Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αδίστακτοι: Από 5 στα 25 ευρώ η είσοδος στα νοσοκομεία;

Κατά 20 ευρώ αυξάνεται από την 1η Ιανουαρίου του 2014 η τιμή του εισιτηρίου στα νοσοκομεία με σκοπό να εξοικονομηθούν 115 εκατ. ευρώ, με τον  υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει πως θα διαπραγματευτεί τον Σεπτέμβριο με την τρόικα τη μείωση της αύξησης καθώς τη θεωρεί "μεγάλη".
 
Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια συνέντυξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη υποστήριξε ότι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα νοσοκομεία είναι "μνημονιακή υποχρέωση της χώρας", όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.


Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στα Δημόσια Νοσοκομεία διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας το Σεπτέμβριο, εκφράζοντας ωστόσο, αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί να εισπραχθεί το συγκεκριμένο ποσό. «Με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού».
 
Οσον αφορά τη διαθεσιμότητα ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ, παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες των γιατρών που συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν βρεθεί γιατροί που συνταγογραφούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων συγκεκριμένης εταιρείας.
 
Φυσικά, κι αυτό το εισπρακτικό μέτρο που θα πλήξει τους μη έχοντες (γιατί οι έχοντες δεν περνάνε ούτε απ’ έξω από τα κρατικά νοσοκομεία…), θα αφορά μόνο τους Έλληνες.