες για λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας της ζωής του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα οι οποίες υποτίθεται ότι ελήφθησαν από ρωσικές υπηρεσίες με προσωπική απόφαση του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν, δημοσιεύονται τις τελευταίες ώρες σε διάφορους ιστότοπους παγκοσμίως.


Οι ιστότοποι αναφέρονται σε άκρως απόρρητη έκθεση που εκπονήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με την οποία "Είναι πολύ πιθανόν να κινδυνέψει η ζωή του Ελληνα πρωθυπουργού" και κατ'αυτό τον τρόπο εγκρίθηκε η απόσπαση μιας δύναμης "ειδικών" (γίνεται αναφορά σε 125 άνδρες), για να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής με "κάθε κόστος" (by any means necessary, όπως λένε στις ΗΠΑ) του νέου Έλληνα πρωθυπουργόυ Αλέξη Τσίπρα!
Σύμφωνα με την έκθεση αυτή υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την ασφάλεια του Α.Τσίπρα.
Υποτίθεται ότι στην επιχείρηση εμπλέκονται άνδρες της μονάδας SVR RF που ειδικεύεται στις επιχειρήσεις εξωτερικού ομάδα και της Psychological Security Department (PSD), αλλά και της Presidential Security Service (SBP) (η συγκεκριμένη είναι η υπηρεσία που προστατεύει τον Ρώσο πρόεδρο κάτι αντίστοιχο με τους Αμερικανούς Secret Agents).
Η PSD θεωρείται το τμήμα συλλογής πληροφοριών της PSB, και είναι υπεύθυνοι στο να αναλύουν τις εισερχόμενες πληροφορίες και να εκτιμούν ανα πάσα στιγμή πόσο κινδυνεύει η ζωή του πρωθυπουργού.
Η έκθεση αναφέρει ότι "η προστασία του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται επείδή υπάρχει μια διπλωματική υποχρέωση μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας που έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις απο το 1828 και τους συνδέουν πολλοί, πολιτιστικοί, θρησκευτικοί, και ιστορικοί δεσμοί"
Η έκθεση μάλιστα αναφέρει ότι "η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τα χρήματα των ΗΠΑ-ΕΕ για να επιπλέυσει, αντίθετα η Ευρώπη χρειάζεται τα χρήματα της Ελλάδος (που θα τα δώσει η ΕΕ) για να επιπλεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα"
.
Πιο κάτω όμως η αναφορά εκτοξεύει μια νέα βόμβα. "Εάν τελικά η Ελλάδα διακόψει τους δεσμούς με την ΕΕ και βγει από το ευρώ τότε τα Brics μέσω της  New Development Bank (NDB) θα την βοηθήσουν για να ξεφύγει από την δυτική κυριαρχία".
Σε ερώτημα του defencenet.gr προς κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας για την ύπαρξη τέτοιων μέτρων η απάντηση ήταν ότι "Η Ρωσία δεν εμπλέκεται σε αποστολές προστασίας ξένων ηγετών και ειδικά ηγετών οργανωμένων κρατών με πολύ καλά και αποτελεσματικά σώματα ασφαλείας. Δεν υπάρχει ούτε νομοθετικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο. Φυσικά συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο και από τις δύο πλευρές, για την αντιμετώπιση απειλών κατά της διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας".
Πηγή